Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Bedia Özdemir Tokel,Açılış Tarihi:  04 Şubat 2013 (21:06), Konuya Son Cevap : 21 Şubat 2020 (18:31). Konuya 17 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı3Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 04 Şubat 2013, 21:06   Mesaj No:1
Medineweb Üyesi
Bedia Özdemir Tokel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Bedia Özdemir Tokel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 25542
Üyelik T.: 04 Şubat 2013
Arkadaşları:8
Cinsiyet:
Mesaj: 72
Konular: 44
Beğenildi:39
Beğendi:3
Takdirleri:163
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Dünyanin Son Şansı'' İSLAM''/ Bedia Özdemir Tokel

Dünyanin Son Şansı'' İSLAM''/ Bedia Özdemir Tokel

Batıda yaşayan Müslüman her gün şahit ki ahlak dejenarasyonu had safhada ! Uyuşturucu , alkol, kumar ve fuhuş bataklığında kaybolan binlerce insan , düşünme kabiliyeti elinden alınmış sadece kurallara uymaya endekslenmiş, tüketim bağımlıları batı insanı…

Amerikanın Avrupanın Çinin Rusyanın Dünyaya söyleyeceği yeni bir şey yok! Okullar eğitim kurumları ”Jugend heim’lar, Frauen heim’ler -1- özgürlük adı altında amaçsız idealsiz problemlerin pençesinden kurtulamayan gençlerle dolu. Sokaklarda mutsuz yüzler.. İstatiksel bilgiler içler acısı.. Böyle giderse 2050’de yok olacağız makaleleri.. Neslimizin devamı için batı da en az 3 çocuk kampanyaları…Babasız büyüyen onlarca çocuk , hastanelerde hiç ziyaretçisi olmayan , ölümü bekleyen yüzlerce yaşlı.. Amerika’da okullarda cinnet geçiren öğrenci ve öğretmenlerini öldürdüğü silahlı saldırılar.. Bütün batı ülkelerinden bildiğimiz şeyler..

Dünyanın önde gelenleri, batı kökenli aydınlanma ve kalkınma sürecinin iflas ettiğini fark etmiş durumdalar. Amerika, global kapitalizmin yıkılış sürecine koşarak gitmekte olduğunu, ( bizim doğulu , Müslüman ve Türk Aydınımızdan daha önce gördü). Ki bu görüşün delillerinden biri de 11 Eylülü kendi eliyle senaryoya koymasıydı.. 11 Eylülden sonra Dünyada hiç bir şey eskisi gibi kalmadı. Müslüman zihni açısından 11 Eylülü kıyamet alametlerinden sayan alimlerimiz var.

Soru : Amerikanın 11 Eylülü planlarken niyeti ne olabilir? 11 Eylülü gerçekten de Müslümanlar yapmadı mı ?

Cevap :İkiz kulelere saldırı olduğu andan itibaren herkes Müslümanların böyle bir güce sahip olmadığını , gayet iyi biliyordu. Amerikanın niyeti Ortadoğu üzerinde planladığı yeni sınırlar ve yeni sömürge gedikleri bulmak ve yeraltı kaynaklarını ele geçirebilmekti . İşte Ortadoğunun hali ! Öyle görünüyor ki Ortadoğuda uzun süre bu kargaşalık artarak devam edecek …

Emperyalistlerin , Dünyaya egemen olma mücadelesinde, çökmüş insan ahlakı , sırtlarında bir kambur gibi duruyor. Hatta öyle ki küresel bir ahlak krizinden söz ediliyor.

