Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KADIN AİLE ÇOCUK.::. > Kadın-Aile-Çocuk > Çocuk ve Aile Sağlığı

Konu Kimliği: Konu Sahibi Nesli_Nur,Açılış Tarihi:  01 Ocak 2013 (13:19), Konuya Son Cevap : 13 Ocak 2013 (08:12). Konuya 9 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 01 Ocak 2013, 13:19   Mesaj No:1
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
Nesli_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Nesli_Nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20510
Üyelik T.: 01 Ekim 2012
Arkadaşları:24
Cinsiyet:
Mesaj: 1.012
Konular: 166
Beğenildi:76
Beğendi:1
Takdirleri:187
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart 9 yaşındaki çocuğun 400 sanal arkadaşı var!!

9 yaşındaki çocuğun 400 sanal arkadaşı var!!




AİLELER DİKKAT!!

İnternet Geliştirme Kurulu, geçen yıl, ailelerin gözetiminde 9-16 yaş aralığındaki çocukların katıldığı bir anket çalışması yaptı. Kurul Başkanı Serhat Özeren, dokuz yaşındaki bir çocuğun internetten 400 arkadaş edindiğini belirlediklerini söyledi. Sanal ortamın, kontrolsüzce gezinen küçük yaştaki çocuklar için birçok tehlike içerdiğini belirtti.
Türkiye’de internet abone sayısı artarken kullanıcıların yaşı düşüyor. Artık ilkokul ve ortaokul çağında da internet yaygın olarak kullanılıyor. Tedbir alınmadığı takdirde çocuk, sanal ortamda, sadece sokakta olabileceği sanılan birçok olumsuzlukla karşılaşıyor. İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren, sosyal medyanın tehlikelerine işaret ederek aileleri uyanık olmaya çağırdı. 19 milyon 500 bin kullanıcıdan 1 milyon 400 bininin güvenli internet’e geçtiğine dikkat çekti. Çocukların yaşını büyük göstererek sanal arkadaş edindiklerini aktaran Özeren, 524 çocuk üzerinde yaptıkları anket sonuçlarını Zaman ile paylaştı. Özeren, dokuz yaşındaki bir çocuğun internette 400 arkadaşı olduğunun ortaya çıktığını söyledi ve “Bu yaştaki bir erkek çocuğun en fazla 20-30 arkadaşı olur. Çocukların tanımadıkları kişilerle arkadaşlık kurmaları doğru değil. Aileler dikkatli olmalı. Nasıl gece geç saatlerde tek başına sokağa çıkarmıyorlarsa, internetle de baş başa bırakılmamalılar.” dedi. Prof. Dr. Ercan Tatlıdil, internetin ihtiyaçtan çıkıp alışkanlık haline geldiğini ifade etti. Prof. Dr. Nesrin Dilbaz ise “Tanımadığımız birini evimize almayız. Fakat internet aracılığıyla başka insanları evimize kadar getirebiliyoruz.” dedi. Dilbaz, 18 yaşın altındaki çocukların riski anlayamadığını, internetteki bilgileri doğru zannettiğini belirtti.
Sosyal medyada 13 yaş ve üzerinde olanlar sitelere üye olabiliyor. Dünya genelindeki uygulama da bu yönde. Ancak herhangi bir şekilde kimlik denetimi yapılmadığı ve başvurular beyana tabi olduğu için de küçük çocuklar yaşlarını büyüterek sosyal paylaşım sitelerine üye olabiliyor. Uzmanlara göre sosyal medyada küçük yaştaki çocukların arkadaşlık kurması hırsızlık, dolandırıcılık ve çocuk kaçırma gibi sonuçlara yol açabiliyor. Teknolojideki gelişmeyle birlikte internet kullanımı da her geçen gün artıyor. 