Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Ocak 2010, 22:18   Mesaj No:9

dua dilencisi

Medineweb Sadık Üyesi
dua dilencisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:dua dilencisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6969
Üyelik T.: 10 Şubat 2009
Arkadaşları:32
Cinsiyet:
Memleket:Ankara
Mesaj: 999
Konular: 28
Beğenildi:102
Beğendi:27
Takdirleri:690
Takdir Et:
Standart RE: KUR'ANDA GEÇEN VELİ SÖZLERİNDEN NELER ANLAMALIYIZ?

Müminler yalnız Allah a güvensin ve dayansınlar, bizim velimiz kuranı indiren Allah tır, bizleri koruyup gözeten yalnız odur. Allah ın berisinden veli edinenler dişi örümceğin durumuna benzer, çünkü en güvensiz ev odur diyor Allah. İnananların velisi yalnız Allah tır. Allah tan başka yardımcıda yoktur. Bizi Allah a yaklaştıracağını söyleyerek veli edinenler için hükmü verecektir diyor ve onlar için yalancı ve nankör kişiyi iyiye kılavuzlamaz tanımını yapıyor. Dikkat edin hiç kimse veli dediği kimselere tapmıyor, onu Allah gibi görmüyor ama onun ardına düşüp onun her dediğini yaparak bizi Allaha yaklaştıracak onun rızasına kavuşturacak diye ardından gittiklerini söylüyor. Hatırlayın Rabbim şefaat tümden bana aittir demesine rağmen bu kişilerinde şefaat edeceğini söylemiyorlar mıydı bizlere? Onların mahşer günü bizlere yardım edecekleri anlatılmıyormu?

Hocam benim yine sorularım olacak inşAllah bu sorular tartışmaya yol açmaz düşünceli000 En baştan burda kast edilen cemaat yada tarikatlar mı ?
Bir sohbette dünyada iyi kişilerle arkadaş olursak ahirette kendi amelinden feragat edip amelinden bize verileceğini dinlemiştim şimdi bu açıklamanız kafam karıştı .

Dikkat edin hiç kimse veli dediği kimselere tapmıyor, onu Allah gibi görmüyor ama onun ardına düşüp onun her dediğini yaparak bizi Allaha yaklaştıracak onun rızasına kavuşturacak diye ardından gittiklerini söylüyor.

Birde bizim niyetlerimiz halisse samimi isek yinede yanlış mı yapıyoruz hocam ?
Alıntı ile Cevapla