Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > .::MEDİNEWEB DİN HİZMETLERİ ALAN BİLGİSİ SINAVLARI-(DHBT).::. > DHBT-1-Sınav Konuları > Deneme Sınavlar/Paylaşımlar

Konu Kimliği: Konu Sahibi Medineweb,Açılış Tarihi:  16 Şubat 2013 (21:55), Konuya Son Cevap : 18 Ağustos 2013 (20:10). Konuya 46 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır.
Alt 18 Şubat 2013, 12:15   Mesaj No:31
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TESTLER

yeterlilik sınavına hazırlık soruları KARMA -TEST-29
1:Hisse senetleri zekâta tabî midir?

Cevap: Borsada alınıp satılan hisse senetlerin yatırım yapan kişinin, sahip olduğu hisse senetlerinin diğeri, nisap miktarına ulaşması ve üzerinden bir yıl geçmesi halinde 1/40 oranında zekâtını vermesi gerekir.

2:Zekât ve fitre, hayır kurumlarına verilebilir mi?

Cevap: Aldıkları zekât ve fitreleri bir fonda toplayıp bu- nu yalnızca Tevbe suresinin 60. ayetinde belirtilen yerlere sarf ettikleri bilinen ve kendilerine her bakımdan güvenilen kimseler eliyle yönetilen dernek, kurum ve yardımlaşma fonlarına zekât ve fitre verilmesinde dinen bir sakınca yoktur.

3:Ücretlilere zekât verilebilir mi?

Cevap: İslâm'da zekât ve fitrenin, kişilerin sınıf ve meslek gruplarına bakılmaksızın, kimlere verilip verilemeyeceği açıkça belirlenmiştir. Bu itibarla, belli bir geliri olduğu halde, bu geliriyle asgari temel ihtiyaçlarıı karşılayamayan ve başka bir mal varlığı da bulunmayan kişilere zekât verilebilir.

4:Sadaka-i fıtır vermekle kimler yükümlüdür?

Cevap: Sadaka-i fıtır, borcundan ve aslî ihtiyaçlarından fazla olarak nisap miktarı mala sahip olan her Müslümana vaciptir. Bireyin sadaka-i fıtır ile mükellef olması için öngörülen zenginlik ölçüsü, zekâtta aranan nisaptır. Ancak sadaka-i fıtırda, zekâtta öngörülen, malın artıcı olması ve üzerinden bir yıl geçmesi şartı aranmamaktadır.

5:Sadaka-i fıtır ne zaman verilir?

Cevap: Sadaka-i fıtır, Ramazan Bayrı’nın birinci günü tan yerinin ağarmasıyla vacip olmakla birlikte, Ramazan ayı içinde de verilebilir. Hatta fakirlerin bayram ihtiyaçlarını karşılaması için, bayramdan önce verilmesi daha iyidir. Ancak bayram sabahına kadar sadaka-i fıtır verilmemiş ise, bayram günlerinde ödenmesi gerekir.

6:Vaktinde ödenmeyen sadaka-ı fıtır borcu nasıl ödenir?

Cevap: Bütün ibadetlerde olduğu gibi sadaka-i fıtır yükümlülüğü de geciktirilmeyip zamanında yerine getirilmelidir. Bununla birlikte zamanında ödenmemişse, bu fitrelerin mümkün olan ilk fırsatta ödenmesi gerekir.

7: Sadaka-ı fıtır kimlere verilir, kimlere verilemez?

Cevap: Sadaka-i fıtır, zekât verilebilecek kimselere verilir. Zekât verilmesi caiz olmayan kişilere sadaka-i fıtır da verilemez.

8: Oruçlu kimse diş tedavisi yaptırabilir mi?

Cevap: Oruçlu bir kimsenin morfinli veya morfinsiz olarak dişlerini tedavi ettirmesi veya çektirmesi orucu bozmaz. Ancak tedavi esnasında, kan veya tedavide kullanılan maddelerden herhangi bir şeyin yutulması orucu bozar.


9:Kadınlar Ezan okuyabilirler mi?

Cevap: Sözlükte bildirmek, duyurmak, çağrıda bulunmak, îlân etmek anlamlarına gelen ezan, dinî bir terim olarak, farz namazlarının vaktinin girdiğini belli sözlerle ve özel bir sekilde îlân etmek/bildirmek demektir.Namaz, Mekke’de farz kılınmıs, ezan ise hicretten sonra uygulamaya konulmustur. Medine’ye hicretten sonra, Mescid-i Nebevî’nin insası tamamlanıp düzenli bir sekilde cemaatle namaz kılınmaya baslanınca, Hz.Peygamber vakitlerin girdiğini duyurmak için ne yapabileceğini arkadaslarıyla görüsmeye baslamıstır. Bu esnada Hz. Peygamber’e vahiyle, ayrıca sayıları yirmiyi bulan sahabeye, rüyalarında bugünkü ezanın sekli öğretilmistir. Ezan, ilk defa Hz. Bilal tarafından sabah namazında, yüksekçe bir evin damında okunarak uygulamaya konulmustur. Ezan, sünnet-i müekkede olup İslâm’ın siarlarından biridir. Ezan aracılığıyla hem halka namaz vaktinin girdiği duyurulmakta hem de Allâh’ın varlığı, birliği, yüceliği, Peygamberimizin O’nun kulu ve elçisi olduğu ve namazın kurtulus yolu olduğu bildirilmektedir. Ezan, erkekler tarafından okunur. Bunu belirleyen Peygamberimizdir. Müezzinlerin erkek olması, İslâm’ın ilk yıllarından itibaren günümüze kadar devam ede gelmis bir uygulamadır. Peygamberimizin dört müezzini vardı, bunların hepsi de erkekti. Dolayısıyla kadınların ezan okuması, Hz. Peygamberin uygulaması ile örtüsmez. (Kâmil MİRAS, Sahîhi Buhâri Muhtasarı Tecrîd-i Sarîh Tercümesi ve fierhi, II, 560. Diyanet İ.B.Yay.)

