Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Eylül 2009, 17:35   Mesaj No:8

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart RE: MÜSLÜMAN DAVETÇİLERİN DOĞRULUĞU NASIL OLMALI.

Akıllı ve KURAN’İ bir bilgi sahibi olmak

Ben bunu şöyle adlandırıyorum Cahiliyeden İslam’a giriş.Kendi kendimize soralım? Peygamber efendimiz nasıl bir topluma gönderilmişti Sapıklığın,Aşağılığın,Her türlü mikropluğun yaşamlarında olan bir topluma gönderilmişti. Bu toplumu HAYIRLI bir Ümmete çeviren ne idi AKLEDEN’ler bunu incelediklerinde ARAP yarımadasındaki bu köklü değişimi sağlayan KURAN olduğunun idrakine varacaklardır.

Günümüzde KURAN aramızdadır hiçbir değişikliğe tahrife uğramadan günümüze kadar ulaşmıştır Çünkü ALLAH onu koruyacağına dair söz vermiştir:

‘’Kuran’ı kesinlikle biz indirdik;elbette onu yine biz koruyacağız.’’

Hakikat böyle iken. Bir Ümmet nasıl bu kadar azgınlaşabiliyor,vahşileşebiliyor, Kardeş kardeşi öldürebiliyor, Çocuk anneyi dilimlere bölerek nasıl bir şeye hizmet ediyor,Fuhuş,hırsızlık,zulüm, vs bu tür İNSANI insan olmaktan çıkaran Şeytanlaştıran fiillerin oluşturduğu bu vasıflara sahip olabilecek İNSANLARA bizler neden bir şeyler anlatamıyoruz diye kendimize soracak olursak biz KURAN’I anlamamışız ki başkalarına da anlatalım.


Bizlere en güzel sağlam bilgiyi verecek Temel Kaynak KURAN’dır.
Kuran’i kerim bizden ALLAH ve RESULÜNE itaat etmemizi emretmektedir.
Bu itaatın ana prensibi EMRİ BİL MARUF NEHYİ ANİL MÜNKER kaidesince olmalıdır.

Akıllı ve KURAN’İ bir bilgi sahibi olmak için öncelikle haytımızın her alanında HURAFE ve BİDAT’LERDEN arınmış bir İSLAM’İ anlayışa sahip olma adına İSLAM akidini bilmemiz lazım sağlam bir AKİDE olmadan alınan yolda çok Çarpıklıklar meydana gelir ve Günümüzdeki DİN ANLAYIŞLARI ortaya çıkar BÖLÜNMÜŞ bin Parça olmuş herkesin kendini hak diğerini BATIL gördüğü tek yönlü bakış açısının ortaya Çıkardığı DİNLER olur ve VAHDET’İ beklemekte bu şekilde yol olan DİNLER ile çok uzak gözükmekte:
Alıntı ile Cevapla