Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Şubat 2009, 00:48   Mesaj No:2

AŞK'ÜL İSLAM

Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: İLAHİYATÇI / FLÖRT EDEREK EVLENMEK DOĞRU BİR YÖNTEM MİDİR ?

insanın evleneceği kişiyi görmesi, tanıması, huyunu, kültürünü vs vs bilmesi elbette gereklidir. Ama tutup ta bunu, holivud filmlerinin flörtüne çevirmek bence de (bence değil tabi anladığım Din ce) din dışı diye düşünüyorum. Sen tut, biz evlenicez diye flört et, kzıın orasını burasını elle,kokla, hatta daha başka bi şeyler yap daha evli değilken, hatta hatta daha da ileri git çoook ayıp (günah-haram) şeyler de yap, millet te sana --aaaa negzel flört yapıyolar desin. Batı medeniyetinin kadını meta haline getirme yöntemlerinin en çok kullanılanlardan birisidir bu flört olayı. ama tabi bunu güya batı medeniyetine düşman gözüküp te bu medeniyeti her fırsatta içselleştiren bamsıbeyreklere, yuluğ tiginlere, vesair arkadaşlara anlatma çoook zoor.


Görücü usulü ile evlenen kişiler genelde ailelerinin istedikleri ve onların kriterlerine uyan birisi ile bir yuva kurarlar. Yani çoğunda onların düşüncesi aslında çokta önemli değildir usulen görüşülür ve sonuca gidilir.


görüşüne ise;


Evlilik tecrübesini yaşamış olan ve bir insanın mutluluğunu herkesten çok onların arzu ettiği insanlar olan ebeveynin böyle önemli bir kararda yol gösterici olmaları kadar doğal bir şey olamaz. Anne baba burada yol gösterici olmalıdır, fakat evlilik kararını da ailelerin verdiği bir usul bizim savunduğumuz usul değildir. Görüşme ise usulen değildir. Çünkü görüşme süreci sonunda evlilik gerçekleşmeyebilir. Görücü usulü Anadolu'nun bazı köylerinde uygulanan beşik kertmesi ya da aile reisinin kararıyla ve zoruyla gerçekleşen bir uygulamaya benzetilmemelidir.



bir başka Görüş


Flört eden iki insan aklı başında ise ciddilerse zaten sonunda evleneceklerdir. Aklı başında iki insan flörtün sonunda ayrılık olabilecegini de düşünerek bir birlerini zor durumlarda bırakacak hataları zaten yapmayacaklardır.


cevap olarak;


Flört eden iki insanın aklı başındadır fakat arada aklı baştan alan hissiyatın etkisi söz konusudur. Ciddiyet ise flörtte ayrı bir sorun oluşturmaktadır. Sınırını belirlemenin mümkün olmadığı bu flört devresinde Taraflardan birinin bilhassa erkeğin ciddi olmaması durumunda karşı tarafın hem hissen hem toplumsal hem biyolojik olarak ne kadar zarar göreceğini belirtmeye bile gerek yoktur. Nitekim erkeğin ciddi olmadığı flört sonucu babasız doğan yada doğmaması için düşürülen çocuklar mevcuttur. Bu şekildeki mağdur kadınlar bazı tv programlarında sıkça çıkmaktadır. Görücü usulünde ise herşey kontrollüdür. Defalarca görücü gelmiş ya da görücüye gitmiş fakat evlenmemiş kişiler saydığımız hiçbir zarara uğramamaktadırlar.



Flört eden insanların bir kısmı tanımayı yatağa kadar taşımaktadır. Bu flörtün kaçınılmaz sonuçlarından biridir. Çünkü ölçü koymak mümkün değildir.
Gazetelerde ve bazı televizyon programlarında bu şekilde madur olmuş kadınlara defalarca şahit olmaktayız.
Görücü usulünde ise en küçük bir maduriyetin gerçekleşmesi mümkün değildir.
Flörtün kötü ve yanlış olduğunu anlamak için bu bile yetmez mi acaba...!!!
Alıntı ile Cevapla