Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Mart 2009, 18:49   Mesaj No:1

nuryuzlum

Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:nuryuzlum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5807
Üyelik T.: 24 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 153
Konular: 68
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Efendi Hazretlerinin Mübarek Sözleri...5

Efendi Hazretlerinin Mübarek Sözleri...5

Efendi Hazretlerinin Mübarek Sözleri...5
Pazartesi, 23 Şubat 2009






1) Efendi babam hiç durmaz, devamlı İslam’i faaliyetlerde bulunurdu ve derdi ki “Oğlum söz verdim Rabbime O’nun emir ve nehiylerini insanlara ölene kadar duyuracağım” İşte bizler onun vasıtası ile bu ilimlere nail olduk. Ona teşekkür etmemiz gerek.

2) Kendisini hakir bilen aldanmaz. Başkasını hakir bilen aldanır. Bu ahlak üzere olalım.

3) Bir erkeğin kadına bakması nasıl haramsa, bir hanımın başka bir hanıma şehvetle bakması da haramdır.

4) Efendimiz salallahü aleyhi ve sellem’in mübarek eli, biat esnasında hiçbir kadının eline değmemiştir. O onlarla ancak sözlü biatte bulunmuştur.

5) Hanımlar imamlık, müezzinlik edemez, şeriat bozulmasın diye böyle emredilmiştir. Hanımlar tarikat dersi veremez, ancak tarikatlı olan hanımlardan birisi, bir yer tayin edip orada hanım ihvanlara derslerini öğretebilir. Bizim kapıda bu böyledir. Bizde büyüklerimiz den görmediğimiz şeyi yapmamaya gayret edelim. Büyüklerimiz mümkün olduğunca hanımları bir araya toplamak istemiyorlar. Sizlerin burada sohbet için bir araya gelişiniz zaruretten dolayıdır. Sohbete gelmeyenlerin nasıl yoldan çıktığını hepimiz biliyoruz. Bazıları televizyon hastası oldu, ne olacak onların halleri. Mevla’m Tevbe suresinin 71. ayetinde şöyle buyuruyor. “Erkek ve dişi bütün müminler birbirinin yardımcılarıdır, iyiliği emreder fenalıktan alıkoyarlar”

Bir hoca, ikamet ettiği yerden dünyanın bir ucuna gitmek dahi olsa emri bil’maruf yapmak için gitmelidir. Okunan ayeti celile’de mümine hanımlarda zikredildiğine göre, onlar da mahremleri ile beraber öteye beriye gidebilirler. Mahremleri olmayan hanımlar, mümkün oldukça evlerinde bulundukları yerde sohbet ederler, şimdiye kadar Mevla Teala hanım ları muhafaza etti, bundan sonrada muhafaza edecek. Allah’a sığındık.

6) Birbirine namahrem olan kadın ve erkeğin bir arada olması ateş ve barut misalidir, bir birini yakarlar, Ben’i İsrail’in yıkılması kadınlar yüzündendir.

7) Bu kibiri eritmenin çaresi vardır. İnsan ibadet ederken Hazreti Allah’tan öyle haberdar olmalı ki, başka hiçbir şeyden haberdar olmamalıdır. İşte böyle eritilir benlik duygusu, kendimizden bize fayda yok. Rabbimizden bize fayda var.

8) Çarşaf giymek mühimdir, her ne şey ki mühimdir, düşmanı çoktur. Biliniz ki Türkiye erkek ve kız talebelerimiz hürmetine duruyor.

9) Boyuna din ile hiçbir lakası olmayan gazeteler okuyorlar, İslam ilmihali okusalar ya.

10) Bir kimsenin mürşidi yoksa hep uyur, tavşan uykusuna tutulmuşlar; sokaklarda dolaşıyorlar, yiyorlar, içiyorlar, zannediyorlar ki uyanıklar. Halbuki uyanık değiller.

