Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Bilgi Dağarcığı

Konu Kimliği: Konu Sahibi YaŞuHa,Açılış Tarihi:  26Haziran 2013 (00:46), Konuya Son Cevap : 29Haziran 2013 (21:46). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 26Haziran 2013, 00:46   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
YaŞuHa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YaŞuHa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13867
Üyelik T.: 24 Mayıs 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:
Yaş:31
Mesaj: 1.005
Konular: 399
Beğenildi:29
Beğendi:5
Takdirleri:53
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Sibirya kurtları

Sibirya kurtları

Sibirya kurtları


Vahşi ve Asil Benimde böyle bir kurdum oldugundan sizlerle paylaşmak istedim.Umarım begenirsiniz


Sibiryalı Husky güçlü yapılı bir köpektir. Yüzü ve vücudunun altı kısmı beyaz kalan kısımlar kurt
grisinden gümüşi griye ya da kum sarısından siyaha değişiklik gösterir. Kahverengi ya da mavi gözlü olabilir. Bir çoğu birbirinden farklı göz rengi ile dikkati çeker. Buz mavisi gözleri ile çok korkutucu ve vahşi bir görünüm sergilesede gayet yumuşak huyludur. Büyük kar ayakkabılarını andıran tüyler patilerini keskin buzlu zemine karşı korur.Kulaklar dik ve yukardan konumludur. Sibiryalı Husky sık, yünsü alt kürk ile yumuşak bir dış kürke sahiptir. -50 / – 60 C ‘ye dayanabililir.




Karakteri Husky’ler kibar, oyuncu, ancak inatçı ve haylazdır. Bu neşeli köpekler kendi ailelerine çok bağlıdırlar. Zeki, sosyal, sakin ve geçinmesi kolay köpeklerdir. Çocuklara karşı sabırlıdırlar. Herkesi sevdiklerinden ve az havladıklarından iyi bir bekçi köpeği değillerdir. Kolay eğitilseler de sadece kendi açılarından bir amacı olan komutlara uyarlar. Eğitim; sabır, tutarlılık ve Arktik bir köpek karakterinin anlaşılması ile mümkündür. Bu köpek fırsatçı olabilir. Hava sıcak olmadığı sürece mükemmel bir koşu arkadaşıdır. Husky tuvalet eğitiminde güçlük çıkarabilir. Bu ırk ulumaya bayılır ve kolay sıkılır. Yanlız kalmaktan nefret ettiğinden eğer bu ırkın sizin için doğru seçim olduğunu düşünüyorsanız iki tane besleyebilirsiniz. Yanlız yaşayan Husky büyük ihtimalle etrafı kemirecektir. Onların kızak köpeği olduğu unutulmamalıdır. Birlikte yetiştirilirse diğer ev hayvanları ile arası iyidir, ancak küçük hayvanları avlayabilir. Husky göründüğünden fazla beslenmeye ihtiyaç duyabilir. Başıboş dolaşma eğilimi vardır.





Karakter Özellikleri Başka köpeklerle geçinme Başka petlerle geçinme Çocuklarla anlaşma Yabancılara davranış İtaat seviyesi Eğitilebilirlik Koruma özelliği Egzersiz ihtiyacı Oyunculuk



Boyut ve Ağırlık Irk boyutu Orta Yükseklik Erkekde 53 – 60 cm Yükseklik Dişide 51 – 56 cm Kilo Erkekde 20,5 – 27 Kg Kilo Dişide 16 – 22,5 Kg



Tüy Özellikleri Tüy Uzunluğu Orta uzunlukta Tüy Yapısı Çift tabakalı, Su geçirmez, Sık, Düz, Yumuşak, Alt tabakası yünlü yapıda. Fırçalanma İhtiyacı Haftada bir kaç kez fırçalamak gerekir Traş ve Banyo Traş ihtiyacı yoktur. Kuru şampuan uygulanabilir. Gerektiğinde yıkanabilir. Tüy Dökümü Çok tüy döker Taşıdığı Renkler Beyaz, Kurt Grisi, Gümüşi Gri, Kum Sarısı, Siyah tonlarda.