1 Ocak 2012 tarihinde 14 milyon 100 bin olan geniş bant internet abone sayısı geçen ay itibarıyla 19 milyon 500 binin üzerine çıktı. Çocukları internetin zararlı alışkanlıklarından korumak için başlatılan Güvenli İnternet Hizmeti’ne ise aileler yoğun ilgi gösterdi. Bir yıl içerisinde 1 milyon 400 bini abone olmak üzere güvenli internet kullanıcı sayısı 5 milyonu buldu. İlk ve ortaöğretim ile üniversitelerin yanı sıra kamu kuruluşlarında da bilinçli internet kullanımına ilişkin eğitim faaliyetleri düzenleneceğini aktaran İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Özeren, “Farkındalık oluşturmak gerekiyor. 40 yaş üstü ebeveynler ile çocukları arasında teknoloji konusunda ciddi bir fark var. Bunun için anne ve baba çocuğu takip edemiyor.” dedi.
Başkan Özeren, ana amacın 9-16 yaş grubunda olan çocukların internet üzerindeki sosyal paylaşım sitelerini kullanma alışkanlıklarının ortaya çıkarılması olduğunu belirtti. Araştırma 9-16 yaş arası 524 çocukla hanelerde yüz yüze gerçekleştirildi. Araştırmaya katılan çocukların o an yanlarındaki velilerinden izin alındı. Sorular sorulurken veli ve çocuğun aynı mekânda fakat birbirlerinden uzakta bulunmasına dikkat edildi. Araştırmanın saha çalışmasında kullanılan soru formunda, filtre sorular dahil toplam 38 soru soruldu. Bu 38 sorunun 25’i çocuğa, 13’ü ise yanında bulunan velisine soruldu. Çocukların yüzde 38,4’ü “her gün bir kere”, yüzde’30’u “her gün bir kereden fazla” ve yüzde 23’ü ise “haftada bir kereden fazla” interneti kullanmakta. Çocukların yüzde 84’ü şimdiki arkadaşlarıyla iletişim kurmak için, yüzde 32’si sosyal paylaşım sitesinde neler olduğunu görmek için, yüzde 31’i eski arkadaşlarını bulmak için, yüzde 28’i ise arkadaşlarının ve diğer kişilerin neler yaptığını öğrenmek için sosyal paylaşım sitesini kullandığını belirtti.
‘Çocuk için internet gereklilik değil bağımlılık’
Ege Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Tatlıdil: Son yıllarda internet kullanımı bir gereklilikten çok alışkanlık haline geldi. İnterneti kullanma alışkanlığı özellikle temel eğitim çağında olan 8-9 yaşındaki çocuklarda fevkalade yanlış kullanılıyor. Özellikle alışkanlığın bağımlılık haline gelmesi, çocuğun sosyal yaşamdan kopmasına, gerçek yaşamda arkadaş bulamamasına neden oluyor. Anne-baba çocuğuna internet kullanımında rehberlik etmeli. Çocuk hangi alanlara giriyor ve hangi yaştan insanlarla arkadaşlık kuruyor, bilmeli. Sanal ortamda kurulan arkadaşlıklar çocukları gerçek yaşamdan koparıyor.
Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nesrin Dilbaz: Çocuklarımızı tanımadığımız kişilerin evine göndermeyiz. Hiç tanımadığımız birini arkadaşı da olsa evimize almayız. Fakat internet aracılığıyla çocuğumuzu dünyanın başka köşesine gönderiyoruz ya da başka insanları evimize kadar getirebiliyoruz. Çocuklar açık bir tehlikede. 18 yaş altındaki çocuk, riski anlayamıyor. İnternetteki bilgilerin doğru olduğunu zannediyor. Kimlik, cinsiyet belli değil.
Aileler nasıl önlem almalı?
Anne-baba çocuğun internet kullanımını kontrol altında tutmalı.
Çocuğun hangi siteleri ziyaret ettiği takip edilmeli.
İnternet kullanımı için zaman sınırlaması olmalı.
Çocuğun rahat takibi için bilgisayar, oturma odasında bulunmalı.
Sosyal paylaşım sitelerine giren çocukların kimlerle arkadaşlık kurduğu bilinmeli.
Yabancılarla arkadaşlık kurmanın tehlikeleri anlatılmalı.


