Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Mart 2009, 00:43   Mesaj No:4

AŞK'ÜL İSLAM

Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Standart RE: Efendi Hazretlerinin Mübarek Sözleri...5

Alıntı:
nuryuzlum Üyemizden Alıntı
Efendi Hazretlerinin Mübarek Sözleri...5
Pazartesi, 23 Şubat 2009

1) Efendi babam hiç durmaz, devamlı İslam’i faaliyetlerde bulunurdu ve derdi ki “Oğlum söz verdim Rabbime O’nun emir ve nehiylerini insanlara ölene kadar duyuracağım” İşte bizler onun vasıtası ile bu ilimlere nail olduk. Ona teşekkür etmemiz gerek.

SORU 1) Onu vasıtası ile derken kast ettiği kimdir ? İlim , eğitim anlamında bir vasıta olmaktan , ilmi terbiyeden bahsediliyorsa çok güzel bir söz... Ama ona değil ALLAHA ŞÜKRETMEK gerektiğini düşünüyorum.. Yanılıyorsam düzeltin...

2) Kendisini hakir bilen aldanmaz. Başkasını hakir bilen aldanır. Bu ahlak üzere olalım.

Amenna.. Bunu hayatının kilometre taşlarına dizenler kolay kolay yolda kalmazlar .. Güzel bir öğüt.. Tutmaya değer...

3) Bir erkeğin kadına bakması nasıl haramsa, bir hanımın başka bir hanıma şehvetle bakması da haramdır.

Yeniden amenna.. Lut Kavmi bu konuda en güzel ibret kıssasıdır ..

4) Efendimiz salallahü aleyhi ve sellem’in mübarek eli, biat esnasında hiçbir kadının eline değmemiştir. O onlarla ancak sözlü biatte bulunmuştur.

Doğrudur. Bundan çıkartılacak dersler vardır .. Anlayanlara tabiiki...

5) Hanımlar imamlık, müezzinlik edemez, şeriat bozulmasın diye böyle emredilmiştir. Hanımlar tarikat dersi veremez, ancak tarikatlı olan hanımlardan birisi, bir yer tayin edip orada hanım ihvanlara derslerini öğretebilir. Bizim kapıda bu böyledir. Bizde büyüklerimiz den görmediğimiz şeyi yapmamaya gayret edelim. Büyüklerimiz mümkün olduğunca hanımları bir araya toplamak istemiyorlar. Sizlerin burada sohbet için bir araya gelişiniz zaruretten dolayıdır. Sohbete gelmeyenlerin nasıl yoldan çıktığını hepimiz biliyoruz. Bazıları televizyon hastası oldu, ne olacak onların halleri. Mevla’m Tevbe suresinin 71. ayetinde şöyle buyuruyor. “Erkek ve dişi bütün müminler birbirinin yardımcılarıdır, iyiliği emreder fenalıktan alıkoyarlar”

Soru 2: Bizim kapı derken ? Pardon.. Kaç kapı var ? Hani islam BİR idi.. Neden çeşitli kapılar var ki ? Neden birlik yok ?.. Neden dağılmasına zemin hazırlıyorsunuz bu sözlerinizle be hocam.. Yapmayın..!.. Asrı saadette hanımları bir araya toplayarak ders veren HZ. AİŞE idi..Sorulan sorulara cevap veren HZ. AİŞE idi.. Sohbet için bir araya gelmek ZARURETTEN değil, İSLAMIN YAŞANMASINA KATKIDA BULUNMAKTAN olmalı idi !.. Hanımları kimin divanından nereye kovuyorsunuz ?!...( Hadi kovmamışsınız, ama istenmediklerini hissettirmişsiniz nedir bu ?? Kadının sadece evinin avizelerinin gelini değil, İSLAMIN GELİNİDİR !.. Sohbetler onların en doğal hakkıdır... Bu sözlerinize katılmam mümkün değil hocam üzgünüm... !

Bir hoca, ikamet ettiği yerden dünyanın bir ucuna gitmek dahi olsa emri bil’maruf yapmak için gitmelidir. Okunan ayeti celile’de mümine hanımlarda zikredildiğine göre, onlar da mahremleri ile beraber öteye beriye gidebilirler. Mahremleri olmayan hanımlar, mümkün oldukça evlerinde bulundukları yerde sohbet ederler, şimdiye kadar Mevla Teala hanım ları muhafaza etti, bundan sonrada muhafaza edecek. Allah’a sığındık.

