Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Bilgi Dağarcığı (https://www.forum.medineweb.net/501-bilgi-dagarcigi)
-   -   İslam Dünyası Neden Toparlanamıyor! (https://www.forum.medineweb.net/bilgi-dagarcigi/22574-islam-dunyasi-neden-toparlanamiyor.html)

muallime 23 Temmuz 2012 05:55

İslam Dünyası Neden Toparlanamıyor!
 
İslam Dünyası Neden Toparlanamıyor!

Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın. Ve Allah'ın sizin üzenizdeki nimetini hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz. O, kalplerinizin arasını uzlaştırıp-ısındırdı ve siz O'nun nimetiyle kardeşler olarak sabahladınız. Yine siz, tam ateş çukurunun kıyısındayken, oradan sizi kurtardı. Umulur ki hidayete erersiniz diye, Allah, size ayetlerini böyle açıklar. (Al-i İmran Suresi, 103)
Bugün İslam dünyasının içler acısı halinin sebebi nedir??
Avrupanın bütün devletleri çıkarları için ''Avrupa Birliği'' altında toplanmışlar kürtürel ve siyasi işbirliği içindeler..Müslüman ülkelerin biraraya gelememelerinde hangi saikler yatar?Biraraya gelmek şöyle dursun mezhepler , tarikatler, cemaatler ,partiler arasındaki düşmanlık had safhada...Hele tekfir edenlere ne demeli??
Halbuki Allahu Teala Bizlere "sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi" Olmamız gerektiğini Kuranda apaçık (Saff Suresi, 4) buyurmuştur:
Allah'a ve Resulü’ne itaat edin ve çekişip birbirinize düşmeyin, çözülüp yılgınlaşırsınız, gücünüz gider. Sabredin. Şüphesiz Allah, sabredenlerle beraberdir. (Enfal Suresi, 46)
Müslümanların gücünü yitirmelerinin sebebi sadece aralarındaki çekişmelermidir??
Bediüzzaman Said Nursi İslam dünyası için en önemli tehlike Cehalet, fakirlik, ihtilaf demiş...Bende buna İktidar nimetlerinin başımızı döndürüp dünyaya tapmayıda ekliyorum .Bunları "sanat, marifet, ittifak" yoluyla yenmek gerekmektedir. (Divan-ı Harbi Örfi sf.15)
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Sünen-i Ebu Davud
Şu hadis bizlere ne kadar yol göstericidir.

