Medineweb Forum/Huzur Adresi
Geri Git   Medineweb Forum/Huzur Adresi > .::MEDİNEWEB DİN HİZMETLERİ ALAN BİLGİSİ SINAVLARI-(DHBT).::. > DHBT-1-Sınav Konuları > Deneme Sınavlar/Paylaşımlar

Konu Bilgisi: Konu Sahibi Medineweb,Açılış Tarihi:  16.Şubat.2013 (22:55), Konuya Son Cevap : 18.Ağustos.2013 (20:10). Konuya 46 Mesaj yazıldı

Etiketlenen Üyelerin Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5.00 puandır.
Alt 17.Şubat.2013, 16:14   Mesaj No:11
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik tarihi: 04.Şubat.2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:31
Mesajlar: 5.140
Konular: 821
Beğenildi:254
Beğendi:0
Takdirleri:374117
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TEST-1

yeterlilik sınavına hazırlık soruları -TEST-11
16)Acbü'z-zeneb nedir?

a)Günahkar insan b)Aciz günahkar
c)Kuyruk sokumu kemiği d)Kafa tası kemiği

17)Yüce Allah'ın insanları hesaba çekmek üzere tekrar dirilişten sonra bir araya toplanmasına ne ad verilir?

a)Ba's b)Araf c)Arasat d)Haşir


18)Aşağıdakilerden hangisi kıyamet büyük alametlerinden değildir?

a)Duman b)Deccal
c)Dabbetü'l-arz d)Dünya malının bollaşması


19)"Kıyametin kopuşunu belirtmek ve kıyamet koptuktan sonra bütün insanların mahşer yerinde toplanmak üzere dirilmelerini sağlamak için İsrafil(a.s) tarafından üfürülecek olan boru"ya ne ad verilir?

a)Boru b)Sual c)Sur d)Nur


20)Aşağıdakilerden hangisi ahirete inanmayı gerektirmez?

a)İnsandaki adalet duygusu
b)İnsandaki sorumluluk duygusu
c)İnsandaki sonsuzluk ve ebedilik duygusu
d)İnsanın başı boş ve amaçsız yaratılışı


21)"Müctehidin bir meselede,özel bir delil sebebiyle,o meselenin benzerlerinde verdiği hükümde vaz geçip başka bir çözümü benimsemesi,yada iki farklı kıyas imkanı bulunduğunda, ilk bakışta dikat çekmeyen kıyası(kapalı kıyası) gerekçe birliği açısından daha güçlü bulduğu için açık kıyasa tercih etmesi"aşağıdakilerden hangisi ifade eder?

a)Kıyas b)İstishab c)İcma d)İstihsan


22)-Yorum yoluyla da olsa-nasların kapsamına girmeyan yada"illet"bağ kurularak(kıyas yoluyla) nasta düzenlenmiş bir olaya bağlanmayan fıkhı bir meselenin hükmünü İslam fıkhının genel ilkelerine göre belirleme yöntemi neyi ifade eder?

a)İstishab b)Sedd-i Zerai
c)İstislah d)İstihsan


23)İslam dininin,insanların dünya ve ahiret mutluluğunu sağlamak üzere getirdiği kuralların bütünü için hangi ifade kullanılamaz?

a)Şer'i hükümler b)Ahkam-ı şer 'iyye
c)İlahi hükümler d)İnsani hükümler


24)Aşağıdakilerden hangisi Allah ve Resul'ünün mükelleften yapılmasını kesin ve bağlayıcı tarzda istediği zanni delille sabit olan fiil demektir?

a)Farz b)Mübah c)Sünnet d)Vacip


25)Aşağıdakilerden hangisi dinen ve ya hukuken yapılmasına müsaade edilen fiilleri ifade eder?

a)Müstehap b)Mubah c)Cevaz d)İbadet



26)Aşağıdakilerden hangisi şer'an izin verilmiş,hakkında şer'i bir yasklama ve kısıtlama bulunmayan davranış ve onun dini-hukuki hükmünü ifade eder?

a)Müstehap b)Mubah c)Cevaz d)Helal


27)Aşağıdakilerden hangisi şariin yapılmamasını kesin ve bağlayıcı olmayan tarzda istediği fiil ve davranışlardandır?

a)Mubah b)Haram c)Caiz d)Mekruh



28)Aşağıdakilerden hangisinde abdestli olmak medup değildir?

a)Yatmadan önce abdest almak
b)Vakit namazları için ayrı ayrı abdest almak
c)Kur’ana dokunmak
d)Ezan okumak


29)Aşağıdakilerden hangisi abdestin farzlarından değildir?

a)Yüzü yıkamak
b)Başı meshetmek etmek
c)Ayakları yıkamak
d)Niyet etmek

30)Aşağıdakilerden hangisi mest üzerine meshi geçersiz kılar?

a)Mestin abdestli olarak giyilmiş olması
b)Mestin ayağın abdestte yıkanması gereken yerlerini tamamen kaplamış olması
c)Dayanıklı ve sağlam bir maddeden yapılmış olması
d)Mestin içinde su alması

CEVAPLAR:

16(Cevap:C)
17(Cevap:D)
18:(Cevap:D)
19:(Cevap:C)
20(Cevap:D)
21:(Cevap:D)
22:(Cevap:C)
23:(Cevap:D)
24:(Cevap:D)
25:(Cevap:C)
26:(Cevap:D)
27:(Cevap:D)
28:(Cevap:C)
29:(Cevap:D)
30:(Cevap:D)
Alıntı ile Cevapla
Alt 17.Şubat.2013, 16:15   Mesaj No:12
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik tarihi: 04.Şubat.2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:31
Mesajlar: 5.140
Konular: 821
Beğenildi:254
Beğendi:0
Takdirleri:374117
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TEST-1

yeterlilik sınavına hazırlık soruları -TEST-12
31)Aşağıdakilerden hangisi mest üzerine meshi bozmaz?