Dünyanın Küresel Ahlak krizine çözümler aranıyor elbette. Fakat tek büyük problem, ahlak krizi değil. Küresel ısınma , iklim değişikliği , hayvan türlerinin yok olması , toprağın ve suyun yok olması , çöp sorunu , eğitim tartışmaları uzayıp gidiyor… (Okulların çocuklara iyi bir eğitim vermediğini savunan ve Evde eğitim’i uygulayan Amerikalı sayısı hiçte az değil.) Yani emperyalistler Dünyaya egemen de olsalar Dünya cennet olmuyor tam tersine sadece bir avuç azınlığın refah içinde yaşadığı , çoğunlukta ise, İnsanoğlunun cehennemi haline geliyor. Ve dahası , Sanayi kalkınmasının mutlak iyi bir şey olup olmadığı tartışılıyor…Düşünün ki sanayi kalkınması uğruna ülkeler sömürgeleştirildi , yeraltı kaynaklarını elde etmek uğruna milyonlarca insan öldürüldü , hayvanlar telef oldu…

Çöküş sürecine çoktan giren batı medeniyetinin, çöküşü önleme hamlesi olarak vasıflandırabileceğimiz ; İsviçreli Teoloji profösörü Hans Küng’ün beyanname haline getirerek ”Dünya Dinleri Parlementosunaa sunduğu ve 1993 yılında kabul edilen ” Küresel Ahlak Bildirisi” dikkate değerdir.. Dünyada konferanslarda sıklıkla bahsedilen , çeşitli dinlerden yüzlerce kişinin katılım ve istişaresi ile kabul edilen ve yayınlanan bu bildiride Seyyid Hüseyin Nasr ve Muhammed Hamidullah’ın imzasının olması enteresandır.

Elbette bu beyanname sadece bir bildirge olarak kalmaya mahkum. Ahirette hesap inancına sahip olmayan bir insan neden ahlaklı olsun ki !

Bizim Müslüman cephede durum nasıl diyecek olursak ; durum daha da vahim ! Mücevher sandığının üzerinde oturan bir dilenci gibiyiz. Müslüman alemi perişan ! Ahlak çöküntüsü had safhada .. Yalancılık , haset , gıybet, dalavere , zina , faiz zirveyi yaşıyor. Emanet ehline verilmiyor. Gösteriş ve israf normal sayılıyor. Fakirler kınanıyor. İşler hep yarım yapılıyor , İyi insanlar enayi sayılıyor. Akrabalar arsında haset , dedikodu ve haksız mal edinme helal görülüyor. Komşuluk bitmiş . Emr-i bi’l ma’rûf ve nehy-i anil münker yapmak isteyen tepkiyle karşılaşıyor.

Ve en önemli mesele olarak ta ,dinin direği namaz terk edilmiş . Araştırma sonuçlarına bakarsak ; Müslümanım diyenlerin sadece yüzde 30’u namaz kılıyor . Bu yüzde 30’un da yüzde 70’i sabah namazına kalkamıyor. Bu demektir ki 100 kişiden sadece 9 kişi sabah namazını düzenli olarak kılıyor.

Bugün tekrar Müslümanların ayağa kalması , Kuran hükümlerinin Dünyaya hakim olabilmesi için namazın (hem de dosdoğru namazın) tekrar ihya edilmesi , diriltilmesi gerekir. Çünkü bu dinin Peygamberi ( salat ve selam onun üzerine olsun.) “Namaz dinin direğidir. Namazı ayakta tutan yani dosdoğru kılan dinini ayakta tutmuş olur. Namazı terk eden dinini yıkmış olur.” buyurdu. Dinini yıkmış bir ümmetten Dünyasını mamur etmesini , memleketleri refaha ulaştırıp medeniyet kurmasını , mazlumlara yardım edip zulmü ortadan kaldırmasını nasıl bekleyelim.

Halbuki Müslümanların namaz kılma oranını yüzde 50’ye yükseltsek Osmanlı gibi güçlü olur, yüzde 70’e çıkartsak Tüm Dünyaya Kuranla, Allahın hükümleriyle hakimiyet kurarız.

Soru : Yani hocam şimdi ben namaz kılmıyorum diye mi Dünyada İslam hakim değil?

Cevap : Dünyada bulunan 1milyon 800 bin Müslümanın senin gibi söylediğini bir düşün ! Ve hemen namaza başla.



1400 yıl önce Allahu Teala, İnsanlığın kurtuluşu için “Kuranı , Şeriati, İslam edep ve ahlakını bize gönderdi. Rasulullahı (SAV) Usve-i Hasene kıldı.

