Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Pratik / Faydalı Bilgiler (https://www.forum.medineweb.net/783-pratik-faydali-bilgiler)
-   -   evde tarhana yapmanın püf noktaları (: (https://www.forum.medineweb.net/pratik-faydali-bilgiler/29966-evde-tarhana-yapmanin-puf-noktalari.html)

makbergülü 11 Ağustos 2014 12:07

evde tarhana yapmanın püf noktaları (:
 
resimler ve anlatım bana aittir (:


malzemeler : soğan,domates,kırmızı biber (salçalık olandan ),yeşil biber,sarımsak ,yaşmaya,un,yedibahar,tuz,yoğurt..

soğan,domates ve biberler minik doğranıp menemen gibi pişirilir.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


büyükçe bir leğen alınıp un ortaya dökülür,ortası açılır,maya az suda eritilerek bu havuza dökülür ,sıcaak olan domatesli karışım yavaş yavaş eklenerek harmanlanır,elimiz yandıkçada yoğurda elimizi sürerek hamur sertleşene kadar bu işlem devam eder.yedibahar ve az tuz eklenerek sert bir hamur elde edene kadar yoğurulur .
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

hamurun mayalanması ve ekşimesi için üzerine bez örterek bir odada her gün yoğurmak süretiyle bir hafta bekletilir. ben üç gün oldu bu hamuru yoğuralı parmaklarımı hissetmiyorum öyle çok ağrımış yani tabi benim elim biraz fazlaca malzemeden dolayı ağrıdı mesela sadece leğendeki un miktarı 12 kg sfhfgshsfhsgh tüm malzemeleri katınca miktar 20 kg oldu anlayacağınız eşim bu kış sabah akşam tarhanayla yaşıycak gülümseyen000

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


hergün hamuru yoğurup üzerindeki kabuğu hamura yedirmeniz gerekir ki hamur lezzetli olsun sfhfgshsfhsgh

bu kabuklanmış hali sfhfgshsfhsgh
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

buda harmanlanmış hali (:

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


henüz bu malzemeleri kurutmadığım için son halini koyamadım mahcup000 bu hamurdan minik parçalar alıp güneşte bir bezin üzerinde iyice ele yapışmayana kadar ters düz çevirerek kurutup kavgir yada robottan geçirip bir kaç günde bezlerin üzerinde toz haliyle bekletiriz en sonda bez torbalarda kışlık olarak saklarız :):) mevlam yemeğide nasip eylerse medineweb ailesinin tarhanası benden olsun buyrun inşaAllah (:

Allahın kulu_ 11 Ağustos 2014 13:39

Cevap: evde tarhana yapmanın püf noktaları (:
 
Nohut ve tarhana otu ile cok lezzetli oluyor bacim mutlaka deneyin eline saglil

makbergülü 11 Ağustos 2014 13:44

Cevap: evde tarhana yapmanın püf noktaları (:
 
Alıntı:

Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı (Mesaj 349184)
Nohut ve tarhana otu ile cok lezzetli oluyor bacim mutlaka deneyin eline saglil

(: sağolasın canım ,nohut ve tarhana otlusunu eşim sevmemişti düşünceli000 bende senelerdir bu şekilde yapıyorum.bu kütahya emetin tarhanasıdır (:

Allahın kulu_ 11 Ağustos 2014 14:13

Cevap: evde tarhana yapmanın püf noktaları (:
 
Sende sagol bacim tarhanayi yemek sosu olrak kullaniyorum aklima geldi tarhana deyince biz 7 baharat kullanmayiz nohutu ispartada kullaniyorlar 3gunde cikartiyorlar biz 15 gun bekletiyorz

GÖKCEN_AZRA 11 Ağustos 2014 14:46

Cevap: evde tarhana yapmanın püf noktaları (:
 
elleriniz dert görmesinalkış000
afiyet şifa olsun(:
bizim tarhana toz şeklinde değil de,
maraş tarhanasına benzer ama
öyle incecik değil, daha kalın olur

Allahın kulu_ 05 Aralık 2014 00:10

Re: evde tarhana yapmanın püf noktaları (:
 
Ince tarhana daha guzel hem pratik:)


SAAT: 07:43

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306