a)Mestin ayaktan çıkması
b)Mesh süresinin bitmesi
c)Yocular için mesh süresinin 48 saati geçmesi
d)Mest içine giren suyun bir ayağın yarıdan fazla ıslatması


32)Aşağıdakilerden hangisi cinsi münasebet veya şehvetle meninin gelmesi (inzal) sebepleriyle meydana gelen ve belirli ibadetlerin yapılmasına engel olan hükmi kirlilik halinin adıdır?

a)Hades-i sağir b)Cünüplük c)Hayız d)Nifas


33)Aşağıdakilerden hangisinde gusletmek müstehap olarak görülmemiştir?

a)Cuma ve bayram namazları öncesinde gusletmek
b)Hac ve umre niyetiyle ihrama girerken gusletmek
c)Hayız halinin sona ermesiyle gusletmek
d)Arafat'ta vakfe için gusletmek


34)Aşağıdakilerden hangisi Cuma namazının vücup şartlarından değildir?
a)Kadın olmak b)Erkek olmak
c)Hür olmak d)İkamet


35)Namaz esasında avret yerinin açılmasıyla ilgili aşagıdakilerden hangisi doğrudur?

a)Açılan yer bir rükün eda edilecek bir süre açık kalmış ise kişinin namazı bozulur
b)Kendi iradesi açacak olursa namazı bozulmaz
c)Erkeklerde dizle ayak arası açılırsa namaz bozulur
d)Kadınlarda dizden aşağı açılırsa namaz bozulmaz


36)Namaz kılarken kıbleye yönelmek aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

a)Hadesten taharet b)İstikbal-i kıble
c)Necasetten taharet d)Setr-i avret


37)Her şeyin gölgesi doğudan batıya doğru düşmekte iken,bundan sonra batıdan doğuya doğru düşmeye başlar.İşte güneşin tam bu yarı yola geldiği anda yere düşen gölgesine ne ad verilir?

a)Fecr-i sadık b)Beyaz-ı müstetil
c)Fey-i zeval d)Beyaz-ı müsta'razi


38)Aşağıdakilerden hangisi "itaat,teslimiyet ve tevazu içinde eğilmek,yere kapanmak,yüzü yere sürmek"anlamların gelir?

a)Rüku b)Kıyam c)Secde d)Kıraat


39)Aşağıdakilerden hangisi namazın vaciplerinden değildir?

a)Farz namazlarının ilk iki rek'atında Fatiha suresini okumak
b)Namaza Allahüekber sözüyle başlamak
c)Farz olan kıraati ilk iki rek'atta yerine getirmek
d)Namazın sonunda teşehhüt miktarı oturmak


40)Aşağıdaki eşlestirmelerden hangisi yanlıştır?

a)İtimat:İmama uyan kişi
b)Tesmı:Rükudan doğrulurken Semiallahülimen hamideh demek
c)İrsal:Tekbirden sonra elleri sallamak
d)Tahmid:Rabbena leke'l hamd demek


41)Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a)Tıval-i mufassal:Hucurat suresi ile Büruc suresi arasındaki sureler
b)Evsat-i mufassal:Büruc suresi ile Beyyine suresi arasındaki sureler
c)Kısar-ı mufassal:Büruc suresi ile Beyyine suresi arasındaki sureler
d)Kısar-ı mufassal:Beyyine suresinden Nas suresine kadar olan sureler


42)Aşağıdakilerden hangisi imamlığa ehil değildir?

a)Kur'anı daha güzel okuyan
b)Daha muttaki olan
c)Yaşça daha büyük olan
d)Boyu daha uzun olan


43)Müteneffil nedir?

a)Vacip namaz kılan
b)Nafile namaz kılan
c)Farz namaz kılan
d)Cemaatle namaz kılan

44)Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

a)İmamın namazının bozulması kendisini bağlar,cemaatin namazı bozulmaz
b)İmamın namazının bozulması durumunda cemaatin namazıda bozulur
c)Muktedinin fiillerinden dolayı imamın namzı bozulmaz
d)İmamın okuması cemaatin okuması yerine geçer

45:Aşağıdakilerden hangisi yastı namazından sonra kılınan vacip hükmündeki namazdır?

a)Teheccüd b)Vitir
c)Tesbih d)Bayram


CEVAPLAR:

31:(Cevap:C)
32:(Cevap:B)
33:(Cevap:C)
34:(cevap:A)
35:(Cevap:A)
36:(Cevap:B)
37:(Cevap:C)
38:(Cevap:C)
39:(Cevap:D)
40:(Cevap:A)
41:(Cevap:C)
42:(Cevap:D)
43:(Cevap:B)
44:(Cevap:A)
45:(Cevap:B)
Alıntı ile Cevapla
Alt 17.Şubat.2013, 16:15   Mesaj No:13
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik tarihi: 04.Şubat.2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:31
Mesajlar: 5.140
Konular: 821
Beğenildi:254
Beğendi:0
Takdirleri:374117
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TEST-1

yeterlilik sınavına hazırlık soruları -TEST-13
1)Müzdelife'de akşam ile yatsının yastı namazının vaktinde birlikte kılınması ne ile ifade edilir?

a)Vakfe b)Cem'-i te'hir

c)Cem'-i takdim d)Cem'-i tevhıd


2)Hanifiler'e göre yolculuk, yağmur gibi cem'i mubah kılan mazeretlerin bulunması durumunda iki namazın ilkini son, ikincisini ilk vaktinde olmak üzere yapılan ce'uygulamasına ne ad verilir?