10:Kadınlar imamlık yapabilirler mi?

Cevap: Cemaatle namaz, İslâm'ın ilk dönemlerinden itibaren tesvik edilmis, sağlığında camide namazları bizzat Hz. Peygamberin kendisi kıldırmıstır. Ondan sonraki dönemlerde ise halifeler bu görevi yapmıslardır. Daha sonraları yeni açılan camilerde, cemaat içerisinden en bilgin kimseler imamlık yapmaya baslamıslardır. İlk dönemlerde imamlık fahrî bir görev olarak ifâ edilirken,zamanla camilere bu isle görevli kimseler atanmaya ve devlet bütçesinden maas bağlanmaya baslanmıstır. İmâm olacak kimsenin Müslüman, akıllı, buluğ çağına erismis ve erkek olması, ayrıca namaz sıhhatli olacak kadar ezbere Kur’ân bilmesi ve namazın sıhhat
sartlarından birisini yitirmis olmaması gerekir. Cami dısında veya görevlisi bulunmayan camilerde, namaz hükümlerini en iyi bilip Kur’ân’ı daha güzel okuyan,daha müttakî olan, yasça büyük olan ve ahlâken daha üstün olan kimsenin imam olması tercih edilir.Buluğ çağına erismeyen mümeyyiz çocuklar, kendi gibi çocuklara; aynı sekilde kadınlar da kadınlara imamlık yapabilirler.Peygamberimizin hanımlarından Ümmî Seleme ve Hz. Âise'nin kadınlara namaz kıldırdıklarına dair ilk hadis kaynaklarında bilgiler vardır. Kadınlar namazlarını aralarında cemaat halinde kılacak olurlarsa, imamlık yapan kadın önde değil, aralarında durur. (Mevsilî, I,59; Merğinânî, I, 56)Ahmed b. Hanbel'in Müsned, Ebû Davud ve Beyhakî’nin Sünen, İbn Huzeyme'nin Sahih ve Hâkim'in Müstedrek adlı eserlerinde yer alan bir rivayete göre Peygamberimiz, Ümmî Varaka isimli hâfız bir kadına kendi ev halkına imamlık yapması için izin vermistir. Ümmî Varaka'nın ev halkı ise, ölümünden sonra özgürlüğüne kavusması kaydıyla hür kıldığı biri erkek diğeri hanım iki köleden ibaretti. İslâm bilginlerinin çoğunluğu, Ümmü Varaka’nın kadın ve erkek olan kölelerine imamlık yapmasını özel bir izin olarak kabul etmisler ve kadının erkeklere imamlığını câiz görmemislerdir.

11:Kadınların ticaret ve iş hayatına girmeleri dinen sakıncalımıdır?

Cevap: Yeryüzünde, göklerde ve bu ikisi arasında bulunan her seyi insanlar için yaratan Allah, (Bakara, 29; Lokman,20) insanların çalısarak rızıklarını elde etmelerini istemekte ve insan için ancak çalıstığının karsılığını görebileceğini bildirmektedir. (Necm, 39) Çiftçilik, isçilik ve zanaatkârlık gibi, ticaret de rızk ve servet elde etme yollarından biridir. İslâm dini, mesrû yollardan ticaret yapılmasınıtesvik etmektedir. "Ey iman edenler! Mallarınızı aranızda batıl yollarla yemeyin. Ancak karsılıklı rıza ile yapılan ticaretle olursa baska. Kendinizi helâk etmeyin. fiüphesiz Allah ,size karsı çok merhametlidir." (Nisa, 29), "... Allah, alıs-verisi helal, faizi haram kılmıstır." (Bakara, 275) âyetleri ile Peygamber Efendimizin; "Sizden herhangi birinizin ipini alıp da dağdan sırtına bir bağ odun yüklenerek getirip satması, dilenmesinden daha hayırlıdır." (Buhârî,Büyû’, 5) anlamındaki hadisi "ticareti" tesvik etmektedir. Zikredilen ayetler ile hadiste geçen "ticaret" yapmak, erkek ve kadın için söz konusudur. Ticaret kurallarına, edep ve ahlâka uymak kaydıyla, erkekler gibi kadınlar da her alanda ticaret yapabilirler. Peygamberimiz zamanında kadınlar ticaret yapıyorlardı.




testlerin hepsi alıntıdır

Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Şubat 2013, 13:20   Mesaj No:32
Avatar Otomotik
Durumu:çerkes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 26149
Üyelik T.: 18 Şubat 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:erkek
Memleket:muş
Yaş:34
Mesaj: 1
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TESTLER

allah razı olsun
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Şubat 2013, 13:21   Mesaj No:33
Medineweb Üyesi
ayşe yüsra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:ayşe yüsra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21919
Üyelik T.: 23 Kasım 2012
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 99
Konular: 1
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TEST-1

[QUOTE=Medineweb;232378]aleyküm selam içeriği kopyalamaya açlıştım ama yapamadım


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

burdan bakabilirsiniz indirmeden

ALLAH razı olsun.
Alıntı ile Cevapla
Alt 19 Şubat 2013, 10:16   Mesaj No:34
Medineweb Üyesi
ayşe yüsra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:ayşe yüsra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21919
Üyelik T.: 23 Kasım 2012
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 99
Konular: 1
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TEST-1

