Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Aralık 2009, 15:48   Mesaj No:1

Bîhemtâ

Avatar Otomotik
Durumu:Bîhemtâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11031
Üyelik T.: 02 Kasım 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 8
Konular: 3
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Bediüzzaman'dan Kürt Sorunu ve Kardeşlik Çözümü - Said Nursi'ye Göre Sorunun Çözümü

Bediüzzaman'dan Kürt Sorunu ve Kardeşlik Çözümü - Said Nursi'ye Göre Sorunun Çözümü

Bediüzzaman Said Nursi, bu memleketin yetiştirdiği dünya çapında ve milletinin fedaisi bir düşünce adamımızdır. Maalesef bir çok aydınımız dünyanın öbür ucundaki bize yabancı, alakasız kişilerin fikirlerini çare diye sunarken, içimizden çıkmış ve bizim için büyük bedeller vermiş kahramanlarımızdan ve harika çözüm sunan eserlerinden bihaberdirler.

Yazan; Nevzat EMİNOĞLU


Bediüzzaman Said Nursi yakın tarihimize yaptığı katkı, arkasında bıraktığı ve 46 dile çevrilen 130 parça eseri ile milyonların gönlünde taht kurmuş bir kişilik. Onun, özellikle sosyal sorunlarımıza dair oldukça hayati, çözüm önerileri yeterince bilinmiyor maalesef. Hele belli odaklarca yükseltilen menfi/ilkel milliyetçilik, toplumumuzda gittikçe Türk ve Kürt ayrışımı doğurduğu bu zamanda,. ortak değerlerimizi temsil eden böyle bir şahsiyetin çözüm modeli daha bir önem kazanıyor. Aydın şahsiyet ve yazarların da, referans gösterdikleri Nursi'nin somut tespit ve çözüm önerilerini kamuoyu ve yetkililerle paylaşmak istiyorum. Bu, gecikmiş de olsa, milli bir sorumluluk ve Nursi'ye karşı bir vefa borcudur aynı zamanda. ‘Ben, cemiyetin iç hayatını, manevî varlığını, vicdan ve imanın terennüm ediyorum. Hakkın hatırı alidir. Hiçbir hatıra feda edilmez.' diyor. Ve uyanmış insanlığı, bir arada tutacak "hak" tan başka, hiçbir ortak değer yoktur. Nursi tarihimize mal olmuş ve Kürt-Türk iki kesimin de ortak güvenini kazanmış nadir şahsiyetlerden biridir.. Ortak payda ve insafın sesi olan böyle insanlara çok muhtacız ve anlaşılan o ki gelecekte de çok ihtiyaç duyacağız.

"Reis-i Cumhur ve Başvekil'e"

"Madem elli beş sene bu meseleye bütün hayatını sarfetmiş ve bütün dekaik ve neticeleriyle tetkik etmiş bir adamın, bu meselede reyini almak ve fikrini sormak lazım gelirken; Amerika'da, Avrupa'da bu meseleye dair istişareye kendinizi mecbur bildiğinizden, ..... elbette benim de bu meselede söz söylemeye hakkım var. Hamiyetkar olan bütün bir millet namına sizden bekliyoruz..."
(Celal Bayer ve Adnan Menderes'e mektup. EmirdağLahikası:448) Said Nursi
"Bu kitap siyaset tabiplerine teşhis-i illete(sorunun sebep ve çözümüne)dair hizmetle müvazzaftır"

Münazarat Said Nursi
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Bîhemtâ 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Bediüzzaman'dan Kürt Sorunu ve Kardeşlik Çözümü -... Risale_i Nur (Said Nursi) cizre gülü 4 2332 04 Aralık 2009 15:48
Hakkın Tarafını Tutabilmek Serbest Kürsü Yitiksevda 1 1500 02 Aralık 2009 16:23
Gençlik ve Din Eğitimi Çocuk ve Aile Sağlığı Bîhemtâ 0 1946 01 Aralık 2009 13:48