4297... Sevban (radiyallahu anh) 'dan rivayet edildiğine göre Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur: "Yakında milletler, yemek yiyenlerin (başkalarını) çanaklarına (sofralarına) davet ettikleri gibi size karşı (savaşmak için) biribirlerini davet edecekler." Birisi: "Bu, o gün bizim azlığımızdan dolayı mı olacak?” dedi. Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) ; "Hayır, aksine siz o gün kalabalık fakat selin önündeki çerçöp gibi zayıf olacaksınız. Allah düşmanlarınızın gönlünden sizden korkma hissini soyup alacak sizin gönlünüze de vehn atacak" buyurdu. Yine bir adam: “Vehn nedirya Rasululah?diye sorunca,
"Vehn, dünyayı (fazlaca) sevmek ve ölümü kötü görmektir" buyurdu.
Evet bizler zayıf müslümanlarız..Kuran ahlakından uzaklaşmış,dünya işlerimizde ,çarşı pazarda ,alım satımda aldatmada malesef Müslümanlar sınıfta kalmıştır..
Bugün cihad çağrısı olsa hangi Müslümanlar cihada koşacaktır??..
Yanı başındaki camiye cemaate gidemeyen mücahid ,cihada nasıl gitsin.!!
Zaten Allah ve Rasulu bize yeter diyerek cihada uğurlayan muttaki hanımlarda azdır ne yazıkki!
Bediüzzaman Said Nursi'nin ifadesiyle, tüm Müslümanların “Hâlıki bir, Râzıki bir, peygamberi bir, dînî bir, kıblesi bir, kitabı bir”dir. (Mektûbat, s. 243)
Süleyman Hilmi Tunahan'ın bu konudaki öğüdü, hepimiz için yol göstericidir: "Vasiyetim olsun: Tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehl-i Sünnet'in gayri olan yanlış yollara sapmayınız."
"(Müslüman) 'Mesleğim haktır, yahud daha güzeldir' diyebilir. Yoksa başkasının mesleğinin haksızlığını veya çirkinliğini ima eden, 'Hak yalnız benim mesleğimdir' veyahut 'güzel benim meşrebimdir' diyemez." (Lemalar sf. 140)
... Bir de onlar yaptıkları (kötü şeylerde) bile bile ısrar etmeyenlerdir. (Al-i İmran Suresi, 135)
Biz Müslümanlara düşen birinci görev Kuran ve sünnet çizgisinde biraraya gelmek. İslam ahlakıyla ahlaklanmak,Nefsimizi terbiye etmek,Müslüman kardeşlerimize kin ve düşmanlık beslemekten süratle kaçmak,cahillikten kurtulmak,Nerde zulme uğrayan müslüman varsa yanında olmak ve Müslüman birligini tahsis etmek,İslam için çalışan say eden Müslüman ve mümin olabilmek...
Şu halde, eğer 'öğüt ve hatırlatma' bir yarar sağlayacaksa, 'öğüt verip hatırlat.' Allah'tan ‘İçi titreyerek korkan’ öğüt alır-düşünür. 'Mutsuz-bedbaht' olan ondan kaçınır. (Ala Suresi, 9-11)
Allahu Teala hepimize hakiki kul olayı, Kuran ahlakıyla ahlaklanmayı nasip eylesin....Nice Osmanlılar ve Endülüs Devleti kuracak evlatlar yetiştirmeyi ve Müslümanların da güçlü ,muzaffer,izzet sahibi,söz sahibi olduğu günleri göstersin ...İnşaallah. Muallime
.[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

bilinmez 23 Temmuz 2012 11:06

Cevap: İslam Dünyası Neden Toparlanamıyor!
 
islam dünyası,islam ülkesi,islam toplumu gibi durumlar ancak Allahın hükmüyle hükmeden toplumlara aittir,yeryüzünde Allahın hükmüyle hükmedilen bi ülke yok ki,olsaydı toplanırlardı..

Kendilerini islam olarak gördüğünüz bütün ülkeler,beşeri hükümler kitablarını,yani anayasa kitaplarını,Allahın kitabının önüne geçirerek tağuti bi düzen kurmuşlar ve kendileride yeryüzünün sahte ilahları olmuşlardır,bunun içinde kendi menfaatleri için milyonlarca mazlum veya müslüman ölse,öldürülse,yakılsa,ve hertürlü işkenceye tabi tutulsada önemli olan ,onların tahtları ve tağuti düzenleridir,kendi düzenlerine bi zarar gelmesinde ne olursa olsun...

işte gerçek müslüman ile ölçüsü karışık kendini müslüman zannedenlerin anlayamadıklarıda tamda budur...

Size neden yeryüzündeki bu karışık ve fitnenin sebebini yine kuranın penceresinden kısaca açıklık getirmeye yardımcı olayım,,kuranda şöye bi ayet vardır,Allahtan başka eğer ilahlar olsaydı bütün işler karışırdı,işte bu günde yeryüzünde Allahın hakimi mutlak yegane hüküm koyuculuğuna ortak koşan sahte ilahlar[idareceiler] den dolayı böyle FİTNELER AYYUKA ÇIKMIŞTIR,ve rabbimiz araf süresi 54,insanları bu sahte ilahlara karşı uyararak ,DİKKAT EDİN YARATMAKTA ,KANUN KOYMAKTA ALLAHA AİTTİR,diyerek insanları kendi helvadan kanunlarıyla,insanların birer ilahı haline getiren bu beşeri kanun koyucularına karşı uyarıyor...