a)Cem'ü l muvasala b)Cem'-i te'hir

c)Cem'-i takdim d)Cem'-i tevhıd


3)Vaktinde kılınmayan namaza ne ad verilir?

a)Kaza b)Eda

c)Faite d)Faide


4)Vitir namazının kaza etmenin hükmü nedir?

a)Farz b)Sünnet

c)Mubah d)Vacip


5)O zamana kadar altı vakitten namazdan kazaya kalmamış bir kimseye aşağıdakilerden hangisi ile adlandırılır?

a)İman sahibi b)İhlas sahibi

c)Mal-mülk sahibi d)Tertip sahibi


6)Cenaze namazının hükmü nedir?

a)Vacip b)Farz-ayn

c)Farz-ı kifaye d)Sünnet


7)Cenaze namazının rükünleri nelerdir?

a)Kıyam-kıraat b)Rüku-secde

c)Tekbir-dua d)Kıyam-tekbir


8)Aşağıdaki oruçlardan hangisi mubahtır?

a)Zilliciye b)Şaban

c)Pazartesi-perşembe d)Hepsi


9)Aşağıdakilerin hangisinde oruç tutmak haram değildir?

a)Ramazan bayramının ilk günü

b)Ramazan bayramının 2.günü

c)Kurban bayramının 1ve 2.günü

d)Kurban bayramının 3ve4.günü


10)Oruç süresince yeme içme ve cinsi ilişkiden uzak durmak oruçla ilgili neyi ifade eder?

a)Vacipleri b)Şartları

c)Rükünleri d)Hiçbiri


11)Aşağıdaki oruçlardan hangisine akşam vaktinden başlayıp ertesi günün kuşluk vaktine kadar niyet edilemez?

a)Ramazan orucu

b)Nafile oruç

c)Kaza orucu

d)Hepsi


12)Balın zekatıyla ilgili hangisi yanlıştır?

a)Hanefi ve Hanbelılere göre 1/10 nisbetinde verilir

b)Şafii ve Malikilere göre 1/20 nisbetinde verilir

c)Şafii ve Malikilere göre zekat verilmez

d)Ebu Hanifiye göre balda nisap aranmaz


13)Aşağıdakilerin hangisi eski devirlerde yer altına gömülen veya herhangi bir sebeple yer altında kalan kıymetli eşyayı ifade eder?

a)Rikaz b)Nisab

c)Mal-i müstefad d)Hiç biri


14)Mevat topraklarda veya sahibi bilinmeyen topraklarda bulunan rikazların zekatı nasıl verilir?

a)1/5vergi olarak alınır, kalan 4/5 buna verilir

b)Mülk arazide bulunmuş ise Hanefiler'e göre4/5'i mülk sahibi veya varislerine ait olur

c)Bu eşyayı gayri müslim tebaadan biri veya çocuk da bulsa durumda bir değişiklik olmaz

d)Hepsi



15)Madenlerin zekatıyla ilgili hangisi yanlıştır?

a)Hanifi mezhepine göre madenlerde nisap aranmaz

b)Hanefi mezhepine göre madenlerde nisab 5 veskir

c)Zekatı 1/5 devlete fey hükmüne verilir

d)Maddenlerden alınan fey hükmündeki vergi devlet için harcanır



CEVAPLAR:

1:(Cevap:B)
2:(Cevap:A)
3:(Cevap:C)
4:(Cevap:D)
5:(Cevap:D)
6:(Cevap:C)
7:(Cevap:D)
8:(Cevap:D)
9:(Cevap:B)
10:(Cevap:C)
11:(Cevap:C)
12:(Cevap:B)
13:(Cevap:A)
14:(Cevap:D)
15:(Cevap:B)
Alıntı ile Cevapla
Alt 17.Şubat.2013, 16:15   Mesaj No:14
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik tarihi: 04.Şubat.2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:31
Mesajlar: 5.140
Konular: 821
Beğenildi:254
Beğendi:0
Takdirleri:374117
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TEST-1

yeterlilik sınavına hazırlık soruları -TEST-14
16)Senenin çoğunu meralarda otlayarak geçiren hayvanlara ne denilmektedir?

a)Amile b)Hamile
c)Saime d)Ma'lufe


17)Zekatı verme hususunda aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a)Gerçekten onu hak edenleri araştırıp bularak vermelidir
b)Mükellef bu konuda gereken titizliği göstermez ve zekatını ehil olmayana verirse borcundan kurtulmuş olmaz, zekatını yeniden vermesi gerekir
c)Zekat verirken araştırmak gerekmez
d)Zekat mükellefi, gereken araştırmayı yapar, fakat fakir zannederek zekat verdiği kişinin zengin veya gayrimüslim olduğu ortaya çıkarsa Ebu Hanife İmam Muhammed'e göre onun yeniden zekat vermesi gerekmez.Ebu Yusuf'a göre zekatını yeniden vermesi gerekir


18)Aşağıdakilerden hangisi haccın farzlarından değildir?

a)Sa'ya
b)İhram
c)Tavaf
d)Vakfe


19)Aşağıdakilerin hangisi ihramlıya yasak değildir?

a)Dikişli elbise ve iç çamaşırı türlü giysi giymek
b)Şemşiye kullanmak
c) Başa sarık sarmak
d)Eldiven çorap ve topukları kapatan ayakkabı giymek


20)Arafat vakfesiyle ilgili hangisi yanlıştır?

