Medineweb Forum/Huzur Adresi
Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > 1.SINIF*Bahar Dönemi* > Arapça2

Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  12 Nisan 2018 (18:55), Konuya Son Cevap : 21 Mayıs 2018 (12:31). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı2Kez Beğenildi
  • 1 Beğenen nurşen35
  • 1 Beğenen Allahın kulu_
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 12 Nisan 2018, 18:55   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:58
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 8.781
Konular: 894
Beğenildi:3009
Beğendi:2332
Takdirleri:3442
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Arapça 2 Yeni Müfredat 2018 Soru ve Cevaplar

Arapça 2 Yeni Müfredat 2018 Soru ve Cevaplar

Aşağıdaki cümlede altı çizili kelimenin i‘râbı hakkında hangi seçenekteki
bilgi doğrudur?مَدَّ رَسُولُ اللهِ يد العَون لِلْفُقَراء.
العَون’nin irabı

A. Muzâfun ileyh, mecrûr cer alâmeti sondaki kesra.
B. Câr-mecrûr, cer alâmeti sondaki kesra.
C. Mefûlun bih, mansûb, nasb alâmeti sondaki kesra.
D. Fâil, merfû, ref alâmeti vâv, çünkü düzenli eril çoğul.
E. Muzâf, mecrûr, cer alâmeti sondaki kesra.

CEVAP : A


SORU:2


لا تَفِرَّ مِنَ المَسْؤُولِيَّة.
Yukarıdaki cümledeki ( تَفِرَّ )’nın i‘râbı ile ilgili hangi seçenekteki
bilgi doğrudur?
A. Muda‘‘af fil, mâzî, mansûb, nasb alâmeti sondaki fetha.
B. Muzâri fiil, başındaki nehiy lâ’sı dolayısıyla meczûm, cezm
alâmeti fetha.
C. Başındaki nefiy lâ’sı dolayısıyla olumsuz muzâri, merfû, ref
alâmeti sondaki fetha.
D. Muda‘‘af fil, muzâri, 3. şahıs dişil, tekil, başındaki nefiy lâ’sı
dolayısıyla mansûb, nasb alâmeti sondaki fetha.
E. Muzâri fiil, 2. şahıs, tekil, dişil, başındaki lâ en-nâhiyeden dolayı
meczûm, cezm alâmeti sondaki fetha.

CEVAP : B



SORU:3 Aşağıdakilerden hangisi lokantada garsonun
sorabileceği bir sorudur?
A. ؟ ماذا تُريدُ أنْ تَأْكُلَ
B. ؟ بِكَم هذه الساعة
C. ؟ مَنْ هذا الرّجل
D. ؟ لماذا حَضَرْتَ هنا
E. ؟ كَيْفَ تَأْكُلُ
CEVAP :A


SORU:4 Mehmûz fiilin tanımı aşağıdakilerden hangisidir?
A. İlk harfi illetli olan fiillerdir.
B. Yapısında şedde bulunan fiillerdir.
C. Yapısında illetli harf bulunan fiillerdir.
D. Son harfi illetli olan fiillerdir.
E. Yapısında hemze bulunan fiillerdir.
CEVAP:E


SORU:5 Aşağıdaki mehmûz fiillerden hangisi emr-i
hazır olarak çekimlenmiştir?
A. لا تَأْكُلُ B. كُلْ
C. لا تَأْكُلْ D. ما أكَلْتُ
E. لِيَأْكُلْ
CEVAP:B


SORU:6 لِيَسْأَلْ ifadesi aşağıdaki formlardan hangisinde
çekimlenmiştir?
A. Nehy-i Gâib
B. Emr-i Hâzır
C. Emr-i Gâib
D. Nehy-i Hâzır
E. Muzâri olumlu
CEVAP:C


SORU:7 Aşağıdaki mehmûz fiil çekimlerinden hangisi
Nehy-i Hâzır formundadır?
A. اِقْرَأْ B. لا تَقْرَأُ C. لِيَقْ أَ رْ D. لا تَقْرَأْ E. لا يَ قرَْأ
CEVAP 😀


SORU:8 Aşağıdakilerden hangisi بَدَأَ fiilinin Nehy-i
Gâib çekimlerinden biridir?
A. لا يَ بدْ أَ B. لا تَبْدَئي C. لا تَبْدَأْنَ D. لا يَ بدْ أُ E. لا تَبْدَأُ
CEVAP:A


SORU:9 Aşağıdaki fiil çekimlerinden hangisi anlam
olarak olumludur?
A. لا تَأْخُذُ B. لا تَأْخُذْC. لا يَأْخُذْ D. لِتَأْخُذْ E. ما أخَذَ
CEVAP:D


SORU:10 لا تَْلَْ الكوب بالماء.
Yukarıdaki cümlenin Türkçesi aşağıdakilerden
hangisidir?
A. Suyu bardağa doldur.
B. Suyu bardağa doldursun.
C. Suyu bardağa doldurma.
D. Suyu bardağa doldurmuyor.
E. Suyu bardağa doldurmadı.
CEVAP:C
Allahın kulu_ beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İslam Düşünce Tarihi 2018 Güz Dönemi Soruları ve... İslam Düşünce Tarihi nurşen35 7 26 17 Aralık 2018 21:16
Türk İslam Edebiyatı 2018 Bahar Dönemi Soruları... Türk İslam Edebiyatı Allahın kulu_ 8 53 17 Aralık 2018 20:37
İslam Hukukuna Giriş 2018 Bahar Dönemi Soruları... İslam Hukukuna Giriş nurşen35 7 22 17 Aralık 2018 20:08
İslam Kurumları ve Medeniyeti 2018 Bahar Dönemi... İslam Kurumları ve Medeniyeti nurşen35 7 23 17 Aralık 2018 19:23
Fırat'ın Doğusunda Teröristleri Korku Sardı Gazete Manşetleri-Gündem nurşen35 0 26 16 Aralık 2018 19:55

Alt 21 Mayıs 2018, 10:39   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Allahın kulu_ isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:42
Mesaj: 2.703
Konular: 164
Beğenildi:867
Beğendi:1419
Takdirleri:1084
Takdir Et:
Standart

7
Sorunun cevabı nedir a diyeceğim
nurşen35 beğendi.
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 21 Mayıs 2018, 12:31   Mesaj No:3
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:58
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 8.781
Konular: 894
Beğenildi:3009
Beğendi:2332
Takdirleri:3442
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Alıntı:
Allahın kulu_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
7
Sorunun cevabı nedir a diyeceğim
Doğru cevap A şıkkı
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
Arapça 3 Ders Anlatımı ve Soru Çözümleri Yeni Müfredat/Medineweb nurşen35 Arapça 3 1 28 Eylül 2018 14:28
Arapça 1 Yeni Müfredat Arapça'ya Giriş/Medineweb nurşen35 Arapça 1 2 04 Ocak 2018 19:40
Arapça 1 Yeni Müfredat Ders Anlatımlı Soru Çözümleri/Medineweb nurşen35 Arapça 1 0 28 Aralık 2017 00:03
ARAPÇA1 Yeni Müfredat 3.Ünite(2018) Mihrinaz Arapça 1 12 22 Kasım 2017 13:03
ARAPÇA-1 Yeni Müfredat 2. ÜNİTE(2018) Mihrinaz Arapça 1 7 16 Ekim 2017 23:50

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb Alemdarhost sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284