Ha bu gün yeryüzünde birbuçuk milyar müslüman olduğu söyleniyorya,bu dünyada her 4 insandan 1 nin müslüman olduğu anlamına gelir,eğer gerçekten bu müslüman dedikleri insanlar bu sahte ilahları red edmiş olsalardı bu gün tek yürek olur ve yeryüzündeki bu fitne kalkıncaya ve yaşama biçimindeki ölçü,kanun Allahın oluncaya kadarda bu tağuti düzenlerle mücadele ederlerdi..

Ama bırakın bu mazlum,rainalaştırılmış halkı,BEN GAVSIM,BEN PEYGAMBER TORUNUYUM,diyen ve insanları her sıkıntılarında yardıma bizi çağırın biz size yardım ederiz diyenler bile yaşadıkları bölgedeki TAĞUTİ DÜZENLERDEN VE SAHTE İLAHLARINDAN RAZI HALDE HALKIDA BUNLARA İTAAT[KULLUĞA],çağırmaktalar ve bu her şeyiyle dünyevileşmenin kucağına düşen rahatlığı kaçmasın diye,duyarsızlaşan,sıradanlaşan,sürüleşen, yiyip,içip,sadece dışkı makinasına dönüşen ,bi köşeye 99 luk tesbih alıp HA BİRE LAİLAHEİLLALLAH diyerek bu kulluğunu yaptığını ve Allahı razı eddiğini[zikrettğini],HALKIN HAKKI ÖĞRENMESİNE,KURAN İLE BULUŞUP ,KURANI HAYATINA HAKİM KILIP BU SAHTE İLAHLARDAN NASIL KORUNURLUĞU YAPTIĞINI ZANNEDEN,toplumların ne sahte ilahları nede kendileri, bu tür zulumlerin önüne geçmek cesaretine sahip olmaz...

Ha siz ne yapıyorsunuz,kılavyenin başına geçip bunları yazmakla bu iş yaptığınızı mı zannediyorsunuz diye düşünenlere gelince,Allahın son rasulunun mekkedeki 13 yıllık sahte ilahlarla ve düzenleriyle yaptığı mücadelesinden bi örnekle olayı anlatayım...

Allah rasunun mekkedeki halka,hakkı anlatıp onların sahte ilahlar ile ve beşeri sistemleriyle nasıl mücadele edileceğini anlatmaya başlayınca,bu sahte ilahlarda Allah rasulunun ve arkadaşlarına gerek sözlü,gerek fiili işkenceler yapıyorlardı ve hatta YASİR AİLESİNİN FERTLERİNİ kızgın kumlara yatırıp,işkence ederken rasulullah onlara şunu söylüyordu,SABREDİN ALLAH SABREDENLERLE BERABERDİR,bu tam olarak halen halkın zihinsel bi tevhidle ,zihinlerinin dönüşmesi zamanında DUYGUSAL HAREKETİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ gerekli olup ,duyguların yerine,rabbani metodun yolu izleniyordu,çünkü halen insanlar bu tür şirklerle tanışmamış ve bu sistemelri nasıl red edeceğini ve nasıl mücadele ederlerse başarının ALLAHIN YARDIMIYLA,geleceğini bilmiyorlardı...

işte bende tamda bu rabbani metodla halkın,hakkı görmesine ve bu SAHTE İLAHLARDAN KURTULMASINA,VE ONLARIN MÜSLÜMANLARADA,MAZLUMLARADA YARDIM ETMEYECEKLERİNİ,ve müslümanların bu sahte ilahlardan yardım beklemeyen olduklarını,çünkü en büyük zülüm,Allahın hükmüyle hükmetmemek ve bu hüküm koyucuları Allaha ortak koşmak olduklarını,zihinleriyle buluşturmaya çaılışyorum ,tabiki başarı Allahtandır...

muallime 23 Temmuz 2012 18:35

Cevap: İslam Dünyası Neden Toparlanamıyor!
 
Sayın Bilinmez ,Uzun yazılarımı( Yada alıntılarımı okuyup) ,altına yorum yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkür ederim.Altına yazılan yazıları yorumları hem okurum hem düşünürüm..


