Konu Başlıkları: 13.haftanın konugu Nur
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Şubat 2009, 23:55   Mesaj No:25

NUR

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 127
Üyelik T.: 10 Eylül 2007
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Memleket:ankara
Yaş:31
Mesaj: 1.805
Konular: 527
Beğenildi:30
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: 13.haftanın konugu Nur

hocam sağolun da siz de bayağı hokkalı sormuşsunuz.biraz daha terleyelim bari

1- sorunun başına koyduğunuz öncülü çok düşündüm.iş, aş beklentisi olmasa demişsiniz...o halde yine ihl , ilahiyat, hafızlık gibi kurumlarda yetişmesini isterdim.burada verilen eğitimler en azından sistemli ve hem bu dünya hemde ahiret için faydalı...

kabul edelim, evde insan yetişmiyor.kişi ne kadar azimli olursa olsun sosyal ortamlarda kendi emsalleriyle veya hoca olmadan , bir rehberi olmadan yetiştirilemez.ev hayatını zaten ister istemez herkes yaşıyor.o halde eğitimin her ne kadar bir iş amacı olmasada sistemli, belli bir program dahilinde verilmesi gerekir.bunun içinde çeşitli kurumlara her daim ihtiyacımız var.

2- huzurlu bir şekilde kızımı ailesine teslim ederdimbu soru böyle geçsin.çünkü belli başlı ortamları fazla tanımıyorum ve yorum yapamam. çevremde yatılı kurslarda uzun müddet kalan kişiler arasında gözlemlediğim bir şey var.çoğu buralara isteyerek gitmiyor, veya isteyerek gitse de bıkıyor, kaçıyor, bırakmak istiyor.sonunda bir takım problemler yaşanıyor.bir çocuk ailesindeki sevgiye doyamadan, aile ortamını tam anlamıyla yaşayamadan kurslara verilmemeli.en azından kurs ortamını kaldıracak psikolojideyse o zman verilmeli...tabi yine seçici olunmalı..
__________________
EN GÜZEL AŞK: ALLAH!