Alıntı:
Medineweb Üyemizden Alıntı Mesajı göster
aleyküm selam içeriği kopyalamaya açlıştım ama yapamadım


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

burdan bakabilirsiniz indirmeden
Allah razı olsun sayenizde çözebildim fazla olmazsam şayet 2011 ve 2010 yılına ait soruları da kopyalayabilirmisiniz?
Alıntı ile Cevapla
Alt 19 Şubat 2013, 19:26   Mesaj No:35
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TEST-1

Alıntı:
ayşe yüsra Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Allah razı olsun sayenizde çözebildim fazla olmazsam şayet 2011 ve 2010 yılına ait soruları da kopyalayabilirmisiniz?

amin ecmain inşaAllah bir iki gün bekletecem sizi çünkü bi program bulmaya çalışıyoruz onu bulursak eğer soruları sitede yayınlayacam eğer yapamazsak link bulur paylaşırım olurmr
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Şubat 2013, 09:22   Mesaj No:36
Medineweb Üyesi
ayşe yüsra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:ayşe yüsra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21919
Üyelik T.: 23 Kasım 2012
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 99
Konular: 1
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TESTLER

Tabi olur, Allah razı olsun.
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Şubat 2013, 18:00   Mesaj No:37
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TESTLER

1.Hinduizm ve İslâm'dan etkilenerek Hindistan'da ortaya çıkan dînî inanç aşağıdakilerden hangisidir?

a) Şintoizm.
b) Sihizm.
c) Konfüçyanizm.
d) Taoizm.

2. Hristiyanlıktaki kilisenin karşılığı Mûsevîlikte nedir?

a) Patrikhane.
b) Katedral.
c) Haham.
d) Havra (Sinagog).





3. Hadisi bize nakleden hadisin ravilerine ne ad verilir?

a) İsnâd.
b) Metin.
c) Tabaka.
d) Tarîk

4. Senedinde arka arkaya iki ve daha fazla ravinin zikredilmediği hadise ne ad verilir?

a) Munkatı
b) Muallak
c) Mu’dal
d) Mürsel

5. Ezanın hükmü nedir?

a) Farz
b)Vacip
c) Sünneti Müekkede
d) Müstehap

6. Aşağıdaki hadis terimlerinden hangisi, söz, fiil veya takrîrin doğrudan Peygambere dayandırıldığı, kaynağı Peygamber olan hadis çeşidini ifade eder?

a) Maktû’ hadis.
b) Mevkûf hadis.
c) Mevzû’ hadis.
d) Merfû’ hadis.

7. Kütüb-i Sitte olarak bilinen altı hadis kitabı ve müellifleri aşağıda eşleştirilmiştir. Hangisi yanlıştır?

a) es-Sünen: Ahmet b. Hanbel.
b) el-Câmiu’s-Sahîh: Müslim.
c) es-Sünen: Ebû Dâvûd.
d) es- Sünen: İbn Mâce.

8."Müşkilü'l-Kur'ân" ifâdesinin tanımı aşağıdakilerden hangisidir?

a) Kur’ân’ın anlamı kapalı olan âyetleri.
b) Kur’ân’ın aralarında tenâkuz ve ihtilâf olduğu zannedilen âyetleri.
c) Kur’ân’ın sahîh hadislerle çelişkili olduğu zannedilen âyetleri.
d) Kur’ân’ın anlaşılması zor olan âyetleri.

9. Aşağıdakilerden hangisi Kur’ân ilimleri arasında yer almaz?

a) Cerh ve ta'dil.
b) Esbâbü'n-nüzûl.
c) Hurûf-u mukattaa.
d) Garîbu'l-Kur’ân.

10. Medd-i Lîn ne demektir ve harfleri nelerdir?

a) Lîn harfinden sonra, sebeb-i med olan ârız veya lâzım sükûn bulunursa medd-i lîn olur. Cezimli (وْ) ve (ىْ)’dir.
b) Lîn harfinden önceki harfte durulursa medd-i lîn olur. Harekeli (و) ve (ى )’dir.
c) Med harfi ile hemze aynı kelimede olmasıdır. ا و ى
d) Cezimli ن'dan sonra "ب" gelirse ن 'u م harfine dönüştürmek demektir.

11. Sâkin mîmin okunuş şekilleriyle ilgili hangisi yanlıştır?

a) Sâkin (م) den sonra harekeli (ب) harfi gelirse İhfâ-i Şefevî olur.
b) Sâkin (م) den sonra harekeli (م) harfi gelirse İdğâm-ı Misleyn Mealğunne olur.
c) Sâkin (م) den sonra harekesiz (ب ) harfi gelirse Dudak İhfâsı olur.
d) Sâkin (م) den sonra (ب) ve (م) harfleri dışında bir harf gelirse izhâr (İzhâr-ı Şefevî) olur.

12. Dudak ihfâsı ne demektir?

a) Cezimli م'den sonra "ب" harfinin gelmesi ile م'in dudakta gizlenerek okunmasıdır.
b) Cezimli م’den sonra "ب" harfinin gelmesi ile dudakta şeddelenerek okunmasıdır.
c) Cezimli م'den sonra "ب" harfinin gelmesi ile açıkça okunmasıdır.
d) Cezimli ن'dan sonra "ب" gelirse ن'u م harfine dönüştürmek

13. Peygamberimizin, yanında olan bir davranış karşısında sessiz kalarak o davranışı tasvîb ettiğini belirten sünnet çeşidine ne denir?

a) Fiilî sünnet.
b) Sözlü sünnet.
c) Takrîrî sünnet.
d) Taklidi sünnet

14. Hükmî kirlilikle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

a) Dînî usûle göre kesilmeyen kara hayvanları hükmen kirlidir.
b) İstibrâ ve istincâ birer hükmî temizliktir.
c) Hafif necâset hükmî kirlilikten sayılmazken ağır necâset hükmî kirlilikten sayılmaktadır.
d) Hükmî kirlilik sadece abdest, gusül ve teyemmümle giderilmektedir.

