Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Bilgi Dağarcığı

Konu Kimliği: Konu Sahibi bilinmez,Açılış Tarihi:  19Haziran 2013 (10:00), Konuya Son Cevap : 25Haziran 2013 (20:32). Konuya 42 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 19Haziran 2013, 10:00   Mesaj No:1
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,...

Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,...

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][FOTOĞRAF]


Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,...

"Sevgili abilerim, Yıllardır hizmetin içinde yer aldım, lise çağından beri, hizmet için her türlü zorluk ve çileye rağmen yolumdan sapmadım, çalıştım çabaladım. İstedim ki Allah yolunda atılan bir adıma katkım olsun. Çok öğrenci yetiştirdik, sayesinizde teheccüt namazlarını bir gün olsun kaçırmayan bir insan oldum.

Abicim, gördüklerim beni kahrediyor. Çocuklarımı televizyondaki her türlü pislikten korumak için titizlikle üzerinde duruyorum, dikkat ediyorum. Bir tane bile müzik kanalımız yok evimizde.

Sanat yapıyoruz adı altında çocuklarımızı ve gençlerimizi manevi tahribata vesile eden o şarkıcı bozuntularını ne zaman görsem hemen diğer kanala geçerim. Şarkıların sözlerindeki fuhşiyat, kliplerdeki akıl almaz edepsizlik okadar çok ki, bir insan bunu izlerken utanır..

Ah abicim, bu konuda bu kadar titizken, geçen gün Türkçe Olimpiyatlarınıizledim. Benim kendilerini gördüğümde şeytan görmüşçesine telaşla kanal değiştirmeme sebep olan Ajda Pekkan, Serdar Ortaçlar oradaydı..

Ne oldu bize abicim, biz çocuklarımıza rol model olarak bunları mı gösteriyoruz.. Bu kadın değilmiki 80 yaşına merdiven dayamışta yinede uslanmamış Mayoyla sahnelere çıkan, Serdar Ortaç değil mi ki, klipleriye şarkılarıyla gençliğin maneviyatına darbe vuran..

Ah be abicim, yıllardır mücadele veriyoruz da sonu bumuydu.. Hocamız stadlara sığmayacağız deyince biz bunu mu anlıyorduk, ipsizi sapsızı getirerek mi stadları dolduracaktık. Şimdi ben bu kadının klibini görünce çocuğuma ne diyecem, bu kadını biz onur konuğu olarak programımıza getirmedik mi.

Ah be abim, eskiden müzikli ilahiler bile caiz değil diye dinlenmezdi, ne oldu abicim bize de şimdilerde gençliğimizin önüne bu insanları çıkarıyoruz.. Bu gençliğe önder olarak bunlarımı laik görüyoruz, bizim sanat anlayışımız bu mu ?

Ah be abicim, bize ne olduysa yavaş yavaş oluyor.. Batı değerlerini ve sanatçı geçinen soytarıları meşrulaştırıyoruz. Kendi kendimize zehirleniyoruz. kafam karışık, şapkamı önüme alıp düşünmem gerekiyor..

ALINTI..
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi bilinmez 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
ELFAZI KÜFÜR Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 2 590 29 Ağustos 2021 22:16
BiR SORU Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 19 5759 19 Aralık 2018 22:11
SiZCE HANGİSİ MÜSLÜMAN Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 0 1011 18 Aralık 2018 21:55
ALLAH A iMAN NASIL OLUR.. Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 0 1141 27 Ekim 2018 21:27
HELVADAN KANUNLAR ve TEKFİR Tevhid Ve Şirk Konuları bilinmez 0 1143 03 Ekim 2018 20:57

Alt 19Haziran 2013, 10:09   Mesaj No:2
Medineweb Kıdemli Üyesi
alya dua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:alya dua isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20351
Üyelik T.: 20 Eylül 2012
Arkadaşları:8
Cinsiyet:Müennes
Mesaj: 305
Konular: 5
Beğenildi:22
Beğendi:8
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,...

ben bluğ çağına gelmiş kızlarımızn da o kadar insan içine çıkıp şarkı söylemelerine anlam veremiyorum.Şeriat nerede kaldı?Neden böyle bir şeye vesile olurlar ki anlamam...
__________________
ÜZÜLME GÖNÜL GECENİN AĞARINDAN SEHER KIŞIN ARDINDAN BAHAR MUHAKKAKTIR. UNUTMA GÖNÜL. GECENİN DE, KIŞIN DA SAHİBİ HAK'TIR.
Alıntı ile Cevapla
Alt 19Haziran 2013, 10:43   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Standart Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,...