“Andolsun ki, sizin için, Allah’ı ve âhiret gününü ümid eden ve Allah’ı çokça anan kimseler için, Resûlullah’ta güzel bir örnek vardır.” (Ahzab, 33;21)

Allahu Tealanın ”Usve-i hasene” yani güzel bir örnek olarak bahsettiği , peygamberlerin sonuncusu Rasulullah Efendimizin ( s.a.v. ) ahlakıyla ahlaklanmak tüm dünyanın inşaası için şarttır, zaruridir, kaçınılmazdır.


Sadece ahiret gününde hesap vereceği inancına sahip olma, nefis terbiyesi, kul hakkı , kendisi için istediğini başkası için de isteme , zekat gibi ilkeler bile kuşkusuz bir toplumun kurtuluşunda büyük rol oynayan işlerdendir.
Dünya ”İslamla şereflenme” şansını idrak edemediği sürece batı ahlaki çöküntüye , doğu insanı ise kan ağlamaya devam edecektir. Çok önemli gelişmelerin yaşandığı , tarihin yeniden yazıldığı bu günlerde; imanlı ihlaslı , vasıflı tevazu sahibi genç Müslüman, Rasululah’ın bahsettiği ”vehn” kavramını iyi anlamalı ve atacağı her adımın ve yaptığı çalışmaların şuurunda olmalıdır.

Rasulullah Efendimiz buyurdu ki ;

“Yakında milletler, yemek yiyenlerin (başkalarını) çanaklarına (sofralarına) davet ettikleri gibi, size karşı (savaşmak için) biribirlerini davet edecekler.”

Birisi: “Bu o gün bizim azlığımızdan dolayı mı olacak?” dedi.

Rasûlullah (sav), “Hayır, aksine siz o gün kalabalık, fakat selin önündeki çör çöp gibi zayıf olacaksınız. Allah düşmanlarınızın gönlünden sizden korkma hissini soyup alacak, sizin gönlünüze de vehn atacak.” buyurdu.

Yine bir adam: “Vehn nedir ya Rasûlullah?” diye sorunca:

“Vehn, dünyayı (fazlaca) sevmek ve ölümü kötü görmektir.” buyurdu. (bk. Ebu Davud, Melahim, 5)


Büyükler ne güzel söylemişler;
”Burada şunu kuvvetle ve katiyetle söyleyebiliriz ki bu günkü insanlık alemi islam edep ve ahlakıyle amel etsin , hayatını bu kaidelere göre tanzim etse herşey yoluna girecek , içinde bulunduğu derin ızdırabtan kurtulacaktır.’-2-

-1- Frauen heim: kadın sığınma evleri jugendheim: gençlik sığınma evleri
-2- Erenköylü Hikmet Tuzkaya


Bedia Özdemir Tokel / WIEN

Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Bedia Özdemir Tokel 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Concordance /El-Mu‘cemu’l-Müfehres li... Makale ve Köşe Yazıları Bedia Özdemir Tokel 0 791 10 Ağustos 2020 01:23
İYİLİK ORDUSU / BEDİA ÖZDEMİR TOKEL Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 1 1796 01 Ocak 2019 16:08
KALB-İ-i SELİM OLMADIKÇA Makale ve Köşe Yazıları su damlası 2 1969 10Haziran 2018 18:36
İDDET BEKLEMEK Makale ve Köşe Yazıları Bedia Özdemir Tokel 0 1879 21 Aralık 2016 09:34
Evlilik Üzerine -1-/Gençlerin Evlilik Problemi Makale ve Köşe Yazıları BuRCu__ 1 2721 01 Eylül 2015 08:29

Alt 04 Şubat 2013, 22:07   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Dünyanin Son Şansı'' İSLAM''

Hayırlı Olsun Kardeşim.

Makalenizdeki güzel tespitlerinize ek olarak '' Vehn '' Kavramı hususunda değinmemiz gerekiyor özellikle.

Dünyada Emperyalist güçlerin ittifak edeceği ve İslam düşünce sistemini yok etmek için birleşme çabaları ne yazık ki İslam aleminin gevşekliğine birbirleri ile dalaşmalarına kendi içlerinde kendilerini yok etmelerine sebep olmuştur.

