Medineweb Forum/Huzur Adresi
Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > 1.SINIF*Bahar Dönemi* > Arapça2

Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  16 Ekim 2015 (13:00), Konuya Son Cevap : 06 Şubat 2019 (16:27). Konuya 14 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı9Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 16 Ekim 2015, 13:00   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:59
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.458
Konular: 1013
Beğenildi:3422
Beğendi:2783
Takdirleri:4745
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Arapça 2 Deneme Soru ve Cevapları

Arapça 2 Deneme Soru ve Cevapları

1 ) يَعْتَبِرُ نَفْسَهُ أَسْعَدَ النَّاسِ لِأَنَّهُ يَعِيشُ فِي مَكَانٍ مُحَبَّبٍ إِلَيْهِ cümlesindeki أَسْعَدَ kelimesinin zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) أَحْسَن
B) أَشْقَى
C) أَفْرَح
D) أَكْبَر
E) أَشْكَر

2 ) “Bağışladı” anlamına gelen غَفَرَ fiilinin mübalağa siygası aşağıdakilerden hangisidir?
A) غَافِر
B) غَفِير
C) غَفُور
D) مَغْفُور
E) مَغْفِرَة

3 ) اسْتَأْذَنَ مُحَمَّدٌ فِي العَوْدَة إِلَى البَيْتِ cümlesindeki العَوْدَة kelimesinin eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) الخروج
B) الجلوس
C) الرحمة
D) الكتابة
E) الرجوع

4 ) لِيَمْشِيَا fiilinin niteliği aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) Fetha ile mansub muzari fiilin tesniye siygasıdır.
B) Nun’un hazfi üzere mebni emir gaib’in tesniye siygasıdır.
C) Tesniye elifi ile merfu’ muzari fiilin tesniye siygasıdır.
D) İllet harfinin hazfiyle meczum muzari fiilin tesniye siygasıdır.
E) Sükun üzere mebni emri gaib’in cemi müennes siygasıdır.

5 ) Aşağıdakilerin hangisinde beş ismin i’rabı harekeyledir?
A) إِلَى أَيْنَ ذَهَبَ حَمُوكَ؟
B) مَتَى سَيَرْجِعُ أَخَوَاكَ مِنَ القَرْيَةِ؟
C) يُحِبُّ الآبَاءُ أَوْلاَدَهُمْ
D) اِفْتَحْ فَاكَ مِنْ فَضْلِكَ
E) ذُو الأَدَبِ مَحْبُوبٌ

6 ) رِيَاضَتِي المُفَضَّلَةُ هِيَ كُرَةُ القَدَمِ cümlesinde yer alan zamirlerin türleri, aşağıdakilerin hangisinde tam ve doğru olarak verilmiştir?
A) Mecrur muttasıl, merfu’ munfasıl
B) Mecrur muttasıl, merfu’ munfasıl, merfu’ muttasıl
C) Mansub muttasıl, merfu’ munfasıl
D) Merfu’ munfasıl, merfu’ munfasıl
E) Mansub munfasıl, merfu’ muttasıl

7 ) أَ هِيَ خَالَتُكَ أَمْ أُمُّكَ؟ soru cümlesinin doğru cevabı aşağıdakilerden hangisidir?
A) لاَ، هِيَ أُمِّي
B) هِيَ أُمِّي
C) بَلَى، هِيَ خَالَتِي
D) نَعَمْ، ليست أُمِّي
E) نَعَمْ، هِيَ خَالَتِي

8 ) طِفْلاً اشتركَ فِي المُسَبَقَةِ؟ …… cümlede boş bırakılan yeri aşağıdaki soru edatlarından hanisi en uygun şekilde tamamlar?
A) بِكَمْ
B) أَيُّ
C) مَنْ
D) كيفَ
E) كَمْ

9 ) كَتَبْتُ …… الرِّسَالَتَيْنِ فِي المَكْتَبَةِ cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) هذَيْنِ
B) ذَيْنِكَ
C) هَاتَيْنِ
D) هَذِهِ
E) هؤلاءِ

10 ) رَأَيْتُ هؤلاءِ …… فِي قَاعَةِ الاِجْتِمَاعِ cümlede boş bırakılan yeri aşağıdaki muşarun ileyhlerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) مدرسينَ
B) المدرِّسَيْنِ
C) المدرِّسَاتُ
D) مدرِّسَيْنِ
E) المدرسينَ

11 ) تِلْكَ جَرَائِء اليَوْم cümlesinde تِلْكَ işaret isminin cümledeki görevi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Fail
B) Mefulun bih
C) Muzaf
D) Mübteda
E) Haber

12 ) أَحْذِيَة kelimesinin tekili aşağıdakilerden hangisidir?
A) حِذْيٌ
B) حَذْيٌ
C) حِذَاء
D) حُذْيٌ
E) حِذَايٌ

13 ) فِي الجَدْوَلِ مَاءٌ عَذْبٌ يَجْرِي مُلْتَوِيًا بَيْنَ الحُقُولِ وَيَنْصَبُّ إِلَى البَحْرِ قَاطِعًا مَسَافَاتٍ طَوِيلَةً cümlenin Türkçe doğru karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Derenin içinde meralar arasından kıvrıla kıvrıla akan ve uzun mesafeler kat ederek denize dökülen tatlı bir su var.
B) Derenin içerisinde tarlalar arasından şırıl şırıl akan ve uzun mesafeler kat ederek denize dökülen tatlı bir su var.
C) Dere tabanında tarlalar arasından kıvrıla kıvrıla ve uzun mesafeler kat ederek denize dökülen tatlı bir su var.
D) Derenin içinde tarlalar arasından kıvrıla kıvrıla akan ve uzun mesafeler kat ederek denize dökülen tatlı bir su var.
E) Derenin içinde çimenler arasında kıvrıla kıvrıla ve uzun mesafeler kat ederek denize dökülen tatlı bir su var.

14 ) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde haber zorunlu olarak değil, sözü söyleyenin tercihine bağlı olarak öne geçmiştir?
A) فِي مَكَّةَ الْكَعْبَةُ المُشَرَّفَة
B) فِي بَيْتِنَا ضَيْفٌ عَزِيزٌ
C) أَمَامَ الجَمَاعَةِ إِمَامٌ مُخْلِصٌ
D) حَوَّلَ المَائِدَةِ أَوْلاَدٌ
E) لِعَمِّي شَقَّةٌ تُشَرِّفُ عَلَى البَحْرِ

15 ) لعَلَّ النّجاحَ قَرِيبٌ cümlesinde لعَلَّ ‘nin ismi ve haberi, aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) النجاحً ismi قَرِيبٌ kelimesi haberidir.
B) النجاحُ قريبٌ isim cümlesidir.
C) النجاحُ kelimesi mübteda, قَرِيبٌ kelimesi haberdir.
D) قَرِيبٌ kelimesi ismi, النجاحُ kelimesi haberidir.
E) النَّجاحَ قَرِيبٌ cümlesi ismidir.