15. Hz. Peygamberden (s.a.v.) sonra, belli bir asırdaki müctehit İslâm bilginlerinin, dînî konularda görüş birliği içinde olmalarına ne ad verilir?

a) İctihât.
b) Kıyâs.
c) İcmâ’. d) İstihsân.

CEVAPLAR:
1.B
2.D
3.A
4.C
5.C
6.D
7.A
8.B
9.A
10.A
11.C
12.A
13.C
14.D
15.C
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Şubat 2013, 18:01   Mesaj No:38
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TESTLER

16. Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

a) Düşmanla çarpışma esnasında şehit olan kimse yıkanmaz.
b) Düşük neticesinde ölü doğan çocuk yıkanmaz.
c) Suda boğulmuş olan bir kimse yıkanmaz.
d) Su bulunmadığı zaman ölünün yıkanma işlemi teyemmüm ile gerçekleşir.

17. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a) Mest, yaklaşık 6 km yürünebilecek özellikte olması gerekir.
b) Mukîm için mest üzerine meshin süresi 24 saattir.
c) Mest üzerine meshin yolculuktaki süresi 72 saattir.
d) Süre, mestin giyilmesiyle başlar.



18.Aşağıdakilerden hangisinde nifâsın tanımı yapılmıştır?

a) Kadınlarda her ay düzenli olarak gelen kandır.
b) Kadının hâmile kalmasıdır.
c) Doğumdan sonra kadının rahminden gelen akıntıdır.
d) Ölü doğan çocuktur.

19. Hanefilere göre aşağıdakilerden hangisi abdestin sünnetlerindendir?

a) Başın dörtte birini meshetmek.
b) Kolları dirseklere kadar yıkamak.
c) Yüzü yıkamak.
d) Abdest almaya niyet etmek

20. Aşağıdakilerden hangisi sehiv secdesi yapmayı gerektirir?

a) Farzın üç veya dördüncü rekâtında Fâtihâ’yı terk etmek.
b) Tahiyyât duâsını okumayı unutarak terk etmek.
c) Sübhâneke duâsını terk etmek.
d) Ruku yapmayı unutmak

• Bir insanın doğup büyüdüğü veya evlenip içinde yaşamak istediği veya içinde barınmayı kastettiği yerdir.
• Bir kimsenin doğduğu, evlenip ailesini yerleştirdiği veya kendisi yerleşmeye karar verdiği yer olmamak kaydıyla on beş günden fazla kalmak istediği yerdir.
• Bir yolcunun on beş günden az kalmayı planladığı yerdir.
21. Yukarıdaki tanımlar sırasıyla aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru olarak verilmektedir?

a) Vatan-ı aslî, vatan-ı ikâme, vatan-ı süknâ.
b) Vatan-ı ikâme, vatan-ı süknâ, vatan-ı aslî.
c) Vatan-ı aslî, vatan-ı süknâ, vatan-ı ikâme.
d) Vatan-ı ikâme, vatan-ı aslî, vatan-ı süknâ.

22. Aşağıdakilerden hangisi, namazda iken imam yapmasa bile cemaat tarafından yapılması gerekir?

a) Kunut.
b) Kâde-i ûlâ.
c) Kâde-i âhire.
d) Tilâvet secdesi.

23. Mesbûk kime denir?

a) İmama tekbîrle birlikte uyan kişiye.
b) İmama birinci rekâtta yetişen kişiye.
c) İmama birinci rekâtta yetişip 2. rekâtta ayrılan kişiye.
d) Birinci rekâttan sonra imama yetişen kişiye.

24. Aşağıdakilerden hangisi namazla ilgili bir kavram değildir?

a) Tağlîs.
b) İsfâr.
c) İtikaf.
d) İbrâd.

25. Güneşin tam tepe noktasında olduğu ve namaz kılmanın mekrûh olduğu vakte ne denir?

a) Gurûb.
b) İstivâ vakti.
c) Fecr-i sâdık.
d) İmsâk.

26. Cenazenin tekfîn işleminde kullanılacak olan kefen parçalarının sıralaması dıştan içe doğru aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru verilmiştir?

a) Lifâfe - kamîs – izâr.
b) Kamîs - lifâfe – izâr.
c) Lifâfe - izâr – kamîs.
d) İzâr - lifâfe – kamîs.

27. Aşağıda belirtilen hangi günlerde oruç tutulmaz?

a) Ramazan bayramının tüm günleri ve kurban bayramının ilk günü.
b) Kurban bayramının ilk iki günü ve ramazan bayramının tüm günleri.
c) Kurban bayramının tüm günleri ve ramazan bayramının tüm günleri.
d) Ramazan bayramının ilk günü ve kurban bayramının tüm günleri.

28. Aşağıdakilerden hangisi orucu bozmaz?

a) Göze ve burna damla damlatmak.
b) Bedenin tümüne anestezi uygulamak.
c) Kulak zarında delik bulunanların kulak yıkatması.
d) Enerji ve güç verici iğne yaptırmak.

29. Aşağıda verilen nisâb ölçülerinden hangisi doğru değildir?

a) Büyükbaş hayvanlarda 30 adet sığır.
b) Küçükbaş hayvanlarda 40 adet koyun.
c) Altında 20 miskâl.
d) Gümüşte 200 miskâl.