a)Arife günü gündüz Arafat'ta bulunanların,mazeretsiz olarak güneş batnadan önce Arafat'tan ayrılmamalrı vaciptir
b)Manzeretsiz olarak Arafat'tan ayrılan kimse, henüz güneş batmadan bu bölgeye tekrar dönerse, birşey yapmak gerekmez
c)Manzeretsiz olarak Arafat'dan ayrılınan kimse, güneş batmadan bu bölgeye tekrar dönmezse ceza (dem) gerekir
d)Gündüz Arafat'ta bulunmayıp güneş battıktan sonra gelenlere ceza(dem) gerekir


21)Aşağıdakilerden hangisi hacla ilgili tavaflardandır?

a)Tatavvufu tavafı b)Veda tavafı
c) Tahiyyetü'l mescid tavafı d)Nezir tavafı


22)Aşağıdakilerin hanngisi haccın vaciplerinden değildir?

a)Sa'y b)İhram
c)Remy-i cimar d)Taksir


23)Aşağıdakilerin hanngisi Safa'dan başlanıp Merve'de tamamlanmak üzere yedi defa gidip gelmeyi ifade eder?

a)Tavaf b)Vakfe
c) Sa'y d)Şavt


24)Aşağıdakilerin hanngisi şeytan taşlamanın sünetlerinden değildir?

a)Cemre mahallinde biriken taşlardan alıp atmak
b)Taşları üç-beş metre mesafeden atmak
c) Yedi taşı peş peşe atmak
d)Atılan taşların nohuttan büyük fındıktan küçük olması


25)Hacda halk veya taksir ile cinsel ilişki haricinde bütün ihram yasaklarının kalkması aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

a)Tahayyül b)Tehallül
c) İstilam d)İstitaat


26)Aşağıdakilerin hanngisi Mekkeli olmayan ve Mekkeli hükmünde sayılmayan uzak bölgelerden gelmiş hacıların Mekke'den ayrılmadan yapmalrı gereken son tavaftır?

a)Ziyaret b)Kudüm
c) Sader d)Tatavvu



27)Aşağıdakilerin hanngisi haccetmek üzere ihrama giren kişinin Arafat vakfesine yetişebilmemesi vakfe süresi içinde bir an olsun Arafat'ta bulunmamasıdır?

a)İhsar b)Fevat
c) Bedene d)Dem


28)Kabe aşağıdaki hangi peygamber tarafından yapılmıştır?

a)Hz. Nuh
b)Hz. İbrahim
c) Hz. Musa
d)Hz. İsa


29)Aşağıdakilerden hangisi haccı bozar?

a)Ziyaret tavafını cünüp olarak yapmak
b)Arafat vakfesinden sonra ilk tehallülden önce cinsel ilişkide bulunmak
c) Arafat vakfesini yapmadan cinsel ilişkide bulunmak
d)Mıkatı ihramsız geçmek


30)Kabe'nin etrafında yedi defa dönmek suretiyle yapılan ibadet aşağıdakilerden hangisidir?

a)Sa'y
b)Tavaf
c) Vakfe
d)İhram

CEVAPLAR:


16:Cevap:C)
17:(Cevap:C)
18:(Cevap:A)
19:(Cevap:B)
20:(Cevap:D)
21:(Cevap:B)
22:(Cevap:B)
23:(Cevap:C)
24:(Cevap:A)
25:(Cevap:B)
26:(Cevap:C)
27:(Cevap:B)
28:(Cevap:B)
29:(Cevap:C)
30:(Cevap:B)
Alıntı ile Cevapla
Alt 17.Şubat.2013, 16:16   Mesaj No:15
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik tarihi: 04.Şubat.2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:31
Mesajlar: 5.140
Konular: 821
Beğenildi:254
Beğendi:0
Takdirleri:374117
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TEST-1

yeterlilik sınavına hazırlık soruları -TEST-15
31)Aşağıdakilerden hangisi kefen çeşidi değildir?

a)Sünnet b)Maunet
c) Kifayet d)Zaruret

32)Bir mazeret bulunmadıkça cenazeyi cami içine alarak namazı orada kılmak için ne hüküm verilir?

a)Mubah b)Haram
c) Tahrimen mekruh d)Tenzihen mekruh


33)Cenaze namazında kadınlarla erkeklerin aynı safta durmaları hususunda ne söylenebilir?

a)Cenaze namazı mutlak namaz olduğu için kadının iki tarfındaki ve arkasındaki erkeğin namazı bozulur
b)Cenaze namazı mutlak namaz olduğu için kadının iki tarfındaki ve arkasındaki erkeğin namazı bozulmaz
c) Cenaze namazı mutlak namaz olmadığı için kadının iki tarfındaki ve arkasındaki erkeğin namazı bozulmaz
d)Cenaze namazındaki hükümler diğer namazlarla aynıdır


34)Yanlışlıkla doğru olduğu sanılarak yapılan yemin hangisidir?

a)Gamus yemini b)Lağv yemini
c) Mün'akit yemin d)Hata yemini


35)Aşağıda yazılan avlanma şekillerinden hangisi doğrudur?

a)Temyiz gücüne sahip Müslüman bir kişinin yaptığı av helaldir
b)Sadece Müslümanların avladıkları hayvanlar yenir
c)Ava niyet edilmezse bile avlanan hayvanın yenmesi caizdir
d)İhramlı bir kişinin kara hayvanı avladığında yenmesi caizdir


36)Aşağıdaki tanımlardan hangisi" insan hakları" teriminin doğru tanımıdır?

a)İnsanlar doğduktan sonra mezhepleri ihtibari ile çeşitli haklar kazanırlar
b)İnsana;diline,dinine ırkına,cinsiyetine, milliyetine,sosyal statüsüne ve rengine bakılmaksızın tanınan haklardır
c) Mensup olduğu devletce tanınan haklardır
d)İnsan hakları güçlülüğe nispetle tanınan bir haktır