16 ) …… …… إِنَّمَا cümlesindeki boşluğu aşağıdaki kelimelerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) الحيَاةُ طيّبَةً
B) الحياةَ طيّبَةٌ
C) حياةً طيّبَةٌ
D) الحياةُ طيّبَةٌ
E) حياةٌ طيّبَةٌ

17 ) “Yalancı olduğun zannediliyor.” cümlesinin Arapça doğru karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) يَظُّنُّ الناسُ إنّهُ كاذِبٌ
B) يُظَنُّ إنّ كذبَهُ واضحٌ
C) يُظَنُّ أنّهُ كاذِبٌ
D) يُظَنّ أنكَ كاذبٌ
E) يُظَنّ أنّهُ كاذِبَةٌ

18 ) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “kane ve benzerleri” tam fiil olarak kullanılmıştır?
A) سَأَزُورَكَ غَدًا حِينَ نُصْبِحُ
B) مَازلَ خالِدٌ مُسافرًا
C) كان أحمدُ مَرِيضًا
D) أصبحَ الجَوُّ صَحْوًا
E) ما زَالَ العملُ مُسْتَمِرًّا

19 ) Aşağıdaki cümlelerden hangisinin oluşumu yanlıştır?
A) أمسَتْ هؤلاء البناتُ قادِمَاتٍ مِنْ المدرسَةِ
B) كان أباك داخلاً إلى بَيْتِكُمْ
C) كانَ الطعامُ شَهِيّا
D) صارت رَوَاتِبُ المُوَظَّفِينَ قَلِيلَةً
E) أَصْبَحْتَ غَنِيًّا

20 ) الرّصَاصَةُ …… فِي جَيْبِي cümlesindeki boşluğu aşağıdaki fiillerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) مَا أَزَالُ
B) مَا يزاَلُ
C) لَيْسَ
D) مَازَالُوا
E) مَا تَزَالُ




Cevaplar
1. b
2. c
3. e
4. b
5. c
6. a
7. b
8. e
9. c
10. e
11. d
12. c
13. d
14. a
15. a
16. d
17. d
18. a
19. b
20. e
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Erbil'de Silahlı Saldırı! Türk Diplomat Şehit... Gazete Manşetleri-Gündem nurşen35 0 29 18 Temmuz 2019 01:15
Türk Gemisine Korsanlar Saldırdı! 10 Denizci... Gazete Manşetleri-Gündem nurşen35 0 20 17 Temmuz 2019 01:06
15 Temmuz'a Ait... 15 Temmuz Destanı vuslat_ 1 25 14 Temmuz 2019 00:09
S-400 Teslimatı Başladı.. Gazete Manşetleri-Gündem nurşen35 1 25 12 Temmuz 2019 12:44
Suriyeli Hamile Kadın ve Bebeğini Öldürenlerin... Gazete Manşetleri-Gündem nurşen35 0 21 12 Temmuz 2019 01:47

Alt 16 Ekim 2015, 13:03   Mesaj No:2
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:59
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.458
Konular: 1013
Beğenildi:3422
Beğendi:2783
Takdirleri:4745
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Arapça 2 Deneme Soru ve Cevapları

1 ) قَامَ التّلاَمِيذُ اِحْتِرَامًا لِلأُسْتَاذِ cümlesindeki اِحْتِرَامًا sözcüğün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
A) مفعول به
B) حال
C) مفعول لأجله
D) خبر
E) تميِيز


2 ) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “mefulun lieclih” yoktur?
A) عاقَبَ المدرس الطالِبَ تأديبًا له
B) تَصَدَّقْ ابتغاء مرضاة اللهِ
C) نظم الشاعر قصيدته مدحًا للمَلكِ
D) فهمت هذا الدرس كل الفهم
E) حارَب الجُندي دفاعًا عن وَطَنِهِ


3 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi illetlidir?
A) جلسْنَا
B) قِيلَ
C) مددْنَ
D) أخذْتُ
E) اَسْتغْفِرُ


4 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi lazım fiildir?
A) يركب صديقي الجواد
B) أحرقت النار البيتَ كله
C) لماذا ضربْتَ الوَلَدَ
D) ماتَ الرجل الفقير
E) أتُريد أن تشربَ الشاي


5 ) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde olumsuzluk edatı yoktur?
A) ماذا تُريد أن تشرب الآن
B) ليستِ اللغة العربية صعبةً
C) لم يتعلم صديقي اللغة العربية
D) ما وافق أبي على طلبَي
E) لا تذهب اليوم الى المدرسة


6 ) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde mechul fiil kullanılmamıştır?
A) تحترم الشعوب التي تحمي استقلالها
B) تصنع القهوة من البن
C) الطالبُ الكسلان طرد من المدرسة
D) تقطف الازهار في الصّباح
E) أعطيت الفقير ثوبًا جديدًا


7 ) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zaman zarfı vardır?
A) رأيت الكلب أمام البيت
B) مكْتَبَتُنَا غَنِيَّةٌ جِدًّا
C) يَجْلِسُ طَاهِرٌ فِي الغُرْفَةِ
D) اَذْهَبُ صَبَاحًا إلى الكُلِّيَة
E) كِتَابُكَ تَحْتَ كِتَابِي


8 ) …… ألْقَى أحْمَدُ نَفْسَهُ على الفِراشِ cümlesindeki boşluğu aşağıdaki sözcüklerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) مُتْعَبانِ
B) اَلمُتْعَبُ
C) مُتْعَبًا
D) اَلْمُتْعَبَيْنِ
E) اَلْمُتْعَبِينَ


9 ) Aşağıdaki edatların hangisinden sonra gelen bir ismin mecrur olması gerekir?
A) إنَّ
B) لَمْ
C) الاَّ
D) أنَّ
E) سِوَى


10 ) اشتغل طه حسين استاذًا …… في كلية الآداب cümlesindeki boşluğu aşağıdaki sözcüklerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) ثمّ مدير
B) ثمّ عميدًا
C) بل عميدا
D) لا مدير
E) و عميد


11 ) يدْعُ الرئيسُ الصحفيين لحفلة الاتقبال …… cümlesindeki boşluğu aşağıdaki sözcüklerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) لَمْ
B) ليس
C) ما
D) لكنْ
E) لنْ


12 ) الأبُ طِفْلَهُ عن النار …… cümlesindeki boşluğu aşağıdaki sözcüklerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) بعُدَ
B) نَجَى
C) ابتعدا
D) ابتعد
E) أبْعدَ


13 ) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde mekan zarfı vardır?
A) أتُسافِرُ الى القاهرة صيفَا
B) يقف الامام أمام المصلين
C) عُدت من السفر البارحة
D) انتظرت والدي ساعَةً
E) وصلت الى المدرسة بعد المدرس


14 ) بابا البيتِ الكَبيرانِ مفْتوحانِ cümlesinin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) İki büyük evin kapısı açıktır.
B) Açık iki büyük kapı evindir.
C) Evin açık iki kapısı büyüktür.
D) Evin iki büyük kapısı açıktır.
E) İki büyük evin kapıları açıktır.