Öyleyse, cesaretinizi yitirmeyin ve üzülmeyin: Eğer (gerçekten) inanıyorsanız mutlaka (insanların) en üstünü olursunuz.( A'li İmran 139 )

Allah inancımızda üzülmeden cesaretimizi kaybetmeden yapmamız halinde zaferin İslam'ın olacağı müjdesini vermektedir.

Her ne kadar Emperyal güçler İslam ümmetini yıkmak için çaba gösteriyorsa da bizim kendi içimizde var olan tefrika nifak anlayışı onların gayret ve çabalarına destek vermekten başka bir işe yaramıyor. Ümmeti Muhammed'i gevşekliğe sevk eden Mehdi mesih ve benzeri uyuşturucu anlayışlar ne yazık ki Kurtarıcı bekleme sevdasına Mahkum etmiştir.

Ölümü unutmuşcasına kendini dünya nimetlerine adayan karaunlaştıkça karunlaşan Müslümanlar infak zekat sadaka ve benzeri İbadetleri askıya alarak kendi öz benliklerine ihanet etmişlerdir.

Allah bizleri Vahdet çatısı altında toplanmaya gayret gösteren Salih zümrelerden eylesin Makaleniz ve Yazarlığınız hayırlara vesile olur Bi İznillah.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 05 Şubat 2013, 10:16   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
muuskem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muuskem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21263
Üyelik T.: 02 Kasım 2012
Arkadaşları:9
Cinsiyet:-
Memleket:-
Mesaj: 676
Konular: 38
Beğenildi:32
Beğendi:6
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Dünyanin Son Şansı'' İSLAM''

...insanlar dünyadaki bütün izim ve ideolojileri yaşadılar sadece islam kaldı.İslamın yükselmemesi için ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar ama kafirler istemesede Allah nurunu tamamlayacaktır...
Hoşgeldiniz...
Alıntı ile Cevapla
Alt 05 Şubat 2013, 11:33   Mesaj No:4
Medineweb Üyesi
Bedia Özdemir Tokel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Bedia Özdemir Tokel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 25542
Üyelik T.: 04 Şubat 2013
Arkadaşları:8
Cinsiyet:
Mesaj: 72
Konular: 44
Beğenildi:39
Beğendi:3
Takdirleri:163
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Dünyanin Son Şansı'' İSLAM''

Alıntı:
Yitiksevda Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Hayırlı Olsun Kardeşim.

Makalenizdeki güzel tespitlerinize ek olarak '' Vehn '' Kavramı hususunda değinmemiz gerekiyor özellikle.

Dünyada Emperyalist güçlerin ittifak edeceği ve İslam düşünce sistemini yok etmek için birleşme çabaları ne yazık ki İslam aleminin gevşekliğine birbirleri ile dalaşmalarına kendi içlerinde kendilerini yok etmelerine sebep olmuştur.

Öyleyse, cesaretinizi yitirmeyin ve üzülmeyin: Eğer (gerçekten) inanıyorsanız mutlaka (insanların) en üstünü olursunuz.( A'li İmran 139 )

Allah inancımızda üzülmeden cesaretimizi kaybetmeden yapmamız halinde zaferin İslam'ın olacağı müjdesini vermektedir.

Her ne kadar Emperyal güçler İslam ümmetini yıkmak için çaba gösteriyorsa da bizim kendi içimizde var olan tefrika nifak anlayışı onların gayret ve çabalarına destek vermekten başka bir işe yaramıyor. Ümmeti Muhammed'i gevşekliğe sevk eden Mehdi mesih ve benzeri uyuşturucu anlayışlar ne yazık ki Kurtarıcı bekleme sevdasına Mahkum etmiştir.

Ölümü unutmuşcasına kendini dünya nimetlerine adayan karaunlaştıkça karunlaşan Müslümanlar infak zekat sadaka ve benzeri İbadetleri askıya alarak kendi öz benliklerine ihanet etmişlerdir.

