Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Eylül 2009, 11:32   Mesaj No:3

sevginin_bedeli

Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:sevginin_bedeli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 9822
Üyelik T.: 20 Ağustos 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 196
Konular: 26
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: MÜSLÜMAN DAVETÇİLERİN DOĞRULUĞU NASIL OLMALI.

Alıntı:
kıyameri Üyemizden Alıntı
islam topluluğu bireyden oluşur bu noktadan hareketle islami kitle kendi bireylerine sahip çıkmak onları eğitmek onlara dosdoğru yolu göstermenin mücadelesini vermek zorundadır.
bizler hata yapan kardeşlerimizi kendi hallerine bırakmayacağız yalnız bırakmayacağız sırt dönmeyeceğiz biz onlara şefkatle yaklaşacağız peygamberce bir sahiplenme ile islam kardeşliğinin en güzel bir şekli ile tutacağız elinde onu kazanmanın ona islam ahlakını kazandırmanın mücadelesini sabrını vereceğiz başka bir yol asla bizleri islam ahlakını hayata aktarmada başarıya ulaştırmaz hayırlı bir ümmet olma bilinci bireylerine sahip çıkabilmektir.


sevgili kıyameri kardeşim günümüzün moda tabiri ile bu açılımınız gerçekten çokçok önemli ve müslümanların üzerinde hem çokca kafa yormaları hem de uygulamaları gereken şeylerdir.
şunu mutlaka belirtmek lazım... ister geçmişte olsun ister günümüzde olsun hiçbir insan hatasız olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır.
dolayısıyla her zaman çevremizdeki dostlarımızın/ kardeşlerimizin hataları/ yanlışları/ işleyecekleri günahları olabilir zaten eğer bunlar olmayacaksa o zaman insanlık vasfı kaybedilmiş olur. bu gibi durumlarda öncelikle vakıf olduğumuz bilgi/ olay/ durumun doğruluğundan emin olmaya çalışmalıyız.
(bunun anlamı başkalrının kusurlarını ortaya çıkarmak değil aksine iddia edilen bir durumun gerçek olup olmadığını bilme ve eğer gerçek değilse kardeşinin hakkına girmemeye çalışmadır)
ve farzedelim ki bu durum/olay ya da hata adına her ne derseniz deyin gerçektir ve vardır. bu durumda o kişiye karşı merhametimizi şefkaktimizi ve gerekiyorsa acıma duygularımızı tamamen kullanmalıyız. çünkü bizim amacımız insanlara allahın dinini en güzel şekilde tebliğ ederek, bizlerin allahın rızasını kazananlar olması ve dolayısıyla cennet nimetiyle nimetlenmektir. hal bu iken hatalı şahsı yerden yere vurmak tabiri caizse bir tekme de bizim vurması büyük bir ihtimalle onu islamdan daha çok uzaklaştıracak ve belki de yaptığı hatayı savunur hale getirecektir....
Alıntı ile Cevapla