15 ) خافَ اللصُّ خَوفَ الجبناءِ cümlesindeki خَوفَ sözcüğünün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
A) مفعول به
B) حال
C) مفعول مطلق
D) خبر
E) مفعول لأجله


16 ) ضَرَبَ الرَّجُلُ اللِّصَّ ضَرْبًا cümlesindeki ضَرْبًا sözcüğünün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
A) مفعول به
B) مفعول لأجله
C) مفعول مطلق
D) تمييز
E) حال


17 ) ذهبَ احمدُ الى …… للدراسة cümlesindeki boşluğu aşağıdaki sözcüklerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) لندنَ
B) القاهرةَ
C) لندنٍ
D) القاهرةُ
E) لندنٌ


18 ) الطفلُ …… لابتعاده عن أمه cümlesindeki boşluğu aşağıdaki sözcüklerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) باكيا
B) باكِية
C) باكِيٌ
D) الباكية
E) باكٍ


19 ) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hal (durum zarfı) yoktur?
A) وصلت الى البيت و أنا متعب
B) رأيت القردة على الأشجار
C) لا اشرب الماء باردًا
D) لا تلبس الثوب الممزق
E) خرج المدرس من الفصل ضاحكًا


20 ) وافقَ الأعضاءُ على مناقشةِ الاقتراحيْن cümlesindeki boşluğu aşağıdaki sözcüklerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) كليهما
B) نفْسَهما
C) كلاهما
D) جميعِه
E) كلتيْهما


21 ) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hal (durum zarfı) cümle olarak gelmiştir?
A) فرّ المجرمون من السجن خائفين
B) رجع الحجاج الى بلادهم مسرورين
C) رجع أخي الى البيت و هو مسرور
D) استيقظت من النوم مبكرًا
E) شربت العصير باردًا


22 ) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hal (durum zarfı) cümle olarak gelmemiştir?
A) أذهب الى المدرسة و أنا ماشٍ
B) تحدث المدير غاضبًا أمام الطلاب
C) من تعلم وهو صغير تقدّم وهو كبير
D) دخل المدرس الفصل وهو ضاحك
E) أرجع أخوك الى البيت وهو متعب


23 ) انَّ …… الفتاتين من مصر cümlesindeki boşluğu aşağıdaki sözcüklerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) هاتين
B) هذا
C) هذه
D) هاتان
E) هؤلاء


24 ) يا …… السيارةِ لا تُسْرِعا وسطَ الزحام cümlesindeki boşluğu aşağıdaki sözcüklerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) سائقيْ
B) راكبيْن
C) سائقة
D) سائق
E) راكِبُ


25 ) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde şart edatı yoktur?
A) من يدرس ليلاً وَ نهارًا يتعب
B) متى تستمع الى شرح المعلم
C) متى يُسافر أخوك مَع أبِيكَ
D) كيفما تعامل صديقك يُعامِلك
E) إنْ تدرس تنجح في الامتحان


26 ) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde taaccub fiili vardır?
A) ما أُرسِلَ الطردُ
B) ما أكرمَ أحمدُ ضيفَهُ
C) أحسَن الرجلُ للمسافرينَ
D) أكرِم ضيفَكَ
E) أكْرِمْ بِالرَّجُلِ



Cevaplar

1. c
2. d
3. b
4. d
5. a
6. e
7. d
8. c
9. e
10. b
11. a
12. e
13. b
14. d
15. c
16. c
17. a
18. e
19. d
20. a
21. c
22. b
23. c
24. a
25. c
26. e
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 16 Ekim 2015, 13:05   Mesaj No:3
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:59
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.458
Konular: 1013
Beğenildi:3422
Beğendi:2783
Takdirleri:4745
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Arapça 2 Deneme Soru ve Cevapları

1 ) وَيُفَضِّلُ تَغَارِيدَ الطُّيُورِ عَلَى أَصْوَاتِ المُنَبِّهِ، وَضَوْضَاءِ السَّيَّارَاتِ cümlenin Türkçe doğru karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kuş cıvıltılarını ve korna seslerini, taşıtların gürültüsüne yeğ tutuyor.
B) Kuş cıvıltıları, ona korna sesleri ve taşıtların gürültüsünden daha hoş geliyor.
C) Kuş cıvıltıları, korna sesleri ve taşıtların gürültüsünden daha yeğdir.
D) Kuş cıvıltılarını, korna sesleri ve taşıtların gürültüsüne yeğ tutuyor.
E) Kuş cıvıltırları, bence, korna sesleri ve taşıtların gürültüsünden yeğdir.

2 ) كُلَّ يَوْمٍ يَخْرُجُ إِلَى حَقْلٍ مِنْ حُقُولِهِ رَاكِبًا حِمَارَهُ cümlesinde رَاكِبًا kelimenin eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) جَالِسًا
B) مُرْتَكِبًا
C) رَقِيبًا
D) مُسْرِعًا
E) مُمْتَطِيًا

3 ) خَلَقَ fiilinin ismi-i faili aşağıdakilerden hangisidir?
A) خَلاَق
B) خَلِيق
C) خَلُوق
D) خَلاَّق
E) خَالِق

4 ) عَبَدَ fiilinin ismi-i mef’ulu aşağıdakilerden hangisidir?
A) مُعَبَّد
B) مَعْبُود
C) مُسْتَعْبِد
D) مُعْتَبِد
E) عَبِيد

5 ) جَلَسَ fiilinin ism-i mekanı aşağıdakilerden hangisidir?
A) مَجْلَسَة
B) مَجْلِس
C) مَجْلَس
D) مُجَلَّس
E) جَلاَّسَة

6 ) مَاذَا فَعَلْتَ قَبْلَ حُضُورِكَ إِلَى الحَدِيقَةِ؟ cümlede حُضُورِكَ kelimesinin eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) ذهاب
B) جلوس
C) مَجِيء
D) مرحمة
E) خروج

7 ) شَرِبَ sülasi fiilinin babı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 1
B) 2
C) 3
D) 4
E) 5

