Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Börekler ve Hamur İşleri

Konu Kimliği: Konu Sahibi hakaşığı,Açılış Tarihi:  26 Aralık 2014 (13:46), Konuya Son Cevap : 26 Aralık 2014 (16:03). Konuya 7 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 26 Aralık 2014, 13:46   Mesaj No:1
Medineweb Paylaşımcı Üyesi
hakaşığı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:hakaşığı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 45760
Üyelik T.: 27 Ekim 2014
Arkadaşları:2
Cinsiyet:insan
Memleket:istanbul
Yaş:37
Mesaj: 369
Konular: 18
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart tahinli çorek

tahinli çorek

3 çay bardağı ılık süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
80 gr tereyağı ( oda sıcaklığında iyice yumuşamış. Yaklaşık iki dolu yemek kaşığı 80 gr oluyor)
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un ( yaklaşık 3 su bardağı)

İçi için :

1 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker

Üzerine :

1 yumurta sarısı
Çekilmiş ceviz ve susam

Hazırlanması:

Derin bir hamur yoğurma kabına un, şeker, tuz ve mayayı koyup karıştırıyoruz.
Karışımın ortasını havuz gibi açıp tereyağını, sıvı yağı, sütü ilave edip, ele yapışmayan hamur yoğuruyoruz.
Hamuru 1 saat dinlendiriyoruz.
Tahinle şekeri karıştırıyoruz.
Kabaran hamuru 12 tane eşit parçaya ayırıyoruz ve tezgahın üzerinde elimizle 2-3 mm kalınlıkta açıyoruz.
Tahinli karışımdan sürüp rulo şeklinde sarıyoruz ( resimde olduğu gibi )
Ayırdığımız tüm 12 parça bezeye aynı işlemi uyguluyoruz ve 30 dakika dinlendiriyoruz.
Biraz daha kabaran ruloları tek tek alıyoruz ve yuvarlayarak incecik uzun şerit yapıyoruz.
Daha sonra bir ucundan gül gibi sarmaya başlıyoruz, bitince ucunu alta katlıyoruz.
Yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Çekilmiş ceviz ve susamı karıştırıyoruz.
Tepsiye dizdiğimiz çöreklerin üzerine önce yumurta sarısı sürüyoruz sonra cevizli susamlı karışımdan serpiyoruz.
180 derece ( 350F ) önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkarınca üzerini mutfak havlusu ile örtüyoruz.
Afiyet olsun !!
__________________
HAKKA İNAN,SA'YE SARIL ,HİKMETE RAM OL!
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi hakaşığı 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Mutlu olamıyorum diyenlere ayetler/ medineweb Kişisel Gelişim ve Psikoloji Mihrinaz 21 9754 29 Aralık 2014 10:38
evlilikte sorunlar Evlilik-Nikah Konuları hakaşığı 22 9105 28 Aralık 2014 10:14
tahinli çorek Börekler ve Hamur İşleri hakaşığı 7 2112 26 Aralık 2014 13:46
oylesine.... Serbest Kürsü ali70 33 10487 23 Aralık 2014 23:25
Ölüm anında yasananlar Ölüm-Ahiret-Sırat-Mizan-Kader hakaşığı 4 1746 21 Aralık 2014 20:35

Alt 26 Aralık 2014, 13:48   Mesaj No:2
Medineweb Paylaşımcı Üyesi
hakaşığı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:hakaşığı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 45760
Üyelik T.: 27 Ekim 2014
Arkadaşları:2
Cinsiyet:insan
Memleket:istanbul
Yaş:37
Mesaj: 369
Konular: 18
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: tahinli çorek

Kıbrıs Tatlısı (Rum Tatlısı)
Kıbrıs Tatlısı İçin Gereken Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvıyağ (aspir yağı)
yarım çay bardağı su
1 su bardağı galeta unu
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 su bardağı çekilmiş ceviz yada fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin
1 litre süt
4 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
1 çay bardağı şeker
1 paket toz kremşanti

Şerbeti İçin
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Kıbrıs Tatlısının Yapılışı
Tatlımızın ilk önce şerbetini hazırlıyoruz.
Suyla şekeri ocağa alıp eriyene kadar karıştırıyoruz.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dk kaynatıyoruz.
Tatlı için yumurtaları ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz.
Sıvı yağ ve ılık suyu ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
Ardından galeta unu, ve diğer bütün malzemeleri ekliyoruz.
Yağlanmış kare borcama döküp, altı üstü kızarana kadar 150 derecede pişiriyoruz.
İlk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti döküp çekmesini bekliyoruz.
Bu arada kırema için süt un ve şekeri karıştırıp kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
Kaynadıktan sonra toz kremşantiyi üzerine döküp mikserle 3 dk çırpıyoruz.
Şerbeti çeken tatlının üzerine kremayı yayıp üzerini cevizle süslüyoruz.
Dolapta 2-3 saat dinlendirip dlimleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...

