Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Kasım 2009, 23:06   Mesaj No:2

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: MAİDE SURESİ 41-42-43 VE 44. AYETLER NE ANLATIYOR?

Ayeti kerimelerde Allah azze ve celle Allaha karşı yalan uydurarak haram yediklerinden söz ediyor. Münafıkları baktığımızda Ü ç esas özelliğinden biri Yalan söylemektir. Emanete ihanet eden ve ahde vefa etmeyenler yalancıdırlar ve yalanı dinlemeyi çok severler. Peygamberler yeryüzünde Adaleti hakim kılmak için Allah’ın emirlerini tebliğ ve uygulama ile görevlidirler. Aynı durumu üstlenmiş Mümin kişiliklerde bunu yerine getirebilmelidir.

Konuya katılım amaçlı Şu ayetler ile bakalım:

O, itikadi konularda, Nuh'a emrettiğini -ve sana (ey Muhammed,) vahiy aracılığıyla öğrettiğimizi ve aynı zamanda İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya emrettiğimizi- sizin için uygun gördü. (Sahih) itikada sağlam bir şekilde sarılın ve o konuda bütünlüğünüzü bozmayın. Onları çağırdığın bu (itikad bütünlüğü) başka varlıkları veya güçleri Allah'a ortak koşanlara ağır gelse (bile). Allah dileyen herkesi kendine çeker ve O'na yönelenleri doğru yola ulaştırır. (Şura 13)


(Ama) onların hepsi aynı değil: Geçmiş vahyin izleyicileri arasında, gece boyunca Allah'ın ayetlerini okuyan ve (O'nun huzurunda) secdeye kapanan dosdoğru insanlar da vardır.
(Ali İmran 113 )


Onlar, Allah'a ve Ahiret Günü'ne inanırlar; doğru olanı emreder, eğri olandan alıkoyarlar ve hayırlı işlerde birbirleriyle yarışırlar: işte bunlar dürüst ve erdemli kimselerdendir.
(Ali İmran 114 )


Peygamber efendimiz dönemi ve sonrasında Kurtuluşa ulaşmaya çalışanlar Allah’ın indirdiği hükümler ile hayatlarını biçimlendirdikleri gib.Asrımızda da Vahyi örnek almış topluluklar mevcuttur. Tevratta aynı hükümler var iken Peygamber efendimizin Hakemliği isteniyor,Çünkü hükümleri tatbik etmek istemiyorlar zengin ve fakir ayrımı yapıyorlar ve Peygamber efendimizin onların arasında vermiş olduğu hükümden de geri dönüyorlar. Bu durum onların 2 defa Allah’ın emirlerine isyan etmeleri anlamına geliyor 1. sinde Tevratın hükümlerini yok saymak 2. sinde Hüküm veren Peygamberimizin hükmünden dönme isyandır.

Kuran’i kerimde gerçek manada iman edenler ile etmeyenlerin vasıfları Nur Suresinin 48-51 ayetlerinde belirtilmektedir.


Ve (böyleleri) aralarında (ilahi kitap hüküm versin diye Allah'a ve O'nun Resul'üne çağırıldıklarında, onlardan bir kısmı hemen yüz çevirir;
(Nur 48)


Aralarında (ilahi kitap) hüküm versin diye Allah'a ve O'nun Elçisi'ne çağırıldıkları zaman müminlerin söyleyeceği tek söz:"İşittik ve itaat ettik!"sözü olmalıdır;kurtuluşa, esenliğe ulaşan kimseler de işte böyleleri dir:
(Nur 51)

Allah’u teala ayeti kerimeler de Tevrattan bahsederek İlahi kaynaklı olduğunu Yahudilerin İlahi kitaba sadık kalmalarını ve Peygamberlerin Kitaptaki hükümler ile İnsanlar arasında Adaleti yerine getirdiklerini belirtmektedir. İlahi emirlerin şahitliğini yapanlardır.Allah’ın indirmiş olduğu Hükümler ile hükmetmeyenlerin kafirler olduğunu açıkça beyan ediyor.Bu kadar apaçık hükümler var iken Kuran’ı Temel kaynak olarak almayıpta Heva ve Hevesler doğrultusunda hareketlerin elbette cezası vardır Allah’ın vaadi haktır.

Allah biz kullarına basiret versin Hakkıyla yaşayıp yaşatanlardan oluruz İnşallah.
Alıntı ile Cevapla