11) Ahirette tarikata giren bir, girmeyen iki pişman olacak, tarikata giren ahirette tarikatın bereketini anlayınca “Neden daha çok zikretmedim?” diye pişmanlık duyacak, tarikata girmeyen ise “Neden tarikata girmedim?” diye, birde “Neden zikretmedim?” diye iki kere pişman olacak.

12) Bu Risale-i Kutsiye’nin beyitlerini iyi belleyin. Bunlar bütün dünyaya lazım. Aman sizi göreyim, gayretli olun, her şey unutuldu. Sizler terk edilmiş yolu diriltiyorsunuz. Fazla yemeyi, fazla uykuyu terk etmeli, ancak zaruret miktarı yemeli uyumalı.

13) Bazı erkekler kısa kollu gömlekle Namaz kılıyorlar. Giyimlerine dikkat etmiyorlar. Bu hal ile bir hakimin yanına gidemezler, Allah’ın huzuruna nasıl giderler.

14) Peygamberimizin ahirete intikali ile nur-u nübüvvetten uzaklaşmaya başlandı. Efendi babam dedi ki; “Nuru nübüvvetten uzaklaştıkça insanlar dinden teberrüd ediyorlar. (soğuyorlar)”

Sahabeyi kiram: “Peygamber efendimiz (sallallahu aleyhi ve selem) toprağa konulduğu zaman içimizde dünyaya karşı farklılık hissettik.” buyurmuşlardır. İşte o farklılık gide gide nereye vardı? Televizyon seyretmeye, plajlardan denize girmeye vardı.

15) Namaz için insanın önce tahareti öğrenmesi lazım, temizliği kağıt ile değil su ile yapmalıdır. Helalarda ne zaman ki kağıt kullanılmaya başlandı, yağmurlar kesilmeye başladı. Eğer avret mahalli iyi temizlenmezse abdest olmaz. Abdest olmayınca da namaz olmaz.

16) Şeriatın müsaade ettiği şeylere bakmalıdır. Bazıları yolda giderken sağa, sola, etrafa bakıyor, dala konmuş kuş gibi ortalığı gözetliyor. İşte bunlar hep cahillik eseridir. Hocalar bunların yanlış olduğunu demese, insanlar nereden öğrenecek.

17) Karı kocanın birbirini sevmesi normaldir. Fakat vaktiyle yatıp vaktiyle kakılmazsa o zaman aldanmış oluruz.

18) Camiye sağ ayakla girmeyi bilmek ilim, yapmak edep, bu ikisi şeriat oluyor. Suyu içerken azar azar, yudum yudum içmeli ama beceremiyoruz ki, içimizdeki hararet bize diyor ki “suyu kuvvetli yuvarla”

19) Nefis insana kötü söyletmek ister, kötü şeyler dinletmek ister. Nefsin dediklerini dememeli veya dinlememelidir. Eğer Mevla Teala’ya gitmek istiyorsak yılanın başına basıldığı gibi biz de nefs-i emmare’ye basalım. Yılan yakalınınca beynine vurulur, niçin? Bütün vücudunu oradan idare ediyor da onun için, ayaklarınla nefsin başına basmazsan Hakk’a gidemezsin.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nuryuzlum 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Röportaj: Namık Kemal ZEYBEK Anket'ler-Röportaj'lar namzet davadar 4 2820 29 Ağustos 2009 17:07
TÜRKİYE GERÇEĞİNİ YAVAŞ YAVAŞ ANLAYACAĞIZ ... İslami Haberler kurtmehmet 1 1960 27 Ağustos 2009 22:28
Sadaka-i Fıtır Oruç-Ramazan Kara Kartal 3 2150 24 Ağustos 2009 01:51
Oruçlunun Ağız Kokusu! Oruç-Ramazan nuryuzlum 0 2112 24 Ağustos 2009 01:46
Oruçlarda Niyet! Oruç-Ramazan nuryuzlum 0 1658 24 Ağustos 2009 01:44