8 ) سَأَلَ – حَسُنَ – عَدَّ fiillerinin türleri, aşağıdakilerin hangisinde sırasıyla ve doğru olarak verilmiştir?
A) Mehmuz – Salim – Muzaaf
B) Mehmuz – Salim – Salim
C) Salim – Muzaaf – Mehmuz
D) Mehmuz – Muzaaf – Mehmuz
E) Salim – Muzaaf – Mehmuz

9 ) الأُسْتَاذَتَانِ …… للطُّلاَّبِ بِسَبَبِ نَجَاحِهِمْ فِي الاِمْتِحَانِ cümlede boş bırakılan yeri aşağıdaki kelimelerin hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) شَكَرْنَ
B) شَكَرَ
C) شَكَرَتَا
D) شكرَ
E) شكرانِ

10 ) الطَّالِبَاتُ …… القُرْآنَ كُلَّ صَبَاحٍ cümlede boş bırakılan yeri aşağıdaki kelimelerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) تَقْرَأُ
B) يَقْرَأْنَ
C) تَقْرَآنِ
D) تَقْرَأْنَ
E) تَقْرَئِينَ

11 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi mebnidir?
A) يَكْتُبُ
B) نَرْمِي
C) تَذْهَبِينَ
D) يَجْلِسَانِ
E) يَفْتَحْنَ

12 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi illet harfinin hazfi ile meczumdur?
A) لَمْ يَدْعُ
B) أَنْ يَرْمِيَا
C) لَمْ يَدْعُونَ
D) اِذْهَبِي
E) أَنْ أَرْمِيَ

13 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi ef’al-i hamseden değildir?
A) تَمْشِيَانِ
B) تَعْلَمُونَ
C) يَسْجُدْنَ
D) تَشْرَبِينَ
E) يَكْتُبَانِ

14 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi gaibe hem de muhatab için kullanılmaktadır?
A) تَفْعَلُ
B) يَفْعَلُ
C) نَفْعَلُ
D) تَفْعَلُونَ
E) يَفْعَلُونَ

15 ) دَعَا fiilinin, cem-i gaib siygasının mansub muzari hali aşağıdakilerden hangisidir?
A) أَنْ تَدْعُوا
B) أَنْ يَدْعُوا
C) أَنْ يَدْعُونَ
D) أَنْ يَدْعُوُونَ
E) أَنْ يَدْعُوُوا

16 ) Aşağıdakilerin hangisinde beş ismin i’rabı harfledir?
A) رَجَعَ أَبِي مِنَ العَمَلِ
B) ذَهَبَ الإِخْوَانُ إِلَى الغَابَةِ
C) هَلْ رَأَيْتَ أَخِي هَذَا الصَّبَاحِ؟
D) أَخَذْتُ هَذَا الكِتَابَ مِنْ حَمِيكَ
E) عَادَ الإِخْوَةُ إِلَى بَيْتِهِمْ

17 ) Aşağıdakilerden hangisi zamirlere muzaf olarak kullanılan beş isimden biri değildir?
A) أَخُو
B) فُو
C) أَبُو
D) حَمُو
E) ذُو

18 ) “İki kardeşine uğradım.” cümlesinin Arapça doğru karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) مَرَرْتُ بِأَخَوَيْكَ
B) مَرَرْتُ بِأَخَوَيْنِكَ
C) مَرَرْتُ بِأَخَوَاكَ
D) مَرَرْتُ بِإِخْوَانِكَ
E) مَرَرْتُ بِإِخْوَانَيْكَ

19 ) Beş isim tesniye olarak kullanıldığında, aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Ref halinde elif ile merfu olur.
B) Muzaf olursa sonundaki nun düşer.
C) Nasb halinde ya ile mansub olur.
D) ال takılı olmazsa tenvin alır.
E) Cer halinde ya ile mecrur olur.

20 ) Aşağıdakilerin hangisinde tekil kelimenin çoğulu yanlış olarak verilmiştir?
A) عَمَلٌ – أَعْمَالٌ
B) خُلُقٌ – أَخْلاَقٌ
C) مَثَلٌ – مَثَلاَتٌ
D) تَصَرُّفٌ – تَصَرُّفَاتٌ
E) مَصْدَرٌ – مَصَادِرُ



Cevaplar

1. d
2. e
3. e
4. b
5. b
6. c
7. d
8. a
9. c
10. b
11. e
12. a
13. c
14. a
15. b
16. d
17. e
18. a
19. d
20. c
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 16 Ekim 2015, 13:07   Mesaj No:4
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:59
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.458
Konular: 1013
Beğenildi:3422
Beğendi:2783
Takdirleri:4745
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Arapça 2 Deneme Soru ve Cevapları

1 )Aşağıdakilerden hangisi tam bir cümledir?
A) الوَلَدُ الصَّغِيرُ
B) الوَلَدُ صَغِيرٌ
C) وَلَدٌ صَغِيرٌ
D) أُمُّ الوَلَدِ الصَّغِيرِ
E) الأُمُّ وَ وَلَدُهَا

2 )Aşağıdaki sözcüklerden hangisi hakiki dişildir?
A) الأُمُّ
B) الأَرْضُ
C) المَدْرَسَةُ
D) اليَدُ
E) البَيْضَاءُ

3 )Aşağıdaki sözcüklerden hangisi çoğuldur?
A) أَخٌ
B) أُخْتَانِ
C) أَخَوَانِ
D) إِخْوَةٌ
E) أَخَوَيْنِ

4 )Aşağıdaki isimlerden hangisi belirli değildir?
A) مُعَلِّمُونَ
B) عَلِيٌّ
C) الَّذِي
D) الكِتَابُ
E) هَاذَا

5 )الطَّالِبَتَانِ mübtedasının haberi aşağıdakilerden hangisidir?
A) مُجْتَهِدَةٌ
B) المُجْتَهِدَتَانِ
C) مُجْتَهِدَتَيْنِ
D) مُجْتَهِدَاتٌ
E) فَاضِلَتَانِ

6 )Aşağıdaki fiillerden hangisi edilgendir?
A) قَالَ
B) إِجْتَمَعَ
C) كُتِبَ
D) رَأَى
E) أَخَذَ

7 )تُثْمِرُ …… فِي الصَّيْفِ cümlesindeki boşluğu fail olarak aşağıdakilerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) المُوَظَّفُونَ
B) الأَشْجَارُ
C) الرَّجُلُ
D) الزَّيْتُونُ
E) الكِتَابُ

8 )غَادَرَتْ الطَّائِرَةُ المَطَارَ صَبَاحًا cümlesinde المَطَارَ sözcüğün irabı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Mefuldur, mansuptur.
B) Faildir, merfudur.
C) Zarftır, mansuptur.
D) Fiildir, merfudur.
E) Sıfattır, mansuptur.

