Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Mart 2009, 01:53   Mesaj No:6

AŞK'ÜL İSLAM

Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Standart RE: Efendi Hazretlerinin Mübarek Sözleri...5

Mübarek ettiğiniz hocaya mübarek vasfını kim verdi o da muama.. Kendisini tanımıyorum ama her cemaati olan mübarek olmaz kanımca...
Avam mübarekleştiriyor deme baki....

Cemaat demek islam davasında birlik olmuş olan HALK demektir. Cemaat demek toplulk demektir, islam davasını sırtlanmış insanlar AVAM olmamalılar. Havas da olamazlar tabii AMA OKU'makla yükümlüdürler. Koyunlaşmakla değil !..Yaşamakla , Tebliğ ile, Cihadi ile, Velhasılı kelam kuran'ın emrettiği her türlü yükümlülüğü yerine getirmekle yükümlüdürler. Bunları bilmiyormuş gibi konuşuyorsun ...

Benim tarikatlarda işim olmaz baki, sağol kalsın , ben almayayım

Allaha giden yolun pek çok olması ; bir sürü tarikata , cemaate ayrılmayı gerektirmez, senin dediğin örnekten yola çıkarsak ben de diyorum ki TÜM TARİKATLAR CEMAATLER birleşsin o zaman , NEDEN BİRLEŞMİYORLAR ? Hani aralarında hiç bir husumet yoktu ? Neden onlarca parçaya ayrıldılar ? Hani İSLAM tek idi ?.. O zaman hepsi birleşip tek vucut olsunlar !..

Ayrıca;
Mezhepsizliği savunmuyorum , bir mehzebe tabiyim, ve tüm mezhepleri de kucaklarım. Benim için önemli olan İSLAMIN HAK DİN OLARAK YAŞANABİLMESİDİR .TEFERRUATLAR DEĞİLDİR.

Yeni oluşumlara özenmek değil, Aksine kuran'a her asırda yeni bakış açıları ile bakan zihinlere değer veririm. Kaldıki kuran eski değil ESKİMEYEN ve kıyamete kadar baki kalandır.. Sizler her yeni görüşü elinizle ayagınızla reddediyorsunuz..

Tevhid , Cihad ve Şahadet vazgeçilmezimdir ama şu ana kadar hiç bir alimi tekfir etmiş değilim. Katılmadıgım her noktayı, kuran mihenginde degerlendirir, ve aynı zamanda bir de aklıma sorarım. Akletmez misiniz düşümez misiniz ayeti celilesi defalarca tekrarlanırken koyun olamam üzgünüm.. ! Ondan sonra yorum yaparım.. Bu da benim kriterimdir.

İyi geceler.
Alıntı ile Cevapla