Allah bizleri Vahdet çatısı altında toplanmaya gayret gösteren Salih zümrelerden eylesin Makaleniz ve Yazarlığınız hayırlara vesile olur Bi İznillah.
Temenni icin Tesekkür ederim ,benim icin ilginc bir tecrübe olacak,bana bu firsati verdikleri icin yönetime bilhassa Abdülmelik hocama tesekkür ederim.
Alıntı ile Cevapla
Alt 05 Şubat 2013, 15:53   Mesaj No:5
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.985
Konular: 339
Beğenildi:1162
Beğendi:331
Takdirleri:7539
Takdir Et:
Standart Cevap: Dünyanin Son Şansı'' İSLAM''

Kaleminiz amatör değildir,bunu paylaşımlarınızda farketmiştim.Sinelerdeki ilim dışarı sızmadıkça işe yaramıyor.Kendinizi geliştirme adına ve müslümanların hanesine kaleminizin katkısı olması adına,köşeniz hayırlı olsun Hocam.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 05 Şubat 2013, 20:02   Mesaj No:6
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.421
Konular: 575
Beğenildi:4495
Beğendi:6075
Takdirleri:23787
Takdir Et:
Standart Cevap: Dünyanin Son Şansı'' İSLAM''

Hocam yazarlığınız hyrlara vesile olur inşALLAH ,yazılarınız okumaya değer emeğinize sağlık.

Ne mutlu müslümanım diyene
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Şubat 2013, 09:43   Mesaj No:7
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Dünyanin Son Şansı'' İSLAM''

Yazarlığınız medinevebe ve size yararlı olur insaallah..

Batının geliştirdiği ve insanliğa sunduğu bu kadarken,asıl ben muslümanım diyenlerin insanliğa sunduğu çözüm ne,veya insanliğa sunuldumu ki,böyle bi örneklik, insanlığa sunulduda haberimiz mi yok..burda batının yaptiğindan çok,islamın ne sunduğunu ortaya koymak lazım değil mi.....Bu yönde çözüm ne.....islama yapıştırılan terorist yaftasına bu gün ben müslümanım diyenler bile inanmışki , demokrasi havariligi yapılıyor,ve bunas çagrı yapanlar destekleniyor..
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 07 Şubat 2013, 17:12   Mesaj No:8
Medineweb Üyesi
Bedia Özdemir Tokel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Bedia Özdemir Tokel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 25542
Üyelik T.: 04 Şubat 2013
Arkadaşları:8
Cinsiyet:
Mesaj: 72
Konular: 44
Beğenildi:39
Beğendi:3
Takdirleri:163
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Dünyanin Son Şansı'' İSLAM''

Alıntı:
muuskem Üyemizden Alıntı Mesajı göster
...insanlar dünyadaki bütün izim ve ideolojileri yaşadılar sadece islam kaldı.İslamın yükselmemesi için ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar ama kafirler istemesede Allah nurunu tamamlayacaktır...
Hoşgeldiniz...
Alıntı:
F*E*R*D*İ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
küfür tek millettir.batıl zail oldu.şirk pisliktir.müşrikler pisliktir.hakimiyet Allahındır.tüm beşeri sistemler mikrop saçar.ve dünyada hiç bir beşeri sistem bir asır ömür yaşamış değildir.zehirden şifa olmaz.beşeri sistemler,zehiri şifa diye süslü tabaklarda servis etmeye sık sık versiyon değiştirmeye devam etmektedir.sonuç ahlaksızlık,kan,kin,buhran,zina,uyuşturucu ve çürük gençlik.
Huzur islamdadır.çare islamdır.çözüm islamdır.
Sayın tokel hoş geldiniz.
Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Kaleminiz amatör değildir,bunu paylaşımlarınızda farketmiştim.Sinelerdeki ilim dışarı sızmadıkça işe yaramıyor.Kendinizi geliştirme adına ve müslümanların hanesine kaleminizin katkısı olması adına,köşeniz hayırlı olsun Hocam.
Alıntı:
Esma_Nur Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Hocam yazarlığınız hyrlara vesile olur inşALLAH ,yazılarınız okumaya değer emeğinize sağlık.

Ne mutlu müslümanım diyene


Tesekkür ediyorum.Allahu Teala hepimizi "Hakikate" ulasanlardan eylesin.




Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Yazarlığınız medinevebe ve size yararlı olur insaallah..

