"Ayran Așı Tarifi"/medineweb Malzemeler 1. 5 su bardağı buğday 1 su bardağı nohut 1 yumurta 1 yemek kaşığı un Yarim kg süzme yoğurt (Bu çorbanın özelliği süzme yoğurt normal yoğurtla hiç denemedim) Taze nane 6 veye 7 tutam Yarım haşlanmış mısır (Olmasa da olur ama çok yakışıyor) Yapılışı; İlk olarak buğdayımız nohutumuz haşlanmış olması gerekli mısırı ben dışarda haşlanmış olarak aldım. Çorbayı yapıcağımız tencereye yoğurdu koyalım. İçine yumurtayı ve unu koyup güzelcene karıştıralım. Yavas yavas suyunuda ekleyin. Kıvamını kontrol edin her yoğurt bir değil o yüzden suyu kontrollü ve yavaş dökün. Ayran hazır olduğunda haşlanmış bütün malzemeleri içine koyun. Naneyi de doğrayıp ekleyelim. Ve ocağa alıp kaynayıncaya kadar karıştıralım. Karıştırmayı bırakmayın ve bi yöne doğru karıştırın bu ikisini yaparsanız kremsi mükemmel bi sonuç elde edersiniz Çorbamız kaynamaya başlayınca bırakalım. 2 dk karıştırmadan kaynasın. Ve ocağı kapatıp tuzunu ekleyip tuzu ocak kapatırken atıyoruz ki kesilme olmasın. Dinlendirin 5dk sonra yiyebilirsiniz. Afiyet olsun. |
SAAT: 03:47 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.