37)Aşağıdakilerin hangisi akdin geçerlilik şartlarından birisi değildir?

a)Bedellerin malum olması şarttır
b)Bedellerin anlaşmazlığa sebeb olmayacak ölçüde biliniyor olması gerekir
c) Basit bilinmezlik akdi fasid kılmaz
d)Basit bilinmezlik akdi fasid kılar


38)Aşağıdaki tanımlardan hangisi yanlıştır?

a)Vekalet sorumluluğu yüklenmek anlamındadır
b)Kendisine yetki verilen kimseye vekil denir
c) Yetki vermeye tevkin denmektedir
d)Yetkiyi alan kimseye müvekkil denir


39)Aşağıdakilerden hangisi helal kazanç şekillerinden birisidir?

a)İş ve kira akdi gibi kazanç yolları
b)Sermayenin riske katılmaksızın yapılan kazanç
c) İçki satımı gibi haramın işlenmesine yardımcı olan kazanç
d)Elde edilmesi kesin olmayan mahsül ve meyveyi erken satmak


40)Faiz yasğının amacı aşağıdakilerden hangisi değildir?

a)Servetin atıl bırakılmamasını sağlamak
b)Ticaretin üretken olup sermayenin dağılmasını sağlamak
c) Dar durumda kalan üreticinin sömürülmesini önlemek
d)Sermayenin belli merkezlerden daha organizeli şekilde yatırıma aktarılması


41)Aşağıdakilerden hangisi miras hukuku için yanlış bir söylemdir?

a)Miras hukukunun klasik islam hukuk literatüründeki adı feraiz ilmidir
b)İslam miras hukukunun temel ölçü ve esaslarını ayetler belirlemiştir
c)Gayri mislimin müslümana mirasçı olamayacağında görüş birliği vardır
d)Müslümanın gayri Müslim yakınına mirasçı olamayacağı kesindir


42)Peygamberimizin(s.a.v) bir gecede Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya götürülmesi olayına ne denir?

a)İsra b)Miraç
c)Keramet d)Fiil olayı


43)Aşağıdakilerden hangisi farklıdır?

a)Evs b)Nadir
c)Kaynuka d)Kureyza

44)Müslümanlar ilk olarak nereye hicret etmişlerdir?

a)Hindistan b)Habeşistan
c)Yemen d)Medine

45)Peygamberimizle (s.a.v) Mekke'den Medine'ye hicret eden sahabe kimdir?

a)Hz.Ömer b)Hz.Ali
c)Hz.Hatice d)Hz.Ebu Bekir


CEVAPLAR:

31:(Cevap:B)
32:(Cevap:D)
33:(Cevap:C)
34:(Cevap:B)
35:(Cevap:A)
36:(Cevap:B)
37:(Cevap:D)
38:(Cevap:D)
39:(Cevap:A)
40:(Cevap:D)
41:(Cevap:D)
42:(Cevap:A)
43:(Cevap:A)
44:(Cevap:B)
Alıntı ile Cevapla
Alt 17.Şubat.2013, 16:16   Mesaj No:16
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik tarihi: 04.Şubat.2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:31
Mesajlar: 5.140
Konular: 821
Beğenildi:254
Beğendi:0
Takdirleri:374117
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TEST-1

yeterlilik sınavına hazırlık soruları -TEST-16
1Kur'an-ı Kerimde İlk dönem Mekki ayetlerde din kelimesi nasıl geçmektedir?

a Yevnüd-din bDinen kıyemen
cDinûl-hak dMillete İbrahim

2Kur'an-ı Kerimde geçen din kelimesi ile özel anlamda ne kastedilmiştir?

aİslam bBütün Dinler
bÂhiret dİbrahim dini


3Zihnen varlığı kabul edilen bu üstün güç ve kudrete karşı kalben duyulan bağlılık duygusu aşağıdakilerden hangisidir?

aİctimai unsur bHissi unsur
cTaabbüdi unsur dZihni unsur

4İnsanoğlunun en eski inancı tek Tanrı inancı tezine savunan teori hangisidir?

a:Animizm bNatürizm
cTotemizm dİlkel monoteizm

5Dinin kaynağı hangi inançtır?

aÂhiret bTevhid
cTenasüh dHulul

6Tarih boyunca insanlar neden bir şeye kutsallık ve yücelik nispet edip bağlanmışlardır?

aDinin fiitri oluşundan
bİnsanın yardıma muhtaç olmasından
cYapacakalrı fazla iş olmadığından
dYalnızlıktan kurtulmak için

7Aşağıdakilerden hangisi Selef inancının en yoğun oldukları ülkeler arasında yoktur?

aSuudi Arabistan
bKuvveyt
cKörfez ülkeleri
dTürkiye

8İmam Eşarinin Eşariliği kurmadan önce bağlı kaldığı mezheb aşağıdakilerden hangisidir?

aMu'tezile
bSelefiyye
cCebriye
dŞia

9İlk üç halifenin hilafetini meşru görmeyip, Hz. Ali ve Hüseyin soyundan gelen oniki imama inanan, Şianın büyük çoğunluğunu bünyesinde toplayan fıkra aşağıdakilerden hangisidir?

aİmamiyye
bİsmailiyye
cZeydiyye
dCebriyye

10Aşağıdakilerden hangisi "bir şeyi bilmek, iyi ve tam anlamak, içyüzünü ve inceliklerini kavramak" anlamına gelir?

aFıkıh
bİlmihal
cİtikad
dAkaid

11:Hanefi mezhebi Irak'ta doğmuş ve Abbasiler devrinde hangi müctehidin kâdılkûbat (baş kadı) olması ile devletin başlıca fıkıh mezhebihaline gelmiştir?

