Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GÜNCEL.::. > Üyelerimizin Tanışma Bölümü > Anket'ler-Röportaj'lar

Konu Kimliği: Konu Sahibi melik,Açılış Tarihi:  20 Ekim 2007 (18:32), Konuya Son Cevap : 05 Aralık 2014 (19:07). Konuya 4 Mesaj yazıldı

Anket: Sizce başı örtülü kişiler makyaj yapıp,kot giyip,dar elbiseler giymesi doğalmıdır
Cevap şıkları
Sizce başı örtülü kişiler makyaj yapıp,kot giyip,dar elbiseler giymesi doğalmıdır

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 20 Ekim 2007, 18:32   Mesaj No:1
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:melik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 439
Üyelik T.: 17 Ekim 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 12
Konular: 4
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Örtünüyoruz Derken Açılmaya Başladık(Başörtüsüne Saygı)

Örtünüyoruz Derken Açılmaya Başladık(Başörtüsüne Saygı)

Milli Gazete yazarı Mine Alpay Gün, türban takan kadınları sert bir dille eleştirdi. “Kafasındaki iki kılı kapatan hatun kişi vücudunu orta yere saçıveriyor” diye yazan Gün, “Tanıdığım pek çok başı açık laik bayan; bizim başı örtülü pek çok kadınımızdan daha kapalı giyinmekteler” dedi.

İşte Milli Gazete yazarının çok tartışılacak yazısı…

Etraf başörtülü yarı çıplaklardan geçilmiyor.
Tesettürle başkaları değil ama başörtülüler fena halde dalga geçmekte.
Arkadaş zor geliyorsa çıkar kafandaki örtüyü.
Sana zorla taktıran mı var?
Bir salaşlık, bir derbederlik.
Sanki kafasındaki iki kılı kapatınca hatun kişi, bütün vazifelerini tamamlamış gibi vücudunu orta yere saçıveriyor.

Acaba Müslüman kadının sadece saçı kıymetli, en mahrem vücut azaları çok mu değersiz diye düşünmekte insanlar. Göbekler, göğüsler, kalçalar orta yerde.
Kadıncağız adeta amazon gibi sokağa fırlamış.
Önceki gün ziyaretime gelen üç bayan yazarla oturup konuştuk. Örtülerini bayağı modernleştirmişlerdi. Belli ki bana akıl vermeye gelmişlerdi. “Biz de zamanında bu tesettürü amma abartmışız” deyince bayağı şaşırdım. Arkadaşlarım iyi eğitimli ve sevilen kalem sahipleri idi ama değil pardösü, ceket bile giymeyerek incecik elbiselerle ne büyük devrim yaptıklarını anlatmaya uğramışlardı.
En baştakilerdeki bozulma bütün toplumu etkilemekte. VIP kadınlardan başlayan bir dezenformasyon.
“Özür dileriz cumhurbaşkanlığı sitesinde hanımefendinin bir düğünde çekilmiş resmi çıkmış, düzelteceğiz”.
“E evladımın düğününde bile, şöyle etrafa endamlı bir kadın nasıl olurmuş göstermeyeyim mi? Hem bizi zevksizlikle, demodelikle suçlayan laiklere biraz zarafet dersi vermeyelim mi?” iyi niyetinizi yüzünüzden okuyorum da.
Düğünlere katılan binlerce erkeğin meraklı bakışlarını bir kalemde yok saymanız da size ilahi bir artı getiriyor mu acaba?
Ya da dinin şöyle bir kuralı mı var? Düğünlere katılan erkekler namahrem sayılmaz. Zaruret miktarıdır. Gecelik gibi elbiselerle göbeği göğsü etrafa dağıtıp salon sahibeliği yapmanız da bir mahzurat yok mudur?
Büyük başlarımız böyle yapınca; halk çocukları da nereden bulsunlar cici salonları, şık avizeleri, pahalı kostümleri; onlar da sokaklarda soyunmaya başladılar.
Tamam, bizim kızlar yeni örtünüyor biraz hoşgörü de, altmış yaşındaki büyük hanımlarda da mendil kadar başa yapışan örtüler ve göbek göğüs hatları olabildiğince belli eden dar kostümler.
Acaba Müslüman modacılar ellerindeki makasın hakkını nasıl verecekler? Pardösü değil de atletizm mayosu biçiyorlar sanki. Bütün vücut azaları ortada.
Tanıdığım pek çok başı açık laik bayan; bizim başı örtülü pek çok kadınımızdan daha kapalı giyinmekteler. Yaz sıcağında diz altı eteği üzerine ceketini ya da hırkasını giymeden dışarı çıkmayan, neneden atadan görgülü, terbiyeli çok insan tanıyorum.
Lakin bizim cephede bir amazonluk, bir yarı çıplaklık almış başını gidiyor. Arkadaşlar zor geliyorsa takmayıverirsiniz şu örtüyü olur biter.
Ama Rabbimizin Müslüman kadınlara hediye ettiği tesettür tacını, toza kire bulayıp ayağa düşürmeyin lütfen.
Allah sonumuzu hayreyleye ama durum hiç iç açıcı değil. Aşağılık kompleksleri ile acınacak durumdayız.
Hem bu konuda sadece kadını suçlamam da yersiz.
En büyük suçlu insanın erkek cinsi yine.
Geçen gün baktım anlı şanlı delikanlı, kolundaki eşi yarı çıplak. Dapdar bir pantolon, neredeyse bağırsaklarının başlangıç ve bitiş yeri ortada. Üzerinde uzun bir ceket yok. Derisine yapışmış bir mini bluz. Ve bu trajik tabloya arsızca bir de baş bağlamış. Bu görüntüyü veren kadından çok erkeğe baktım. Acaba oğlan kör mü diye. Aval aval ağzını açmış etrafı seyreden delikanlı, yanındaki kadının yarı çıplaklığını göremeyecek kadar aptaldı.
Tesettürün bozulmasında en büyük suçlu erkekler.
Onlar açık bayanlara, televizyonun edepsiz çıplaklarına hayranlıkla bakarken, hanımları da; o aptal beylerini ellerinde tutabilmek için açılma yarışına girdiler. Bizim pek çok kadınımız niçin kapanmıyor sanıyorsunuz, ya da böyle yarı çıplak dolaşıyor derseniz; kocaları yüzlerine bakmaz diye.
Rabbimiz setr olma hususunda cümlemizin kalbine güzel ilhamlar versin.AMİN
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi melik 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
sureleri bazı rekatlarda neden sessiz okuyoruz Soru Cevap Arşivi iblissavar 9 3925 29 Ekim 2007 21:02
Bedr'in Arslanları kadar kimse şanlı olamaz!!!! Şiirler ve Şairler zakzat 16 9631 29 Ekim 2007 20:57
Başörtülüler ağır makyaj yapıyor çünkü... Anket'ler-Röportaj'lar f_kryln 60 27015 23 Ekim 2007 17:58
Örtünüyoruz Derken Açılmaya Başladık(Başörtüsüne... Anket'ler-Röportaj'lar su damlası 4 2335 20 Ekim 2007 18:32