Efendimiz (asm) Habeşli bir heyetin Mescid-i Nebevi\'de kılıç-kalkan oynamalarına izin vermişti. Hz. Aişe\'de O\'nun arkasında oturup bu kültürel gösteriyi izlemişti.

Kültür diye bir şey var. Çıplaklık, fuhşiyat içermediği sürece İslam bu tür etkinliklere izin verir. Bazı akılsızlar olimpiyatlardaki kızların neden başı açık diyor. Müslüman değil de ondan. Müslümanların bile ne kadarı başını örtüyor bugün?

Bu etkinlikler \"kör göze parmak\" etkinlikleridir ve \"hizmet\"in amacı değil, çok küçük ve kısa bir reklamıdır. Anadolu insanının dünyanın dört bir tarafına açtıkları okulların asıl gayesi şunlardır:

1. İslam\'ı yaşayarak örnek olan öğretmenlerin dünyanın dört bir tarafındaki eğitim seferberliği

2. Fakir ülkelerde batı hayranı olmuş, batı karşısında geri kalmanın kompleksiyle yaşayan nesillere tekrar özgüven kazandırılması. Kendi dinleriyle, kültürleriyle barışmalarının sağlanması.

3. İslam\'ı çok yanlış tanıyan gayrimüslüm ülkelerdeki çocuklara ve ailelere İslam\'ın tanıtılması. Onların hidayetine vesile olunması. (bkz: diyaloğun meyveleri)

4. İslam\'ın 1000 yıldır ağabeyi konumunda olan Türkiye\'nin tüm dünya çocuklarına sevdirilmesi, Türkçe\'nin öğretilmesi ve bu yolla bu ülkelerle köprüler kurulması. (Türkiye er geç tekrar aynı konuma gelecektir ve bunda en büyük pay sahibi bu okullar olacaktır, inşallah)

alıntıdır


ARKADAŞLAR O İNSANLAR BİR İDEALİN ARKASINDAN GİDİYORLAR HEDEFSİZ DEĞİLLER.SİZİN GÖRDÜĞÜNÜZ O ÇOCUKLARIMIZA SÖYLETTİRİLEN MARŞ TÜRKÜ VS. GÖRÜNEN YÜZÜ. O KIYMETLİ ÖĞRETMENLERİMİZİN GİTTİĞİ ÜLKELERDE İSLAM BAYRAĞI DALGALANIYOR,AHLAKLI İNSANLAR YETİŞTİRİLİYOR, O ÇOCUKLAR HER TÜRLÜ KÖTÜLÜK VE ŞERLERDEN UZAKLAR....
alıntıdır..


