Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Ağustos 2009, 08:53   Mesaj No:5

sevginin_bedeli

Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:sevginin_bedeli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 9822
Üyelik T.: 20 Ağustos 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 196
Konular: 26
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: `Benim ashabım gökteki yıldızlar gibidir"

arkadaşlar allah bize kuranı kerimde kimi örnek almamız gerektiğini bize açık ve net olarak belirtiyor... buyurun beraber bakalım...

3/31- De ki: “Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”

33/21- Andolsun, Allah’ın Resülünde sizin için; Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.

33/29- “Eğer Allah’ı, Resülünü ve ahiret yurdunu istiyorsanız, bilin ki Allah içinizden iyilik yapanlara büyük bir mükafat hazırlamıştır.”

33/31- İçinizden kim Allah’a ve Resülüne itaat eder ve salih bir amel işlerse, ona mükafatını iki kat veririz. Biz ona bereketli bir rızık hazırlamışızdır.


yüce rabbimiz bu kadar net bir şekilde örnekliğimizi bize belirtmişken ve resulun de ahlakının kuran olduğu aşikar iken neden kendimizi yoruyoruz...
( yoksa şöyle mi düşünelim allah rasulü; allah beni örnek göstermiş ama benim örnekliğim yetersiz kalabilir onun için ashabımı da örnek olarak ben göstereyim diye mi düşünmüş... HAŞA)
Alıntı ile Cevapla