Alt 05 Kasım 2008, 19:40   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
Arasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Arasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 4597
Üyelik T.: 27 Ekim 2008
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Yaş:37
Mesaj: 589
Konular: 255
Beğenildi:114
Beğendi:26
Takdirleri:953
Takdir Et:
Standart Cvp: Örtünüyoruz Derken Açılmaya Başladık(Başörtüsüne Saygı)

evet ben antalyada oturuyorum bende kapalıyım ma ben neden tamamen kapalıyım ve onlar neden yarı açık hiç düşündünüzmü dinimizi iyice saptırıyorlar burda dizde etek giyiyyorlar kısa kollu giyiyorlar eşarp örtüp birde boyalı saçlarını göstermek için kahgül çıkarıyorlar çok saçma ya nasıl kapalılık bu allah hepimizi ıslah etsin
Alıntı ile Cevapla
Alt 07 Kasım 2008, 21:42   Mesaj No:3
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1171
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cvp: Örtünüyoruz Derken Açılmaya Başladık(Başörtüsüne Saygı)

bilinçsiz,ilimsiz,sorumsuz,başkasının kafasıyla modasıyla geleneğiyle kişiliksiz her bireyın mahsulu neticesi sırıtır...insanlara örtün namaz kıl yerine bir ilim eşliğinde sağlam bir iman aşılansa sorun çözülür böyle saçmalıklara imza atmazlar..
Alıntı ile Cevapla
Alt 08 Kasım 2008, 18:22   Mesaj No:4
Medineweb Usta Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:EcelBekcisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1109
Üyelik T.: 29 Mart 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 285
Konular: 144
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Örtünüyoruz Derken Açılmaya Başladık(Başörtüsüne Saygı)

İslama uygun yaşamayanlar,islama uygun örtünmeyenler.Ben örtündüm deyip islama uygun örtünmeyenler iki şekilde günah kazanırlar.Hemn islamı yanlış yaşanmasına vesile olması,kötü örnek teşkil etmesi hem de kendisi uygun örtünmediği için.
Alıntı ile Cevapla
Alt 05 Aralık 2014, 19:07   Mesaj No:5
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.585
Konular: 696
Beğenildi:8167
Beğendi:9373
Takdirleri:25979
Takdir Et:
Standart Cevap: Örtünüyoruz Derken Açılmaya Başladık(Başörtüsüne Saygı)

Ört(ül)meyelim!Örtünelim!