aNuman b.Sabit
bEbu Yusuf
cİmam Muhammed
dAhmet b. Hambel

12:Hanbeli meshebinin kurucusu kimdir?

aAhmet bint Hambel
bMalik b. Enes
cAhmet b. Hambel
dNuman b. Sabit

13:Aşağıdaki ekollerden hangisikıyasa vere'y ictihadına şiddetle karşı çıkıp ayet ve hadislerinzahirine tutunmanın tek tek yolu olduğunu savunur?

aBatınniye
bCebriye
cMutezile
dZahiriye

14 Küfür sözlükte ne anlama gelmektedir?

aAçan
bİfşa eden
cÖrten
dÖrtmek

15Allah Teâlâ'nın tanrılığında, isim, sıfat ve fiilerinde, eşi, dengi ve ortağı bulunduğunu kabul etmek neyi ifade eder?

aKüfür
bİman
cŞirl
dNifak

CEVAPLAR:
1:A
2:A
3:B
4:D
5:B
6:A
7:D
8:A
9:A
10:A
11:B
12:C
13:D
14:D
15:C
Alıntı ile Cevapla
Alt 17.Şubat.2013, 16:19   Mesaj No:17
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik tarihi: 04.Şubat.2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:31
Mesajlar: 5.140
Konular: 821
Beğenildi:254
Beğendi:0
Takdirleri:374117
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TEST-1

yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TEST-17
16Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

aŞirk ile küfür birbirine yakın iki kavramdır
bKüfür daha genel, şirkin ise daha özeldir
cHer şirk küfürdür, fakat her küfür şirk değildir
d:Her müşrik kafirdir, her kafir müşrik değildir

17:Aşağıdakilerden hangisi Müslümanın dinden çıkması anlamına gelir?

aİftidah
bİrtidat
cİstihrac
dİsti'mal

18: Aşağıdklerden hangisi Allah'ın zati sıfatlarından değildir?
aMuhalefetün lil'havadis
bİrade
cVahdaniyet
d:Kıyam bi-nefsihi

19Aşağıdakilerden hangisi Allah'ın Sübûti sıfatlarından değildir?

aİlim
bHayat
cSemi'
dVücud

20 Aşağıdakilerden hangisi meleklerin özelliklerinde değildir?

aNurdan yaratılmışlardır
bGaybı bilirler
cAllah'a isyan etmezler
dGözle görünmezler

21Aşağıdakilerden hangisi dört büyük melekten değildir?

aİsrail
bMisail
cCebrail
d:Azrail

22Hangisi sözlükte toplamak, okumak, bir araya getirmek anlamına gelir_
aZebur
bİncil
cKuran
dTevrat

23 Her peygamberde insan olmanın da ötesinde birtakım
sıfatların bulunması gerekli ve zorunludur. Bu sıfatlara ne ad verilir?

aFarz sıfatlar
bCaiz sıfatlar
cVacip sıfatlar
dZati sıfatlar

24: Aşağıdakilerden hangisi kıyanetin büyük alametlerindendir?

aİlmin ortadan kalkıp bilgisizliğin artması
bGüneşin batıdan doğması
cŞarap içme ve zinanın açıkça yapılır olması
dEhliyetsiz insanların söz sahibi olması

25 Kıyametin kopmasından sonra İsrâfil (a.s) sûra ikinci defa üfürmesiyle bütün canlı yaratıkların tekrar diriltilmesine ne ad verilir?

aBa's
bBe's
cYe's
dHaşr

26Aşağıdakilerden hangi daha önce varlığı bir durumun -aksine delil bulunmadıkça- varlığını koruduğuna hükmetme yöntemidir?

aİstishab
bİstihsan
cİstislah
dKıyas

27: Hz. Peygambere (a.s) göre hangisinden sorumluluk kaldırılmamıştır?

aUyanıncaya kadar uyanan kişiden
bDinleninceye kadar yorgun kişiden
cBuluğa erinceye kadar çocuktan
dAkli dengesine kavuşuncaya kadar deliden

28: Aşağıdakilerden hangisi teşvik edilen, yapılması keskin olmayan bir tarzda istenen, yani farz ve vacip olmayan davranışların genel adıdır?

aFarz
bVacip
cSünnet
dMendup

29: Hz. Peygamberin (a.s) bazen işleyip bazen terk ettiği âlimlerin ve sâlih kulların öteden beri yapageldikleri ve tavsiye ettikleri fiil ve davranışlara ne denir?

aMüstahap
bMubah
cAmel
dİbadet

30: Aşağıdakilerden hangisi şâiirin mükellefi yapıp yapmamakta serbset bıraktığı fiilleri ifade eder?

aMüstahap
bMubah
cAmel
dİbadet

CEVAPLAR:

16:D
17:B
18:B
19D
20:B
21:A
22:C
23:C
24:B
25:A
26:A
27:B
28:D
29:A
30:B
Alıntı ile Cevapla
Alt 17.Şubat.2013, 16:24   Mesaj No:18
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik tarihi: 04.Şubat.2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:31
Mesajlar: 5.140
Konular: 821
Beğenildi:254
Beğendi:0
Takdirleri:374117
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TEST-1

yeterlilik sınavına hazırlık soruları -TEST-18
31: Aşağıdakilerden hangisinde şâiirin yapılmamasını kesin ve bağlayıcı tarzda istediği bir fiil olmakla birlikte, bu talep haber-i vâhid gibi zannlî bir delil ile sabit olmuştur?

a:Haram
b:Tenzihen mekruh
c:Tahrimen mekruh
d:Caiz

32: Aşağıdakilerden hangisi şâiirin yapılmamasını kesin ve bağlayıcı olmayan bir tarzda istediği fiildir?

