Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Makale ve Köşe Yazıları (https://www.forum.medineweb.net/516-makale-ve-kose-yazilari)
-   -   Müslümanların güçlü kalesi '' AİLE'' çöküyor mu? -4- Bedia Özdemir Tokel (https://www.forum.medineweb.net/makale-ve-kose-yazilari/25467-muslumanlarin-guclu-kalesi-aile-cokuyor-mu-4-bedia-ozdemir-tokel.html)

Bedia Özdemir Tokel 12 Nisan 2013 21:58

Müslümanların güçlü kalesi '' AİLE'' çöküyor mu? -4- Bedia Özdemir Tokel
 
Müslümanların güçlü kalesi '' AİLE'' çöküyor mu? -4-

Kadının yeterki geçinmeye niyeti olsun;
Her ne kadar ailenin reisi erkekse de asıl yuvayı kadın inşaa ediyor.Eğer kadın isterse yuvayı bütün zorluklara rağmen cennet bahçesi yapabiliyor.Erkeğini kendine aşık edebiliyor.Erkeğini toplumda saygın biri yapabiliyor.Erkeğini rezil de edebiliyor.Zaten şu söz de durduk yere söylenmemmiş.
'Kadın erkeği vezir de eder rezil de'...

K
adın eşine aşkı ve muhabbetiyle bütün zorlukların üstesinden gelebilir.Kadından aile maişetini temin ve cihad sakıt olmuştur.Çünkü onun daha mühim vazifeleri vardır.
Aileyi mamur,eşini memnun,evini tanzim,evladı talim,nesli temin,hasılı ; vasıflı cemiyetleri inşa etmenin altın anahtarı kadının elindedir.
Yalnız bu durum için bazı şartlar vardır. Bu şartlar oluşmadıkça kadından bu vazifeleri başarıyla yapması beklenemez.Hatta tam tersine bu şartların mevcut olmaması kadın için eza cefa ve zulümdür.Eşlerin mutluluğuna engel durumlar;
Eşlerden birinin
a- Dinden çıkması,
b- Zina etmesi,
c- Kayıp olması,
d- Cinsel kusurların bulunması,
e- Cinnet geçirmek,
f- Psikolojik hasta olmak(evlediğinde sağlıklıysa sonradan hasta olduysa durum daha farklı),
e- Vasat aklın altında bir akla sahip olması(aklı az olmak) ,
f- Kocanın evin nafakasını temin etmemesi
g-Kocanın kadına şiddet uygulaması(sözlü yada fiziki)...
Özellikle bu durumlar boşanmayı da mecbur kılar.

Bu şartlarda kadından ve erkekten mutlu bir yuva beklentisi boş bir hayal olur.Bunun gibi kusurlardan arınmış bir yuvada ise kadın da ve erkek de .üzerine düşen görevleri yaparsa huzurlu yuvalar kurmak kolaylaşır.
 
Rasululah efendimiz buyurdu ki;
Biliniz ki hepiniz çobansınız ve hepiniz gözettiğinizden sorumlusunuz.(Hadis,Buhari ,Müslim)

Mü'minlerin imanca en olgunları ahlakı en güzel olanlarıdır.Sizin en hayırlınız da kadınlara en güzel davrananızdır.(Hadis ,Tirmizi)

Evde internet kullanımın kontrollu olması ya da yasaklanması;
Nice ailelerin ,internetteki paylaşım sitelerinden yabancı kişilerle görüşmesiyle yıkıldığını biliyoruz.Ne yazık ki artık bu tehlikeli paylaşım siteleri sadece çocuklar için değil erkekler ve kadınlar içinde çok sakıncalı.
Bu yüzden gözettiğinden sorumlu erkek ilkönce kendisi için sonra da evdekiler için bu internetin evde nasıl kullanıldığını kontrol etmeli .Kullanımını konrollu yapmalı,gerekirse yasaklamalı.

Kadınlar ve erkekler kişisel bakımlarına ve kıyafetlerine dikkat etmeliler;.Eşlerden kişisel temizliğe dikkat etmeyen,ter kokan ,ağzı devamlı kokanlarda evliliğin bekasında tehlike oluşturuyorlar .Özellikle hanımlar eşlerin geleceği saati gözetleyerek,mübah olan şeylerle süslenmelidir,eşini gayet neşeli karşılamalıdır.Eşi için süslenmenin sevap olduğunu bilmelidir.Sadece kötü giyindiği için ,sadece ağzı koktuğundan dolayı,sadece çok konuştuğu için eşinden ayrılmak isteyenler vardır.