9 )نَفْطُ الكُوَيْتُ ثَرْوَةٌ عَظِيمَةٌ جِدًّا cümlesinde yanlış harekelenen kelime aşağıdakilerden hangisidir?
A) جِدًّا
B) ثَرْوَةٌ
C) نَفْطُ
D) عَظِيمَةٌ
E) الكُوَيْتُ

10 )قَرَأْتُ كِتَابًا …… هَذِهِ السُّنَّةَ cümlesinde boşluğu aşağıdaki sıfatlardan hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) كَثِيرَةً
B) كَثِيرَةٌ
C) الكَثِيرَةِ
D) الكَثِيرَاتِ
E) الكَثِيرِينَ

11 )المُهَنْدِسَانِ kelimesi نَظَرْتُ إِلَى fiilinin mefulu olması durumunda, yazım bakımından aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) المُهَنْدِسِينَ
B) المُهَنْدِسَانِ
C) المُهَنْدِسَا
D) المُهَنْدِسَيْنِ
E) المُهَنْدِسُ

12 )نَحْنُ سَعِيدُونَ بِأَنَّنَا نَدْرُسُ فِي كُلِّيَّةِ الإِلهِيَاتِ cümlesinde سَعِيدُونَ sözcüğü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Tekildir.
B) Kırık çoğuldur.
C) İkildir.
D) Düzenli eril çoğuldur.
E) Düzenli dişil çoğuldur.

13 )حَفِظَ الإِمَامُ آيَات كَثِيرَةً مِنَ القُرْآنِ cümlesinde آيَات sözcüğün doğru harekelenişi aşağıdakilerden hangisidir?
A) آيَاتَ
B) آيَاتٌ
C) آيَاتًا
D) آيَاتٍ
E) آيَاتِ

14 )Aşağıdaki sözcüklerden hangisi kırık çoğuldur?
A) مَكْتُوبَاتٌ
B) كَاتِبِينَ
C) كَتَبَةٌ
D) كَاتِبَاتٌ
E) كَاتِبُونَ

15 )Aşağıdaki fiillerden hangisi misaldir?
A) رَدَّ
B) أَخَذَ
C) قَالَ
D) سَلِمَ
E) وَصَفَ

16 )Aşağıdaki sözcüklerden hangisi dişil değildir?
A) رسالة
B) زرقاء
C) علاَّمة
D) شمس
E) أرض

17 )رَأَيْتُ طَالِبًا يَجْلِسُ فِي المُخْتَبَرِ cümlesinin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Laboratuvardaki öğrencileri otururken gördüm.
B) Laboratuvarda öğrenciyi otururken gördüm.
C) Ben geldiğimde öğrenci laboratuvarda oturuyordu.
D) Laboratuvarda oturan bir öğrenci gördüm.
E) Laboratuvarda oturan öğrenci gördüm.

18 )“Okulun katipleri oturdular” cümlesinin Arapça doğru karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) كَاتِبُ المَدْرَسَةِ جَلَسَ
B) جَلَسَ كَاتِبُو المَدْرَسَةِ
C) جَلَسَا كَتَبَة المَدْسَة
D) جَلَسَ مُدِيرُ المَدْرَسَة
E) ما يَجْلِسُ كِتَابُ المَدْرَسة

19 )الخرطومُ عاصِمَةُ السودانِ cümlesinde السودانِ sözcüğün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
A) صفة
B) مداف إليه
C) مفعول به
D) خبر
E) موصوف

20 )Aşağıdakilerden hangisi sıfatın tanımına uymaz?
A) Kendisinden önceki ismi vasfeder (niteler).
B) Kendinden önceki kelimeye mevsuf denir.
C) Sıfat irab bakımından mevsufa uyar.
D) Sıfat nitelediği fiili açıklar.
E) Sıfat erillik-dişilik ve teklik-ikilikte mevsufa uyar.

21 )ضحى العُلماءُ و الخُبَراءُ بأنفسهم في هَذا السبيل وبذلُوا مَجْهوداتِهم cümlesinde mefulun bih sarih aşağıdakilerden hangisidir?
A) الخُبَراءُ
B) العُلماءُ
C) مَجْهودات
D) انفس
E) سبيل

22 )خَرَجَتِ …… مِن المُسْتَشْفَى cümlesindeki boşluğu aşağıdaki isimlerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) الطَّبِيبَاتُ
B) الطَّبِيبَاتِ
C) الاطبَّاءُ
D) المُوَظّفِينَ
E) الرِّجَالِ

23 )كتاب isminin uygun sıfatı aşağıdakilerden hangisidir?
A) المُفِيدُ
B) صَغِيرٌ
C) المَفْتُوح
D) مُهمَّة
E) الكَبِيرَةُ

24 )(الصَّديقان (5) امامَ (4) وَقَفَ (3) قَفَصَيْ (2) الأَسَدَيْن (1 kelimelerin anlamlı bir cümle oluşturulacak şekilde doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 1, 2, 3, 4, 5
B) 1, 5, 2, 3, 4
C) 3, 5, 1, 2, 4
D) 4, 1, 3, 5, 2
E) 3, 5, 4, 2, 1

25 )قَرَأْتُ …… النبيين cümlesindeki boşluğu aşağıdaki sözcüklerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) قصصُ
B) قصصَ
C) قصصِ
D) حكايةُ
E) حكاياتَ

26 )هل فِعْلُ سَعى فعلٌ مِثَالٌ؟ sorusunun doğru cevabı aşağıdakilerden hangisidir?
A) نعم، هو فعلٌ مِثَالٌ
B) لا، هو فعلٌ صحيحٌ
C) لا، هو فعلٌ اجْوَفُ
D) لا، هو فعلٌ مَهْمُوزٌ
E) لا، هو فعلٌ نَاقصٌ



Cevaplar

1. c
2. a
3. d
4. a
5. e
6. c
7. b
8. a
9. e
10. a
11. d
12. d
13. d
14. c
15. e
16. c
17. d
18. b
19. b
20. d
21. c
22. a
23. b
24. e
25. b
26. e
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Ocak 2019, 23:40   Mesaj No:5
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:59
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.458
Konular: 1013
Beğenildi:3422
Beğendi:2783
Takdirleri:4745
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

1 ) Aşağıdakilerden hangisi cümle değildir?
A) نَامَ الوَلَدُ بَاكِرًا
B) يَعْمَلُ كُلُّ ذِي حَيٍّ لِإِدَامَةِ حَيَاتِهِ
C) اعْمَلْ لِخَيْرِ الوَطَنِ
D) طُلاَّبُ المَدْرَسَةِ الإِبْتِدَائِيَّةِ
E) قُلِ الحَقَّ



