Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Bilgi Dağarcığı

Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi:  24 Aralık 2012 (23:07), Konuya Son Cevap : 23 Mart 2016 (12:40). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır.
Alt 24 Aralık 2012, 23:07   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.185
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
evtx Günde 1 Dakikanız Yok mu?

Günde 1 Dakikanız Yok mu?

Es-Selamü aleyküm muhterem dostlar...

ALLAHın selamı, bereketi, mağfireti, hidayeti cümlemizin, neslimizin, ümmeti MUHAMMEDin ve tüm insanlığın üzerine olsun.

Salat ve selam, Efendimize sav, diğer peygamberlere, âl ve ashab-ı kirama, ehli beytine (ALLAH hepsinden razı olsun) ve onlara taabi olanlara olsun.

Sık sık gelen maillerde özellikle bir konu var ki, fakiri bir arayışa itti. Her ne kadar, "Yok canım! Olamaz." desem de yine de merak etim, acaba bir eksiklik mi var diye. Öyle ya, bir Esmâ’sı da El-Musavvir cc olan ALLAH'ın cc, yarattığı her şeyde bir intizam ve yeterlilik vardır. Eksiklik ve kusur görmek açısından, değil imkân, zerre ihtimal dahi yoktur. Onun yarattığı her şeyi, kendi ezel ilminde mevcut iken, yarattı. Neyin, ne zaman lazım olduğu, ne şekilde yeterli olacağını O cc takdir ve tayin etti ve halk etti (yarattı). Şu an da bi< o anları yaşıyoruz. ALLAH cc, katında geçmiş, gelecek veya şu an diye bir şey yoktur. ALLAH cc zamandan ve mekandan münezzehtir. Geçmişte O'nun katında âyândır,
gelecekte, şu an da ona âyândır.

Sık sık gelen mailler dedim ya, birçok kardeşimiz vakit darsızlığından şikâyet ediyor. Niyetlerini tahmin edebiliyorum. Daha çok güzel şeyler yapma adına söylüyorlar, yoksa şikâyet ettiklerini ihtimal vermiyorum. Yanılmıyorum değil mi, kardeşler!!!...

Galiba, daha fazla ibadet edebilmekten yoksunlar ve bunu istiyorlar da, ne güzel! Malum, dünyanın ahir zamanındayız, insanların telaşı daha çok kazanma ya da günü kurtarmak olduğu için herkesi bir çalışma stresi aldı gidiyor. Bir iş planlandı mı artık her türlü yola başvurmak gerekiyor (!).

Ev alacaksınız, ooo bir ton eşya, oraya git, burayı dolaş, neler neler! Günün stiline uygun mu, değil mi, modası, renk uyumu cabası. Veya düğün yapacaksınız, hiç hesapta olmayan şeyler, kendiliğinden ortaya çıkıvermiş. Yok, olmazsa olmaz! Acaba?

Misafir çağırıp ikramda bulunacaksınız, bir sürü enva-ı çeşit bir şeyler olsun diyorsunuz, artık en bulunmazlar bulunmak zorunda! Acaba?

Sabahın erken saatlerinde yola düşenler, akşam geç saatlerde eve dönenler artık çoğunlukta. Düzen bunu icap ettiriyor anladığım kadarıyla (!) Acaba?


Büyük şehirlerde yaşayanlar görür ve bilirler. Mesela, birisinin evi işine 1,5-2 saatlik mesafededir. E, bir de trafik kesmekeş eklenince, işe gitmek için o kişi işrak vaktinde yollara düşer. Aslında o vakit, bilinir ki Yüce ALLAH'ı zikretme vaktidir. Çok değerli vakitlerden bir tanesidir. Benzer şekilde, akşam evce dönüşte yollara düşer, akşam ezanları genelde yolda okunduğu için namaz kılmaya vakit kalmaz, eve vardığında ise artık yatsı girmiştir.