İstişare etmek; Rasulullah buyuruyor ki
''Kızlarını ilgilendiren hususlarda anneleriyle istişare edin.'' (Hadis,Ebu davud)

Rasululah efendimiz , mümin kadın ve erkeği birbiriyle istişare etmeye teşvik ediyor.Yani babalar kızları evlendirme hususunda kızların anneleriyle istişare eder.Rasulullah efendimiz Hudeybiyede Hz. Ümmü Seleme ile istişare etmiştir.
Aile için önemli kararlarda karı koca biraraya gelip istişare etmeli buluğa eren çocuk varsa bu istişareye bu çocuğuda dahil etmelidir.Çocuğun gelişimine de katkıda bulunan bu hareket önemlidir. Ama son kararı mutlaka baba vermelidir.
''Kadınlara danışın tersini yapın'' sözü safsatadır.

Kıskançlığın dozunu kaçırmamak;Rasulullah efendimiz buyuruyor ki;

''Gayretin bir kısmı var ki,Allahu Teala ona buğzeder.O da bir kişinin ,şek ve şüphe olmadığı halde hanımını kıskanmasıdır.''(Hadis,Ebu Davud)

Hz. Ali buyurdu;
''Sakın ifrat derecede aile efradını kıskanma.Zira böyle yaptığın takdirde kendini haklı çıkarmak için ona kötülük isnad edersin.''
Kıskançlığın fazlası yuvalar bozduğu gibi,Kıskanmamak da yine başka facialara yol açar.Eşler de kıskanmayı gerektirecek hal ve hareketten ve bakışlardan son derece sakınmalıdırlar.Hastalık derecesinde kıskanç olanlar tedavi olabilirler.
Hasan Basri hazretleri;
''Siz hanımlarınızın çarşı pazarlarda erkeklerle sıkışık bir şekilde gezmelerine müsamaha mı ediyorsunuz?Kıskanmayanı Allah zelil etsin.''
Yine Rasululah efendimiz buyudu ki;
''Muhakkaki Allah kıskanır.Mümin de kıskanır.Allahın kıskanması kulunun haram işlemesi iledir.''(Hadis,Buhari,Müslim)

Kız kaçırma ;Aileler razı olmadığı için kızı kaçırma yoluna giden gençler de evliliklerinde bir sürü problemle başbaşa kalıyorlar.Hanefi mezhebinde sadece kızın rızası yeterliyken şafi mezhebinde velinin rızası olmadan kız evlenemez. Böyle evliliklerde birinci problem ana baba hakkı hiçe sayıldığı için işler pek iyi gitmiyor..Dolayısıyla Allah rızası için yapılan bir evlilik olmaktan çıkıyor.Yine böyle evliliklerde kızın hiç söz hakkı olmuyor,Kayınvalide veya kocası kendin kaçtın geldin diyerek hiçbir konuda kıza söz hakkı tanımıyor.Eğer kendisine bir haksızlık yapılacak olursa geri döneceği veya dayanacağı bir kapı bırakmıyor.Yıllarca aileler arasında dargınlık sürüyor.Yine kız için bir nimet olan mehir,altın ,ev eşyası,düğün gibi prosedürlerden mahrum kalıyor.Genelde böyle evliliklerde kız çok mağdur oluyor.
Anne baba da gerçekten birbirlerini seven ve evlenmeyi mutlaka çok isteyen gençlere yol göstermeli,seçim çok kötü değilse sonuçlarına katlanmalarına müsade etmeli,inat ederek gençlerin bu yollara başvurmalarına yol açmamalılar.
 