2 ) “Bugün büyük bir kitap okudum.” cümlesinin Arapça doğru karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) قَرَأْتُ اليَوْمَ كِتَابًا كَبِيرًا
B) اليَوْمَ قَرَأْتُ الكِتَابَ الكَبِيرَ
C) قَرَأْتُ اليَوْمَ كِتَابَ الكَبِيرِ
D) قَرَأْتُ اليَوْمَ كِتَابَ الكَبِيرٍ
E) قَرَأْتُ اليَوْمَ كُتُبًا كَبِيرَةً

3 ) الأُسْتَاذُ دَرْسُهُ مُفِيدٌ جِدًّا yukarıdaki isim cümlesinde الاستاذُ mübtedasının haberi aşağıdakilerden hangisidir?
A) دَرْسُ
B) هُ
C) مُفِيدٌ
D) جِدًّا
E) دْرسُهُ مُفِيدٌ جِدًّا

4 ) دَرَّسَ المُدَرِّسُونَ طَالِبِي المَدْرَسَةِ cümlesinde طَالِبِي sözcüğünün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Faildir.
B) Meful-bihtir.
C) Mübtedadır.
D) Sıfattır.
E) Haberdir.

5 ) اخْضَرَّتْ أَوْرَاقُ أَشْجَارِ حَدِيقَةِ مَدْرَسَتِنَا cümlesinde yalnızca tamlanan (mudaf) konumundaki sözcük aşağıdakilerden hangisidir?
A) نَا
B) أَوْرَاقُ
C) حَدِيقَةِ
D) أَشْجَارِ
E) مَدْرَسَةِ

6 ) أخذ أَحْمَدُ وَرَقَةً …… فِي يَدِهِ cümlesinde sıfat tamlaması yapmak için boş bırakılan yeri aşağıdaki sözcüklerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) كَبِيرًا
B) الكَبِيرَةَ
C) البَيْضَاءَ
D) الأَبْيَضَ
E) بَيْضَاءَ

7 ) حَضَّرَ خَبِيرَا المُؤَسَّسَةِ تَقْرِيرَيهِماcümlesinde تَقْرِيَري sözcügünün dogru irabi asagidakilerden hangisidir?
A) Mudafun-ileyhtir, mecrurdur, cer alameti ya’dir.
B) Mefuldur, mansuptur, nasp alameti ikil ya’sidir.
C) Sifattir, mecrurdur, cer alameti kesredir.
D) Haberdir, merfudur, raf alameti ötredir.
E) Mefuldur, mansuptur, nasp alameti fethadir.

8 ) Aşağıdaki kurallardan hangisi cemi müzekker salim için yanlıştır?
A) Vav ile merfu olur.
B) Ya ile mansup olur.
C) Kesre ile mecrur olur.
D) Ya ile mecrur olur.
E) İzafet durumunda sonundaki nun düşer.

9 ) Aşağıdakilerden hangisinin çoğulu ات ile yapılmaz?
A) كَاتِبٌ
B) طَالِبَة
C) شَجَرَةٌ
D) فَاطِمَةٌ
E) شيارة

10 ) Aşağıdakilerden hangisi فَعْلَى kalıbında çoğul yapılır?
A) كِتَابٌ
B) دَفْتَرٌ
C) مَرِيضٌ
D) طَبِيبٌ
E) عَالِمٌ

11 ) مُسْتَقِلٌّ ismi failinin türediği üç harfli fiil aşağıdakilerden hangisidir?
A) سَقَلَ
B) تَقَلَ
C) قَالَ
D) مَقَلَ
E) قَلَّ

12 ) يَجِبُ عَلَيْكَ أَنْ تُسْرِعُوا كَيْ تُدْرِكَ القِطَارَ cümlesinde تُسْرِعُوا fiilinin irabı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Damme ile merfudur.
B) Nun’un düşmesiyle mansuptur.
C) Elif ile mansuptur.
D) Vav ile merfudur.
E) Elif ile merfudur.

13 ) تُؤَجِّلُونَ عَمَلَ اليَوْمِ إِلَى الغَدِ تَخْسُرُونَ cümlesinin önüne إِنْ cezm edatının gelmesi durumunda cümledeki fiillerin doğru okunuşu aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?
A) تُؤَجِّلْ – تَخْسَرْ
B) تُؤَجِّلُ – تَخْسُرُ
C) تُؤَجلَ – تَخْسَرَ
D) تُؤَجِّلُوا – تَخْسَرُوا
E) تُؤَجِّلُونَ – تَخْسُرُونَ

14 ) İçinde هِيَ gizli zamirini bulunduran fiil aşağıdakilerden hangisidir?
A) عَلِمَتْ
B) عَرَفَتِ
C) تُصَلِّينَ
D) نَصْبِرُ
E) صَبَرْنَا

15 ) Aşağıdaki soru isimlerden hangisi mebni değildir?
A) مَنْ
B) أَيٌّ
C) أَيْنَ
D) مَتَى
E) مَا

16 ) مُسْلِمَاتٌ زَائِرَاتٌ بَالكَعَبَةِ …… cümlesinde boş bırakılan yeri aşağıdaki işaret isimlerinden hangisi doğru olarak tamamlar?
A) هَؤُلاَءِ
B) هَذِهِ
C) الَّذِي
D) هُمْ
E) هَاذَيْنِ

17 ) Aşağıdakilerden hangisi işaret isimleri kurallarına uymaz?
A) İşaret isimleri, işaret ettiklerine cins yönünden uyar.
B) İşaret isimlerinin ikillerinin raf alameti eliftir.
C) İşaret isimleri nekredir.
D) İşaret isimleri, ikillieri dışında mebnidir.
E) Akıllı olmayan varlıklar tekil-dişil işaret isimleri ile gösterilebilir.

18 ) شاهدْت المباراةَ الذي أقيمتْ على ملعب الجامعة cümlesinin Türkçe doğru karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ben üniversite stadyumunda otururken karşılaşma izlendi.
B) İzlenen karşılaşma üniversite stadyumunda yapıldı.
C) İzlediğim karşılaşma üniversite stadyumunda yapıldı.
D) Üniversite stadyumunda yapılan karşılaşmayı izledim.
E) Karşılaşmanın şahitleri üniversite stadyumunda oturtuldu.