__________________
HAKKA İNAN,SA'YE SARIL ,HİKMETE RAM OL!
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Aralık 2014, 13:50   Mesaj No:3
Medineweb Paylaşımcı Üyesi
hakaşığı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:hakaşığı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 45760
Üyelik T.: 27 Ekim 2014
Arkadaşları:2
Cinsiyet:insan
Memleket:istanbul
Yaş:37
Mesaj: 369
Konular: 18
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: tahinli çorek

denedigim lezzetler...
__________________
HAKKA İNAN,SA'YE SARIL ,HİKMETE RAM OL!
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Aralık 2014, 15:37   Mesaj No:4
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.549
Konular: 695
Beğenildi:8128
Beğendi:9305
Takdirleri:25516
Takdir Et:
Standart Cevap: tahinli çorek

Eline sağlık resim olunca daha iştah açıçı görünüyo Bende denerim inşaALLAH..
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Aralık 2014, 15:45   Mesaj No:5
Medineweb Paylaşımcı Üyesi
hakaşığı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:hakaşığı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 45760
Üyelik T.: 27 Ekim 2014
Arkadaşları:2
Cinsiyet:insan
Memleket:istanbul
Yaş:37
Mesaj: 369
Konular: 18
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: tahinli çorek

Alıntı:
su damlası Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Eline sağlık resim olunca daha iştah açıçı görünüyo Bende denerim inşaALLAH..
afiyet olsun.dene mutlaka kıbrıs tatlım ozellikle cok begeniliyor
__________________
HAKKA İNAN,SA'YE SARIL ,HİKMETE RAM OL!
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Aralık 2014, 15:50   Mesaj No:6
Medineweb Paylaşımcı Üyesi
hakaşığı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:hakaşığı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 45760
Üyelik T.: 27 Ekim 2014
Arkadaşları:2
Cinsiyet:insan
Memleket:istanbul
Yaş:37
Mesaj: 369
Konular: 18
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: tahinli çorek



tahinli çoregimiz
__________________
HAKKA İNAN,SA'YE SARIL ,HİKMETE RAM OL!
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Aralık 2014, 15:53   Mesaj No:7
Medineweb Paylaşımcı Üyesi
hakaşığı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:hakaşığı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 45760
Üyelik T.: 27 Ekim 2014
Arkadaşları:2
Cinsiyet:insan
Memleket:istanbul
Yaş:37
Mesaj: 369
Konular: 18
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: tahinli çorek

bunların yanına da bi salata gider hanım arkadaslar
patatesi haslayın rendeleyin .havucu yagda kavurun onu da patatese ekleyin.sonra sarımsaklı yogurt ile karıştırın karışımı uzerine de cekilmiş ceviz ekleyin karıştırın istege baglı dereotu da ekleyebilirsiniz..
__________________
HAKKA İNAN,SA'YE SARIL ,HİKMETE RAM OL!
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Aralık 2014, 16:03   Mesaj No:8
Medineweb Paylaşımcı Üyesi
hakaşığı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:hakaşığı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 45760
Üyelik T.: 27 Ekim 2014
Arkadaşları:2
Cinsiyet:insan
Memleket:istanbul
Yaş:37
Mesaj: 369
Konular: 18
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: tahinli çorek

civ civ kurabiye tarifi

bir yumurta
uc kaşık yogurt(yemek kaşıgı)
bir cay bardagı sıvıyag
50 gr margarin(sana olursa daha guzel oluyo)
bir tane vanilya
bir tane kabartma tozu
alabildigi kadar un
bir paket hindistan cevizi buyuk boy

yapılışı:
yumurtanın beyazı dışına,sarısı içine malzemeleri karıştırın.sonra ceviz buyuklugunde parcalara ayırıp yuvarlayın once yumurtanın beyazına sonra hindistan cevizine bulayın yaglı tepsiye dizin.180 derecede pişirin uzeri hafif kızarınca fırından çıkarın.afiyet olsun.

not:hamuru cok sert olmayacak.
__________________
HAKKA İNAN,SA'YE SARIL ,HİKMETE RAM OL!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
"Tahinli Ramazan Keki"/medineweb mutfağı su damlası Pastalar 0 30 Mayıs 2018 19:14
Tahinli çörek Tuba_ Börekler ve Hamur İşleri 4 28 Mayıs 2016 18:46

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.