Konu Başlıkları: Altı Çizilesi Sözler
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Nisan 2010, 17:23   Mesaj No:8

esracık

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:esracık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5414
Üyelik T.: 29 Kasım 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 122
Konular: 12
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart ALTI ÇİZİLMİŞ SÖZLER

İbn-i Kayyım El Cevziyye’nin ‘Kaza ve Kader’ isimli kitabından;



1- Sünnetin ne yerini dolduracak ne de karşısına çıkacak bir güç yoktur.(83)

2- Allah’ın kula yaptığı şudur; Öncelikle kula bir fiili yapma gücü verir. Sonra irade verir sonra o fiili kula sevdirir. Sonra da yapıp yapmama konusunda özgür bırakıp ona tercih verir…(162)

3- Seleften bazıları şöyle demiştir: Allah’a yemin olsun ki ben işimin kendi elimde olmasını ve bana bırakılmasını istemiyorum. İşimin Allah’ın elinde olması benim elimde olmasından daha iyidir. (206)

4- Eğer kulunu sevmezse ona sevmediği şeyler konuşturur sonra da bunlardan dolayı onu cezalandırır. Evet, iyiyi de kötüyü de konuşturan odur. Birisinin dilinden sevdiği şeyleri diğerinin dilinden sevmediği şeyleri icra eder.(169)

5- İbnu Ömer (r.a) Şöyle demiştir; ‘ Her şey kader iledir. Parmağını yanağına koyman bile kader iledir.’(104)

,,,

Yrd. Doç. Dr. Abdulcelil Candan’ın ‘Ömür boyu davet ‘isimli kitabından… (İhsan yayınları )

1- Hz Ömer’in (r.a) vefatından sonra onun hanımıyla evlenen Osman b. Ebi As, niçin evlendiğini şöyle ifade eder; Sırf Hz.Ömerin hanımından onun gece ibadetini bana anlatması için evlendim. (15)

2- Hz. Ömer az uyudu. Ailesi kendisine niçin böyle yaptığını sorunca; gündüzü ihmal edersem kul hakkını, gece ibadetini ihmal edersem Rabbimin hukukunu zayi etmiş olurum cevabını vermiştir. (15)

3- Hasan el Benna’ya şehid edilmeden(İnşallah şehiddir.) kısa bir süre önce bir arkadaşı; Üstadım! Biraz istirahat etseniz olmaz mı? Deyince, üstad şu cevabı vermiştir; Aziz kardeşim! Öldükten sonra hem uyur, hem istirahat ederim.(16)

4- İzzeddin Kassam İngilizler Filistini işgal ettikleri için cihada çıkmadığından ötürü öğrencilerine ‘ cihad ayetlerini’ okutmaktan hayâ ediyordu… 1936 yılında İngilizlere karşı cihad ederken şehid düştü.(İnşallah şehiddir.)… (35)

5- Hasan El- Benna ‘’ Keşke şu davayı annelerin karnındaki ceninlere de ulaştırabilseydim.’ (35)
Alıntı ile Cevapla