a:Haram
b:Tenzihen mekruh
c:Tahrimen mekruh
d:Caiz

33: Abdestin dört farzının ara verilmeden yapılması aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

a:Sünnet
b:Muvâlât
c:Tasil
d:Tertîb

34:Aşağıdakilerden hangisi abdestin sünnetlerinden değildir?

a:Ayakları yıkamak
b:Niyet etmek
c:Besmele ile başlamak
d:Uzuvları üçer kere yıkamak

35: Aşağıdakilerin hangisinde abdestli olmak gerekmez?

a:Namaz kımak
b:Kâbeyi tavaf etmek
c:Allah'ı zikretmek
d:Tilavet secdesi yapmak

36:Aşağıdakilerden hangisi deri ve benzeri maddelerden ayaklara giymek maksadıyla yapılan, ayakları topuklarla birlikte örten, içine su geçirmeyecek veya yere konduğunda kendi kendine dik durabilecek veya yere konduğunda kendi kendine dik durabilecek bir ayakkabı çeşididir?

a:Mest
b:Mesh
c:Delk
d:Muvâlât

37: Aşağıdakilerden hangisi suyu temin etme veya kullanma imkânı bulunmadığı durumlarda hadesi yani büyük ve küçük hükmî kirkiliği gidermek maksadıyla, temiz toprağa veya yer kabuğundan sayılan bir maddeye sürülen ellerle yüzü ve iki kolu meshetmekten ibaret hükmî temizlik demektir?

a:Abdest
b:Teyemmüm
c:Gusül
d:Mesh

38:Aşağıdakilerden hangisi doğumdan hemen sonra kadının cinsel organından gelen kan veya bu şekilde kan gelmesinin sebeb olduğu hükmî kirlilik (hades) halinin adıdır?

a:İhtilâm
b:İstihaze
c:Hayız
d:Nifas

39: Tam zeval vaktine, gündüzün bu ana kadar geçen süresi ile geri kalan süresinin birbirine eşitliği anlamını aşağıdakilerden hangisi ifade eder?

a:Beyâz-ı müstetîl
b:Beyâz-ı müste'razi
c:Fey-i zevâl
d:istivâ vakti

40:Namazda kıraatle ilgili hangisi yanlıştır?

a:Kıraat namazın zaid rüknü olarak kabul edilir
b:Kıraatin ilk iki rekatta olması vaciptir
c:Kıraat imama uyan kişiden düşer
d:İmama uyan kişi kıraati terk ederse namazı bozulur

41:İmama uygun davranmanın hükmü nedir?

a:Farz
b:Vacip
c:Sünnet
d:Müekked sünnet

42: münferid nedir?

a:İmama uyarak namaz kılan
b:İmamlık yapan
c:Yalnız namaz kılan
d:Müezzinlik yapan

43:Aşağaıdakilerden hangisi hutbenin mekruhlarından değildir?

a:Hutbenin sünnetlerini terk etmek
b:Hutbe okunurken konuşmak
c:Hutbenin şartlarını terk etmek
d:Hutbe okunurken selam alıp vermek

44:Teravih namazı kimin döneminde cemaatle ve yirmi rek'at olarak kılınmaya başlamıştır?

a:Hz.Ebubekir
a:Hz. Ömer
c:Hz. Osman
d:Hz. Ali

45: Aşağıdakilerden hangisi hayırlı olanı istemek anlamına gelir?

a:Revatib
b:Teravih
c: Regaib
d:İstihâre

CEVAPLAR:

31:C
32:B
33:B
34:A
35:C
36:A
37:B
38:D
39:D
40:D
41:B
42:C
43:C
44:B
45:D
Alıntı ile Cevapla
Alt 17.Şubat.2013, 16:27   Mesaj No:19
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik tarihi: 04.Şubat.2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:31
Mesajlar: 5.140
Konular: 821
Beğenildi:254
Beğendi:0
Takdirleri:374117
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TEST-1

yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TEST-19
1:Resulullahın Kur'anın zirvesi dediği sure hangisidir?

a:Bakara
b:İhlas
c:Fatiha
d:Al-i İmran

2: Ahmet ismi kendisine zikredilen sure hangidsidir?

a:Muhammed
b:İbrahim
c:Meryem
d:Saff

3:Zekatın kimlere verileceğini tek tek sayan ayeti kerime hangi surededir?

a:Kehf
b:Kasas
c:Furkan
d:Tevbe

4:Bedir gavzesini anlatan süre hangisidir?

a:Gaşiye
b:Beled
c:Enfal
d:Ankebut

5: Kur'anı kerimde kaç tane Nebinin ismi zikredilmiştir?

a:20
b:25
c:27
d:30

6:Aşağıdakilerden hangisi Nebilerin ismi ile isimlenen sürelerden biri değildir?

a:Yunus
b:Hud
c:Nuh
d:Neml

7:Kur'anda zikredilen en büyük rakam kaçtır?

a:10 bin
b:50 bin
c:100 bin
d:700 bin

8:Kur'anı kerimde zikredilen en küçük rakam kaçtır?

a:10
b:1/10
c:1/100
d:1/1000

9: İki Nebinin adı ile biten süre hangisidir?

a:Rahman
b:Maun
c:Ala
d:İbrahim


10:Her ayetinde Allah (c.c) lafzı olan sure hangisidir?

a:Mecadele
b:Fetih
c:Hümeze
d:Tekasür

11:Hendek gavzesini anlatan süre hangisidir?

a:Yasin
b:Ahzab
c:Fatır
d:Beled

12:Mirac hadisesini anlatan süre hangisidir?

a:Şuara
b:Necm
c:İnşikak
d:Mutaffifin

13:Zülkarneyn süresini anlatan süre hangisidir?