19 ) اجْتَمَعَ القَادَة …… في بُورُكْسَلَ اليَوْمَ cümlesinde boş bırakılan yeri aşağıdaki nisbet isimlerinden hangisi doğru olarak tamamlar?
A) الأُورُبِّيِّينَ
B) الأُورُبِّيَّةُ
C) الأُورُبِّيَّاتُ
D) الأُورُبِّيُّونَ
E) الأُورُبِّيِّ

20 ) التَّلاَمِيذُ يَحْتَرِمُونَ مُعَلِّمِيهِمْ cümlesindeki haber türü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Fiil cümlesi
B) Müfred haber
C) İsim cümlesi
D) Zarf cümlesi
E) Harfi cerle mecrur

21 ) مَتَى السَّفَرُ cümlesinde السَّفَرُ sözcüğü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Mefuldur.
B) Haberdir.
C) Faildir.
D) Sıfattır.
E) Mübtedadır.

22 ) Aşağıdakilerden hangisi كَانَ için doğrudur?
A) Her zaman tam bir fiildir.
B) Fail ve meful alır.
C) Misal bir fiildir.
D) Yalnızca mazi şekli kullanılır.
E) İsmini raf, haberini nasb eder.

23 ) إِمْتِحَانَ اللُّغَةِ العربِيَّةِ سَهْلٌ …… cümlesinde boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) كَانَ
B) لَيْسَ
C) لَعَلَّ
D) أَضْحَى
E) أَصْبَحَ

24 ) …… أَلَّفَ ابْنُ سِينَا كِتَابَا cümlesinde boş bırakılan yeri sıfat olarak aşağıdakilerden hangisi tamamlar?
A) العَرَبِيَّةَ
B) مَشْهُورَةً فِي الطِّبِّ
C) كَثِيرُ الفَائِدَةِ
D) الكَبِير فِي الفَلْسَفَةِ
E) فِي الطِّبِّ

25 ) Aşağıdakilerden hangisi beş isimden biri değildir?
A) أَبُو
B) حَمُو
C) ذو
D) أَخٌ
E) فُو

26 ) Aşağıdaki sözcüklerden hangisinin irabı harfle olur?
A) صَالِحَاتٌ
B) عَائِشَةُ
C) ذُو
D) الكِتَابُ
E) قَبْلَ

Cevaplar

1. d
2. a
3. e
4. b
5. b
6. e
7. b
8. c
9. b
10. c
11. e
12. b
13. d
14. a
15. b
16. a
17. c
18. d
19. d
20. a
21. e
22. e
23. c
24. e
25. d
26. c
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Ocak 2019, 23:50   Mesaj No:6
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:59
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.458
Konular: 1013
Beğenildi:3422
Beğendi:2783
Takdirleri:4745
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

1 ) Aşağıdakilerden hangisi tam ve anlamlı bir cümledir?
A) قراءةُ الكتابِ نافعةٌ
B) كتاب نافعٌ
C) قراءةُ الكتابِ النافع
D) الكتاب النافع
E) كتابٌ نافعةٌ

2 ) “Alıştırmalar” sözcüğünün karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) تَمَارِينٌ
B) تَمْرِينٌ
C) تَعَلَّمُ
D) بحثُ
E) دُرُوسٌ

3 ) Aşağıdaki sözcüklerden hangisi dişil değildir?
A) رسالة
B) زرقاء
C) عَلاَّمَة
D) شمس
E) أرض

4 ) “Ağacın sarı yaprakları döküldü.” cümlesinin Arapça karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) سَقَطَتْ أَوْرَاقُ الشَّجَرَةِ صَفْرَاءُ
B) سَقَطَتْ أَوْرَاقُ الشَّجَرَةِ الصَّفْرَاءُ
C) سَقَطَتْ أَوْرَاقُ شَجَرَةٍ صَفْرَاءَ
D) سَقَطَتْ اوْرَاقُ الشَّجَرَةِ الصَّفْرَاءِ
E) سَقَطَتْ الأَوْرَاقُ الصَّفْرَاءُ

5 ) Aşağıdaki cümlelerden hangisi isim cümlesidir?
A) ذهبَ عليٌ إلى البيتِ
B) الطلاَّبُ نجحوا في الامتحانِ
C) اقرأ كتابكَ
D) تُنشِئُ الدُولُ مدارسَ
E) خصَّضتْ الدُولُ مبالغَ لِلتعليم

6 ) تَحْمِلِينَ aşağıdaki şahıslardan hangisidir?
A) Çoğul – dişil 3. şahıs
B) İkil – dişil 3. şahıs
C) Çoğul 1. şahıs
D) Tekil – dişil 2. şahıs
E) Tekil 1. şahıs

7 ) الفَارَبِيُّ وَابْنُ سِينَا أَلَّفَا كُتُبًا cümlesinde fail aşağıdakilerden hangisidir?
A) الفَارَبِيُّ
B) ابن سِينَا
C) الفارَبِيُّ وابنُ سِينَا
D) أَلِفُ التَّثْنِيَةِ
E) كُتُبًا

8 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi meful-bih almaz?
A) أَكَلَ
B) مَاتَ
C) وَصَلَ
D) أَرَادَ
E) قَرَأَ

9 ) وَصَلَ الأَمْرُ إِلَى الطَّائِرَاتِ cümlesinde son sözcüğün işlevi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Meful-bih gayri sarihtir.
B) Mudafun ilehytir.
C) Faildir.
D) Meful-bih sarihtir.
E) Haberdir.

10 ) Aşağıdaki kelime topluluklarından hangisi ile fiil cümlesi kurulabilir?
A) طَوِيلَةٌ – التِّلْمِيذِ – مِسْطَرَةُ
B) فِي الْقَرْيَةِ – يَسْكُنُ – طَاهِرٌ
C) غَنِيٌّ – الرَّجُلِ – ابْنُ
D) وَاسِعَةٌ – الْبَيْتِ – حَدِيقَةُ
E) مَفْتُوحَةٌ – الغُرْفَةِ – نَافِذَةُ

11 ) لَوْنُ أَوْرَاقِ أَشْجَارِ حَدِيقَةِ الْمَدْرَسَةِ أَخْضَرُ cümlesindeki hangi sözcük mudafun ilehy durumundadır?
A) لَوْنُ
B) أَوْرَاقِ
C) أَشْجَارِ
D) حَدِيقَةِ
E) الْمَدْرَسَةِ

12 ) رَأَى الإِنْسَانُ أَنَّ الطَّيْرَ يَطِيرُ cümlesinde الطَّيْرَ يَطِيرُ ifadesinin irabı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Faildir, merfudur, raf alameti dammedir.
B) Mefuldur, harf-i cer ile mecrurdur.
C) Mefuldur, nasp alameti fethadır.
D) Faildir, mahallen mansubdur.
E) Mefuldur, mahallen mansubdur.

