Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Şubat 2010, 18:45   Mesaj No:5

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Re: Furkan suresinde rabbim bizlere neler anlatıyor?

Sayın Elif gerçekten çok güzel bir soru. ( Kuranı sadece ahiret hayatımızın kurtulması için mi görmeliyiz.) Bu satırları okuduğumda öğrencilik hayatım geldi aklıma. Sizlerde yaşadığınız o dönemleri hatırlayın genelde hepimiz iyi not almak için çalışırız, bu bilgilerin hayatımızda bizlere bir gün lazım olacağını hiç düşünmeyiz. Hatta birbirimize kızarız bu bilgiler bizlere nerede lazım olacak diye. Halbuki öğrendiğimiz bilgilerin hepsi bizlerin o gün iyi not almamız için değil, yaşantımızda faydaları olan ve mesleğimizde başarılara imza atmamız için çok önemli bilgiler olduğunu çok daha sonra anlarız.

Değerli Elife kardeşim işte kur'anda aynen böyledir. Kur'anın amacı bizlerin cennet te iyi yer bulmamız için değil, bu Dünyada insan gibi yaşamamız için rehberdir. Daha sonra gelecek olan ise Rabbin ödülüdür okadar. İnşallah düşüncelerimi kelimelere yansıtabilmişimdir.

İkinci cevabınızda geçen şu sözleriniz için ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN İNŞALLAH.
( Allah'ı tanımadan Cennet ve Cehennem ile ilgili bilgilere, yönetimden ahlaka kadar dini alanın hepsi sadece ve sadece Kuran'ın tekelindedir. Bu alanın dışı din dışı alandır. Kuran'ın rehberliği ile tüm dini izahlar yapılacak, gerekli mantık kavranacak, dini alanla din dışı alan ayırt edilecektir.) Kur'anın dışında kimse dine hüküm koyamaz. Onun dışındaki bilgiler ancak yardımcı olabilecek örneklerdir.

Bu anlayışı kavradığımız andan itibaren Rabbin kelamının şifresinide çözmüşüz demektir. Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun. SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK
Alıntı ile Cevapla