Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Çorbalar

Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi:  12 Ağustos 2011 (17:24), Konuya Son Cevap : 16 Ağustos 2011 (23:17). Konuya 3 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 12 Ağustos 2011, 17:24   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.436
Konular: 575
Beğenildi:4526
Beğendi:6115
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Sütsüz Patates Çorbası /medineweb mutfağı

Sütsüz Patates Çorbası /medineweb mutfağı

HAVUÇLU ETİMEK TATLISI


Tabanı için

1 paket tuzsuz etimek
Havuçlu elmalı katman

3 adet orta boy havuç
1 adet elma
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kreması için

4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4.5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su


Etimek tatlısı nasıl yapılır?

Etimekleri, orta boy dikdörtgen bir borcam tepsiye dizin
Havuçları ve elmayı rendeleyin
şeker ve iki kaşık yağ ile beraber pişirmeye bırakın
Suyunu salıp,saldığı suyu çekene kadar pişirin
Ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın, etimeklerin üzerine dökün
Karamelli şurup için: 1 bardak şekeri bir tencereye koyup kısık ateşte arada karıştırarak eritin
Üzerine suyunu ve kalan bir bardak şekeri ekleyip,kaşığı içinden çıkarmadan kaynatın.
Limon suyunu ekleyip cıvık bir şurup olana kadar kaynatmaya devam edin.
Şerbeti havuçlu katmanın üzerinden dökün (isterseniz havuçlu kısmı dökmeden şurubu etimeklerin üzerine gezdirin.ben tarçın kokusu etimeklere geçsin diye bu şekilde yaptım)
Kremayı her zaman olduğu gibi pişirin. Havuçlu kısmın üzerine dökün.
Üzerine bolca hindistan cevizi serpip,soğumaya bırakın.
2-3 saat sonra dilimleyerek servis yapın.






AFİYET OLSUN

cahidenin mutfağı
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Ne söylerdin? Gündem/ Manşetler Kara Kartal 2 75 01 Mart 2024 08:31
Emine Aba Pazarda Videolar/Slaytlar Esma_Nur 8 350 04 Aralık 2023 17:23
Nehirden denize özgür Filistin 🇵🇸 Videolar/Slaytlar Kara Kartal 1 96 01 Aralık 2023 16:41
Hayallerimizi gerçekleşdirme bölümü Kişisel Gelişim ve Psikoloji Kara Kartal 12 378 01 Aralık 2023 16:29
Çok önemli tesbit Sağlık / Beslenme Esma_Nur 0 106 25 Kasım 2023 20:21

Alt 16 Ağustos 2011, 15:16   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.436
Konular: 575
Beğenildi:4526
Beğendi:6115
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Medineweb Mutfağı

Sütsüz Patates Çorbası



Malzemeler

3 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı pirinç
1 diş sarmısak
1 silme yemek kaşığı salça
Zeytinyağı, tuz, nane
Yeteri kadar karışık et suyu ve içme suyu


Patates çorbası nasıl yapılır?

Bir adet soğanı doğrayın.Az zeytinyağında hafif sarartın
Salçasını koyun eritin.
Patatesleri soyup yemeklik doğrayın, onuda soteleyin.
Sarmısağı ikiye içine bölüp atın.
Pirincini et suyunu katıp pişmeye bırakın.
Pirinç ve patatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Çorbayı pürüzsüz olana kadar blendırdan geçirin.
Koyu olmuşsa sıcak su katarak çorbayı açın
Kuru nane katıp karıştırın.








***TEPSİDE KOLAY İÇLİ KÖFTE***

Malzemeler

4 su bardağı sarı ince bulgur (simit)
Islatmak için 3 su bardağı su
2 su bardağı un
4 adet küçük haşlanmış patates
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
2 tatlı kaşığı kadar tuz
İç malzemesi

4-5 tane büyük boy soğan
400 gr yağlı kıyma
1 yemek kaşığı karışık salça
yarım demet maydanoz
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
karabiber,yenibahar,kimyon,pulbiber
Arzuya göre dövülmüş ceviz (sevdiğiniz miktarda)
Üzeri için: 50 gr. tereyağı


Sini köftesi nasıl yapılır?

Bulguru ıslatın, bu arada diğer içli köftelerde olduğu gibi içi hazırlayın.
Islanan bulgura un, salça, rendelenmiş patates ve tuzu katın. Azar su ilavesiyle yumuşak bir köfte hamuru elde edin. Ben bu ölçü için yaklaşık bir su bardağı su ilave ettim.
Macun kıvamına gelen hamurdan elinize yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yassıltın.
Yağlanmış tepsiye(Ben büyük boy borcam tepsi kullandım)parça parça koyun ve elinizle bastırarak boşlukları doldurun.
Üzerine hazırladığınız iç harcını serin.
Alt kısımda olduğu gibi üstede aynı işlemi uygulayarak köftenin üstünü kapatın.
Köfteyi kek dilimler gibi dilimleyin.
Her bir dilimin üzerine bir parça tereyağı koyun.
200 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. (eğer köfte kısmı çok ince olmuşsa 30 dakika da yeterli olur.
Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis edin.


__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 16 Ağustos 2011, 21:25   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
dua dilencisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:dua dilencisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6969
Üyelik T.: 10 Şubat 2009
Arkadaşları:32
Cinsiyet:
Memleket:Ankara
Mesaj: 999
Konular: 28
Beğenildi:102
Beğendi:27
Takdirleri:690
Takdir Et:
Standart Cevap: Medineweb Mutfağı

Ellerine sağlık Esmanur tadmış kadar oldum bu başlığa bende ilerki zamanlarda ekleme yapacam inşallah )
__________________
Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır..
Alıntı ile Cevapla
Alt 16 Ağustos 2011, 23:17   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.436
Konular: 575
Beğenildi:4526
Beğendi:6115
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Medineweb Mutfağı

Alıntı:
dua dilencisi Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Ellerine sağlık Esmanur tadmış kadar oldum bu başlığa bende ilerki zamanlarda ekleme yapacam inşallah )
bekliyoruz katılımlarını ve forumdaki bynların katılımlarını
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
"Salçalı Un Çorbası // medineweb mutfağı su damlası Çorbalar 1 27 Kasım 2019 17:16
Köfteli Erişteli Mercimek Çorbası/medineweb mutfağı KardelenGül Çorbalar 0 26Haziran 2016 11:06
Anadolu Çorbası /medineweb mutfağı su damlası Çorbalar 1 12 Şubat 2015 22:41
Dere Otlu Kabak Çorbası /medineweb mutfağı su damlası Çorbalar 2 12 Aralık 2014 23:56
Brokoli Çorbası/medineweb mutfağı su damlası Çorbalar 0 20 Temmuz 2012 17:05

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.