Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Börekler ve Hamur İşleri (https://www.forum.medineweb.net/704-borekler-ve-hamur-isleri)
-   -   "Pırasalı Börek"/medineweb mutfağı (https://www.forum.medineweb.net/borekler-ve-hamur-isleri/34500-vequotpirasali-borekvequot-medineweb-mutfagi.html)

su damlası 13 Şubat 2018 16:48

"Pırasalı Börek"/medineweb mutfağı
 
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Malzemeler1/2 kg.
pırasa
1 adet büyük boy
havuç
2 diş
sarımsak
200 gram
peynir
2 silme yemek kaşığı
kuş üzümü
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
1/2 su bardağı
sıvı yağ
2 adet
yumurta
1/2 su bardağı
süt
1 çay kaşığı
tuz
1/2 çay kaşığı
karabiber
Püf Noktası
Yumurtalı sosu sürerken bonkör olur. Peynir konusunda, kolay eriyen bir peynir tercih edin. Öneri olarak; labne, kaşar loru(normal lor değil), taze keçi peyniri.
Pişirme Önerisi
Çıtır çıtır bir börek elde etmek için, fırınınız iyice ısınmış olmalı ve üzeri güzelce kızarana dek pişirilmeli.
MENÜ
Yemek.com
Hep Peynirli Olacak Değil Ya: Pırasalı Börek Tarifihttps://yemek.com/tarif/pirasali-borek/ | Pırasalı Börek Tarifi29 Ocak 2016
Favorilerime Ekle
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?5,0

Yufka bulduk mu kendimizi tutamaz, hemen içine ilk bulduğumuz şeyi sarar, rahatlarız. Misafir sofralarının demirbaşı, günlerin vazgeçilmezi, içine ne koysan yenen tek şey börek olsa gerek.
Yeniliğe açık ve tutumlu ev kadınlarımız sayesinde börek dünyasının kapıları daha da genişledi. Kavun ve karpuz dışında neredeyse her malzemenin kullanıldığı börek tarifleri ortay çıktı.
Pırasalı börek hem lezzetli, hem ekonomik hem de farklı bir tat. Eğer hala denemediyseniz, daha ne duruyorsunuz?
KAÇ
KİŞİLİK
16 adet

HAZIRLAMA
SÜRESİ
30 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ
1 saat

Malzemeler1/2 kg.
pırasa
1 adet büyük boy
havuç
2 diş
sarımsak
200 gram
peynir
2 silme yemek kaşığı
kuş üzümü
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
1/2 su bardağı
sıvı yağ
2 adet
yumurta
1/2 su bardağı
süt
1 çay kaşığı
tuz
1/2 çay kaşığı
karabiber
Püf Noktası
Yumurtalı sosu sürerken bonkör olur. Peynir konusunda, kolay eriyen bir peynir tercih edin. Öneri olarak; labne, kaşar loru(normal lor değil), taze keçi peyniri.

Pişirme Önerisi
Çıtır çıtır bir börek elde etmek için, fırınınız iyice ısınmış olmalı ve üzeri güzelce kızarana dek pişirilmeli.

Nasıl Yapılır?
Pırasaları ince ince doğrayın veya daha büyük parçalara bölüp rondoya atın. Havuçları rendelyin, sarımsakları ince ince kıyın. Kuş üzümlerini sıcak suda birkaç dakika bekletin.

Bir tavada zeytinyağını kızdırın, pırasaları içine atın ve sotelemeye başlayın.

Pırasalar hafif yumuşayınca, sarımsak ve rende havuçları da ekleyin. Sotelemeye devam edin.

Bütün malzeme yumuşadıktan, yenebilecek kıvama geldikten sonra baharatları, kuş üzümünü ve peyniri ekleyin ve şöyle bir karıştırıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Süt, yumurta ve sıvıyağ ile bir karışım hazırlayın

Bir yufkayı tezgaha serip, yumurtalı karışımdan bolca sürün. Üzerine ikinci yufkayı koyun ve onun da üzerine karışımdan bolca sürün.

Yufkayı 8 dilime bölün ve harcı her dilimin geniş yerine koyup, tombul bir sigara böreği sararmış gibi sarın. Diğer 2 yufka içinde aynı işlemleri tekrarlayın.

Sardığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurtalı karışımdan sürün, ister susam, ister çörek otuyla süsleyin.

Önceden ısınmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...


SAAT: 13:46

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306