evde tarhana yapmanın püf noktaları (: resimler ve anlatım bana aittir (: malzemeler : soğan,domates,kırmızı biber (salçalık olandan ),yeşil biber,sarımsak ,yaşmaya,un,yedibahar,tuz,yoğurt.. soğan,domates ve biberler minik doğranıp menemen gibi pişirilir. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyükçe bir leğen alınıp un ortaya dökülür,ortası açılır,maya az suda eritilerek bu havuza dökülür ,sıcaak olan domatesli karışım yavaş yavaş eklenerek harmanlanır,elimiz yandıkçada yoğurda elimizi sürerek hamur sertleşene kadar bu işlem devam eder.yedibahar ve az tuz eklenerek sert bir hamur elde edene kadar yoğurulur . [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] hamurun mayalanması ve ekşimesi için üzerine bez örterek bir odada her gün yoğurmak süretiyle bir hafta bekletilir. ben üç gün oldu bu hamuru yoğuralı parmaklarımı hissetmiyorum öyle çok ağrımış yani tabi benim elim biraz fazlaca malzemeden dolayı ağrıdı mesela sadece leğendeki un miktarı 12 kg sfhfgshsfhsgh tüm malzemeleri katınca miktar 20 kg oldu anlayacağınız eşim bu kış sabah akşam tarhanayla yaşıycak gülümseyen000 [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] hergün hamuru yoğurup üzerindeki kabuğu hamura yedirmeniz gerekir ki hamur lezzetli olsun sfhfgshsfhsgh bu kabuklanmış hali sfhfgshsfhsgh [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] buda harmanlanmış hali (: [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] henüz bu malzemeleri kurutmadığım için son halini koyamadım mahcup000 bu hamurdan minik parçalar alıp güneşte bir bezin üzerinde iyice ele yapışmayana kadar ters düz çevirerek kurutup kavgir yada robottan geçirip bir kaç günde bezlerin üzerinde toz haliyle bekletiriz en sonda bez torbalarda kışlık olarak saklarız :):) mevlam yemeğide nasip eylerse medineweb ailesinin tarhanası benden olsun buyrun inşaAllah (: |
Cevap: evde tarhana yapmanın püf noktaları (: Nohut ve tarhana otu ile cok lezzetli oluyor bacim mutlaka deneyin eline saglil |
Cevap: evde tarhana yapmanın püf noktaları (: Alıntı:
|
Cevap: evde tarhana yapmanın püf noktaları (: Sende sagol bacim tarhanayi yemek sosu olrak kullaniyorum aklima geldi tarhana deyince biz 7 baharat kullanmayiz nohutu ispartada kullaniyorlar 3gunde cikartiyorlar biz 15 gun bekletiyorz |
Cevap: evde tarhana yapmanın püf noktaları (: elleriniz dert görmesinalkış000 afiyet şifa olsun(: bizim tarhana toz şeklinde değil de, maraş tarhanasına benzer ama öyle incecik değil, daha kalın olur |
Re: evde tarhana yapmanın püf noktaları (: Ince tarhana daha guzel hem pratik:) |
SAAT: 07:43 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.