]6) Birbirine namahrem olan kadın ve erkeğin bir arada olması ateş ve barut misalidir, bir birini yakarlar, Ben’i İsrail’in yıkılması kadınlar yüzündendir.

Amenna.. Zinaya Yaklaşmayınız ayeti celilesi bunun içindir vesselam...

7) Bu kibiri eritmenin çaresi vardır. İnsan ibadet ederken Hazreti Allah’tan öyle haberdar olmalı ki, başka hiçbir şeyden haberdar olmamalıdır. İşte böyle eritilir benlik duygusu, kendimizden bize fayda yok. Rabbimizden bize fayda var.

Amenna Kuran der ki :“Biz İnsanlara ufuklarda ve kendi nefslerinde âyetlerimizi göstereceğiz ki, onun (Kur’ân’ın) gerçek olduğu kendilerine iyice belli olsun!.. Rabb’inin her şeye şâhid olması yetmez mi?” (Fussilet, 53)

8) Çarşaf giymek mühimdir, her ne şey ki mühimdir, düşmanı çoktur. Biliniz ki Türkiye erkek ve kız talebelerimiz hürmetine duruyor.

Sayın hocam ; İslamın emri ÖRTÜNMEKTİR !.. Çarşaf ancak bir teferruattır, dileyen giyer, dilemeyen giymez, bu mühim değildir aksine mühim olan allahın emrettiği gibi NUR süresi 32, ayeti celilesinde belirtildiği gibi örtünmektir ! Zorlaştırmayınız kolaylaştırınız , nefret ettirmeyiniz, sevdiriniz !.. anımsatırım ... ! Ayrıca TÜRKİYE nasıl sizin erkek ve kız talebeleriniz hürmetine duruyor bunu bir açıklar mısınız ? Sizin talebeleriniz olmasa TÜRKİYE yerinde durmayacak mıydı yani !?? Ayrıca islam TÜRKİYE'den mi ibarettir ?

9) Boyuna din ile hiçbir lakası olmayan gazeteler okuyorlar, İslam ilmihali okusalar ya.

İslamın ilk emri OKU' (İKRA) hitabını hayatının hiç bir zerresine yerleştirmeden KOPYALA YAPIŞTIR zihniyetiyle yaşayıp gidenlere ne demeli.. OKU'mak hayatlarının neresinde acaba.. Çok merak ediyorum... Akılları bulanıyormuş çok okuyunca... Bu da şeytanın sağdan yaklaşması sayılmaz mı hocam

10) Bir kimsenin mürşidi yoksa hep uyur, tavşan uykusuna tutulmuşlar; sokaklarda dolaşıyorlar, yiyorlar, içiyorlar, zannediyorlar ki uyanıklar. Halbuki uyanık değiller.

Hocam mürşitten kastınız, islam yolunda sapasaglam yürüyen dostlar edinmemiz ise eyvallah.. Kim istemez ki kendi yanında islamı hayatının her zerresinde teneffüs eden dostlar.. Onlarla düşüp kalkmak, onlarla sohbet ederek , ilim alışverişinde bulunmak kadar muhteşem bir lezzet bilmiyorum.. Ama mürşidi olmayanın mürşidi şeytandır ! hurafesine inanmıyorum , Şeytanda mürşidlik değil, şeytanlık vasfı vardır, ayrıca samimi bir müslümanın himayecisi Allahtır... İllaki bir şeyh'e tabi olunmasını gerektirmez.. Zaten günümüzde ben mürşidim diyenlerden uzak durmak lazımdır. Onların çogu KENDİ TARİKATLARINA , CEMAATLERİNE çagırırlar.. BEN BENİ ALLAHA ÇAGIRAN dost , veli, mürşid, arkadaş isterim.. Karşısında edeple tir tir titreyeceğim , aşırı saygı gsöterileriyle ulaşılamaz hele getirilen bir mürşidi reddediyorum...

DEVAM EDECEK...
Alıntı ile Cevapla