Konu Başlıkları: Şifa Evlilikler
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Mart 2009, 11:13   Mesaj No:1

Belgin

Medineweb Emekdarı
Belgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Belgin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 7
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 1.277
Konular: 640
Beğenildi:16
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Şifa Evlilikler

Şifa Evlilikler

Yaşam kimi zaman tatlı, kimi zaman acı sürprizler hazırlar sizin için. Mutlulukları, güzel anları paylaşmak güzeldir, sevdiklerinizle ve özellikle de eşinizle! Paylaştıklarınız mutluluk verici olduğunda böyle anlardan zevk aldığınızı, huzur duyduğunuzu fark edersiniz, birlikteliğinizle! Bazen de tam tersi durumlar yaşanır; insan acılar, sıkıntılar içinde boğulur. Böyle durumlarda bireyler kendi kişilik yapılarına göre sıkıntılarını giderme yollarını tercih ederler;
—Sorunlarını eşine ya da çevresindeki insanlara yansıtmayarak kendi içinde yaşayıp, geçiştirme yolunu seçenler,
—Sorunlarını paylaşırken tüm öfkesini, sinirini eşinden çıkararak çözümleme yolunu seçenler,
—Ve mutluluklarını paylaşırken gösterdiği samimiyeti huzursuz olduğu hallerde de gösterebilip eşi ile paylaşarak birlikte çözüm yolu bulmaya çalışanlar.
Hayatta karşılaştığınız olayları eşinizle paylaşırken sergilemiş olduğunuz tutumunuz, onunla sizin aranızdaki iletişimin gücünü ve değerini ortaya koyacaktır;
Yaşama karşı duyduğunuz huzursuzluğun onunla huzura dönüştüğünü hissediyor ve ‘iyi ki varsın!’ demenin keyfini yaşayabiliyorsanız ‘ruhunuza şifa’ bir evlilik yaşıyorsunuz demektir.

İş mücadelesi içinde başarılı olduğunuz anlarda olduğu kadar başarısız olduğunuz anlarda da kendinizi değerli hissetmenizi sağlayacak bir eşe sahipseniz ve kendinizi bulma yolunda onun ‘ışığınız’ olduğuna inanıyorsanız ‘iç dünyanıza şifa’ bir eşe sahipsiniz.
Hayatın temposu yüzünden yorgun düşmüş bedeninizi onun yanında dinlendirebilip onun yanında tüm ağrılarınızı dindirebiliyorsanız ‘bedeninize şifa’ bir eşe sahipsiniz.
Maddi açıdan sorunsuz olduğunuz dönemlerde olduğu kadar sorunlu olduğunuz dönemlerde de birbirinize karşı aynı güzel duruşu sergileyebiliyor, hatta evde bulunan iki patatesi büyük bir nimet sayıp, pişirdiğiniz bu güzel yemeğe de ‘sevgi patatesi’ adını koyabiliyorsanız ‘hem bütçenize, hem midenize şifa’ bir evliliğiniz var demektir.
Yaşanacak en anlamlı, en güzel duyguları onunla yaşadığınızı hissediyor; onunla sevginin formülünü ve aşkın iksirini keşfedip tüm hayatınıza yayıldığını hissediyorsanız, üstelik bu büyünün uzakta ve yakında aynı derecede hissetme becerisine de sahip olmuşsanız ‘aşkınıza şifa’ bir eşe sahipsiniz.
Bütün bu değerlere birlikte, sizin için birçok konuda şifa olduğunu düşündüğünüz bir eşe ve onunla oluşturduğunuz bir evliliğe sahipseniz bu güzelliğin devamı için bazı şeylere dikkat etmelisiniz;
Öncelikle böyle bir eşin sizin için bir nimet olduğunu bilmeli ve bu nimete olan değerinizi ona karşı göstereceğiniz özel ilgi ile belli etmelisiniz.

Bu özel ilgiyi kısa süreli bile olsa sadece ona ayırdığınız bir zaman içinde göstermelisiniz.
Birlikte geçirdiğiniz her anı onu ve onun sevgisini kaybetmeden, özel olduğuna inanmalı ve ona karşı olan hislerinizi anlatan cümleleri kurmaktan çekinmemelisiniz.
Sizin eşinize göstereceğiniz değerle kendi değerinizin de artacağını bilmelisiniz.
Yüreğinizin böylesine sevgiyle dolu olduğu birlikteliğinizde ona duyduğunuz güvenin ve onun size duyacağı güvenin sizin için anlamını dile getirmelisiniz.
Yaşam mücadelesi içinde asıl öznenin ‘eşiniz’ olduğunu hissettirmelisiniz.

Unutmayın ki, size şifa olduğuna inandığınız bir evliliğe sahip olduğunuzu düşünüyor ve bu şifayı kaybetmemek için elinizden gelen gayreti gösteriyorsanız, siz de eşiniz için şifa bir eşsiniz!
Yüreğinize, bedeninize ve ruhunuza şifa olabilecek bir eşle yaşamın en güzel hazinesine sahipsiniz.
Betül Erdoğan
__________________
Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir.
Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30.

Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Belgin 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Ben Sana Gül Diyemem Hz.Muhammed(s.a.v) Belgin 0 2341 29 Eylül 2009 09:25
Bir evliyayı vesile ederek dua edilirmi? Soru Cevap Arşivi Kara Kartal 21 10044 24 Eylül 2009 09:38
Mahşerde âzâlarımızın konuşması Soru Cevap Arşivi KuM TaNeSi 1 2536 17 Eylül 2009 15:06
Zekâtını vermeyenlere ibrettir Sâlebe'nin servet... Zekat-İnfak dua dilencisi 1 2204 17 Eylül 2009 09:56
Yaşlı kadınların tesettürü... Tesettür Konuları Belgin 0 2546 07 Eylül 2009 08:26