“Sizden, hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir” (Âl-i İmrân, 3/104) “Siz insanların iyiliği için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. Ma’rufu emreder, münkeri yasaklar ve Allah’a inanırsınız.” (Âl-i İmrân, 3/110)
Eskiden, tebliğin önündeki engeller, devlet yapılanmaları olduğu için bir devletin sınırları içindeki insanları bu kutsal davetten haberdar etmek için bu devletlerle savaşılmıştır. Günümüzde ise, iletişim, yayın imkanları sınırları ortadan kaldırdığı için bu türden bir cihadın hükmü kalmamıştır, denebilir. Fakat modern zamanlarda İslami hakikatleri anlatmanın önünde farklı ve belki de eski devirlerdekinden aşılması daha zor engeller ortaya çıkmıştır. Şimdi müminlere daha farklı bir savaş düşmektedir.
Özellikle son bir asırda İslam, dünyadaki insanların gözünde çok yanlış bir imajla tanıtılmış ve insanlarda İslama karşı bir önyargı oluşturulmuştur. Hatta o kadar ki bu kara propaganda müslüman toplumlarda bile uygulanmış ve belli ölçülerde insanlar dinden uzaklaştırılmışlardır.
Bu amaç doğrultusunda, içeriğine bakılmadan, hikmetleri bilinmeden recm, el kesme cezaları, kölelik, çok eşle evlilik ve örtünme konuları kasıtlı olarak yanlış anlatılmış, cihad kavramı, müslüman olmayan herkesin öldürülmesi emri diye gösterilmiş, islam diktatörlüğü öneriyormuş gibi yansıtılmış, müslümanlar terörist, barbar, bilim düşmanı, merhametsiz, insan düşmanı yobaz cahiller ve vampirler güruhu vahşiler olarak tanıtılmış ve medya vasıtasıyla müslüman deyince insanların zihninde kara çarşaflı kadınlar, çember sakallı, çatık kara kaşlı erkekler imajının canlanması sağlanmıştır.
Önyargıları kırmak, atomu parçalamaktan zordur, sözü meşhurdur. İşte günümüzde tebliğ ve irşadın önünde engel olarak bu şekildeki önyargılar bulunmakta olup, müslüman toplumlarda bile insanlara dini anlatmak çok zor bir hale gelmiştir.
İşte eskilerin kılıçla yaptıkları savaş günümüzde bu engellerin kaldırılması şeklindeki bir niteliğe bürünmek zorundadır. Evet, önyargıları kırmak, bu kara tabloyu değiştirmek hiç de kolay değildir. Çünkü karşı tarafın imkanları daha fazla olup bilinçli bir hareketle islamın karalanması işi yürütülmektedir.
Günümüzde bu işin nasıl yapılacağı detaylı şekilde planlanabilir. Fakat genel çerçevesinin şu şekilde olacağı öngörülebilir. Her şeyden önce İslamın doğru anlaşılması gerekir. Evet, müslümanlar cehaletten, kulaktan dolma bilgilerden uzaklaşmalıdır. Bundan sonra, islamın yaşanarak, canlı olarak gösterilmesi gerekir. Yoksa kağıt üzerinde her şey çok güzel de söylenenlere kimse uymuyor, eleştirisine meydan verilmemelidir. Fert planından müslüman ülkeler, toplumlar planına kadar islamın evrensel mesajının yaşandığı ve günümüze de hitap ettiğinin somut örneklerinin olması gerekir.
Artık tebliğ işinde teorik bilgiler geniş halk kitleleri nezdinde fazla itibar görmemektedir. İnsanlar, lafa değil yaşayışa bakıyorlar. Bu yüzden günümüzde tebliğ işinin İslami güzelliklerin yaşanarak anlatılması şeklinde yapılması zaruri hale gelmiştir.
Asr-ı saadette yapılan işin bir benzerinin günümüzde de yapılması gerekmektedir. Yani, islamı özümsemiş insanların yaşayışlarıyla islamı temsil ederek müslüman olmayanlara islamı tanıtma faaliyeti hatta bizzat o insanlarla aynı çevrede yaşayarak yapılmalıdır. Müslüman olmayanlardan öcü gibi korkulmamalıdır. Çünkü biz onları muhatap almazsak onlar da bizi muhatap olarak görmeyip dinlemezler. Düşmanlık, kin, nefret, öfke önyargıların kırılmasını, konuşmayı, iletişimi dolayısıyla da tebliği engeller.

İşte, Türkçe Olimpiyatlarının ardında böyle hedefe yönelmiş insanlar vardır. Türkçe öğretimi aslında bir sebep, vesile olmakta, bu işlerin arka olanında tebliğin, islamın evrensel mesajının canlı örneklerle insanlara sunulması, tanıtılması gayesi bulunmaktadır. Bu kutsi hedef için ülkemizden başka ülkelere giden bu insanlar bir anlamda asr-ı saadette sahabe efendilerimizin yaptığı işi, yani tebliğ ve irşad uğruna evini, ocağını terkedip yabancı diyarlara gitme işini yapmaktadırlar.
Yoksa yapılanları sadece milliyetçiliğe indirgemek, basit anlamda Türkçe öğretme olarak görmek basiretsizlik olsa gerektir. Yoksa onlarca ülkeden binlerce insanın ülkemize isteyerek gelip özveriyle gösteriler yapması milliyetçilik amacıyla izah edilemez. Buraya gelen insanlar böyle basit bir menfaati göremeyecek kadar seviyesiz insanlar değiller. Hemen hemen hepsi ülkelerinin elit kesiminden ailelere mensuplar.

alıntıdır



bu kısa yorumlar umarım bakış açınızı değiştirir..
Alıntı ile Cevapla
Alt 19Haziran 2013, 10:48   Mesaj No:4
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,...

OLİMPİYATLARINIZDA HARAMLARI MEŞRULAŞTIRMAK,HANGİ ÖRFÜNÜZDEN KAYNAKLANIYOR,

Rasulullah haram olan hangi örf ve organizede bulunmuş,örneğin Rasulullah yaşasaydı SİZİN BU OLİMPİYATLARINIZDA AJDA PEKKANIN MI,YOKSA SERDAR ORTACIN MI YANINA OTURTURDUNUZ...yoksa bu teklifinizi elinin tersiylemi geri iter,musa as şu kurandaki duasını mı yapardı,YARABBİ ARAMIZDAKİ AKILSIZLARIN YÜZÜNDEN BİZİDE Mİ HELAK EDEECKSİN...mi diyecekti...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 19Haziran 2013, 10:55   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Standart Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,...

... Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz. (Bakara Suresi, 216)
Alıntı ile Cevapla
Alt 19Haziran 2013, 11:03   Mesaj No:6
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,...

Alıntı:
fatmaeymentalha Üyemizden Alıntı Mesajı göster
... Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz. (Bakara Suresi, 216)

Yapmayın etmeyin bacım,Allahın haram belirlediği ŞEYDE NASIL HAYIR OLBİLİRİ ÖN PLANA ÇIKARACAK Bİ BAKIŞINIZ VARKİ,BU AYETİ DELİL VERİYORSUNUZ..

iSLAM DİNİNİN HAREKET METODU SİZİN İÇİN BU KADAR MI MUALLLAKTA KALMIŞ...

Bu ayet ŞAVAŞ SİZE FARZ KILINDIĞI HALDE,HOŞUNUZA GİTMEZLE BİRLİKTE VERİLMİŞ,ve savaş insanın ölümle burun buruna geldiği demektir,buda KİŞİNİN ÖZ BENLİĞİNE HOŞ GELMEYE BİLİR O AN,bunun önüne ve buna benzer durumların önüne geçmek için Allahtan bi nasihattır mümin olmuşlara,siz bu ayeti haram ve meşru olmayan bi organizeye örnek veriyorsanız,ALLAHIN DİNİNE ZULM EDİYOR OLURSUNUZ,ve gerçekten dikkat edin bacım,dikkat...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 19Haziran 2013, 11:08   Mesaj No:7
Avatar Otomotik
Durumu:aa1981 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21511
Üyelik T.: 11 Kasım 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 1
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,...

Arkadaşlar , sizin bu şuurlu yaklaşımınızı canı gönülden kutluyor , onları da allah'a havale ediyorum. ÇEKTİKLERİ ,YAYIMLADIKLARI FİLİMLER,İÇERİĞİNDE AÇIK SAÇIK KADIN GÖRSELLERİNİN YAYINLANDIĞI GAZETELER HANGİ DİNE HİZMET EDİYOR BEN ANLAYAMADIM!

Gayri meşru tarik ile maksadına giden, aksi maksadıyla tokat YER!

BEDİÜZZZAMAN
Alıntı ile Cevapla
Alt 19Haziran 2013, 11:32   Mesaj No:8
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Standart Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,...

Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Yapmayın etmeyin bacım,Allahın haram belirlediği ŞEYDE NASIL HAYIR OLBİLİRİ ÖN PLANA ÇIKARACAK Bİ BAKIŞINIZ VARKİ,BU AYETİ DELİL VERİYORSUNUZ..

iSLAM DİNİNİN HAREKET METODU SİZİN İÇİN BU KADAR MI MUALLLAKTA KALMIŞ...

Bu ayet ŞAVAŞ SİZE FARZ KILINDIĞI HALDE,HOŞUNUZA GİTMEZLE BİRLİKTE VERİLMİŞ,ve savaş insanın ölümle burun buruna geldiği demektir,buda KİŞİNİN ÖZ BENLİĞİNE HOŞ GELMEYE BİLİR O AN,bunun önüne ve buna benzer durumların önüne geçmek için Allahtan bi nasihattır mümin olmuşlara,siz bu ayeti haram ve meşru olmayan bi organizeye örnek veriyorsanız,ALLAHIN DİNİNE ZULM EDİYOR OLURSUNUZ,ve gerçekten dikkat edin bacım,dikkat...
Merkezinde “sevgi ve hoşgörü” bulunan bu olimpiyatların hoşunuza gitmeyen kısımlarını ön plana çıkarıyorsunuz bilinmez..
bu olimpiyatlar rant kavgası değildir veya bazılarının tabiriyle sömürgenin modern hali hiç değildir..
şarkı türküden ibaret değildir bu olimpiyatlar bilginize..

siz sadece eleştirmek için eleştiriyorsunuz bu konuyu.aslında yazdıklarınızı okusanız iyi olur kanımca..
siz bana dikkat edin diyorsunuz ama bence siz dikkat edin.dinimizde hoşgörü vardır bilinmez bence araştırınız..siz körü körüne eleştiriyorsunuz bu konuları ama niyetlerini bilmiyorsunuz...

bahsettiğiniz ayet mümin için yol haritasıdır her daim.sadece bi olaydan değil tüm olaylardan ders almasını sağlar.bizim için hayır ve şer olanları yalnız Allah bilir.biz Rabb imizin ayetleri ışığında düşünürüz,yaptığımız her şeyi..

