Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22Haziran 2009, 22:17   Mesaj No:1

nuryuzlum

Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:nuryuzlum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5807
Üyelik T.: 24 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 153
Konular: 68
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Ahlak ve maneviyat kampanyası başlatılmalı

Ahlak ve maneviyat kampanyası başlatılmalı

Pazartesi, 22 Haziran 2009
AGD, özellikle son yıllarda artan toplumsal cinnet vakalarına karşı "Ahlak ve maneviyat kampanyası" başlatılmasını önerdi. Genel Başkan Tongüç, "Domuz gribine karşı kampanyalar başlatan Türkiye, ahlaki ve manevi tahribata karşı da bir kampanya başlatmalıdır. Manevi tahribat domuz gribinden daha tehlikeli ve öldürücüdür" şeklinde konuştu.


AGD şube başkanları toplantısı Amasya'da gerçekleştirildi. Programa, AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç'ün yanı sıra, başkanlık divanı üyeleri, şube sorumluları, şube başkanları katıldı. Yapılan faaliyetlerin değerlendirildiği program rapor müzakereleriyle devam etti. Toplantıda konuşan AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, Türkiye'nin maddi ve manevi açıdan tarihin en vahim buhranıyla karşı karşıya bulunduğunu belirterek "Ekonomik kriz, işsizlik ve yoksulluk gibi maddi kaosun yanında, ahlaki yozlaşma, cinnet ve manevi tahribatla yüz yüzeyiz. Türkiye'de sosyal çöküntü yaşanmakta, aile bağları zayıflamakta, uyuşturucu kullanılması artmakta, fuhuş yaygınlaşmakta, hırsızlık, kapkaç ve soygun bir afet gibi ortalığı kasıp kavurmaktadır. Televizyon ekranları ve gazete sayfalarında her gün bir aile dramıyla karşılaşıyoruz. Cinnet almış başını gidiyor" şeklinde konuştu TBMM'nin yaptığı araştırmaya göre sigara kullanma yaşının 10'a, alkol kullanma yaşının 11'e ve uyuşturucu kullanma yaşının ise 12'ye düştüğünü dile getiren Tongüç, "Bu tahribatın giderilmesi noktasında herkese görevler düşmektedir, ama asıl ve en önemli görev yetkililere düşmektedir" şeklinde konuştu.

"12 yaş sınırı bir an önce kaldırılmalı"
Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, Kur'an kurslarındaki 12 yaş sınırının bin an önce kaldırılması gerektiğini söyledi. Şenocak, yaptığı yazılı açıklamada, Kur'an-ı Kerim eğitimine yaş sınırlaması getirilmesinin Anayasa'nın 24. maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olduğunu belirtti. Şenocak, Din eğitimine getirilen yasaklamaların toplumdaki sosyal tahribatı artırdığını da söyledi.

"Bu yozlaşmanın önü alınmalıdır"
Tongüç, toplumu yok olma noktasına götüren ahlaki ve manevi tahribata karşı hükümetin bir an önce seferber olması gerektiğini belirterek "Toplumun temel değerlerinin zayıflaması nedeniyle baş gösteren bu vahim tablo, ancak "önce ahlak ve maneviyat" şiarıyla ortadan kaldırılabilir. Domuz gribine karşı kampanya başlatan Türkiye'nin, bu bulaşıcı ahlaki zafiyet ve bunalıma karşı da mutlaka bir "ahlak ve maneviyat kampanyası" başlatması gerekmektedir. Unutmamalı ki, ahlak ve maneviyat eksikliği domuz gribinden daha yıkıcı ve daha öldürücüdür. Bu yozlaşmanın önü alınmalıdır. Aksi taktirde daha vahim sonuçlarla karşı karşıya kalacağımız mukadderdir. Hükümet bu kampanyayla birlikte kapalı olan imam hatip okullarını ve Kur'an kurslarını bir an önce eğitim ve öğretime açmalıdır. Bu ilim ve irfan yuvalarının açılmasıyla birlikte tahribatın bir nebze olsun dineceği kanaatini taşımaktayız." şeklinde konuştu.

EDİTÖR:

Yetkililer ihale bölüşmesinden fırsat bulup ta 7 senedir islami bir kanun çıkartamadılar, adamların daha mühim işleri var. ama zina serbest yasasını hemen çıkattılar, sınır mayın temizleme yasası da herkesin muhalefetine rağmen çıktı... kimin lehine çalışılıyor anlamak lazım.... Sıbyan mekteblerinden çocukları okullara kaydettirmek için her yola başvuruyorlar tehditle zorla çocukları hafızlıktan alıp okula sokmaya çalışıyorlar bunlar da islamcı muhafazakar....


alıntı
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nuryuzlum 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Röportaj: Namık Kemal ZEYBEK Anket'ler-Röportaj'lar namzet davadar 4 2822 29 Ağustos 2009 17:07
TÜRKİYE GERÇEĞİNİ YAVAŞ YAVAŞ ANLAYACAĞIZ ... İslami Haberler kurtmehmet 1 1961 27 Ağustos 2009 22:28
Sadaka-i Fıtır Oruç-Ramazan Kara Kartal 3 2152 24 Ağustos 2009 01:51
Oruçlunun Ağız Kokusu! Oruç-Ramazan nuryuzlum 0 2114 24 Ağustos 2009 01:46
Oruçlarda Niyet! Oruç-Ramazan nuryuzlum 0 1659 24 Ağustos 2009 01:44