Bitirirken;
Müslümanlarda ''AİLE'' kurumunun hızla irtifa ve itibar kaybettiğine hepimiz şahit olmaktayız.Bu dört yazıda ,bunun sebepleri ve çözümleri üzerinde durmaya ,çözümlere yaklaşmaya çalıştık.Allahu Teala ilk önce tüm müminlere iman kuvveti bahşetsin ki neticesi güzel ahlaktır.Güzel ahlakın da güzel geçim,neşe ve sürur olacağı aşikardır.Dünya hayatı imtihan yeridir.Hiç kimse mükemmel değildir.Herkes kendi kusurlarını düşünerek karşıdakini affetme yoluna gitmeli, intikam almaya çalışmamalıdır.Kadınlar( bazen de erkekler)diliyle erkekleri canından bezdirmekten vazgeçmelidir.Beddua etmemeli hayır duada bulunmalıdır.Kadınlar eşlerine nazik ve kibar hal hareket lisanla muamele etmeli.Erkeklerde kadınları hor görmeyerek, kabalık etmemelidirler.
Rasululah Efendimiz buyurdu;
''Kadın beş vakit namazını kılar,bir ay orucunu tutar,ırzını muhafaza eder,kocasına da itaat ederse cennet kapılarının dilediğinden girsin''(Hadis,Ebu Davud)
Yine erkek ve kadın aile hayatında bilmesi gereken önemli husus Eşi onun cenneti ve cehennemi olabilir.Bu bilinçte olan eşler birbirlerine duydukları aşk ve muhabbetle en zor meselelerin üstesinden geleceklerinden hiç kuşku yoktur.
Zira Ailenin bekasını ve devamını murad eden Allahu teala bu güç ve kudreti Allah rızasını gözeten ,birbirini seven eşlere fazlasıyla verecektir.



Bedia Özdemir Tokel
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

EyMeN&TaLhA 12 Nisan 2013 23:06

Cevap: Müslümanların güçlü kalesi '' AİLE'' çöküyor mu? -4- Bedia Özdemir Tokel
 
'Kadın erkeği vezir de eder rezil de'...

Bu klişe söz dışında yazınızınızı çok beğendim...kadının erkeği vezir veya rezil edebileceği tespiti objektif bir tespit değildir kanımca.
şöyle ki; ben evliliklerde anlaşma ve geçim olayının bu sözle,kadınları zan altına alıyor olmasından çok rahatsızım.(ki genelde olumsuz anlamıyla-rezil- kullanılır bu atasözü)
bu hususta tek ve net düşüncem şudur:
''Eş, eşi ya terapi eder ya da terapiye muhtaç eder''
yani ortada bi vezirlik ve yahut rezillik durum varsa bu yalnızca kadına ait olgulardan meydana gelmez.karşılıklıdır...selametle..

Seda turan 18 Nisan 2013 21:02

Cevap: Müslümanların güçlü kalesi '' AİLE'' çöküyor mu? -4- Bedia Özdemir Tokel
 
Kalemınıze saglık .Her cumlenıze katılıyorum.Bazen bıldıgımız seyrleri tekrar tekrar okumaya ıhtıyac duyabılırız.Bılmekden zıyade hayata gecırebılmek asıl marifet.Allaha emanet olun

Bedia Özdemir Tokel 25 Nisan 2013 00:48

Cevap: Müslümanların güçlü kalesi '' AİLE'' çöküyor mu? -4- Bedia Özdemir Tokel
 
Türkiye istatistik kurumunun 2006 verilerine göre ilk boşanma sebebi eşlerin aldatması;hem öyleki aldatan sadece erkek değil!Kadınlar % 31,9 aldatma sebebiyle boşanırken erkeklerde de bu oranın % 34,8 olması insanı ''nerden nereye'' diye düşündürüyor.
İkinci boşanma sebebi nerdeyse eşit oranda sorumsuzluk ve ilgisizlik;kadınlarda %21,erkeklerde %20..
Üçüncü sebep kadınlarda %17 erkeklerde % 0 dayak kötü muamele
Dördüncü sebep,içki kumar kadınlarda%12,2 erkeklerde 3,6
Eşlerin ailelere saygısızlığı,Kadınlarda % 3,9 erkeklerde % 14,5
Ekonomik sebepten ayrılanlar kadınlarda %1,1 erkeklerde %1,4..
Bu sonuçların bölgelere hatta gurbette çok değiştiğini düşünsemde bazı ilginç noktalara temas etmeden geçemeyeceğim.
Birinci nokta herkezin zannettiği gibi geçim sıkıntısından dolayı ayrılan yok denecek kadar az.
İkinci nokta erkekler aileleri yüzünden hanımlarını daha fazla boşuyorlar.Yani sonradan aileye katılan gelin adayı aileye kabul edilmiyor.
Üçüncü ve acı nokta ise artık kadınların da erkekler gibi eşlerini aldattıkları ,namus kavramının hiçe sayıldığı bu istatistik sonuçlarından anlaşılıyor.