Irk Özellikleri Kişilik Dominant, İyi huylu, Kibar, İnatçı, Neşeli, Zeki, Sosyal, Sakin, Uyumlu. Kötü Huyları Ulumayı sever. Yetenekli Olduğu Görevler Bekçi, Çoban, Kızak köpeği, Sürü köpeği Yaşadığı iklim Soğuk İklim En uygun yaşam alanı Bahçeli Ev Yatkın Olduğu Hastalıklar Kalça displazisi, Göz hastalıkları, Çinko eksikliği. Yaşam Süresi 12 – 15 Yıl


Sibirya kurdu neyle beslenir

Köpeğe en iyi eğitim hangi ortamda verilir?

Köpeğe doğruları gösterecek olan sahibi, sahibe doğruları gösterecek olan da eğitmendir. Önemli olan köpeği nerede eğiteceğiniz değildir. Aksine, eğitim sürecinde köpeğinizi mümkün olduğu kadar değişik ortamlara sokmalısınız. Gerçek bir uzmanın gözetiminde olan eğitim sınıflarına katılarak köpeğinizin diğer köpeklerle sosyalleşip onlarında bulunduğu bir ortamda sizi anlamasını sağlamalısınız. Unutmayınız ki köpekle yaşayacak olan sizsiniz, köpek eğitmeni değil. Köpek sahibi olduysanız onu eğitmek ve onun davranışlarının dilini öğrenmek sizin görevinizdir.

Eğitim Adaptasyonu nedir?

Adaptasyon, en az 2-3 yaşına gelmiş ve bu süre zarfında profesyonelce eğitim görmüş köpeklerin belli bir görevi başka birisi için de icra etmesine yönelik çalışmadır. Burada köpeğin hedefi, kendisine öğretilen görevi yerine getirmektir (koruma veya engelli insanlara eşlik gibi). Oysa,daha genç olan köpeğiniz, burada bir görev değil davranış biçimi üzerine adaptasyona tabi olacaktır ki bununda tam olarak başarılı olması mümkün değildir. Burada önemli olan Alpha Dog rolü, yani sizin liderlik rolünüzdür

TUVALET ALIŞKANLIĞI

Bunun için çeşitli yöntemler önerilmektedir.

a ) Yavru köpeklerin uykudan kalktıktan hemen sonra veya yemek yedikten belirli bir süre sonra istenilen yere götürülerek tuvaletini yapması beklenir. Yaptığı taktirde ödüllendirilir. Bu yöntemlerden en basitidir.

b ) Küçük ve orta yaşlı köpeklerin eğitiminde iyi bir gözlem gerekmektedir. Köpeği sık aralıklarla dışarı çıkartarak, dışarıda tuvalet yapması sağlanır. Tuvaletini yaparken köpek sözlü olarak ödüllendirilir. Ancak köpek tuvalet pozisyonu aldığında köpek sahibinin hareket etmemesi ve köpeğin görebileceği bir yerde olması gerekir. Aksi taktirde köpek vazgeçebilir.

c ) Evde tuvalet eğitimi: Bu amaçla köpeğin bulunduğu ortamın yarısına gazete kağıdı serilir. Köpek gazete kağıdının üzerine tuvaletini yaptığı zaman ödüllendirilmelidir. Dikkat edilmesi gereken bir konu da bu gazete kağıtlarının bir kaç kat olması ve kirlendikçe üsttekinin alınıp atılmasıdır. Köpek gazetenin üzerinden başka bir yere tuvaletini yapıyorsa, tuvaletini yaptığı yer temizlenirken, köpek temizleyen kişinin yanında olmalı ve temizleyen kişinin yüz ifadesinden ve sesinden yanlış bir hareket yaptığını anlamalıdır. Köpek bu uygulamayı öğrendikten sonra gazete ile kaplı alan küçültülür ve gazete köpeğin tuvaletini yapılması istenilen yere konulur. Ancak bu yer değişimi bir anda yapılmamalı, aşamalı bir şekilde alıştırarak yapılmalıdır. Kimi köpek sahibi köpeği yanlış yere tuvaletini yaparken gördüğünde köpeğin üzerine doğru koşarak veya bağırarak tuvalet yapmasını engellemek istemektedir. ilk bakışta bu uygulama her ne kadar başarılı olursa da kalıcı bir takım sorunlara neden olabilir. Örneğin, yetişkin bir köpeğin heyecanlandığı zaman idrarını kaçırması bu yüzdendir. Özellikle bu tür eğitimler için sabır ve zaman gerekmektedir. Bazı köpekler bu eğitimi çok çabuk bir şekilde kavrar, bazıları ise daha geç kavrarlar. Bu eğitim 5 aylık yaşa kadar verilmiş olmalıdır.