[QUOTE=bilinmez;186543]
işte gerçek müslüman ile ölçüsü karışık kendini müslüman zannedenlerin anlayamadıklarıda tamda budur...

Size neden yeryüzündeki bu karışık ve fitnenin sebebini yine kuranın penceresinden kısaca açıklık getirmeye yardımcı olayım,,kuranda şöye bi ayet vardır,Allahtan başka eğer ilahlar olsaydı bütün işler karışırdı,işte bu günde yeryüzünde Allahın hakimi mutlak yegane hüküm koyuculuğuna ortak koşan sahte ilahlar[idareceiler] den dolayı böyle FİTNELER AYYUKA ÇIKMIŞTIR,


Anlatmaya çalıştığınız şey Enbiya 22 ayet.
Eğer yer ile gökte Allah'tan başka ilâhlar olsaydı, bunların ikisi de muhakkak fesada uğrar yok olurdu. O halde Arş'ın Rabbi olan Allah, onların vasfetmekte oldukları şeylerden (bütün noksanlıklardan) beridir, münezzehtir.

Allahın bir olması sayesinde yer ve gökteki düzen ve intizamın bozulmadığıdır.Sizin anladığınız mana bu ayetten çıkarmı?
Gece ve gündüz güzel bir intizam içinde peşepeşe geliyor.İntizam bozulmadı.

Ama bırakın bu mazlum,rainalaştırılmış halkı,BEN GAVSIM,BEN PEYGAMBER TORUNUYUM,diyen ve insanları her sıkıntılarında yardıma bizi çağırın biz size yardım ederiz diyenler bile yaşadıkları bölgedeki TAĞUTİ DÜZENLERDEN VE SAHTE İLAHLARINDAN RAZI HALDE HALKIDA BUNLARA İTAAT[KULLUĞA],çağırmaktalar ve bu her şeyiyle dünyevileşmenin kucağına düşen rahatlığı kaçmasın diye,duyarsızlaşan,sıradanlaşan,sürüleşen, yiyip,içip,sadece dışkı makinasına dönüşen ,bi köşeye 99 luk tesbih alıp HA BİRE LAİLAHEİLLALLAH diyerek bu kulluğunu yaptığını ve Allahı razı eddiğini[zikrettğini],HALKIN HAKKI ÖĞRENMESİNE,KURAN İLE BULUŞUP ,KURANI HAYATINA HAKİM KILIP BU SAHTE İLAHLARDAN NASIL KORUNURLUĞU YAPTIĞINI ZANNEDEN,toplumların ne sahte ilahları nede kendileri, bu tür zulumlerin önüne geçmek cesaretine sahip olmaz...




Kardeşim şimdi bütün Müslümanların vahdeti gerçekleştirmenin önündeki engel Peygamber torunlarımı yani..Hemen mesele nasıl Allahın velilerine gelmiş, halbuki çok şeyler yazabilirdiniz,
Ahlaki zayıflık ;
kurandan uzaklaşma ,
Sünnetten uzaklaşma,
Dünyaya tapmak,
Mal mülk makam sevdası deseydiniz,
Yada ne bileyim başka bir şey !!!
farkettiyseniz boş bir düşmanlık sizinkisi...
"iyi bilin ki, Allah 'in veli kulları için hiçbir korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir. Onlar, iman edip takvaya ermiş olanlardır. Dünya hayatında da, ahirette de onlar için müjdeler vardır. Allah 'ın sözlerinde asla değişme yoktur. Bu en büyük mutluluğun ta kendisidir. " (Yunus; 62-64)


"Onlar öyle kimselerdir ki, görüldükleri zaman Allah'ı hatırlatırlar. " (îbn-iMace, İbn-iEbi'd-Dünya)

Her kim beni tanıyan ve ihlas ile bana ibadet eden bir
kuluma düşmanlık ederse, bende ona harb ilan ederim..." (Buhari)



Allahın sevdiği kula düşmanlık etmek Allah muhafaza su-i hatimeye( İmansız gitmeye) sebep olur..Sahte hocalar sahte şeyhlerden biz sizin nefret ettiğinizden daha çok onlardan nefret ederiz..Hakiki tasavvuf ehlini sizin dilinize düşürdükleri için.

