Konu Başlıkları: HAKK VE BATIL MÜCADELESİ
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mart 2010, 22:10   Mesaj No:2

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: HAKK VE BATIL MÜCADELESİ

Hak kavramını en iyi şekilde bize yansıtan yüce Allah'tır.Çünkü Allah'a ait olan her şey haktır hakkın kaynağı Allah'tır.Allah bizlere adil şahitler olma görevini Hakkı icra etme temel ilkelerini uygulama ile belirlemiştir.

(Hem de) O'nun, sizin Rabbiniz Allah olduğunu, Mutlak ve Nihaî Hakikat olduğunu bildiğiniz halde! Çünkü, hakikat (terk edildik)ten sonra, geriye sapıklıktan başka ne kalır? Öyleyse, hakikati nasıl gözden kaçırabilirsiniz?"
(Yunus-32)

İşte bunun içindir ki, koruyucu-kayırıcı güç bütünüyle, Tek ve Gerçek İlah olan Allah'a aittir. Hak edilen karşılığı vermekte de, sonucun ne olacağını belirlemekte de en iyi olan O'dur.
(Kehf-44)

Bu böyledir, çünkü nihaî gerçek, şüphesiz, Allah'tır; apaçık sahte ve düzmece olan ise, onların O'ndan başka yalvarıp yakardıkları varlıklardır; ve çünkü Allah ulular ulusu, yüceler yücesidir!
(Hac-62)

Fakat, gerçek onların arzu ve emellerine uyacak olsaydı, şüphesiz gökler ve yer içindekilerle beraber yıkılır giderdi! Oysa, Biz (bu ilahî mesajda) onlara akılda tutmaları gereken her şeyi ulaştırdık; ne var ki, kendilerine bahşedilen bu hatırlatıcı mesajdan (umursamazlıkla) yüz çevirdiler!
(Mü'minun-71)

Hakkı ve adaleti gözetenlerden oluruz İnşaAllah......
Alıntı ile Cevapla