Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KADIN AİLE ÇOCUK.::. > Kadın-Aile-Çocuk > Çocuk ve Aile Sağlığı

Konu Kimliği: Konu Sahibi azranur,Açılış Tarihi:  08 Temmuz 2014 (22:14), Konuya Son Cevap : 08 Temmuz 2014 (22:14). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 08 Temmuz 2014, 22:14   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
azranur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:azranur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36715
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:7
Cinsiyet:bayan
Memleket:Şehr-i VAN
Yaş:32
Mesaj: 1.089
Konular: 20
Beğenildi:61
Beğendi:172
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Anne- Babalar Bu yazıyı Mutlaka Okumalı

Anne- Babalar Bu yazıyı Mutlaka Okumalı

Kaybolan, hiçbir şeyden tat almayan, hayata gayesizce tutunan bir gençlik… Neden, niçin böyle oldu sorgulamaları. Bizim zamanımızda böyle değildi şikâyetleri, bu nasıl gençlik, yazık başıboş bir gençlik yetişiyor vayvelalarının ardı ardına geldiği bir zamandayız. Ne zaman anne babalardan oluşan küçük bir topluluk bir araya gelse çoğunluğunun bu tür şikâyetleşmelerini duyuyoruz artık. Her nedense bu şikâyetlere başlamadan, gençliği yargılamadan önce yapmamız gereken en doğru davranışın öz eleştiri yaparak anne-babalığımızı sorgulamamız gerektiğinin farkına varmadan yapıyoruz bütün sızlanmalarımızı.
Gençler ellerimizde tuttuğumuz dikenli gonca güller gibidirler. An gelir tomurcuklanırken güzel kokularını duyarız onların. An gelir güzel kokularının yanında heyecanla dikenlerini batırırlar bize. Hatta istemeden kanatabilirler yüreklerimizi, canımızı acıtırlar. Bizler anne babalar olarak o gül kokulu dikenleri sabırla, sevgiyle tutmayı öğrenmeliyiz. Zamanla nasıl nerde kime dikenlerini batıracaklarını, kime gül kokularını hissettireceklerini öğretene kadar.
Nasıl kapkara bir taş işlendikçe değerli elmaslar ortaya çıkarsa yetiştirdiğimiz evlatlarımızın da yaratılış fıtratlarında olan güzelliklerini ortaya çıkarmak bizim elimizdedir. En büyük hedefimiz, onların siretlerini ve suretlerini Kur’an ahlakı ile şekillendirmek olmalıdır. Maalesef öyle bir çağda yaşıyoruz ki, artık aileler evlatlarının sadece çok para kazanmasını, yüksek mevkilere gelerek etiket sahibi olmasını, sözde çok mutlu olmaları için bir yaşam kurmasını gençlerin hedefi haline getirmekte, onları kendi elleri ile bencilliğe ve mutsuz bireyler haline dönüşmesine seyirci kalarak, içi görünmeyen, dışı ise yalancı güzelliklerle dolu bir kafesin içine doğru itebilmektedirler. Resûlullah (s.a.v.) in şu hadisi bizlere adeta bugünü anlatmaktadır. Allah Resûlü (s.a.v.) şöyle buyurdu: “ Yazıklar olsun ahir zaman babalarına!” Bunun üzerine ashap sordu: “Yoksa müşrik mi olacaklar?
Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Hayır Müslüman kalacaklar; ama çocuklarına dini öğretmeyecek ve hatta çocukları dini öğrenmek istediklerinde onlara engel olacak ve onları dünya malı kazanmaya sevk edeceklerdir. İşte ben böyle babalardan uzağım; onlar da benden uzaktırlar.” Evet artık günümüz babaları ve anneleri böyle acı verici bir durumu kabullenmiş adeta bir yaşam biçimi haline getirmişlerdir. Bunun sonucunda ise batılıların deyimi ile güya kaliteli etiketli insanlar yetiştirmenin gururunu, sevincini yaşamaktadırlar. Nedir kaliteli insan? Aslında ne kadar da rencide edici bir kelimedir bu. Kalite dendiği zaman aklımıza sadece günlük hayatımızda kullandığımız, yerine göre gereksiz bile görülebilen eşyalar gelmesi gerekmez mi? Artık çocuklarımıza birer eşya gibi bakmaktan vazgeçmeli. Bu aşağılayıcı, onur kırıcı durumdan çocuklarımızı kurtarmalıyız. Onların öncelikle sevgi, merhamet şefkat ve güvene ihtiyacı olan inançla ve güvenle geleceğe hazırlamamız gereken birer bireyler olduğunu unutmamalıyız.
Başarılı ve mutlu insanların geçmişlerine şöyle bir baktığımız zaman bu kişilerin çocukluklarında kendilerine güven duyulan bir şeyleri başarabileceğine inanılan, bir işi başardığı için değil insan olduğu için anne babası tarafından sevilen, takdir elden, fikirleri saygı gören bir çocukluk ve eğitim süreci geçiren kişiler olduğunu görmekteyiz. Asıl başarı çocuğa gelecekte iyi insan olmayı hayatını onurlu ve şerefli bir şekilde sürdürebilmeyi öğretmek değil midir zaten? Evet, asıl başarı budur. Meslekler, etiketler, yüksek mevkiler, kazanılan paralar, bunlar sadece kişilerin hayatını rahatça sürdürebilmesi için birer araçtır. Asıl amaçsa bu araçları hem kendisi hem de başkaları için en güzel şekilde kullanabilen güzel ahlaklı insanlar yetiştirebilmektir.
Muhakkak ki bu hedef ve amaçla eğitilmiş çocuklar en güzel olgunluğa erişerek zirveye ulaşmış, yüreği huzurla dolu kişiler olacaktır. Geleceğimiz olan gençlerimizi ateşten korumak bizim en öncelikli görevimizdir. Onların önce kalplerini Kur’an ahlakı ile terbiye edebilmenin öneminin büyüklüğü asla göz ardı edilemez. Gönül insanı Hz Mevlana ne güzel öğütlemiş bizlere:
“Dilini terbiye etmeden önce yüreğini terbiye et; çünkü söz yürekten gelir dilden çıkar.”
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi azranur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Çocuklarımızı Ne Kadar Önemsiyoruz Çocuk ve Aile Sağlığı hakaşığı 4 1981 26 Ekim 2014 00:58
Tesettür Sadece Örtünmek midir? Tesettür Konuları Mihrinaz 3 2609 26 Ekim 2014 00:36
Hamilelik Esnasında Çocuk İçin Okunacaklar Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp azranur 0 1544 24 Ekim 2014 15:49
Gıda boyaları, DNA’nızı bozabilir/Medineweb Sağlık / Beslenme Mihrinaz 1 1822 08 Ekim 2014 09:49
Anne- Babalar Bu yazıyı Mutlaka Okumalı Çocuk ve Aile Sağlığı azranur 0 1582 08 Temmuz 2014 22:14

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Ah Anne Babalar Ahhh! - Sıtkı ASLANHAN Bi KuL Kadın-Aile-Çocuk 0 16 Ekim 2017 22:37
dgs 2014 e saatler kala bu yazıyı mutlaka okuyun !! makbergülü DGS (Dikey Geçiş Sınavı) 3 16 Temmuz 2014 19:41
Çocuğuna din eğitimi vermek için geç kalan anne–babalar ne yapmalı? vertyucek Çocuk ve Aile Sağlığı 0 27 Mart 2013 04:30
Anne ve Babalar Dikkat Etmelidirler İmamHüseyin Çocuk ve Aile Sağlığı 3 26 Ocak 2012 08:58
Babalar günü..babalar ağlıyor.. kurtmehmet Serbest Kürsü 0 20Haziran 2010 20:25

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.