30. Aşağıdakilerden hangisi haccın müstakil vaciplerindendir?

a) Telbiye getirmek.
b) Arafat’ta güneş batıncaya kadar beklemek.
c) Müzdelife vakfesini yapmak.
d) Tavâf namazı kılmak.

CEVAPLAR

16.C
17.D
18.C
19.D
20.B
21.A
22.C
23.D
24.C
25.B
26.C
27.D
28.A
29.D
30.C
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Mart 2013, 13:01   Mesaj No:39
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TEST-1

Alıntı:
ayşe yüsra Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Allah razı olsun sayenizde çözebildim fazla olmazsam şayet 2011 ve 2010 yılına ait soruları da kopyalayabilirmisiniz?


soruları kopyalayamadık henüz onun için şimdilik link veriyorum ileride yapabilirsek linkleri sorulara çeviririm inş.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

bu 2011
Alıntı ile Cevapla
Alt 07 Mart 2013, 16:52   Mesaj No:40
Medineweb Emekdarı
makbergülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:makbergülü isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17068
Üyelik T.: 03 Mart 2012
Arkadaşları:26
Cinsiyet:anne
Memleket:arz
Yaş:45
Mesaj: 1.078
Konular: 171
Beğenildi:211
Beğendi:27
Takdirleri:246
Takdir Et:
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TESTLER

YETERLİLİK SINAVI 1...DENEME 8
süreniz 90 dakikadır..100 üzerinden 70 puan alan başarılı kabul edilip,yanlış doğruyu götürmeyecektir...başarılar )))

1)asım kıraatına göre,meddi munfasılı 4 elif miktarı uzatmanın hükmü nedir
a) vacib
b)farz
c)caiz
d)hiçbiri

2)aşağıdakilrden hangsinde meddi muttasıl vardır?
a) اٍنِّى اَخا فُ (inni ehafu)
b) تُوبُو اٍلَى اللَّه (tubu ilellah)
c) طَهً (ta ta)
d) جٍيىءَ ( ci e )

3) ) نَسْتَعِينُ (nesteinu) bu kelimede durulduğunda,ve durulmayıp geçildiğinde sırasıyla hangi kurallalar olur
a)meddi arız-meddi tabi
b)meddi lin, meddi tabi
c)meddi arız –izhar
d)meddi muttasıl,meddi arız

4) وَاصْطَبِرْ (VESTABİR) burada “ra”nın hükmü nedir?
a)ince okunur
b)kalın okunur
c)hem kalın hem ince
d)hiçbiri

5) Asli medden fazla uzatmayı gerekli kılan sebeplere ne denir?

aSukün
bŞedde
cSebebi med
dHarfi med

5)Medd-i lâzım kaç kısma ayrılır?
A) 4
B) 3
C) 2
D) 1

6) ُ صملا (elif-lam-mim sad)ifadesiyle ilgili aşağıdakilerden
hangisi söylenemez?
A) Hurûf-u mukatta’a’dır
B) Burada medd-i lâzım harf-i müsakkale vardır
C) Burada medd-i lâzım harf-i muhaffefe vardır
D) Medd-i lîn

7) مح (ha-mim)ifadesinde hangi tecvîd kaidesi vardır?
A) Medd-i lâzım kelime-i muhaffefe
B) Medd-i lâzım kelime-i müsakkale
C) Medd-i lâzım harf-i muhaffefe
D) Medd-i lâzım harf-i müsakkale

8) مَاذَا (ma’za) kelimesi üzerinde vakıf yapılacak
olursa nasıl okunur?
A) Zel harfi sakin okunur
B) Elif cezimli / sakin olarak okunur
C) Zel harfi bir elif çekerek okunur
D) elif 4 elif miktarı uzatılarak okunur

9) “Harf-i medden birisiyle sebeb-i med olan sukûn-u lâzım bir kelimede yan yana bulu-nurlarsa …. olur.” Boş bırakılan yere aşağı-dakilerden hangisi gelmelidir?
A) Medd-i ârız
B) Medd-i lîn
C) Medd-i munfasıl
D) Medd-i lâzım

10) اَلْحَاقَّةُ (el hakkatü) َ ا kelimesinde bulunan tecvîd kaidesi
aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak
verilmiştir?
A) Medd-i lâzım harf-i muhaffefe
B) Medd-i arız
C) Medd-i lâzım kelime-i müsakkale
D) Medd-i lâzım kelime-i muhaffefe

11) مَالهُ اَخْلَدَهُ (ma leu ehledehu), َ م kelimesiyle ilgili olarak yanlış
olan hangisidir?
A) Medd-i munfasıl vardır
B) Burada medd-i tabiî takdir olunan vav
harfidir
C) İlk kelimede durmak caiz olmaz
D) Bir eliften dört elife kadar okunabilir

12) قِنْوَانٌ (kinvanun), kelimesi için aşağıdakilerden hangisi
doğru cevap olur?
A) Dudak ihfâsı
B) Dudak izharı
C) Dil izharı
D) İzhar-ı kelime-i vahide

13) Bir harfin diğer harfe katılmasına tecvid ıstılahında ne ad verilir?
A) İdğam
B) İklâb
C) İzhar
D) İhfâ

14)Harekeli harflerde ortaya çıkan ama yazıda gözükmeyen sukûna ne ad verilir?
A) Sukûn-u celî
B) Arizi sukûn
C) Lazımi sukûn
D) Sakin harf

15) İhfalı okuyuşta aşağıdakilerden hangisi
yapılırsa yanlış olur?
A) Dil doğal halinde serbest bırakılır
B) Ses genizden getirilir
C) Nûn sesinin asıl mahreci gizlenir
D) Dil üst ön dişlere değdirilir

