Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Eylül 2009, 19:31   Mesaj No:8

asa

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:asa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 9154
Üyelik T.: 12 Temmuz 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 37
Konular: 1
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Bir evliyayı vesile ederek dua edilirmi?

Abdulmelik gayet güzel açıklamış. Allah razı olsun. Duanın kabul olma hususları vardır. Bunlardan biride Allah rızası doğrultusunda yaşamaktır. Günah içinde yaşayan biriyle Allah yolunda olan birinin duaları Allah katında bir değildir.

Allah kendisini her daim anan birinin duasına; kendisini 40 yılda bir ananın duasına nazaran daha çok değer verir. Dolayısıyla dua ederken; dualarını kabul ettiğin kullarının hürmetini bizlerin dualarınıda kabul et demek şirk değil aksine duanın makbul olması için bir vesiledir...

Kur'an'da şefaat kelimesi 30 yerde geçer. Bu âyetlerden 13 tanesi, genel olarak şefaatin geçersizliği, kabul edilmeyeceği ile ilgilidir. Bu âyetler, doğrudan şefaat düşüncesini devre dışı bırakır. Bu âyetleri, Kur'an bütünlüğünde değerlendirdiğimizde, bu kabul edilmeyen şefaat, âhirette kâfirler için fayda vermeyen şefaattir. Yine bu şefaatin, Allah'ın izin vermediği durumlarla ilgili olduğu görülür.

Kuran, şefaat olayının daha çok Âhiretteki durumunu anlatmaktadır.O'nun izni olmadan, O'nun katında şefaat edecek kimdir?(Bakara 255) ayeti, eğer Allah izin verirse başkalarının da şefaat isteğinde bulunabileceği anlamına geldiği gibi; müşriklerin şefaat umdukları bütün putlar ve benzerleri asla şefaatçi olamazlar, çünkü Allah (c.c.) onlara böyle bir yetki vermemiştir manasına da gelir.
Yûnus Sûresi 3. âyette de benzer ifadeleri görüyoruz. Allah (c.c.), kendi katından ahid (söz) almışlara (Meryem 87. ayet)Hakka şâhidlik edenlere,(Zuhruf 86) dilediği ve râzı olduğu kimselere(Necm 26. ayet) şefaat etmeleri için izin vermektedir.

Daha önceleride defalarca belirttiğim üzere bazı hususlarda Kuran'dan bazı ayetleri yazarak hüküm çıkarmak sadece aldanmaktan ibarettir. Bazı konularda hüküm verebilmek için Kuran'a bir bütün şeklinde bakmak gerekir...Vesile ve şefaat konusuda çeşitli ayetleri ayıklayıp yazmakla değil. Kuran'ın bir bütün şeklinde ele alıp incelenmesi neticesinde hüküm verilecek meselelerdir.

Şu hususta önemlidir Duaya icap eden Allah'tır. Allah'ın sevdikleri hürmetine dua edince dua: Allah'ın sevdiklerine edilmez( bu şirktir) dua Allah'a edilir, veli kulları vesiledir sadece...
Alıntı ile Cevapla