13 ) Aşağıdakilerden hangisi isim tamlamasıdır?
A) القَلَمُ الطَّوِيلُ
B) كِتَابٌ كَبِيرٌ
C) زَيْنُ العَابِدِينَ
D) دَخَلْتُ فِي البَيْتِ
E) الحَدِيقَةُ جَمِيلَةٌ

14 ) أَحْمَرُ sıfatının çoğulu aşağıdakilerden hangisidir?
A) أَحْمَرَانِ
B) أَحْضَرَيْنِ
C) أَحْضَرُونَ
D) حُمْرٌ
E) حَضْرَوَاتٌ

15 ) حَسْنَاءُ sözcüğünün ikilinin raf hali aşağıdakilerden hangisidir?
A) حَسْنَاءُ
B) حَسْنَاءَيْنِ
C) حَسْنَاوَيْنِ
D) أَحْسَنُ
E) حَسْنَاوَانِ

16 ) Aşağıdaki isimlerin hangisi isim tamlaması yoluyla marife olmuştur?
A) حَقيبةُ هؤلاءِ
B) كتابَي طالبٍ
C) الجملُ المُفِيدةُ
D) هذه السبُّورَةُ
E) المَعَارِفُ

17 ) Aşağıdakilerden hangi sözcük cemi müzekker salimdir?
A) عَالِمٌ
B) عَلاَّمَةٌ
C) عَالِمِينَ
D) عَالِمَيْنِ
E) عُلَمَاءُ

18 ) التِّلْمِيذَاتُ sözcüğü aşağıdakilerden hangisinin çoğuludur?
A) التِّلْمِيذُ
B) التَّلامِيذُ
C) التَّلاَمِيذَةُ
D) الطَّالِبُ
E) التِّلْمِيذَةُ

19 ) ضحى العُلماءُ و الخُبَراءُ بأنفهسم في هذا السبيل و بذلُوا مَجْهوداتِهم cümlesinde mef’ulun-bih sarih aşağıdakilerden hangisidir?
A) الخُبَراء
B) العُلماء
C) مَجْهودات
D) أنفس
E) سبيل

20 ) Aşağıdakilerden hangisi kırık çoğul değildir?
A) طَالِبُونَ
B) طُلاَّبٌ
C) طَلَبَةٌ
D) أَنْفُسٌ
E) أَعْمِدَةٌ

21 ) قرأْتُ …… النبيين cümlesindeki boşluğu aşağıdaki sözcüklerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) قصصُ
B) حكايةُ
C) قصصِ
D) قصصَ
E) حكاياتَ

22 ) كِتاب isminin uygun sıfatı aşağıdakilerden hangisidir?
A) المُفِيدُ
B) الكَبيرَةُ
C) المفْتوح
D) مُهمَّة
E) صَغِيرٌ

23 ) رَحبتُ ب …… للمَعْرضِ cümlesindeki boşluğu aşağıdaki sözcüklerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) الزائرون
B) الزائرين
C) زائرًا
D) زائران
E) زائرةٌ

24 ) خَضَرَ الطَّلَبَةُ فِي الصَّفِّ cümlesinin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Bir öğrenci sınıfa geldi.
B) Bir kız öğrenci sınıfa geldi.
C) Erkek öğrenciler sınıfa geldi.
D) Kız öğrenciler sınıfa geldi.
E) Öğrenci sınıfa geldi.

25 ) هل فِعْلُ سَعى فعلٌ مَثالٌ؟ sorusunun doğru cevabı aşağıdakilerden hangisidir?
A) لا، هو فعلٌ ناقصٌ
B) لا، هو فعلٌ صحيححٌ
C) لا، هو فعلٌ اجْوَفُ
D) لا، هو فعلٌ مَهْمُوزٌ
E) نعم، هو فعلٌ مَثالٌ

26 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi mehmuzdur?
A) سَعَى
B) دَعَا
C) خَرَجَ
D) قَرَأَ
E) بَقِيَ


Cevaplar

1. a
2. a
3. c
4. b
5. b
6. d
7. d
8. b
9. a
10. b
11. e
12. e
13. c
14. d
15. e
16. a
17. c
18. e
19. c
20. a
21. d
22. e
23. b
24. c
25. a
26. d
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 01 Şubat 2019, 11:59   Mesaj No:7
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:43
Mesaj: 2.747
Konular: 167
Beğenildi:919
Beğendi:1480
Takdirleri:1543
Takdir Et:
Standart

24. Sorunun cevabı b değil mi
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Şubat 2019, 12:50   Mesaj No:8
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:59
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.458
Konular: 1013
Beğenildi:3422
Beğendi:2783
Takdirleri:4745
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Alıntı:
Allahın kulu_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
24. Sorunun cevabı b değil mi
Deneme sorularından bir kaçında 24. sorular var hangisi Allahın kulu_
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Şubat 2019, 22:53   Mesaj No:9
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:43
Mesaj: 2.747
Konular: 167
Beğenildi:919
Beğendi:1480
Takdirleri:1543
Takdir Et:
Standart

24 ) خَضَرَ الطَّلَبَةُ فِي الصَّفِّ cümlesinin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Bir öğrenci sınıfa geldi.
B) Bir kız öğrenci sınıfa geldi.
C) Erkek öğrenciler sınıfa geldi.
D) Kız öğrenciler sınıfa geldi.
E) Öğrenci sınıfa
nurşen35 beğendi.
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 03 Şubat 2019, 11:22   Mesaj No:10
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:59
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.458
Konular: 1013
Beğenildi:3422
Beğendi:2783
Takdirleri:4745
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Alıntı:
Allahın kulu_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
24 ) خَضَرَ الطَّلَبَةُ فِي الصَّفِّ cümlesinin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Bir öğrenci sınıfa geldi.
B) Bir kız öğrenci sınıfa geldi.
C) Erkek öğrenciler sınıfa geldi.
D) Kız öğrenciler sınıfa geldi.
E) Öğrenci sınıfa
Düzenleme yapılmıştır
Allahın kulu_ beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
Arapça IV Deneme Soru ve Cevapları nurşen35 Arapça 4 0 13 Aralık 2017 23:27
Arapça I / 2016 Güz Dönemi Soru ve Cevapları nurşen35 Arapça 1 3 13 Aralık 2016 13:03
MBSTS için DÖRT ADET Deneme Test ve cevapları 280 SORU AlimOğlu Seviye Belirleme Sınavı-(MBSTS) 4 02 Nisan 2016 04:25
MBSTS siyer soru ve cevapları 2016-DENEME AlimOğlu Seviye Belirleme Sınavı-(MBSTS) 0 30 Mart 2016 00:37
Hadis 1 / 4 Ünite Deneme Soru ve Cevapları nurşen35 Hadis 18 24 Ocak 2016 00:51

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb Alemdarhost sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285