16) İklab uygulamasında mîm üzerinde durmanın müddeti kaç elif miktarıdır?
A) 0.5
B) 1
C) 1.5
D) 2

17) Hükümlerini gözeterek orta bir hızda Kur’an-ı Kerim okumaya ne denir?
A) Tahkîk
B) Hadr
C) Verş
D) Tedvîr

18) )aşağıdakilerden hangisinde sekte yoktur )
a) مِنْ مَرْقَدَنَا هَذَا (min merkadina haza)
b) عٍوَجًا قَيِّمًا (ivecen kayyimen)
c) كَلَّا بَلْ رَانَ (kella belran)
d) اِلَيْهِمْ لَكََانَ خَيْرًا (ileyhim lekane hayran)

19) ) سَمِيعٌ بَصِيرٌ (semiun basirun) burada hangi kural vardır?
a)izhar
b)idğamı maal ğunne
c)iklab
d)idğamı mütekaribeyn

20) vakfı mücevvez işareti,aşağıdakilerden hangisidir
a ز ( ze)
b) ط (tı)
c) ع (ayın)
d) م (mim)

21) İmanı, ” dil ile ikrar, kalb ile tasdik” şeklinde tanımlamayan kelam ekolü hangisidir?
A) Hariciler
B) Mâtürîdîler
C) Mu’tezile
D) Selefiyye

22) Aşağıdakilerden hangisi bir Müslüman’ı
tekfir etmek için yeterli bir sebeptir?
A) Namazın farz olduğunu inkâr etmek
B) Oruç tutmamak
C) İçki içmek
D) Ölçü ve tartıda hile yapmak

23) Hanefilere göre,Cuma namazı vakti alışveriş yapmamın hükmü nedir?
a)haram,
b)tenzihen mekruh
c)tahrimen mekruh
d)haram li aynihi

24) )Hanefilere göre aşağıdakilerden hangisi ruhsattır?
a)seferilik durumunda farz namazları 2 rekaat kılmak
b)aşırı açlık dolayısıyla,hayati tehlikeyi atlatmak için domuz eti yeme
c)biraz açlıktan dolayı eşeğin sağ uyluğundan bir miktar yemek
d)hiçbiri

25) aşağıdakilerden hangisi mutlak suyun özelliği değildir
a)rengi
b)akıcılığı
c)kokusu
d)tadı

26) Tevhîdi ispat için kullanılan ve birden fazla
yaratıcı bulunması durumunda kâinatta
bir düzenin değil, kaosun hakim olacağını
öngören delil aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hudûs
B) Temanu’
C) Gâye
D) İmkân

27) Aşağıdaki sıfatlardan hangisi “Allah’ın
başka bir zata ve mekâna muhtaç olmama-sı” anlamına gelmektedir?
A) Kıdem
B) Vahdaniyet
C) Kıyam binefsihi
D) Beka

28) Dili ile şahadet kelimesini söylediği halde kalbiyle yalanlayan kimseye ne ad verilir?
A) Kâfir
B) Mülhid
C) Müşrik
D) Münafık

29) )aşğıdaki sulardan hangisi ile ,normal su bulunduğu zaman,sadece maddi temizlikte kullanılır
a)durgun su,
b)mai müsta’mel
c)mutlak su
d)mukayyed su

30) . Aşağıdakilerden hangisi Kur’an’daki ayetlerin tertibine ilişkin bir terimdir?
a-Tesbitî
b-Tenzilî
c-Tevkifî
d-Temsilî

31) . Kur’an’ın taklit edilemez dil ve üslup özelliklerini ifade eden terim aşağıdakiler-den hangisidir?
a-İtnâb……. b-İcâz ……..c-İsar……….. d-Secî

32) Kur’an’ın bir benzerinin getirilemeye-ceğini ifade eden ve müşriklere meydan okuyan ayetlere ne ad verilir?
a- Tahaddi ayetleri
b-Hadari ayetler
c-Medeni ayetler
d- Muhkem ayetler

33) Birden fazla manaya gelen, manası açık olmayıp manasında kapalılık bulunan,
açıklamaya ihtiyaç duyulan ayetlere ne ad
verilir?
a-Muhkem
b-Nâsih
c-Zâhir
d-Müteşâbih

34) Aşağıdakilerden hangisi namazı bozan şeylerden biri değildir?
a-Gülmek
b-Yönünü kıbleden çevirmek
c-Konuşmak
d-Ağızdaki pirinç tanesini yutmak

35) . Aşağıdakilerden hangisi abdesti bozmaz?
a-Bayılmak
b-Namazda iken kendi duyacağı kadar
gülmek
c-Fahiş mübâşeret
d-Pıhtı halinde kan parçasıkusmak

36) Aşağıdakilerden hangisini imam yap-masa bile cemaat yapar?
a-Kaide-i ûlâ
b-Tilâvet secdesi
c-Sehiv secdesi
d-Teşrik tekbirleri

37) Hanefilere göre,durgun suyun temiz ve temizleyici olup olmadığını belirlemek için nasıl bir durum esas alınmalıdır?
a)su avuçlandığı zaman el yere değmeyecek şeklde ,yüzeysel genişliği 50 metrekare olmalıdır.
b)suyun hacminin iki kule(206 lt.)olması gerekir
c)normal abdest ve gusül de kullanılan suyun miktarından az olmamalıdır
c)suyun yüzeysel genişliği 55 metre kare olmalıdır

38) aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
a)kan,insan idrarı,sarhoş edici içkiler neceseti ğaliza dır
b)atmaca ,güvercin,karga gibi hayvanların dışkılarından kaçınılması zor olduğu için,necaseti hafife dir.
c)Hanefilere göre köpek derisi tabaklanınca da,necasetir
d)dini hükümlere göre kesilmeyen hayvanların etleri necistir…

