Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Bilgi Dağarcığı

Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi:  06 Eylül 2012 (11:41), Konuya Son Cevap : 06 Eylül 2012 (11:41). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 06 Eylül 2012, 11:41   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.185
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
evtx Roketlerin Ucuna Takılan "Barış!"

Roketlerin Ucuna Takılan "Barış!"


Roketlerin Ucuna Takılan "Barış!"
Yazar: Ahmet Varol -
Yayın Yeri: Yeni Akit
Tarih: 2012-09-06


Terimlere verilen anlamların ve kavramları çarpıtmanın kamuoyu oluşturmada önemli etkisi var.


Ne yazık ki medyanın gücü kavramlar yoluyla yanıltma ve psikolojik yönlendirme politikalarının etkisini göstermesine imkân sağlıyor. Ama işin kötü tarafı normalde bu politikaları kabul etmeyen medya organlarının birçoğunun da suyun akışına kendilerini kaptırarak ellerine verilen isimleri ve kavramları aynen yönlendiricilerin amaçlarına uygun şekilde kullanmalarıdır.

Dikta rejimlerinin veya işgal güçlerinin sergilediği vahşetin ne boyutlara ulaştığını göstermek için "kundaktaki bebekleri" öldürmelerine dikkat çekiyorduk. Fakat Suriye'deki Baas vahşeti artık bu çizgiyi de aştı. Henüz kundağa alınamamış bebekleri daha annelerinin karnındayken katlediyor.

Alınan son haberlere göre Humus'un el-Buveyda eş-Şarkıyye semtinden Fatıma Muhammed Husruf adında bir bacımız bebeğini dünyaya getirmesine bir gün kala katil Baas rejiminin attığı roketlere hedef oldu. Evinin tavanına isabet eden roketin bir şarapnel parçası kafasına isabet etti ve orada canını verdi. Ancak ölüm acıları ile doğum sancıları birlikte geldi ve anne dünyaya veda ederken bebeğini geride bırakmak istedi. Doktorlar da bebeğin sağ olarak dünyaya gelmesini sağlayabilmek için büyük çaba harcadılar. Ama ne yazık ki muvaffak olamadılar ve bebek de ölü olarak doğdu. Böylece o da daha hayata gözlerini açamadan dünyaya veda ederek annesiyle birlikte ahirete uğurlandı. Yüce Allah'tan Fatıma bacımızın şehadetini kabul etmesini ve bebeğini de cennette ona lütfetmesini diliyoruz.

Şu işe bakın ki henüz sağ olarak kundağa alınamayan bebekleri, evlerinin köşelerine sığınmış halde canlarını kurtarmaya çalışan annelerinin karnında katleden vahşetin arkasında durup da "kanımız canımız Esed'e feda olsun!" diyebilen bir zihniyet de güya "barış çığlığı" atıyor. Cinayet rayicini her gün biraz daha artırabilmek için ekmek kuyruğunda sadece bir günlük ekmeklerini temin edebilmek için sıra bekleyen kalabalıkları özellikle hedef alan vahşetin arkasında durup onun sesi olmaya çalışanlar bu seslerini dünyaya "barış çığlığı" olarak lanse etmeye çalışıyorlar.

Ölümden kaçabilmek için camilere sığınan insanları topluca imha etmek amacıyla camileri hedefe yerleştiren katil canavarları direnişe destek vermenin cezasını çektiği iddiasıyla mazlum ve mağdur göstermeye kalkışanlar, hayatlarını kurtarabilmek için yurtlarını terk etmek zorunda kalanları suçlu bunları yurtlarını terk etmeye zorlayanları ise haklı gösteren kafalarından çıkan çığlıkları dünyaya "barış çağlığı (!)" olarak yutturmaya kalkışıyorlar.

Amaç "barış" olsaydı bu çığlığın katil Baas rejimine ve Beşşar'a yöneltilmesi gerekirdi. "Barış" hamile kadınların sığındığı evleri onların üzerine yıkan, daha kundağa bile alınamamış bebekleri annelerinin karnında öldüren füzelerin, roketlerin ucuna takılarak gelmez. "Barış" ancak bu vahşetin durdurulmasıyla, insanların özgürce can güvenliğine kavuşturulmalarıyla gelebilir.

Fakat maksat "barış" kavramını, bütün vücudu kan ile boyanmış katil Beşşar'ın üzerindeki bu kanları örtme amacıyla bir tulum olarak kullanmaktır. Yani barış kavramını bir maske olarak değil de tulum olarak kullanmaya çalışıyorlar. Ama bunda başarılı olma imkânı yok.

Artık olan bitenlerden ibret almaları gerekir. Katil Beşşar'ın bütün vücudunu boyayan kanı örtebilmek için önce "ABD ve İsrail karşıtlığı" tulumunu geçirdiler, Beşşar iki gün içinde gerçekleştirdiği cinayetlerle ve katliamlarla kana boyadı. "Direniş" tulumunu kullandılar, fazla zaman geçmeden onu da kana boyadı. Bunun gibi birçok farklı tulumdan yararlanmaktan istediler. Hiçbiri tutmadı. Şimdi "barış" tulumunu geçirmekle o vahşi katliamların saçtığı kanların üstünü örtmek mümkün olabilecek midir? Günde yüzlerce insanı katleden bir vahşi canavarın üzerini "barış" tulumuyla kapatmak ve onu sevimli hâle getirmek nasıl mümkün olabilir?

"Barış" ve "vahşet"in barış içinde bir arada yaşaması mümkün değildir. Birinin girdiği yerden diğeri çıkar. Suriye'ye de barış gelebilmesi için Baas vahşetinin, Beşşar zulmünün mutlaka çıkması gerekir. "Barış" isteyenlerin de bir an önce "Beşşar" vahşetinin Diyar-ı Şam'ı terk etmesi için seferber olmaları gerekir.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
En Pratik Sağlık Bilgileri Pratik / Faydalı Bilgiler enderhafızım 0 80 14 Ekim 2023 12:10
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... Serbest Kürsü su damlası 3 2330 24 Kasım 2016 13:16
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 1929 23 Kasım 2016 11:06
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... İlahiler/Ezgiler Esma_Nur 1 2676 23 Kasım 2016 10:44
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 2238 23 Kasım 2016 10:10

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Ey "İnsanlıktan" istifa eden "İnsanlık! "/Muhsin Arslan Muhsin Arslan Muhsin Arslan 23 21 Eylül 2023 07:37
"Ecir" olmakla " esir" olmak arasında sıkışan insan suhtem Makale ve Köşe Yazıları 10 03 Ekim 2021 15:14
EŞİNİ "EV"E BAĞLAYAN ve Evi "Mutluluk Yuvası" Yapmayı Başaran Kadınlar KuM TaNeSi Evlilik-Nikah Konuları 17 28 Ocak 2020 14:05
""Müşrikleri Tekfir Etmemek/Onların Kafir Olduklarından Şüphe Etmek"" kamer34 Tevhid Ve Şirk Konuları 9 13 Mart 2014 23:27
"" Keşke Böyle Dostumuz Olsa "" su damlası Peygamberler(a.s) 1 28 Nisan 2013 23:37

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.