(zaman gazetesindn alıntı)
__________________
Derdi dünya olanin dünya kadar derdi olur...
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Nesli_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
inşikak süresini tanıyalım.. Sorularla Sureleri Tanıyalım bilinmez 7 2687 26Haziran 2015 14:55
muttaffifin suresini tanıyalım.. Sorularla Sureleri Tanıyalım bilinmez 10 5335 24Haziran 2015 14:17
Kıyamet Suresini Sorularla Tanıyalım Sorularla Sureleri Tanıyalım bilinmez 11 6263 28 Nisan 2015 16:18
Tahrim Süresini Tanıyalım Sorularla Sureleri Tanıyalım bilinmez 11 5640 03 Mart 2015 06:46
Casiye Süresini Tanıyalım Sorularla Sureleri Tanıyalım bilinmez 9 3100 28 Ekim 2014 06:36

Alt 01 Ocak 2013, 13:56   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
iklimya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:iklimya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 90
Üyelik T.: 21 Ağustos 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Ankara
Mesaj: 513
Konular: 114
Beğenildi:31
Beğendi:0
Takdirleri:112
Takdir Et:
Standart Cevap: 9 yaşındaki çocuğun 400 sanal arkadaşı var!!

Bu yazılanları sadece haber olarak okuyup gecmemek gerekiyor.
Bu hafta sonu basımdan gecen bir hadiseyi sizlerle paylasayım ki durumun ciddiyetini daha iyi anlayabilelim.
Malumunuz ben özel bir yurtta egitmenim. Öğrenciler ayda 1 defa hafta sonu ev iznine cıkarlar. Cıkıs oldu yurda dönme vakti geldi, 13 yasında bir öğrenci kapıdan girdi selam verdi. Aramızda şöyle bir diyalog gecti, söze ilk ben basladım:

-"Oooo hosgeldiniz merve hanım nasılsınız masallah hafta sonu internetten hic ayrılmadınız, facede sürekli online oldunuz, size telefon tv ve internet yasak degil miydi" dedim.
(İşinizde uzmansanız cocugun yüz ifadesinden halini anlarsınız)
Sözüm daha bitmeden:
- Hayır hocam benim facem yokki, dedi. (yalan söyledigi anında savunmaya gectiginden belliydi)
-Ya öyle mi o zaman facede gezen kimdi senin ruhun mu, dedim.
- ...
Başını önüne egdi.
(Anladım ki hedefimi 12 den vurmustum, ses tonumu biraz ciddileştirerek)
- Hemen yukarı git adresi ve şifreyi getir, dedim.
Cocuk gitti adresi şifreyi yazmıs getirdi. Gecenin ilerleyen saatlerinde bir bakayım şu face illetinde neler var dedim actım.
Önce anlam veremedim, cünkü ben face kullanıcısı degilim dogal olarak acemilik yasıyorum. Avatarda sacı bası dagınık, itici ve şımarık bir ifadeyle yabancı bir resim. (Allahın yarattıgı masallah resimdeki kimse cok güzel kız)
Anladım ki avatara baska bir kızı koymus ki daha cazibeli olsun diye...
Neyse ya sabır dedim birde arkadas listesine bakayım, aradım taradım karmasanın icinde buldum, ilk basta gözlerime inanamadım, burası neresi nasıl bir dünya dedim, toplam 358 kişi ekliydi.
Nasıl böyle birsey olabilirdi, 13 yasında bir cocuk ve arkadas olarak eklediklerinin cogu insanlıktan nasibini almamıs, müstehcen nicklerle dolu, insanın icine buhran veren bir ortam..
***
Takdir sizlere ait, anne babalar olarak hala bu avarelikte devam edersek vay başımıza gelenler.
Velilerden hic memnun degilim cünkü cocuklarını tanımıyorlar. Cocuklar o kadar akıllılar ki duygusal bagları olan anne ve babalarını ayakta uyutuyorlar. En kötüsü de cocuklarının yaptıkları bu berbat hallere inanmıyorlar .))
Belayı huzursuzlugu mutsuzlugu sıkıntıyı sokakta aramaya gerek yok evimizin icine baksak hepsini görecegiz. Performans ödevi bilmem ne dersi diye sizleri ikna etmelerine izin vermeyin, internet ve tv belalarından körpeleri kurtarın.
Rabbimiz yar ve yardımcımız olsun.