Benim internetlerde gördüğüm şey şuki ,Sizin söyleminize benzer söylemler moda ! İdeolojik sloganik,modern zamanların itibar gördüğü şeyler ..(ne yazıkki)


Albenisi yüksek ama içinin doldurulması ,ilmihal sahiciliğinde doldurulması mümkün görünmüyor..Öğrendikçe ameli ve takvası neden artmıyor bu tarz söylem sahiblerinin..??

Yani demem o ki vahdetin önündeki engeller Allahın veli kulları değildir..Müslümanlrın zaaflarıdır.Yukardaki yazıdada kısmen anlatılmaya çalışılmıştır.

Haddimi mazur görün ama tartınız doğru tartmıyor.Çok okuduğunuzu zannediyorum..Bence çok okumak değil ,doğruyu okumak önemlidir.Fıkhı ekberden bence tekrar başlayın.VE her müslüman Allah katında doğru ne ise onunla buluşmak ve onu fehmetmek için dua etmeli ..Özellikle oruç açarken..



Çünkü hayatta idrak edilecek hakikatler sonsuz...Fakat insan aklı sınırlı,ömürde kısa .Ateşin yakıcı olduğunu anlamak için illa elini ateşe sokmak gerekmez...Geçmiş tecrübelerden ders almayı ,bu hususlarda rehberlik edenlere itibar etmeyi bilmek icab eder.

bilinmez 24 Temmuz 2012 20:21

Cevap: İslam Dünyası Neden Toparlanamıyor!
 
Anlatmaya çalıştığınız şey Enbiya 22 ayet.
Eğer yer ile gökte Allah'tan başka ilâhlar olsaydı, bunların ikisi de muhakkak fesada uğrar yok olurdu. O halde Arş'ın Rabbi olan Allah, onların vasfetmekte oldukları şeylerden (bütün noksanlıklardan) beridir, münezzehtir.

Allahın bir olması sayesinde yer ve gökteki düzen ve intizamın bozulmadığıdır.Sizin anladığınız mana bu ayetten çıkarmı?
Gece ve gündüz güzel bir intizam içinde peşepeşe geliyor.İntizam bozulmadı.MUALLİMEDEN ALINTI...

CEVAP...Sayın muallime,Bu gün yeryüzünde toplumsal olarak adeletin olmayışı,ve yeryüzünün fesada boğulması SAHTE İLAHLARDIR[ALLAHIN HÜKMÜYLE HÜKMETMEYEN İDARECİLERDİR],ayeti sadece dar bir anlamda bırakırsak tabiki gece ve gündüzün birbirini bi intizamla takibini anlarız,ama ayet EĞER BAŞKA İLAHLAR OLSAYDIDA DİYOR ve bi bozulmadan bahsediyor,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


Kardeşim şimdi bütün Müslümanların vahdeti gerçekleştirmenin önündeki engel Peygamber torunlarımı yani..Hemen mesele nasıl Allahın velilerine gelmiş, halbuki çok şeyler yazabilirdiniz,
kurandan uzaklaşma
Sünnetten uzaklaşma
]Dünyaya tapmak,
Mal mülk makam sevdası deseydiniz,
Yada ne bileyim başka bir şey !!!
farkettiyseniz boş bir düşmanlık sizinkisi...]MUALLİMEDEN ALINTI...

CEVAB...sAYIN MUALLİME,bakın sizin yukarda sıraladığınız eksikliklerin hepsinin sebebi,vahiy islamının önündeki en büyük engel olan TASAVVUF dini dir.ve onun anlatımını yapan ve inasanları kurandan anlamamaları için cehde den bu gavs kutup efsaneleridir...