2006 yılından 2013 yılına ne değişti?

Aynı kurumun yaptığı araştırmaya göre değişen birşey yok,sadece eklemeler var.

Aldatma yine birinci sırada,
Eşlerden kendisi hakkında gerçeği gizleme
Aile sırlarının başkalarına aktarılması
İçki kumar
Göç sebebiyle eşlerin biraraya gelememesi,
Yine aileler
Ruhsal ve cinsel hastalıklar olarak devam ediyor.

********

Allahın rızasını gözeterek evlerini cennet bahçesine çevirenlerin gözü aydın ,gönlü bahtiyar olsun...Kendi mazlum olduğu halde aileyi idame ettiremeyenler de ikinci evliliklerinde mutlu olan kimseler olduğunu unutmasın...

Rasululah Efendimiz buyurdu ki;

Hangi kadın zaruret olmaksızın kocasından boşanmak isterse cennet kokusu ona haramdır.
Hadisi Şerif ,Mişkatül mesabih


Onlara yediğinizden yedirin giydiğinizden giydirin .Onları dövmeyin,onlara çirkin ve fena söz söylemeyin.
Hadis ,Ebu Davud


Kıyamet gününde Allah (celle celalühü) huzurunda en kötü durumda bulunan kimselerden biri de aile sırlarını ifşa eden kimsedir.
Hadis,müslim.

Medine-web 25 Nisan 2013 02:14

Cevap: Müslümanların güçlü kalesi '' AİLE'' çöküyor mu? -4- Bedia Özdemir Tokel
 
Aile..
bu kelimeyı yazmak bile insanı derin bir saygıya davet ediyor.
Aile ..
toplumların mayası temeli ve topluımların kalite aynasıdır.toplumların kalitesi aile ile ölçülür..bu ailenin genel tanımıdır.
ama islamda aile bambaşka bir olay.islam ailesi bambaşka bir düşler ülkesi.islamın temelini attığı aile ve aileyı kuranların Allahın gör dediği yerden bakan akan insan yetiştiren en ulvi en kutsal alanlar.. vahy inşasının eseri olan yiğitlerin eseri aile cennettir.
çalışmanız gerçekten güzel.üzerinde durulması tefekkür edilmesi "ben nerdeyım" sorusunu sordurtması gereken bir çalışma.
aile çöküyormu ?
bu sorudan önce şu soruları sormamız gerekir;
1-aile nedir,amacı nedir ve ne olması gerekir? erkekle kadının bir araya gelmesi midir aile?
2-aileyi inşa edenleri kim inşa ediyor? vahy mi gayrisimi ?
3-aileyı kuranlar ne kadar donanımlı ?donanımdan kastınız ne ? evi arabası olan mı ? boş teneke sefihlermi ? oğlum maaşı şu işi aşı arabası... sadece şu ufak kusura var "imansız ?" kızım el bebek gül bebek yetişti ama ufak bir kusuru var "dinsiz?"
gülmeyın lütfen! müslüman var kendini müslüman sanan var."ufak kusur" aslında canlı cenazelerin kusurları!
yaptığı düğünün gazinodan farkı yoksa...
ufak kusur dediğin şey senin canını yakmıyorsa...
vahy kimlikte mahpus ise..
bilgi ve belgeye dayalı iman yoksa..
amel ve ahlaka dayalı ibadet yoksa...

kusura bakmayın aile çöküyormu kelimesi bana çok abes geliyor. necip fazılın mini eteğe "nerde etek" dediği gibi...nerde aile? ufak kusuru var denilen adaylardan meydana gelen aile mi? o aile değildi ki çiftleşme evi idi.
bana göre vahyin inşa etmediği çiftlerden meydana gelen aile zaten ölü doğan ailedir.
islamda aile;
1-aile reisi erkektir.bir arabının iki şöfürü olamaz.debriyac benim fren senin olamaz.
2-reislikten kasıt dikatörlük değil vahyin gölgesinde,çerçevesinde imamlıktır.
3-yetişmiş ve bilinçli iki aday arasındaki bağ aile olur.çiftler yetişmiş insanlar olmalı yetişmeye muhtaç insanların çocuklarına vereceği ne olabilir? önce namaz kılayım sonra abdest alırım ne demekse...
4-sidikle abdest alınmaz.aile haramlarla gazinolarla kurulmaz.oruç içki ile açılmaz.gelin tesettürsüz sokağın iştahına sunulmaz.ruhsuz sorumsuz bilgisiz boş tenekelerden aile olmaz.düğünde yatak odası kıyafeti ile sokakta dans eden gelinden anne olacak öylemi ? o gelinin doğuracağı emzireceği çocuk hz ali olacak değilmi ? onu seyreden domuz kocası da aile babası olacak?
sorun yok panik yapmayın ufak bir kusuru var işte.