Her şey amacından saparken maalesef Müslüman kadının örtüsü de amacını yitirmeye ve başka amaçları olanlara alet oluyor. Kardeşlerimden rica ediyorum lütfen başkalarının ceplerini doldurması pahasına örtümüzü eksiltmesine, değerini yitirmesine, ona farklı anlamlar katmasına izin vermeyelim. Başımızda ve üzerimizde taşıdığımız sadece birkaç metre kumaş parçasından ibaret olmamalı lütfen bize yüklediği anlamı da hatırlayıp hakkını verelim. Bu kadar renklilik bizi bozdu sanırım. Zorlaştırmayınız kolaylaştırınız hadis-i şerifini birileri nefislere uygun hale getirin diye mi algılamamıza sebep oluyor bir düşünelim.

Algılama ve anlama özelliğimizi bir gözden geçirip, yeniden çekidüzen verelim. Algı yeteneğimizin frekanslarını nefislerimize doğru değil kalbimize doğru çevirelim. Zira bizi yöneten nefsimizden başkası olmaz. Dışımızdaki eksiklik, anlam yitikliği, amacından sapma nefse uygunluk içimizde bir sorun olduğunu gösterir. Eğer içerideki sorunu çözmezsek dış örtümüz artık bizi hiç bir şey den korumaz. Buda anlamını yitirmesine sebep olur. Mümin özelliğine sahip kimselerin içi ile dışı arasında bir anlam bütünlüğü olmalı zira birbirimizi tanıyamayız çünkü rabbim bizlere birbirimizin kalbini görebilme yeteneği vermemiş, kalplerdekini gören, duyan ve bilen yalnızca o dur.

Son zamanlarda nedense başörtüsü problemini, sadece başı örtme olarak algılamamıza sebep oluyor birileri, evet başlar örtülü… bu cümlenin sonu tamamlamıyorum çünkü gerçekten içim acıyor gördüğüm manzaralar karşısında şaşkına dönüyorum üzülüyorum halimize ne hallere düştü Müslüman kadının kimliği, ne kadar renklendi böyle ne çok şekillere girdi. Önceleri bazı dayatmalar karşısında örtünmek zorunda olanlar vardı örneğin, baba baskısı, ya da eş rızası için örtünmek. Şimdilerde değişik moda akımları gelişti modernleşme ve çağdaşlaşma adına örtünün çağdaş versiyonu ne kadarda kulak ve yürek tırmalıyor ve modern örtünün altında kimlik arayışında olanlar, oradan oraya adeta savrulanlar.

Okuduğum bir haber karşısında dehşetim daha da arttı modern ve çağdaş örtü imalatı yapan bir firmanın defile manzaralarından söz ediyordu. Alımlı hanımların tesettür dedikleri kıyafetleri giyip beyefendilerin karşısında salına, salına yürüyerek eşlerinin, kızlarının ve kız kardeşlerinin giyeceği kıyafetleri sahnede nasıl izlediklerini ve aralarda namazlarını eda ettiklerinden söz ediyordu. Ne kadar içler acısı Ya Rab! Sen bize dirayet ver, bunları yapanların niyetleri her ne ise kendilerine çevir.

Bütün kardeşlerimden rica ediyorum lütfen neden örtündüğümüzü bir kez daha düşünelim önce kendimiz hatırlayalım ve çevremizdeki herkese tekrar hatırlatalım. "Hatırlat şüphesiz ki hatırlatmak müminlere fayda verir'' (zariya 55)
Ve örtülmeyelim ÖRTÜNELİM!
RABBİM HEPİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN
Derya FIÇICI
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Ne Zaman Kaybetmeye Başladık Mihrinaz Adap-Edep-Ahlak 0 28 Ocak 2024 12:51
Bismillah Derken Ne Diyorum? EyMeN&TaLhA Makale ve Köşe Yazıları 0 09 Ekim 2014 09:53
BiRTEK BAŞÖRTÜSÜNE AÇILIM YOK..... bilinmez Serbest Kürsü 16 08 Aralık 2012 20:59
Başörtüsüne Özgürlük Eylemlerinde BU HAFTA kurtmehmet Serbest Kürsü 1 10 Kasım 2009 23:01
Başörtüsüne uzanan ele ilk kurşun...Sütçü İmam... TufeyL Tesettür Konuları 1 02 Kasım 2008 00:38

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.