Olimpiyat kapsamında yapılan yarışmalar

Yabancı dil Türkçe yarışmaları
Konuşma
Yazma
Dil bilgisi
Şarkı
Şiir
Ses
Okuma
Genel kültür
Sunum
Özel beceriler
Resim
Halk oyunları
Deneme
Ülke tanıtım stantları
Ana dil Türkçe yarışmaları
Kompozisyon
Şiir
Genel kültür
Öğretmen yarışmaları
Bilgi
Ders anlatımı


siz kendi düşüncelerinizi ifade etmiştiniz,ben de kendi düşüncelerimi ifade ettim.


daha fazla yorum yapmak istemiyorum...

Allah herşeyi sayısız hikmetlerle, sayısız sırlarla yaratandır. İnsan ise çok sınırlı bir akla sahiptir
Hiçbir zaman için neyin kendisi için hayırlı neyin ise zararlı olacağını bilemez. Aynı şekilde bir başkasının hayır mı yoksa şer içinde mi olduğunu da bilemez. Bunu tek bilebilecek güç onu yaratan Allah'tır...


... Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz. (Bakara Suresi, 216)
Alıntı ile Cevapla
Alt 19Haziran 2013, 12:00   Mesaj No:9
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,...

Allah bize neyin şer,neyin hayır olduğunuda bildirmiştir,

örneğin Allah bize namazı HAYIR,MAHREMİYET SINIRLARI AŞILMIŞ,ORGANİZELERİDE ŞER OLARAK BELİRMEMİŞ ve buda muaallak değildir,

siz şimdi namazda HAYIR VARDIR,AMA ŞERDE OLABİLİR DİYE BİLİRMİSİNİZ,VEYA MAHREMİYET AŞILARAK HARAMLAR MEŞRULAŞMIŞ Bİ ORTAMDA,HAYIR VAR diyebilirmisiniz..

şer ve hayırda BİZİM HOŞUMUZA GİDEN VEYA GİTMEYEN KISMIYLA ALAKALI,YOKSA ALLAHIN DİNİNİN YOL HARİTASI BELLİDİR,

Ben size yukarda,Rasulullah yaşasaydı,ve bu organizede NERDE OLURDUYU SORUNCA,EVET BU ORGANİZEDE OLURDU DİYEBİLİRMİSİNİZ,Çünkü olsa bunu yapmak sünnet olrdu,ha olmazdı diyorsanız,işte o zamanda OLMAMAK SÜNNET OLURDU VE ASHABIDA AYNISINI YAPMAK ZORUNDA OLURDU....

Sağlıcakla kalın....
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 19Haziran 2013, 12:05   Mesaj No:10
Medineweb Kıdemli Üyesi
alya dua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:alya dua isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20351
Üyelik T.: 20 Eylül 2012
Arkadaşları:8
Cinsiyet:Müennes
Mesaj: 305
Konular: 5
Beğenildi:22
Beğendi:8
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Türkçe Olimpiyatlarına cemaat içinden bir tepkİ,...

Alıntı:
fatmaeymentalha Üyemizden Alıntı Mesajı göster
... Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz. (Bakara Suresi, 216)
La ilahe İllallah......

Fesüphanallah....

Allahım affet sen bu kulunu....

Haramı işleyen günahkar olur,haram hoşuna giden,ondan zevk alan ise dinden çıkar...

Klıç kalkan nerede sazlı cazlı açık saçık şarkı türkü gösterileri nerde?Ne kültürü?Hangi kültür?Kültür nerde?

Açık sçaık giyinmeden oynamadan dans etmeden günaha girmeden kültür sahibi olunamıyor mu?

İyiki dinimi zamanında usta ellerden öğrenmişim.....uzgn
__________________
ÜZÜLME GÖNÜL GECENİN AĞARINDAN SEHER KIŞIN ARDINDAN BAHAR MUHAKKAKTIR. UNUTMA GÖNÜL. GECENİN DE, KIŞIN DA SAHİBİ HAK'TIR.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
gel de işin içinden çık :) Ulu'l Emr Fıkralar-Hikayeler 6 02 Ağustos 2015 14:08
Türkçe Olimpiyatlarına Katılanlar Tövbe Etsinler FECR İslami Haberler 1 15Haziran 2012 17:09
kalecinin gol yedikten sonra içinden geçirdikleri TıLSıM Komik Paylaşımlar 2 26 Şubat 2009 09:02
Mezhebin içinden mi,dışından mı konuşmalı? ukba yolcusu İslam/Dinler/Mezhepler 1 09 Eylül 2008 15:14
Babacı - Hayatın içinden Seher Yeli Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler 1 22 Mart 2008 12:52

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.