EyMeN&TaLhA 25 Nisan 2013 14:25

Cevap: Müslümanların güçlü kalesi '' AİLE'' çöküyor mu? -4- Bedia Özdemir Tokel
 
türkiye istatistik kurumu bu verileri sıralarken boşanma gerekçelerinin asıl nedenini araştırmıyor,kağıt üzerinde olan ve aileleri en hızlı bi şekilde boşanacakları düzeye getirecek maddeleri söylüyorlar.oysa türkiyede bi kurum boşanan çiftlerle birebir görüşme yapıp sorunları ele alsa belki bu oranların önüne geçemeselerde asıl sorunu tespit etmiş olurlar..

konuya dönücek olursak asıl sorun çocuklarımızı yetiştiren biz anne ve babalardan kaynaklanıyor diyebiliriz.
onların ihtiyaçlarını maddi donanımlar zannedip sürekli onlara para harcama gereği duymamız aslında ''evladım ben seni yetiştiremiyorum,al sana istediğin oyuncak''dememiz onlara sevgimizi vermektense oyuncak vermeyi tercih ettiriyor bize.böylelikle vicdanımızın sesini iki oyuncakla susturduğumuzu zannediyoruz..

oğlumuz, kızımız biraz daha büyüyor,en iyi okullarda okutuyoruz...yine vicdanımızın sesini maddi imkanlarımızla susturuyoruz..

dini anlamda çocuk yetiştirmeyi mahallenin camisindeki hocalarımıza bırakıyoruz..temelsiz bi yapıya sağlam bi bina ekliyoruz...

oğlumuz,kızımız evlenme çağına geliyor...kenara çekiliyoruz..o istediğiyle evlensin,yarın öbür gün boşanırsa,benden bilmesin diyerek yine kenardan talimat veriyoruz..
evleniyor,gelin saygısız,damat bağıra bağıra konuşuyor anneler babalar gelin gibi olmuş,sessiz sedasız konuşma sırası bekliyor....

ezcümle sorun iman zayıflığı,ailenin evladını ahirete değil bu dünyaya hazırlaması,dini anlamda yanlış bildiklerimizle amel etmek,namazlarımıza,ibadetlerimize özen göstermemek...

sıralayacak çok şey var...
boşanma sebepleri 5-10 madde ile sınırlı değildir kanımca ...

yazılarınızı büyük hayranlıkla okuyorum,bu güzel yazılarınızın devamını temenni ediyorum...selametle..

hiranur86 25 Nisan 2013 17:18

Cevap: Müslümanların güçlü kalesi '' AİLE'' çöküyor mu? -4- Bedia Özdemir Tokel
 
ezcümle sorun iman zayıflığı,ailenin evladını ahirete değil bu dünyaya hazırlaması,dini anlamda yanlış bildiklerimizle amel etmek,namazlarımıza,ibadetlerimize özen göstermemek...

sıralayacak çok şey var...

evet000

hafız35 25 Nisan 2013 18:34

Cevap: Müslümanların güçlü kalesi '' AİLE'' çöküyor mu? -4- Bedia Özdemir Tokel
 
Müslümanların güçlü kalesi '' AİLE'' çöküyor mu? -4-

Kadının yeterki geçinmeye niyeti olsun;
Her ne kadar ailenin reisi erkekse de asıl yuvayı kadın inşaa ediyor.Eğer kadın isterse yuvayı bütün zorluklara rağmen cennet bahçesi yapabiliyor.Erkeğini kendine aşık edebiliyor.Erkeğini toplumda saygın biri yapabiliyor.Erkeğini rezil de edebiliyor.Zaten şu söz de durduk yere söylenmemmiş.
'Kadın erkeği vezir de eder rezil de'...


