Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Şubat 2009, 23:48   Mesaj No:2

AŞK'ÜL İSLAM

Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: İSLAM VE KADIN TARTIŞMASININ CİNSELLİK BOYUTU

ha bu arada eğitim ile cinsel duyguların arasındaki ilişkiyi aydınlatabilecek bir metafor buldum.


eğitimsiz olanlar, bütün bayanlara bakmaktadırlar

eğitimli olanlar ise daha seçicidir, daha ciddidir bu konuda.

metaforumuz şu.

eğitimsiz olanlar, önlerine gelen her şeyi okuma telaşındadırlar, halbuki herşeyi okumaları pek mümkün değildir, kaldı ki heceleyerek okumaktadırlar.

eğitimli olanlar ise herhalde hızlı okuma kurslarına gitmiş olsalar ki, neyin okunup neyin okunmayacağını bilmektedirler, okuma tekniğinden haberdardırlar, ayrıca göz gezdirme ve tarama tekniklerini çok iyi kullanmaktadırlar, sonuç olarak eğitimliler daha çok ve verimli okumaktadırlar.

buraya yazdıklarımdan, kadın erkek ilişkisini sadece cinsellik boyutunda gördüğüm, görmeye çalıştığım gibi bir sonuç çıkarılmamalıdır.

evet, cinsellik, kadın erkek arasındaki ilişkinin sadece bir boyutudur, fakat bugünkü tartışmalarımızda yer alması gerekirken tamamen ihmal edilen önemli bir boyut.

evet, insan bir bayana bacı olarak bakabilir, kardeş olarak görebilir, iş arkadaşından öteye hiç bir şey olarak düşünmeyebilir.

fakat, unutmayalım ki içinde bulunduğumuz çevre zorunlu olarak sizi bazı şeylere yöneltebilir, sizin bu yönelime göre hareket edip etmemeniz ayrı bir şeydir. dediğim gibi, kimileri sıkı bir danstan bile herhangi bir şey hissetmeyebilirler (bu bazı sorunları gösterebilir ya, neyse)

fakat, ilkeler, kişilere göre değil, ilişkilere göre konulur.

kadın erkek arasındaki evlilik dışı ilişkilerin de negatif sonuçlar üretmesi son derece doğaldır (siz bu negatifliği sorun görmeyebilirsiniz)

bizim toplumumuzda halen bunların AŞIRI BÜYÜK sorunlar üretmemesinin ardında, yine beğenmediğiniz dini ve ahlaki terbiye yatmaktadır.

fakat, toplumsal olarak öne sürülen bir ahlak, hiçbir zaman kalıcı olamaz. okuyanlarınız vardır, finlandiyada 'beyaz zambaklar ülkesinde' isimli kitapta bahsedilen devrimsel bir dönüşüm gerçekleşir, herkes kendi görevini yapar ve ülke çok hızlı biçimde kalkınır. peki, şimdi ne haldedir insan yapımı finlandiya ahlakı acaba?

aslolan dini ahlakın, onun ilkelerinin öne çıkarılmasıdır.

selametle./ ZETETİK
Alıntı ile Cevapla