39) . Aşağıdakilerden hangisi Cuma nama-zının farz olmasının şartlarından biri de-ğildir?
a-Hür olmak
b-Namazdan önce hutbe okumak
c-Sağlıklıolmak
d-Mukim olmak

40) Aşağıdakilerden hangi durumdan dola-yıoruç bozulur, sadece kaza gerekir?
a-Enfiye çekmek
b-Ağza giren kar tanesinikendi iradesi ile
yutmak
c-Zeytin çekirdeği yutmak
d-Unutarak yiyip içmek

41) )aşağıda özürlünün abdest durumuyla ilgili hangisi yanlıştır
a)özürlü kimse her vakit için ayrı abdest alır
b)özürlü, bu vakit için aldığı abdestiyle istediği kadar kaza ve nafile namaz kılabilir
c)özürlü kimsenin abdesti,özür hali dışında,abdesti bozan ikinci bir sebep olsa da bozulmaz…
d)özürlü kimsenin abdesti,vakit çıkınca bozulur

42) Yüz yirmi koyunu olan bir Müslüman zekât olarak kaç koyun verecektir?
a- 3 koyun
b- 1 koyun
c- 2 koyun
d- 4 koyun

43) Toprak mahsullerinden elde edilen
ürünler için verilen zekâta fıkıh dilinde ne
ad verilir?
a-Harac
b-Sadaka
c-Öşür
d-Zeâmet

44) Aşağıdakilerden hangisine zekat veri-lemez, fakat sadaka verilebilir?
a-Yolcular
b-Fakir öğrenciler
c-Borçlular
d-Gayri Müslimler

45)….1:… niyet
2…..mazmaza- intinşak
3….bütün vücudu yıkamak
4….besmele
buna göre şafiler için guslün farzları hangi şıkta doğru verlimiştir
a)1 ve 3
b)2 ve 3
c)1 ve 4
d)2 ve 4

46) 16)teyemmüm hicretin kaçıncı yılında farz kılınmıştır?
a)2
b)4
c)5
d)6

47) Hanefilere göre, teyemmümle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
a)namazı teyemmümle kıldıktan sonra aynı vakit içinde su bulunursa namaz iade edilmez
b)mazaret hali ortadan kalkmadıkça,kişi dilediği kadar farz ve nafile namaz kılabilir
c)cünüp olan kimse,teyemmüm yaptıktan sonra,abdesti bozan bir durum ortaya çıkarsa,sadece abdest bozulur,gusül bozulmaz
d) yapılan teyemüm sadece bir vakit için geçerlidir..diğer vakte girildiği zaman yeniden yapılması gerekir

48) )aşağıdakilerden hangisi, Hanefilere göre namazın vaciplerinden,Şafiilere göre namazın rükunlarındandır?
a)huruc bi sunihi
b)tertib
c)kıyam
d)sücud

49) . Aşağıdakilerden hangisi İslam düşün-cesinde bilginin kaynaklarından biri olarak
kabul edilemez?
a-Duyu organları
b-Akıl
c-Haber/Vahiy
d-Kerâmet

50) . Mu’tezile mezhebine göre “mürtekib-i kebîre” nin hükmü aşağıdakilerden hangisidir?
a-Kafir olur
b-Münafık olur
c-İmandan çıkar fakat kafir olmaz
d-İmanı zayıflar

51) Aşağıdakilerden hangisi İslam inancına göre
doğrudur?
A) İlk peygamber ile son peygamberin tebliğ ettiği dinin inanç esasları aynıdır.
B)İlk insan, ilkel ve vahşi olup mantıkîdüşünce den yoksundur.
C)Farklı dinler rengârenk çiçekler gibidir, hepsi hak dindir.
D)Dünya tarihinde dinin ilk şekilleri çok tanrılıdır.

52) Hadislerde, “İsm-i A’zam” kavramı aşağıdaki-lerden hangisine nispet edilmektedir?
A)Ebu Hanife
B)Allah
C)Cebrail
D)Üçler-Yediler-Kırklar

53) Selim yaratılışını ve sağduyusunu koruya-bilmiş insanların yüce bir tanrının varlığını
benimseyeceğini ileri sürerek Allah’ın varlığını
ispatlayan delil hangisidir?
A)Nizâm delili
B)Fıtrat delili
C)Gaye delili
D)İmkândelil

54) Hissî mucizeyi diğer mucizelerden ayırt edici özellik aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yalnızodönemde değil kıyamete kadar geçer-li olması
B) Akıllara durgunluk verecek derecede büyük
olması
C) Duyu organlarıyla algılanabilen bir olay olması
D) Olağanüstü bir olay olması

55) Kendi yaratılışını unutarak bize karşı misal
getirmeye kalkışıyor ve: Şu çürümüş kemikleri
kim diriltecek? diyor. De ki: Onları ilk defa ya-ratmış olan diriltecek.” (Yâsîn 36/78-79) ayetle-rinde, aşağıdaki hangi husus anlatılmaktadır?
A) Nübüvvet
B) Fetret
C) Mucize
D) Ba’s

56) Kur’an’da isimleri açıkça geçmeyen fakat
görevlerinden bahsedilen iki büyük melek
aşağıdakilerden hangisinde birlikte veril-miştir?
A) Cebrail-İsrafil
B) Azrail-Mikail
C) İsrafil-Azrâil
D) Mikail-Cebrail

57) Aşağıdaki isimlerden hangisinin peygam-ber olduğu konusunda ihtilaf yoktur?
A) Zülkarneyn
B) Zülkifl
C) Üzeyir
D) Lokman