(NOT: Bu arada cocuga söylemiş oldugum hersey hayal ürünüydü, hicbir bilgim yoktu,
ortaya bir laf attım cocukta hemen tuttu .)) en büyük sebebi anne babasını kandırdıgı gibi bizleri kandıramayacagını keşfedememiş olması)
vesselam.
__________________
Bismillah diyerek...
Alıntı ile Cevapla
Alt 01 Ocak 2013, 14:04   Mesaj No:3
Avatar Otomotik
Durumu:hznbnm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 22925
Üyelik T.: 13 Aralık 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 68
Konular: 11
Beğenildi:11
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: 9 yaşındaki çocuğun 400 sanal arkadaşı var!!

güzel bir konuya değin mişsiniz,fakat zaman cok değişti,mesela?
Ben orta okulda dönem ödevimi hazırlamak için haftalarca bulunduğum ildeki kütüphaneye giderdim,ansiklopedilerin içinden ödevimi bulmam sürerdi 2,3 gün,birde bunu kağida dökmek vardı tabi,imkanı olanlar fotokopi çektirirdi,olmayanlar yazmak zorundaydı,biz yazardk yani,çıktı almazdık,internete veya cafelere oyun için ,sosyal ağlar olmasa bile ödev için gtmezdik,yoktu zaten böyle bir şey,sonra ne oldu,internet hizmetimize sunuldu,adamın biri çıktı, ben yıllar önce kaybet tim bir arkadsımı bulmak için su programı geliştrdm dedi ve çeşitli sosyal agları hzmetimize sundu,stratejik only oyunlar çıktı,vs.vs,biz bize bedavaymış gbi gösteriken bu hizmet leri cok benimsedik,cok önemser hale geldik,haliyle örnek oldugumuz evlatlarımızda bunları önemser hale gelmeye başladı,sadece evde kısıtlamalarla bunun önüne ne kadar gecebilırizki ? veya caydırıcılık yönündn ne kadar etkili olabilirizki?
Alıntı ile Cevapla
Alt 01 Ocak 2013, 14:14   Mesaj No:4
Medineweb Sadık Üyesi
iklimya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:iklimya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 90
Üyelik T.: 21 Ağustos 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Ankara
Mesaj: 513
Konular: 114
Beğenildi:31
Beğendi:0
Takdirleri:112
Takdir Et:
Standart Cevap: 9 yaşındaki çocuğun 400 sanal arkadaşı var!!

