Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Eylül 2009, 22:56   Mesaj No:10

Emekdar Üye

Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart RE: Bir evliyayı vesile ederek dua edilirmi?

Hastalıktan,musibetten,sapmışlıktan korunma,helal rızkın genişliğinden vs. Yalnızca ALLAH’TAN istenmesi gerekli olan hususlarda Fatiha suresinin Yalnız senden ister yalnız senden bekleriz emri gereği İster Peygamber ister Veliler olsun ALLAH ile KUL arasında olan işlerde başkalarının Hatırları yüzü suyu hürmetleri vs Kelimeler kullanarak ARACI olmalarını istemek gibi ALLAH’IN kullarına mevki makam tayin etmek Bu şahısları Melekleştirmektir.Çünkü Aracı kılınanlarda Allah’ın rızasını kazanmak için amelleri ile gayret gösterenlerdir.

Dua İbadet olduğu için Her zaman tekrar ettiğimiz İbadetlerimiz gibi Allah’a aracısız has kılmak mecburiyetindeyiz.Peygamber efendimizin hayatını incelediğimizde Dualarında Atası İbrahim vs İsimlerini kullanmamıştır Salihlerin Şehitlerin Yolunu istemiştir,Bunları aracı kılmamıştır,Allah’tan Bu gibi Salih Kullarının Zümresinden olmayı talep etmiştir..Yani birilerinin ALLAH’A daha yakın oldukları bilinci ile Allah ile kul arasında olan İbadetlerde Aracı kılmak hatadır. Bakara suresi 186 ayeti kerime’de Duada ölçü belirlenmiştir.

Sahabe Peygamber efendimizden kendileri için dua etmelerini istedikleri vakit Allah resulü Onlarla beraber Dua etmiştir Yani kendi adını andırarak dua ettirmemiştir Dualarının kabul olmasını Allah’tan istemiştir Burada aracılık değil bizzat onlarla beraber Dualarına icabet etmiştir.


De ki: ben, yalnızca sizin gibi bir beşerim. (Şu var ki) bana, ilah'ınızın sadece bir ilah olduğu vahy olunuyor. Artık her kim, Rabbine kavuşmayı umuyorsa, salih amel yapsın ve Rabbine ibadette hiçbir şeyi ortak koşmasın." (Kehf, 18/110)
Alıntı ile Cevapla