Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Börekler ve Hamur İşleri (https://www.forum.medineweb.net/704-borekler-ve-hamur-isleri)
-   -   çizik poğaça tarifi (https://www.forum.medineweb.net/borekler-ve-hamur-isleri/31107-cizik-pogaca-tarifi.html)

NİSAREYYAN 09 Nisan 2014 14:10

çizik poğaça tarifi
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çizik poğça için Malzemeler

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üstüne sürülecek )
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük paket yaşmaya veya 1,5 tatlı kaşığı instant maya
ve alabildiği kadar un
iç harcı için

beyaz peynir
isteğe göre maydanoz
Çizik Poğça nasıl yapılır

Çizik poğçanın hamuru için süt,sıvıyağ,yumurtanın beyazı,toz şeker,tuz,yaş mayayı iyice karıştırın ununu azar azar ekleyin kulak memesi yumuşaklığında yumuşak bir hamur yapın hamurunuzu tezgahın üzerinde 10 dakika kadar yoğurun ve yoğurma kabına alalım hamuru koyduğunuz kabın üzerine önce temiz bir poşetle sarın sonra sıcak tutacak kalın bir bez örtüp iyice kabarana kadar yaklaşık 1,5 veya 2 saate kadar dinlendirin
dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın
poğça tarifi

bezeleri merdaneyle servis tabağından daha büyük olacak şekilde açın bir bıçakla veya pizza kesme aparatıyla pizza dilimi gibi 4 parçaya kesin kestiğiniz parçaların üst kısmında peynir koyacak kadar aralık bırakıp 1 santim aralıklı çizikler yaparak kesin,hamurun üst kısmına ezilmiş peyniri koyun ve rulo yaparak sarın poğçaya ay şekli verip aralıklı olarak yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve tepside 45 dakika dinlendirin
dinlenmiş çizik poğçaların üzerine yumurtanın sarısını sürün 190 derece fırında kesik poğçaların üzeri güzelce kızarana kadar pişirin
alıntıdır
bu şekil ile elmalı kurabiye tarifiyle de çok güzel oluyor:):)

mehmet akif2 09 Nisan 2014 14:37

Cevap: Medineweb Mutfağı
 
nisareyyan şekli çok güzel görünüyor

ben de elmalı pastayı yaptım ama ben hamurdan küçük parça alıp elimle oval şekil yaptım yarısına kadar kesik yapıp rulo sarıp ay şekline getirmiştim

bu daha güzel duruyor

ben de denersem fotoğrafını çekip burda paylaşırım

hamur mayalı olduğu için pişince kesiklerin belirginliği yok olabilir gibime geldi

mehmet akif2 09 Nisan 2014 14:39

Cevap: Medineweb Mutfağı
 
peynir yerine haşhaş ezmesi sürülse de güzel olur

NİSAREYYAN 09 Nisan 2014 15:11

Cevap: Medineweb Mutfağı
 
Alıntı:

mehmet akif2 Üyemizden Alıntı (Mesaj 326129)
nisareyyan şekli çok güzel görünüyor

ben de elmalı pastayı yaptım ama ben hamurdan küçük parça alıp elimle oval şekil yaptım yarısına kadar kesik yapıp rulo sarıp ay şekline getirmiştim

bu daha güzel duruyor

ben de denersem fotoğrafını çekip burda paylaşırım

hamur mayalı olduğu için pişince kesiklerin belirginliği yok olabilir gibime geldi

evet paylaşırsak çok güzel olur:):)
ayrıca belirginliği yok olmuyor yapıp da paylaşanların resmini çok gördüm
ama en önemli püf noktası Bismillah ı da unutmayalımmahcup000

mehmet akif2 14 Nisan 2014 22:59

Cevap: Medineweb Mutfağı
 
Alıntı:

NİSAREYYAN Üyemizden Alıntı (Mesaj 326123)
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çizik poğça için Malzemeler