Alıntı:
hznbnm Üyemizden Alıntı Mesajı göster
güzel bir konuya değin mişsiniz,fakat zaman cok değişti,mesela?
Ben orta okulda dönem ödevimi hazırlamak için haftalarca bulunduğum ildeki kütüphaneye giderdim,ansiklopedilerin içinden ödevimi bulmam sürerdi 2,3 gün,birde bunu kağida dökmek vardı tabi,imkanı olanlar fotokopi çektirirdi,olmayanlar yazmak zorundaydı,biz yazardk yani,çıktı almazdık,internete veya cafelere oyun için ,sosyal ağlar olmasa bile ödev için gtmezdik,yoktu zaten böyle bir şey,sonra ne oldu,internet hizmetimize sunuldu,adamın biri çıktı, ben yıllar önce kaybet tim bir arkadsımı bulmak için su programı geliştrdm dedi ve çeşitli sosyal agları hzmetimize sundu,stratejik only oyunlar çıktı,vs.vs,biz bize bedavaymış gbi gösteriken bu hizmet leri cok benimsedik,cok önemser hale geldik,haliyle örnek oldugumuz evlatlarımızda bunları önemser hale gelmeye başladı,sadece evde kısıtlamalarla bunun önüne ne kadar gecebilırizki ? veya caydırıcılık yönündn ne kadar etkili olabilirizki?
Bakınız zaten en önemli olan seyde cocugu ev icinde kontrol altında tutmaktan öte dısarıda takip altına almaktır. Öyle bir zamanda yasıyoruz ki, cocugu okula gönderince derin bir nefes alacak kadar acizleştik, zavallı konuma düşürüdük. ohh be kafam 3-5 saat rahatlayacak psikolojisine girdik.
Size güvenmesini ve sizin de ona güvendiginiz hissiyatını ona tattırın. Tabiri caizse cocugun dısarıdan aldıgı zehirleri eve gelince panzehirle yok edin. Fakat bunu yaparken bitmek tükenmek bilmeyen bir gayrete bürünün. İstemediginiz tavırlarda ısrarcı davranırsa nimetleri elinden alarak cezalandırın. Mesela bisikletini cok seviyorsa, 1 ay bisiklete binmeme cezası verin. ( benim egitim anlayısımda dayak asla yoktur, tavsiye etmem, cezalar caydırısı olmalıdır diye düsünürüm) Ama bunu yaparken mutlaka istikrarı ve kararı bozmayın.
Daha öncede belirttigim gibi cocuklar anne babayı kandırmayı meslek edinmişler .))
__________________
Bismillah diyerek...
Alıntı ile Cevapla
Alt 01 Ocak 2013, 15:29   Mesaj No:5
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
Nesli_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Nesli_Nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20510
Üyelik T.: 01 Ekim 2012
Arkadaşları:24
Cinsiyet:
Mesaj: 1.012
Konular: 166
Beğenildi:76
Beğendi:1
Takdirleri:187
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: 9 yaşındaki çocuğun 400 sanal arkadaşı var!!

hayatımızı kolaylaştırdığını düşündüğümüz internet , aslında her nekadar farkında olmasakta bizlere telafisi olmayan zararlar vermektedir.Herşey tüm deneyimli annelerin,pedagogların,atalarımızın vs. dediği gibi herşey ailede bitmektedir.Çocuklar ilk doğduklarında bembeyaz bir sayfadır onları biz doldururuz.


bu arada İKlimya hocam sizi tebrk ediyorum iyi yaptınız .)
__________________
Derdi dünya olanin dünya kadar derdi olur...
Alıntı ile Cevapla
Alt 01 Ocak 2013, 15:34   Mesaj No:6
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
Nesli_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Nesli_Nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20510
Üyelik T.: 01 Ekim 2012
Arkadaşları:24
Cinsiyet:
Mesaj: 1.012
Konular: 166
Beğenildi:76
Beğendi:1
Takdirleri:187
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: 9 yaşındaki çocuğun 400 sanal arkadaşı var!!

bu arada ödül ve ceza çocuk yetiştirmekte iki altın kuraldır

yukarda anlattınız gibi bir haber gözü ile bakmamalıyız olaya en basitinden kardeşimiz çocuğumuz bilgisayarın başında ne yapıyor ? sorusunu kendimize sorabilmeliyiz,geçen gün okuma yazması olmayan bir komşumun evine gittim oğlu bir yandan facede oyun oynuyordu diğer yandan müzik dinliyordu gariban annesi de oğlunun meyvesini herşeyini bilgisayar masasına bırakmış sanırsınız pc de proje üretiyor annesine ahmet niye ders çalşmyor dedım annesi ne bilsin gariban kadın sorma kızım hocası proje ödevi vermiş onu yapıyor, gülermisin ağlarmısın ? kadına çocuğun seni kandırıyor mu desem yoksa çocuğa mı kızsam iki nasihat mı etsem bilemedim ..
__________________
Derdi dünya olanin dünya kadar derdi olur...
Alıntı ile Cevapla
Alt 01 Ocak 2013, 15:39   Mesaj No:7
Avatar Otomotik
Durumu:ykuzy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 24035
Üyelik T.: 01 Ocak 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 1
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: 9 yaşındaki çocuğun 400 sanal arkadaşı var!!