ALLAH cc, riyâdan ve ücûb’dan muhafaza eylesin, gayemiz birbirimize destek olmak deriz sık sık ya. Amaç örnek olma değil, beraberce çare aramaktır. Fakir buna şöyle çözüm yapar her defasında. İş dönüşü baktım ki, yolda ezan okunuyor, eve de daha aşağı yukarı yarım saat veya bir saat vardır. Belli ki yatsı ezanı okunmuş olacaktır eve vardığımda. Durdururum arabayı: “Şoför kardeş! Siz devam ediniz, ben şu camiye gideceğim” derim. Gerisini nasıl mı devam edeceğim? Namaz bittikten sonra, atlarım bir otobüse ya da dolmuşa giderim eve, akşam namazını eda etmenin rahatlığı içinde, hamdolsun. Benzer şekilde halinden şikâyet eden bir kardeşe bunu tavsiye ettiğim de biraz tuhaf
karşıladı: “Zor olmuyor mu? Servisten in, camiye gir, tekrar dolmuşa bin, her gün her gün!”

“Yoo!” dedim. “Yevmi mahşerde namazı özürsüz kılamamanın hesabını vermek çok daha zor, bu ne ki! Hem her gün de değil ki. Yılda bir kaç gün. Hamdolsun ALLAH'a kullarına kolaylıklar ihsan eylemiş. Saatler sürekli geri geldiği için 2-3 hafta içinde vakitlerde normale dönüyor değil mi? Rahatlıkla yetişmiş oluyorum o zaman.”


Hasılı, demek istediğim dostlar, çaresizlik yok, vakitsizlik yok, zaman yetmiyor diye bir şey yok. Hakikaten de hiç vaktiniz yoksa (!) günde bir dakikanız da mı yok?

Bu ümmet öyle bir ümmet ki; "Siz, insanların iyiliği için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz; iyiliği emreder; kötülükten meneder ve ALLAH'a inanırsınız..." (Al-i İmran sûresi 110 ayeti kerime), Kur’an-ı Kerim’de ALLAH cc bu ümmeti övmüştür. Bu ümmete öyle değer vermiş ki, geçmiş ümmetler gibi mes'uliyeti ağır ve zor görevler vermemiştir. Az amellerle sayısız ve hesapsız ecirler sevap verecektir. Çok ibadet edememekten şikâyet eden değerli kardeşlerim,
şikâyetinizi ne olur lütfen geri alınız kendinizden. Günde 1 (Bir) dakikanızda mı yok?

Bu bir dakika da neler yapabilirsiniz, beraberce biraz göz atalım müsaadenizle:

1- 1 dakikada 5 defa Fatiha suresini seri bir şekilde okuyabilirsiniz. Fatiha suresini bir defa okumak 1400 sevaptır. 5 defa okununca bir dakikada 7000 sevap elde edebilirsiniz.
2- 1 dakikada on defa ihlas suresini okuyabilirsiniz. 10 defa ihlas suresi okuyan kişi, 3 kuran hatmine bedel sevap kazandırır. Hergün bir dakikanı ihlas suresine ayarsan ayda 90 defa senede 3600 defa ihlas okumuş olursunuz. Bu da 1200 hatme bedel olur.

3- Yüzüne bir dakikada ALLAHın kitabından bir sahife okuyabilirsiniz.

4- 1 dakikada kısa bir hadis, kısa bır ayet ezberleyebilirsiniz.

5- 1 dakikada 40-50 defa kelimeyi tevhid getirebilirsiniz.

6- 1 dakikada 80-100 defa sübhanALLAHi ve bihamdihi dersiniz. Denizlerin köpüğü kadar günah da olsa bağışlanır.

7- 1 dakikada 40 defa "La havle vela kuvvete illa billah", dersiniz, cennet hazinelerinden 40 hazine elde etmiş olursunuz.

8- 1 dakikada 60 defa Esteğfirullah el azim dersiniz, bağış ve affa nail olursunuz.

9- 1 dakikada 25 defa salatu selam söylersin 250 sevabı, 250 bağış ve 250 dereceye nail olursunuz. Şefaati Mustafa’ya s.a.v nail olursunuz.

