Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08Haziran 2009, 22:54   Mesaj No:1

KuM TaNeSi

Medineweb Emekdarı
KuM TaNeSi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KuM TaNeSi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5998
Üyelik T.: 02 Ocak 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:40
Mesaj: 1.956
Konular: 886
Beğenildi:21
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Bebeğiniz gaz sancısı çekiyorsa..

Bebeğiniz gaz sancısı çekiyorsa..

“Bebeklerin hepsi ağlar. Ancak gaz sancısı olan bebeklerde üç saatten fazla süren ve akşam saatlerinde artan ağlama nöbetleri görülür” diyen Yeditepe Üniversitesi Hastanesi`nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hande Özgün Karatepe bu durumda ailelerin sakince kendi bebeklerini rahatlatacak yöntemi keşfetmeleri hiçbir yöntem bebeği susturamıyorsa doktora başvurmaları gerektiğini belirterek şu bilgileri verdi…
Annenin endişeli olması da gaz sancısına neden olur

“Bebeklerde gaz sancısı bebek 2–3 haftalık olduğunda başlar ve genellikle 4–6 haftada en yoğun dönemine ulaşır. 3-4 ayda azalarak kaybolur. Nadiren 5 ya da 6’ncı aya kadar uzayabilir. Gaz sancılarının kesin sebepleri bilinmiyor. Ancak emzirme tekniğindeki hatalar fazla hava yutmaya bağlı olarak gaz sancısını artırır.
Bebeğin sindirimini gerçekleştirmesi için gereken bağırsak ve pankreas enzimlerinin ilk aylarda yetersiz olması anne sütü alan bebeklerde bazen annenin aldığı gıdalar bebeğin günlük rutinindeki değişiklikler annenin endişeli olması da gaz sancısında etkili olabilir.
Bebeklerin hepsi ağlar. Ancak gaz sancısı olan bebeklerde üç saatten fazla süren ve akşam saatlerinde artan ağama nöbetleri görülür. Bebek son derece huzursuzdur ellerini yumruk yapar bacaklarını karnına doğru çeker kızarır ve gaz çıkarır. Eller ve ayaklar soğuktur. Karın hafif bombedir. Bu durum haftada 3–4 kere tekrar eder.
Ne yapmalı?
Bebek kucağa alınarak yalnız olmadığı hissettirilmeli daha sık emzirilmeli ve emzik kullanmalı; rahat sakin gürültüsüz bir ortamda bulundurulmalı. Anne bebeğin ağlamalarından dolayı çok endişeliyse babanın veya diğer aile fertlerinin bebeği sakinleştirmesi annenin bu süreçte kısa süreli dinlenmesi de bebeğin annenin endişesini hissetmesinden kaynaklanacak sorunları ortadan kaldırabilir.
Anne-babalara tavsiyeler…
Anne sütü ya da formül mama ile beslenen bebeklerde emerken hava yutturmamaya dikkat edilmelidir. Meme başının etrafındaki kahverengi alanla birlikte oldukça geniş olarak bebeğin ağzına vermek biberonu dik tutmak bu konuda yardımcı olur.
Bebeği mümkün olduğunca sakin bir ortamda beslemek gerektiği gereğinden fazla beslenmenin yarattığı bağırsak gerginliğiyle gaz sancısına neden olabileceği unutulmamalıdır. Gazlı bebeklerin stresli ailelerde daha fazla görüldüğüne dair çalışmalar da bulunması nedeniyle bebeği rahat ve sakin bir ortamda bulundurmak gerekir.
Emziren annenin aldığı bazı gıdalar da bebeğin gazını etkileyebilir. Bebekte inek sütü allerjisi varsa doktor gereken tetkikleri yaptıktan sonra anneye süt ve süt ürünlerinin çıkartıldığı bir diyet önerilir. Böyle bir durum yoksa anne kuru fasulye nohut brokoli lahana karnabahar çikolata baharatlı gıdalar ve çay kahve gibi içecekleri belli süreler için kesmelidir…
Bebeğe araba turu
Bebeğiniz gaz sıkıntısından dolayı ağlama krizine girmişse… Bebeği battaniyeye sarıp kucağa almak ninni veya şarkı söylemek müzik veya gaz sancıları için oluşturulmuş özel sesleri dinletmek kendi arabasıyla gezdirmek ritmik olarak kucakta veya beşikte sallamak karnına ılık havlu koymak veya ılık yağla masaj yapmak arabayla gezdirmek banyo yaptırmak emzik vermek olabilir…
Ağlama durmuyorsa doktora başvurun
Bütün bunlara rağmen yine de bebeğin ağlaması durmuyorsa yapılacak tek şey doktorun kapısını çalmaktır. İdrar yolu enfeksiyonu orta kulak enfeksiyonu fıtık veya bağırsak problemleri besin allerjileri gaz sancılarıyla karışabilecek ağlama nöbetlerine neden olabilir. Bu hastalıklara yönelik bulgular yoksa doktor tarafından önerilen bitkisel çaylar veya bazı damlalar kullanılabilir. Bu ilaçların etkileri kişisel farklılıklar gösterebileceğinden ancak doktorların önerisine göre kullanılmalıdır”
Bizimsağlık
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi KuM TaNeSi 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
41.Haftanın Misafiri Belgin Hafta'nın Misafiri Belgin 37 13442 04 Ekim 2009 16:49
Neden Su içmeliyiz(46 sebep) Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp su damlası 6 3400 04 Ekim 2009 12:50
Yokluğuna Alıştırma... Şiirler ve Şairler KARAKÖSE 1 2814 04 Ekim 2009 12:45
Kırgınım Sana /medineweb Şiirler ve Şairler su damlası 7 3004 02 Ekim 2009 19:49
google amcam düzeltir işi bilir herşeyi =) Resim/Karikatür Esma_Nur 2 2586 02 Ekim 2009 11:25