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"iyi bilin ki, Allah 'in veli kulları için hiçbir korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir. Onlar, iman edip takvaya ermiş olanlardır. Dünya hayatında da, ahirette de onlar için müjdeler vardır. Allah 'ın sözlerinde asla değişme yoktur. Bu en büyük mutluluğun ta kendisidir..

"Onlar öyle kimselerdir ki, görüldükleri zaman Allah'ı hatırlatırlar. Her kim beni tanıyan ve ihlas ile bana ibadet eden bir
kuluma düşmanlık ederse, bende ona harb ilan ederim...

Allahın sevdiği kula düşmanlık etmek Allah muhafaza su-i hatimeye( İmansız gitmeye) sebep olur..Sahte hocalar sahte şeyhlerden biz sizin nefret ettiğinizden daha çok onlardan nefret ederiz..Hakiki tasavvuf ehlini sizin dilinize düşürdükleri için.

Benim internetlerde gördüğüm şey şuki ,Sizin söyleminize benzer söylemler moda ! İdeolojik sloganik,modern zamanların itibar gördüğü şeyler ..(ne yazıkki)[/MUALLİMEDEN ALINTI...

CEVAB...sayın muallime tabiki Allah dostlarına düşmanlık yapan Allaha düşmanlık yapmış gibidir, ama musa GÖRÜNÜMLÜ ama sihirden asalarla ve sarıklı cübbeli kisvelerle,çok farvunlar vardır ve bir insanın nasıl Allah dostu olduğu veya nasıl şeytanın dostu olduğu kuranı anlamakla
ancak olur,tasavvuf ehli içinde kuranı ANLAŞILMAZ Bİ KİTAPTIR,ONU ANCAK KENDİLERİ ANLARA çağrı vardır,yoksa ne ben nede hiç bir müslümanın gerçek manada kurani ölçüde olan hiç bir alime saygısızlığı bırakın böyle bir fiili düşünmez bile ......
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Albenisi yüksek ama içinin doldurulması ,ilmihal sahiciliğinde doldurulması mümkün görünmüyor..Öğrendikçe ameli ve takvası neden artmıyor bu tarz söylem sahiblerinin..??MUALLİMEDEN ALINTI...

CEVAB...Size öyle geliyor,albenisi hiçte yüksek değildir,bu tür hak ölçülü anlatımlara karşı KINANMAK,DIŞLANMAK ilk sırada gelir maalesef ve her kişininde işi değildir...

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

[Yani demem o ki vahdetin önündeki engeller Allahın veli kulları değildir..MUALLİMEDEN ALINTI....

CEVAB...Bu sözünüze tamamen katılmakla beraber,Allahın dostu ile şeytanın dostlarını karıştırmamak lazım...
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Haddimi mazur görün ama tartınız doğru tartmıyor.Çok okuduğunuzu zannediyorum..Bence çok okumak değil ,doğruyu okumak önemlidir.Fıkhı ekberden bence tekrar başlayın.VE her müslüman Allah katında doğru ne ise onunla buluşmak ve onu fehmetmek için dua etmeli ..Özellikle oruç açarken..MUALLİMEDEN ALINTI....


cevaben..Bana karşı olan bu tartınızda YANILIYORSUNUZ,inşaallah doğru yolun,doğru kulları olmak dileğiyle....

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

[SIZE=4]Çünkü hayatta idrak edilecek hakikatler sonsuz...Fakat insan aklı sınırlı,ömürde kısa .MUALLİMEDEN ALINTI...]

CEVABEN...BENCE BİZE BU HAYATI BAHŞEDEN VAHİYSİYLE KENDİNİ TANITAN ALLAH,İNSANLARA HAKİKATİN HEPSİNİ ANLAMA KABİLİYETİYLE YARATMIŞTIR[iNSANIN YARATILIŞIYLA ALAKALI AYETLERE BAKINCA BUNU DAHADA NET ANLARIZ]...Yani sınırlı aklın alabileceği kadar hakikatlerde sınırlıdır...


SAAT: 03:55

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306