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üstüne sürülecek )
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük paket yaşmaya veya 1,5 tatlı kaşığı instant maya
ve alabildiği kadar un
iç harcı için

beyaz peynir
isteğe göre maydanoz
Çizik Poğça nasıl yapılır

Çizik poğçanın hamuru için süt,sıvıyağ,yumurtanın beyazı,toz şeker,tuz,yaş mayayı iyice karıştırın ununu azar azar ekleyin kulak memesi yumuşaklığında yumuşak bir hamur yapın hamurunuzu tezgahın üzerinde 10 dakika kadar yoğurun ve yoğurma kabına alalım hamuru koyduğunuz kabın üzerine önce temiz bir poşetle sarın sonra sıcak tutacak kalın bir bez örtüp iyice kabarana kadar yaklaşık 1,5 veya 2 saate kadar dinlendirin
dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın
poğça tarifi

bezeleri merdaneyle servis tabağından daha büyük olacak şekilde açın bir bıçakla veya pizza kesme aparatıyla pizza dilimi gibi 4 parçaya kesin kestiğiniz parçaların üst kısmında peynir koyacak kadar aralık bırakıp 1 santim aralıklı çizikler yaparak kesin,hamurun üst kısmına ezilmiş peyniri koyun ve rulo yaparak sarın poğçaya ay şekli verip aralıklı olarak yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve tepside 45 dakika dinlendirin
dinlenmiş çizik poğçaların üzerine yumurtanın sarısını sürün 190 derece fırında kesik poğçaların üzeri güzelce kızarana kadar pişirin
alıntıdır
bu şekil ile elmalı kurabiye tarifiyle de çok güzel oluyor:):)

ben de ilk fırsatta bu tarifi deneyeceğim

Lalü Aşk 15 Nisan 2014 12:47

Cevap: Medineweb Mutfağı
 
Ay ne güzel pogaca tarifiymis..en becerikriz oldugum konu işte...pogacalari birtrlü tuttrumayorum :(

mehmet akif2 15 Nisan 2014 13:59

Cevap: Medineweb Mutfağı
 
Alıntı:

Lalü Aşk Üyemizden Alıntı (Mesaj 327378)
Ay ne güzel pogaca tarifiymis..en becerikriz oldugum konu işte...pogacalari birtrlü tuttrumayorum :(

deneye deneye tecrübe kazanırsın sfhfgshsfhsgh

Allahın kulu_ 14Haziran 2015 23:39

Cevap: çizik poğaça tarifi
 
Arkadaslar mayali pogacam kabarmiyo yardim edin nerede hata yapiyorum

mehmet akif2 18 Ekim 2016 12:41

Alıntı:

Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı (Mesaj 384627)
Arkadaslar mayali pogacam kabarmiyo yardim edin nerede hata yapiyorum

ben tepsi mayasında buldum güzel kabarmayı

bir de hamura margarin konunca mayalı hamur kabarmıyor

ben tepsi mayası için tepside yarım saat 1 saat bekletmiyorum büyük boy ayarlı fırınım var 150 dereceyle poğaça veya açmaları kabartıyorum hatta tepsiyi çeviriyorum sonra 200 dereceye veriyorum

sen kursa gidince bunları çok güzel öğrenmişsindir

püf nokta ve deneyimlerini paylaşmanı beklerim arkadaşım (:

mehmet akif2 18 Ekim 2016 12:45

patatesli poğaçaya çizik şeklini vermiştim görsel olarak güzel olmuştu

patatesli harca patatesi ezince ocakta yağ ile çevirdim süt koydum göz kararı miktara göre değişir yani harcın miktarına göre az az eklenir damak tadına göre karar verilir yani yarım çay bardağı miktarı çok olunca 1 çay bardağı bile olabilir gerçekten güzel lezzet veriyor sonra biraz baharat veya acı olmasın diyorsanız biraz salça eklenir rengi güzel olur


SAAT: 02:24

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306