Batının geliştirdiği ve insanliğa sunduğu bu kadarken,asıl ben muslümanım diyenlerin insanliğa sunduğu çözüm ne,veya insanliğa sunuldumu ki,böyle bi örneklik, insanlığa sunulduda haberimiz mi yok..burda batının yaptiğindan çok,islamın ne sunduğunu ortaya koymak lazım değil mi.....Bu yönde çözüm ne.....islama yapıştırılan terorist yaftasına bu gün ben müslümanım diyenler bile inanmışki , demokrasi havariligi yapılıyor,ve bunas çagrı yapanlar destekleniyor..

Sayin bilinmez;Müslümanlarin sundugu cözüm olamaz ,ozaman beseri sitem olur iste.
Yukarda anlatmaya calistigim "Küresel Ahlak beyannamesi" gibi...Probleme bulduklari cözümün hic bir gecerliligi yok.Yaptirim kuvveti yok cünkü .Ne dünyalik yaptirim (Kanun),Ne ahiretlik.

Müslümanlarin vazifesi Allahin tealanin bize gönderdigi Bütün Dünyaya,Bütün insanliga yetecek ulvi ve kutsi son kitabi
Kurani azimussani ve Kuranin hayata tatbik edilebilirligini bize yasayisiyla analatan Rasululahin ahlakiyla ahlaklanmaktir.Yeni sistem gelistirmek bizim vazifemiz degildir.

"Alemlere uyarici olsun diye kulu (Muhammed`e)Furkani indiren yüceler yücesidir."(Furkan 1)
Bu ayeti kerimeden anlasiliyor ki hak ile batili ,iyiile kötüyü ayirmak Allahtan baska kimse icin mümkün degildir.

Demek istedim ki Batinin agridan kivrandigi hastaligin hazine degerinde recetesi, sifasi ,Müslümanlarin elinde!
Lakin Müslümanlarda Receteyi YA ters tutmuslar,YA Okumakta zorlaniyorlar,YA da recete basinda kavga ediyorlar.Bazlari da agridan kivrandigi halde receteyi okumamak icin ayak diretiyor.Genel durum bu .

Burada benim dikkatini cekmeye calistigim asil muhatabim Allah Rizasi icin yola cikan Gönül ve Hizmet erleriydi.Allah icin yola cikmis ya da yolda olan ne demek istedigimi anlayacagini umuyorum.(Burda size hizmet ehli degilsiniz demek istemiyorum yanlis anlasilmasin.)


Evet müslümanlarin cözüm bulmasi demek, Allahin bize sundugu Cözümler Kuran Sünnet göre yasamak demektir.

ayrica Müslümanlarin hakkinda analiz yaparken bence sunu iyi anlamak gerkir.
Islamin gelisinden bu yana MÜslümanlarin yasadiklari dönemler Asri saadet,fetihler,durakalma ,gerileme,Altin cag,fetret devri,Imani kurtarma devri..Zihin karisikligi devri(Aslinda burda sira gözetmedim)

Yani biz simdi hangi dönemi yasiyoruz sizce?

Siz zannediyormusunuz Kiyamete kadar böyle sürecek?

Tarihimiz kahraman mücahidlerimiz ve sehitlerimizle doludur.

Simdi Müslümanlar Halifesiz ve devletsiz diye Kiyamete kadar böyle sürecegini sanarak Müslümanlar hic bir sey yapmadi demek ve daimi bir yeis icinde olmak dogru olmaz .
Müslümanlarin ahlaki cöküntü icinde oldugu dogrudur.100 alisveris yapsaniz (alim satim ticaret en basitinden pazara gitseniz )99 aldanir ,bir tane de dogru insanla karsilasirsiniz.

Bunlara ragmen her insan kendi kapisinin önünden temizlige baslamali ki sokak tertemiz olsun.

bediuzzamanin güzel bir tesbiti;

yeis; yüksek ahlaki öldürüp menfaati umumiyyeyi birakip sahsi menfaatlere nazar eder olduk.
bu yeis ;sahsi maneviyatlarimizi kirar.
yeis ;milletlerin en dehsetli hastaligidir.