Ne kadar doğru kadın istemedimi erkek kendini 5 sene değil 10 sene değil bir ömür yalvarmaya adasa o evlilik bitiyor ben bu tür olayları çok gördüm çok güzel bir paylaşımdı teşekkürlerArO*

hafız35 25 Nisan 2013 18:38

Cevap: Müslümanların güçlü kalesi '' AİLE'' çöküyor mu? -4- Bedia Özdemir Tokel
 
Alıntı:

Bedia Özdemir Tokel Üyemizden Alıntı (Mesaj 268928)
Türkiye istatistik kurumunun 2006 verilerine göre ilk boşanma sebebi eşlerin aldatması;hem öyleki aldatan sadece erkek değil!Kadınlar % 31,9 aldatma sebebiyle boşanırken erkeklerde de bu oranın % 34,8 olması insanı ''nerden nereye'' diye düşündürüyor.
İkinci boşanma sebebi nerdeyse eşit oranda sorumsuzluk ve ilgisizlik;kadınlarda %21,erkeklerde %20..
Üçüncü sebep kadınlarda %17 erkeklerde % 0 dayak kötü muamele
Dördüncü sebep,içki kumar kadınlarda%12,2 erkeklerde 3,6
Eşlerin ailelere saygısızlığı,Kadınlarda % 3,9 erkeklerde % 14,5
Ekonomik sebepten ayrılanlar kadınlarda %1,1 erkeklerde %1,4..
Bu sonuçların bölgelere hatta gurbette çok değiştiğini düşünsemde bazı ilginç noktalara temas etmeden geçemeyeceğim.
Birinci nokta herkezin zannettiği gibi geçim sıkıntısından dolayı ayrılan yok denecek kadar az.
İkinci nokta erkekler aileleri yüzünden hanımlarını daha fazla boşuyorlar.Yani sonradan aileye katılan gelin adayı aileye kabul edilmiyor.
Üçüncü ve acı nokta ise artık kadınların da erkekler gibi eşlerini aldattıkları ,namus kavramının hiçe sayıldığı bu istatistik sonuçlarından anlaşılıyor.

2006 yılından 2013 yılına ne değişti?

Aynı kurumun yaptığı araştırmaya göre değişen birşey yok,sadece eklemeler var.

Aldatma yine birinci sırada,
Eşlerden kendisi hakkında gerçeği gizleme
Aile sırlarının başkalarına aktarılması
İçki kumar
Göç sebebiyle eşlerin biraraya gelememesi,
Yine aileler
Ruhsal ve cinsel hastalıklar olarak devam ediyor.

********

Allahın rızasını gözeterek evlerini cennet bahçesine çevirenlerin gözü aydın ,gönlü bahtiyar olsun...Kendi mazlum olduğu halde aileyi idame ettiremeyenler de ikinci evliliklerinde mutlu olan kimseler olduğunu unutmasın...

Rasululah Efendimiz buyurdu ki;

Hangi kadın zaruret olmaksızın kocasından boşanmak isterse cennet kokusu ona haramdır.
Hadisi Şerif ,Mişkatül mesabih


Onlara yediğinizden yedirin giydiğinizden giydirin .Onları dövmeyin,onlara çirkin ve fena söz söylemeyin.
Hadis ,Ebu Davud


Kıyamet gününde Allah (celle celalühü) huzurunda en kötü durumda bulunan kimselerden biri de aile sırlarını ifşa eden kimsedir.
Hadis,müslim.


Çok güzel bir istatistiksel ve gerçek olan yorumdu ArO* bilgilendik sayenizde

muallime 31 Ocak 2015 22:03

Cevap: Müslümanların güçlü kalesi '' AİLE'' çöküyor mu? -4- Bedia Özdemir Tokel
 
Allahın rızasını gözeterek evlerini cennet bahçesine çevirenlerin gözü aydın ,gönlü bahtiyar olsun...Kendi mazlum olduğu halde aileyi idame ettiremeyenler de ikinci evliliklerinde mutlu olan kimseler olduğunu unutmasın...

Rasululah Efendimiz buyurdu ki;

Hangi kadın zaruret olmaksızın kocasından boşanmak isterse cennet kokusu ona haramdır.
Hadisi Şerif ,Mişkatül mesabih


Onlara yediğinizden yedirin giydiğinizden giydirin .Onları dövmeyin,onlara çirkin ve fena söz söylemeyin.
Hadis ,Ebu Davud


Kıyamet gününde Allah (celle celalühü) huzurunda en kötü durumda bulunan kimselerden biri de aile sırlarını ifşa eden kimsedir.
Hadis,müslim


SAAT: 08:50

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306