Bu amaçla uygulanan çeşitli ticari preparatlar bulunmaktadır, ancak bunların başarı düzeyleri tartışmalıdır.

Bu eğitimde yapılmaması gerekenler;

a- Köpeğinizin daha az idrar yapacağını düşünerek suyunu azaltmayın ya da kesmeyin, çünkü köpeklerin önünde sürekli su bulundurulması, istedikleri zaman su verilmesinden daha doğrudur.

b- Köpeğinizin burnunu idrarını yaptığı yere sürmeyin, çünkü bu kötü ve yararsız bir cezadır. Sadece tuvaletini yaptığı yeri koklamasını sağlayıp, dışarı alın.

c- Kimi köpek kendiliğinden tuvalet yapmak istediği zaman huysuzlanır, köpek sahibi bu davranışa anlam veremez ve köpeği cezalandırır. Bu durumda köpek yanlış bir şey yaptığını düşünerek daha sonra hareketleriyle belli etmeden istenilmeyen yere idrarını yapar.

Köpeğinizin dışarıda her yere tuvaletini yapmasına izin vermeyiniz ve tuvaletini yaptığı yeri temizleyiniz. Bu şekilde köpeklerin çevreden olumsuz tepki görmesini de önlemiş olursunuz.

Eve Uyum: Öncelikle annesinden yeni ayrılmış yavru köpeklerin eve alıştırılması sağlanır. Genellikle bu olay pek sorun oluşturmamakla beraber bazen yavru, annesinin ve kardeşlerinin özlemi içerisinde olabilir. Bu yüzden yalnız kaldığı zamanlar ağlamaya başlar. Burada dikkat edilmesi gereken konu köpekle fazla ilgilenmemektir. Aksi taktirde köpek sürekli aynı ilgiyi bekler, göremediği zaman da mutsuz olur.

Yeme içme Alışkanlığı: Küçük yavru köpeklerde gerekli besini alabilmesi için günde 5 öğün verilir. Öğün sayısı köpek büyüdükçe azaltılarak, köpek bir yaşına geldiğinde 1 ‘e indirilir. Yeme ve içme eğitimi için, köpek önüne konulan besini hemen bitirmeli, bitirmediği taktirde belli bir süre sonra kaldırılmalı ve yemek her gün aynı saatlerde verilmelidir.

çevreye Zararın Önlenmesi: Bu amaçla özellikle küçük yaştaki köpeklerin diş değiştirme döneminde alışkanlık haline getirdikleri kemirme eylemi giderilmeye çalışılır. Bunun için küçük yaştan itibaren diş kaşıntıları ortaya çıkmaya başladığı dönemde oyuncak kemikler verilir ve köpeğin çevredeki eşyalara zarar vermesi engellenir. Doğal kemikler de kaynatılarak verilebilir, ancak bunda aşırıya kaçmamak gerekir. Aksi taktirde sindirim bozuklukları görülebilir.


Lütfen konumu silmeyin. bunlar çook şeker sizde seviceksiniz
kalın selametle
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi YaŞuHa 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Aile Edep demekti Şiirler ve Şairler YaŞuHa 2 2143 04 Mayıs 2014 20:47
Kardeşimize dua lütfen Dua Bölümü MusabBinumeyr 4 2395 04 Aralık 2013 18:38
Kilonuz mu var? sorun degil artık/Medineweb Diyet/Spor gün ışığı 4 2697 27 Kasım 2013 20:45
Üzüm çekirdeği mucizesi Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp YaŞuHa 2 2341 27 Kasım 2013 20:34
Peki Anne senin yüregini kim sogutacak? Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 7 3141 26 Kasım 2013 19:23

Alt 27Haziran 2013, 13:38   Mesaj No:2
Medineweb Acemi Üyesi
islam esed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:islam esed isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 19754
Üyelik T.: 02 Ağustos 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:samsun
Mesaj: 10
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Sibirya kurtları

çok gzller
__________________
Alıntı ile Cevapla
Alt 29Haziran 2013, 21:46   Mesaj No:3
Medineweb Usta Üyesi
Ehlibeyt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Ehlibeyt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21267
Üyelik T.: 02 Kasım 2012
Arkadaşları:8
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Dünya'lı...
Mesaj: 283
Konular: 47
Beğenildi:14
Beğendi:8
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Sibirya kurtları

muhteşemler. benim favorim, 2. resim.
__________________

Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.