Basiret sahibine gerekir ki ,istikbale ümitle baksin ve bu ugurda vazifesini yapsin..
Alıntı ile Cevapla
Alt 07 Şubat 2013, 20:26   Mesaj No:9
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:TELMİHA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 19586
Üyelik T.: 10 Temmuz 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 24
Konular: 3
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Dünyanin Son Şansı'' İSLAM''

Konunun başlığı büyük bir yanlılışlık teşkil etmektedir.Günümüzde ki batıl inançlardan bazılarıda şunlardır.


Şanslı insanlar,şansız insanlar,talihli insanlar,talihsiz insanlar,kötü bahtlı yani kötü kaderli insanlar,iyi kaderli insanlar,bu tür batıl inançlı insanlar bu şansızlıklarını güyya def etmek içinde,muska takma,kurşun dökme,ağaçlara çaput bez bağlama,türbelere küçük taşlar yapıştırma vs gibi birçok şirk unsuru şeylerden medet umarlar.


Yüce Allah hiç bir kulunu şanslı yada şansız yaratmadığı gibi,hiçbir kulunun alın yazgısınıda şansız! lık üzerine yazmamıştır.


Yüce Allah şöyle buyuruyor


Rad/11"İnsanı önünden ve ardından takip eden melekler vardır. Allah’ın emriyle onu korurlar. Şüphesiz ki, bir kavim kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez. Allah, bir kavme kötülük diledi mi, artık o geri çevrilemez. Onlar için Allah’tan başka hiçbir yardımcı da yoktur."


İnsanın kendini düzeltemesi tek "İlah" ve "Rab" olan Allah'ı gerçek sıfatlarıyla tevhid etmesi üzerine farz-ı ayn-dır.O halde Dünya halklarının İslam dinini benimsemesi yada benimsememesi kendi durumlarını değiştirmek yada değiştermemek ile alakalı bir durumdur.


O halde şans nedir ve ne anlam taşıyor.Bu düşünceyi kim yada kimler hangi niyetlerle beynimize yerleştirdiler.


Temelini şirk ve küfür üzere bina eden tüm düşünceler alın yazgısı konusunda hep saplantılara düşmüşlerdir.Bu anlayışlar ve saplantılar günlük hayatımıza ve düşüncelerimize o kadar çok nufüs etmiştirki,artık şirk küfür kokan sözcükler,düşünceler hayatımızın birer parçası haline gelmiştir.Maalesef

Alıntı ile Cevapla
Alt 08 Şubat 2013, 00:01   Mesaj No:10
Medineweb Üyesi
Bedia Özdemir Tokel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Bedia Özdemir Tokel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 25542
Üyelik T.: 04 Şubat 2013
Arkadaşları:8
Cinsiyet:
Mesaj: 72
Konular: 44
Beğenildi:39
Beğendi:3
Takdirleri:163
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Dünyanin Son Şansı'' İSLAM''

sayin Telmiha baslik yanlis demissiniz.Ben tam tersine basligi dikkat cekici buluyorum.hatta iki yazi arasinda öbür yazi daha güncelken bu yazinin daha fazla okunmasinin sebebi baslik olmasin.?

Ve yazinizin konuyla pek alakasini da kuramadim.sans, türbe, caput, sirk, kader benim konumla alakasi yok.
Mihrinaz beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
MÜRŞİDİN LÜZUMU/Bedia Özdemir Tokel Bedia Özdemir Tokel Makale ve Köşe Yazıları 3 15 Nisan 2019 23:19
Cemaat ve Devlet/Bedia Özdemir Tokel Bedia Özdemir Tokel Makale ve Köşe Yazıları 19 05 Şubat 2014 20:06
Tasavvuf Ve Tarikat-3-/Bedia Özdemir Tokel Bedia Özdemir Tokel Makale ve Köşe Yazıları 9 20 Ocak 2014 07:55
Tasavvuf Ve Tarikat-2-/Bedia Özdemir Tokel Bedia Özdemir Tokel Makale ve Köşe Yazıları 0 17 Ocak 2014 03:47
Yaz Kur'an Kursları /Bedia Özdemir Tokel Bedia Özdemir Tokel Makale ve Köşe Yazıları 8 14Haziran 2013 00:47

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.