10- 1 dakikada dua, tefekkür, tezekkür kalbini inceleyen taatlerle olursun. Kalbin 1 dakikada ameli yerine göre ömre bedel olur.

Değerli kardeşler. Rakamlar size belki uçucu gelebilir. Bunlar matematiksel hesaplar diyebilirsiniz. Bunlar hadislerde geçen müjdelerdir. Ve daha niceleri de vardır. Lütfen küçümsemeyin şu bir dakikayı, az amelleri. Bir hadisi şerifte Efendimiz sav ne buyuruyor:

“ALLAH katında, az, fakat sürekli olan amel, çok, ama eksik olan amelden daha hayırlıdır.”

Bir örnek verecek olursak, birisi eline bir Kur'an aldı mı, saatlerce okuyor, fakat ayda yılda bir defa veya Ramazan'dan Ramazan'a. Oysa günde bir sayfa okuyun ancak her gün okuyun bu daha faziletlidir.

Veya başka bir misal, bir kişi 5 vakit namaz kılmıyor, ancak bayramdan bayrama Bayram Namazına geliyor. Hâşâ, bayram namazını basit amel görmüyoruz. Ancak, farzıyyet açısından 5 vakit namaz bayram namazından daha önce gelir.

Ramazan ayı girdi mi, herkesi güzel bir telaş alıyor. Ne güzel, namaza başlıyorlar herkes, hatimlere başlıyorlar, Fakat, Ramazan bitti mi, her şey bir anda nasıl da unutuluyor!

Hayattan bir dakika ne kadar kıymetli! Oysa biz hayatımızı harap, zayi etmişiz. Tövbeler olsun hata râhına gittiklerimize, bilip ettiklerimize, bilmeyip ettiklerimize.

Bu vesile ile son bir cümle ile toparlamak gerekirse, işlerimiz yoğun olabilir, ancak ellerin iş yapması kalplere ve dillere mâni değildir. Dil ve kalp sürekli zikirde bulunsun. Misal; SübhanALLAH, Elhamdülillah, ALLAHüekber diyebiliriz, salavâtı şerife getirebiliriz. Hangisi kolayınıza geliyorsa! Sanmayın sakın, az da olsa unutuluyor, kaydedilmiyor:

“Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu (karşılığınında sevabını mutlaka) görür.” (Zilzal Sûresi 7. ayeti kerime)

Gününüz salih amellerle dolsun, amelleriniz makbul olsun, kalplerinize aşk-u muhabbet gelsin inşALLAH.

ALLAH'a emanet olunuz dostlar...

SIYAMI KAZAN
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
En Pratik Sağlık Bilgileri Pratik / Faydalı Bilgiler enderhafızım 0 80 14 Ekim 2023 12:10
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... Serbest Kürsü su damlası 3 2330 24 Kasım 2016 13:16
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 1929 23 Kasım 2016 11:06
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... İlahiler/Ezgiler Esma_Nur 1 2676 23 Kasım 2016 10:44
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 2238 23 Kasım 2016 10:10

Alt 23 Mart 2016, 12:40   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.436
Konular: 575
Beğenildi:4526
Beğendi:6115
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart Cevap: Günde 1 Dakikanız Yok mu?

sadece 1 dakikamızı ayırarak müthiş birikim yapabilirmişiz..
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
29 Günde, 29 Camii Nebevi Sevda Nebevi Sevda/Kişisel 0 25 Mart 2023 23:10
günde bir fincan kahve Esma_Nur Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 5 28 Mayıs 2014 13:23
Günde 5 defa Allah' ı düşünmek NİSAREYYAN Serbest Kürsü 3 24 Mart 2014 23:27
Hipertansiyon için günde 2 bardak süt EyMeN&TaLhA Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 0 19Haziran 2013 08:59
Avret mahallinin tıraş edilmesi en az kaç günde yapılmalı, en fazla kaç günde yapılab MERVE DEMİR Namaz-Abdest-Teyemmüm 0 10 Nisan 2009 08:37

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.