a:Tarık
b:Fecr
c:Kehf
d:Duha

14:Talat-Calut kıssasını anlatan sure hangisidir?

a:Bakara
b:Embiya
c:Furkan
d:Abese

15:Musa (a.s) ile Hızır (a.s) kıssasını anlatan süre hangisidir?

a:Kasas
b:Kehf
c:Nur
d:Hud


CEVAPLAR:

1:Cevap: D
2:Cevap: D
3:Cevap: D
4:Cevap: C
5:Cevap: B
6:Cevap: D
7:Cevap: C
8:Cevap: B
9:evap: C
10:Cevap:A
11:Cevap:B
12:Cevap:B
13:Cevap:C
14:Cevap:A
Alıntı ile Cevapla
Alt 17.Şubat.2013, 16:29   Mesaj No:20
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik tarihi: 04.Şubat.2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:31
Mesajlar: 5.140
Konular: 821
Beğenildi:254
Beğendi:0
Takdirleri:374117
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TEST-1

yeterlilik sınavına hazırlık soruları -TEST-20
1:Aşağıdakilerden hangisi geleneksel Dinlerdendir?

a:Dinka dini
b:Şintoizm dini
c:Zerdüştilik
d:Taoizm
e:Caynizm

2: Aşağıdakilerden hangisi günümüzde yaşayan dinlerin nufüs bakımından en yaygın olanıdır?

a:İslam
b:Yahudilik
c:Hinduizm
d:Budizm
e:Hıritiyanlık

3:Aşağıdakilerden hangisi Yahudiler için kullanılan isimlerden biri değildir?

a:Samiri
b:İbrani
c:İsrailli
d:Musevi
e:Yahudi

4:Aşağıdakilerden hangisi Kur'anı Kerim'de Hz. Yakup için kullanılan isimdir?

a:İsrail
b:Yahudi
c:Musevi
d:Ferisi
e:İbrani

5:Aşağıdakilerden hangisi yahudilerin en önemli atası olan ve yahudiliğin tarihini başlatan isimdir?

a:Davud
b:ishak
c:Nehemya
d:İbrahim
e:Süleyman

6: On Emir aşağıdaki isimlerden hangisine gönderilmiştir?

a:Yeşu
b:Saul
c:Musa
d:İshak
e:İbrahim

7: Aşağıdakilerden hangisi Hz. İbrahim'e "Eber'in Neslinden" olması dolasıyla verilen bir addır?

a:İsrail
b:Yahudi
c:Muesevi
d:İbrani
e:Saduki

8:Aşağıdakilerden hangisi Hıristiyanlık öncesi mesheplerden birisidir?

a:Rabbani Yahudilik
b:Karailik
c:Ferislik
d:Davudilik
e:Hasidizm

9:Aşağıdakilerden hangisi Çin dinlerindendir?

a:Caynizm
b:Sihizm
c:Şintoizm
d:Dinka
e:Taoizm

10:Dinde ahlaki öğretileri ön plana çıkaran Çin dini aşağıdakilerden hangisidir?

a:Taoizm
b:Caynizm
c:Konfüçyüsçülük
d:Budizm
e:Hinduizm

11: Aşağıdaklerden hangisi tabiattaki düzeni takip etmeyi en temel felsefe oalrak ela alan Çin dinidir?

a:İslam
b:Şinteoizm
c:Konfüçyüsçülük
d:Taoizm
e:Sihizm

12: Aşağıdakilerden hangisi Japonların geleneksel dinlerine verilen addır?

a:Şintoizm
b:Konfüçyüsçülük
c:Yin
d:Caynizm
e:Taoizm

13:Aşağıdakilerden hangisi Hz.Yakup'a verilen ve "Tanrı'yla uğraşan analamına gelen unvandır?

a:Yahudi
b:İbrani
C:Eber
d:İsrail
e:Ferisi

14:Aşağıdakilerden hangisi "Kilise" kelimesinin anlamıdır?

a:Takdis
b:Evrensel
c:Cemaat
d:Müjde
e:Doğru inanç

15Aşağıdakilerden hangisi Hıristiyanlığın temel özelliklerinden biri değildir?

a:Asli Günah
b:Kurtuluş
c:Teslis
d:Misyonerlik
e:Kutsal Toprak


CEVAPLAR:

1:Cevap A
2:Cevap E
3:Cevap A
4:Cevap A
5:Cevap D
6:Cevap C
7:Cevap D
8:Cevap C
9:Cevap E
10:Cevap C
11:Cevap D
12:Cevap A
13:Cevap D
14:Cevap C
15:Cevap E
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yukarıdaki Konu Başlığına Benzeyen,Medineweb'de Otomotik Bulunan 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Diyanet Yeterlilik Sınavına Hazırlık sharpx İmam-Hatip/Müezzin DHBT Sınavı 0 09.Temmuz.2014 03:28
Yeterlik sınavına hazırlık soruları TEST HACC Medineweb Fıkıh 5 15.Nisan.2014 17:24
Yeterlik sınavına hazırlık soruları TEST SİYER Medineweb Siyer 3 11.Ocak.2014 16:13
Diyanet Yeterlilik Sınavına Hazırlık çalışmaları f_kryln Deneme Sınavlar/Paylaşımlar 1 10.Kasım.2013 00:14
Yeterlilik sınavına hazırlık soru cevap(diyanet ilmihalı 1.cilt 200-300 sayfa arası) serpil Fıkıh 2 08.Kasım.2012 05:32

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

  Medineweb Ana Sayfasının en iyi Görüntüsü 1280*768 olarak ayarlıdır.

Medineweb alemdarhost sunucularında barındırılmaktadır.



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268