Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Bilgi Dağarcığı

Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi:  22 Aralık 2012 (20:57), Konuya Son Cevap : 22 Aralık 2012 (20:57). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 22 Aralık 2012, 20:57   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.186
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
evtx Kudüs'te Yahudileştirme

Kudüs'te Yahudileştirme

Ahmet Varol - Yeni Akit

Kudüs'te Yahudileştirme



Bu sıralarda dünya gündemini meşgul eden konulardan biri de siyonist işgalin Filistin'in Kudüs şehrinde ve Batı Yaka bölgesinde hızlandırmaya çalıştığı yahudileştirme ve yeni yerleşim merkezleri inşa planıdır. Görünüşte dünyanın bazı etkin güçleri buna itiraz ediyor ve kınama kararları alıyor yahut tepki açıklamaları yapıyorlar. Ama gerçekte yahudileştirme ve gasp faaliyetlerinin önüne geçilmesi için söze gelir bir çaba yok. Zaten şimdiye kadar işgalcileri en çok cüretlendiren de kendilerini "uluslararası toplum" olarak niteleyen güçlerin sergilediği bu tutum olmuştur.


Siyonist işgal, Gazze'de aldığı ağır yenilgiye ve hemen ardından 29 Kasım 2012'de BM Genel Kurulu'nun çıkardığı Filistin'e BM üyesi olmayan gözlemci devlet statüsü verme kararına karşı intikam kampanyası içine girdi. İşgalcinin bu tutumu Filistin'in BM nezdinde gözlemci devlet olarak kabul edilmesine bile tahammülü olmadığını gösteriyor. Böyle bir işgalcinin "iki devletli çözüm" formülüne razı edilmesinin nasıl mümkün edilebileceğini düşünmek gerekir. Bu durum işgalci siyonist ve onun arkasında duran emperyalist güçler açısından "iki devletli çözüm" formülünün tamamen oyalama ve aldatmaca olduğunun belgesidir.

Buna razı olmamalarının sebebi de suçlu ve Filistin toprakları üzerinde işgalci olduklarını, gasp edilmiş topraklar üzerindeki mülkiyetlerinin hukuki geçerliliğinin olmadığını, gerçek anlamda hukukun icra edilmesi durumunda buraları sahiplerine iade etmek zorunda kalacaklarını bilmeleridir.

Siyonist işgalci intikam duygularını çeşitli şekillerde dışa yansıttı. Gazze'de aldığı ağır yenilginin ardından Batı Yaka'da, Hamas mensubu milletvekillerini de kapsayan geniş çaplı tutuklama kampanyası bu yüzdendir.

Batı Yaka'da görünüşte bir özerk yönetim bölgesi bulunsa da buralara giriş çıkışta işgal devletinin gümrük ve pasaport kontrolünden geçme zorunluluğu var. Bu geçişlerde damgalarda kullanılan "Filistin bölgesi" yerine "Yahudi ve Samarra bölgesi" ibaresi kullanılması da aynı intikam duygusunun bir yansımasıdır.

İşgalcinin bu uygulamaları, tutuklamaları ve baskınları bölgede gerginliğe ve çatışmalara da neden oldu. O yüzden bölgede geniş çaplı bir gerginlik başlamış durumda ve bunun yeni bir intifadaya işaret etmesi ihtimalinden de söz ediliyor. Nitekim son zamanlarda işgal güçlerini hedef alan eylemlerde artış gözleniyor.

Fakat bunların hepsinden daha tehlikeli olan Doğu Kudüs ve Batı Yaka bölgesinde yahudi yerleşim alanlarının artırılması, yeni inşaat alanları oluşturulması ve bu amaçla oraların asıl sahiplerinden yeni araziler gasp edilmesi kararları alınmasıdır.

Siyonist işgalcinin bu tür kararlar alabilmesi ve toprak gaspına, yeni inşaat alanları oluşturmaya devam edebilmesi en başta Filistin'in BM'de gözlemci devlet statüsü kazanması konusunda zihinlerde soru işaretleri oluşturuyor. Çünkü böyle bir statü kazanılmasının Filistin tarafına davalarını, maruz kaldığı haksızlıkları uluslararası kurumlara taşıma imkânı sunacağı söyleniyordu. İşgalci ise yeni gasp ve inşaat kararlarıyla adeta kendilerini "uluslararası toplum" olarak tanımlayanlara böyle bir şeyi tanımadığı ve nazarı itibara almadığı mesajı veriyor. Onun bu tutumu ve karşılığında yapılan kınamalar, göstermelik açıklamalar da sanki danışıklı dövüş gibi. İşgalci bu cesareti rahatça gösterebiliyorsa o zaman "Gözlemci devlet, statüsü sadece kapısının üzerine tabela asılıp da kapısına çifte kilit vurulan dükkan özelliği mi taşıyor?" diye sormak gerekiyor.

Konuyla ilgili haberlerde bazen işgal devletinin Doğu Kudüs'ü İsrail'e ilhak etmeye hazırlandığı ifade ediliyor. Bu, Filistin meselesiyle ilgili bilgi yetersizliğinden kaynaklanıyor olabilir. Çünkü işgalci siyonist Kudüs'ü birleştirme ve tamamını işgal devletine ilhak kararını daha önce almıştı. Şu an yapmak istediği bölgedeki Müslüman nüfûsu göçe zorlayarak yahudi nüfûsu artırmak ve tüm dünyanın burayı bir "İsrail şehri" olarak tanımasını sağlamaktır.

İşgal devletinin bütün bu çabaları kutsal Mescidi Aksa açısından da ciddi tehlike oluşturuyor. Çünkü bir yandan şehrin etrafı yahudi yerleşim merkezleriyle kuşatılırken bir yandan da bu kutsal mabedin etrafındaki Müslüman mahallelerinin yıkılıp yerine yahudi mahalleleri inşa edilmesine çalışılıyor.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
En Pratik Sağlık Bilgileri Pratik / Faydalı Bilgiler enderhafızım 0 68 14 Ekim 2023 13:10
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... Serbest Kürsü su damlası 3 2308 24 Kasım 2016 14:16
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 1911 23 Kasım 2016 12:06
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... İlahiler/Ezgiler Esma_Nur 1 2662 23 Kasım 2016 11:44
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 2208 23 Kasım 2016 11:10

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kudüs'ün Değeri Nedir? Mihrinaz Film Kutusu 0 08 Ekim 2023 16:55
Yüreğim Kudüs fatmabirinda Serbest Kürsü 5 28 Aralık 2017 11:27
KUDÜS ÂlâLeyl Serbest Kürsü 0 09 Aralık 2017 16:09
Kudüs Seyahetlerı İslaminesil Resim/Karikatür 8 24 Mart 2016 19:36
EY KUDÜS FECR Şiirler ve Şairler 0 23 Mayıs 2009 17:20

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.