facebook hesabım benim var ama öleleri var ki yaş 8 1500 arkadaşı var hadi herşeyi geçtim bu cocuk online oyun oynuyor ve bu cocugu birisi aklına girerek kaçırıyor en ilginç olanıda polis bu adamı facebook tan yakalıyor vaktım yok özet şeklinde bu olayı anlattım ama cok ibret verici... aklını kullananlar facede ne yaşını bence hiçbir bilgisini paylaşmaz dünya kötü kollıcan kendini
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Ocak 2013, 13:18   Mesaj No:8
Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:ibrahim73 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 22983
Üyelik T.: 14 Aralık 2012
Arkadaşları:8
Cinsiyet:erkek
Mesaj: 162
Konular: 0
Beğenildi:81
Beğendi:227
Takdirleri:1075
Takdir Et:
Standart Cevap: 9 yaşındaki çocuğun 400 sanal arkadaşı var!!

bir kişinin 400 arkadaşı varsa o zaman gelin müslüman kardeşlerim elele kıyameti şek şüphe olmadan bekleyelim gerçekten tüyler ürpetici allahım sen bizleri ve tüm müslümanları bu tehlikeye düşürme amin
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Ocak 2013, 19:49   Mesaj No:9
Medineweb Sadık Üyesi
muuskem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muuskem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21263
Üyelik T.: 02 Kasım 2012
Arkadaşları:9
Cinsiyet:-
Memleket:-
Mesaj: 676
Konular: 38
Beğenildi:32
Beğendi:6
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: 9 yaşındaki çocuğun 400 sanal arkadaşı var!!

Alıntı:
ibrahim73 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
bir kişinin 400 arkadaşı varsa o zaman gelin müslüman kardeşlerim elele kıyameti şek şüphe olmadan bekleyelim gerçekten tüyler ürpetici allahım sen bizleri ve tüm müslümanları bu tehlikeye düşürme amin
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Ocak 2013, 08:12   Mesaj No:10
Medineweb Sadık Üyesi
dua dilencisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:dua dilencisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6969
Üyelik T.: 10 Şubat 2009
Arkadaşları:32
Cinsiyet:
Memleket:Ankara
Mesaj: 999
Konular: 28
Beğenildi:102
Beğendi:27
Takdirleri:690
Takdir Et:
Standart Cevap: 9 yaşındaki çocuğun 400 sanal arkadaşı var!!

İlkokul ve lise dönemindeki çocuklar ve gençler teknolojide inanılmaz öndeler aile bağlarını kopardığı gibi çocuğun beyninde 2 ci bir dünya yerleşiyor .Çocuk sanal alemin yalancılığına ve sahteliğine kaptırmış sahte bir sevgi içinde öğrenciliğini ve aile ortamından bile bi haber ..Normalde sakin olan bir ilköğretim öğrencisinin fecesine göz attık öğretmeniyle bilinç altına gizlenmiş tüm iğrençlikleri sergilemiş diğer arkadaşlarına tehdit msjları rahatsız edici resimler ciddi anlamda anne ve babaların daha duyarlı olmaları lazım ...Konu güzel emeğine sağlık...
__________________
Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır..
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
7 yaşındaki çocuğun ben neyim şiiri Kara Kartal Şiirler ve Şairler 3 14 Mayıs 2022 17:51
Eski Erkek Arkadaşı nurşen35 Çocuk Ve Gençlik Eğitimi 0 24 Temmuz 2020 01:27
Hayat Arkadaşı :) Arın Fıkralar-Hikayeler 13 20 Temmuz 2019 23:44
8 yaşındaki çocuğun sohbet ağlaması talibetün Videolar/Slaytlar 0 08 Ağustos 2012 17:37
Yol Arkadaşı Huzurİslam Hadis-i Şerif 0 03 Aralık 2008 02:10

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.