Konu Başlıkları: Eşinize Nasıl Hitab Edersiniz?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Ağustos 2009, 00:46   Mesaj No:15

nuryuzlum

Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:nuryuzlum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5807
Üyelik T.: 24 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 153
Konular: 68
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Eşinize Nasıl Hitab Edersiniz?

Abdulmelik]
`Bir kavmin efendisi ona hizmet edendir` buyuran Efendimiz (sav), alemlere rahmet olarak gönderildiği gibi, eşleri için de bir rahmet vesilesiydi.
Müminlerin annesi, Hz. Aişe validemiz, Efendimizi bizlere anlatırken; `Evinde elbisesini diken, ayakkabısını yamayan, keçileri sağan, kendi işlerini kendisi gören` bir peygamber olarak tanıtmaktadır.
varmı itiraz


hocam tamamen katılıyorum sözlerinize.ama şöle bir bakış açısıda var bu şekilde davranmayanların üstüne alınmasın sözüm böle düşününlere.çevremizde gördüğümüz kadarıyla islami bilgisi olan bir kadınla islami bilgisi olan bir erkek evlendiği zaman o erkeğe göre kadın islamiyeti bildiği için her zulme katlanmak zorunda sanki ne yapılırsa yapılsın sen islami bilinçtesin idare et sabr et gibi sözler.erkek ne derse haklı sanki.çevremde karşılaştım böle tiplerle hocam.halbuki sizinde yazdığınız gibi efendimizin eşlerine davranış şekline bir bakılsa herşey öle güzel olacak.bu tür insanlarda var.yanlışta düşünüyor olabilirim ama çok kez rastladım böle tiplere
Alıntı ile Cevapla