58) Aşağıdaki sıfatlardan hangisine Kelâm âlimleri, sıfat-ı nefsiyye adını vermişlerdir?
A) Vahdaniyet
B) Vücud
C) Hayat
D) Kıdem

59) “Ölümle başlayıp yeniden dirilmeye kadar sürecek olan ara döneme” ne ad verilir?
A) A’râf
B) Küçük kıyamet
C) Berzah
D) Ba’s

60) Aşağıdakilerden hangisi Cennetin isimle-rinden birisi değildir?
A) Dâru’l-Mukâma
B) Dâru’s-Selam
C) Me’va
D) Hâviye

61) Kader açısından insanın, ’ bir fiilin işleme-sinde kullandığı irade’ aşağıdakilerden
hangisidir?
A) Külli irade
B) Cüz’i İrade
C) İlahi irade
D) Hür irade

62) Mushaflarda, her surenin başında bulunan ve içerisinde surenin ismi-Mekkî yahut
Medenî olduğu-ayet sayısı yazılı olan çerçe-velere ne ad verilir?
A) Serberg
B) Hizb gülü
C) Resmü’l-hat
D) Serlevhâ

63)Aşağıdaki cümlelerden hangisi Kur’ân ve diğer kutsal kitaplar arasındaki en belirgin
farktır?
A) Dört kitabın dördü de haktır
B) Dört kitaba da inanmak, iman esasların-dandır
C) Kur’ân, Kutsal kitaplar içerisinde pey-gamberi döneminde yazıya geçirilen tek kitaptır
D) Kur’ân dışındaki kitapların içerisinde ilahî
gerçekler vardır

64) Abdestte tertîb (dört farzın ayette belirle-nen sıraya göre yapılması) hangi mezhep-lere göre farzdır?
A) Şâfiî-Mâlikî
B) Hanbelî-Şâfiî
C) Sadece Şâfiîler
D) Sadece Hanefîler

65) Aşağıdakilerden hangisinde gusletmek
müstehaptır?
A) Cuma ve bayram namazları öncesinde
B) İhrama girerken
C) Arafatta vakfe
D) Ziyaret tavafı

66) Hanefî mezhebine göre sefer halinde bulunan kişi, kıldığı farz namazın ikinci re-katından sonra oturmadan kalktığında ve bu durumu üçüncü rekatın secdesini yaptıktan sonra hatırladığında ne yapmalıdır?
A) Bir rekat daha kılar ilk ikisi farz son ikisi nafile yerine geçer
B) Namazını iade eder.
C) Aklına geldiğinde hemen oturur ve namazın sonunda sehiv secdesi yapar.
D) Dördüncü rekatı tamamlar ve sehiv secde-sine gerek kalmadan namazı tamam olur.

67) Zannî bir delil ile kesin olarak kaçınılması istenen şeylere Hanefî literatüründe ne
ad verilir?
A) Haram li-aynihî
B) Haram li-gayrihî
C) Tahrîmen mekruh
D) Tenzîhen mekrûh

68) Hanefîlere göre namaza "Allahüekber" laf-zıyla başlamanın hükmü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Farz
B) Vacip
C) Mendûb
D) Müekked sünnet

69) Namaza mani olacak miktarda necasetle namaz kıldığını farkeden kimse ne yap-malıdır?
A) Namazı bitti ise necaseti bilmediğinden
B) Vakit çıkmamış ise iade eder, vakit çıkmış ise bir şey gerekmez.
C) Vakit içinde farketmiş ise iade eder, vakit çıkmış ise kaza eder.
D) Namazı tamamdır, ancak necasetten dolayı tasaddukta bulunur.

70)Müslümanlar ile Bizans arasında yapılan ilk muharebe aşağıdakilerden hangisidir?
a-KurayzaoğullarıGazvesi
b-Tebük Muharebesi
c- Mute Savaşı
d-Herakliyus Muharebes

71) Hz. Peygamberin Ka’be’de sesli olarak Necm suresini okumasıüzerine orada bu-lunan müşriklerin dinledikleri Kur’an’ın tesiriyle secde edip sonra da “Biz putları-mızın övüldüğünü zannederek secde ettik” dediklerini konu edinen olay aşağıdakiler-den hangisidir?
a-Hılfu’l-Fudul
b-Garanik
c-Beni Kurayza
d-Bi’ri Maûne

72) . Aşağıdaki ikili guruplardan hangisi Hz. Peygamberin damadıolan halifelerdir?
a-Hz. Ali- Hz. Osman
b-Hz. Ebu Bekir- Hz. Ali
c-Hz. Osman- Hz. Ömer
d-Hz Ali- Hz. Ömer

73) Yemâme savaşında pek çok Kur’an hafızı şehit düştüğünde Hz. Ömer’in Halife
Ebû Bekir’e önerisi ile başlayan faaliyete ne ad verilir?
a-Kur’an’ın hıfzı
b-Kur’an’ın istinsahı
c-Kur’an’ın cem’i
d-Kur’an’ın teksiri

74) Aşağıdaki hükümlerden hangisi doğrudur?
A) Hanefilere göre sığır ve koyunun dışkısı
necaset-i galizadır.
B) Hanefilere göre tavuk ve kazın dışkısı
necaset-i galizadır.
C) Şafilere göre eti yenen hayvanların idrar ve
dışkıları necis değildir.
D) Hanefilere göre tavuk ve kazın dışkısı
necaset-i hafifedir.

75) Hanefi mezhebinde benimsenen görüşe göre, namazda kıyam” ile ilgili verilen bilgilerden
hangisi doğrudur?
A) Farz, nafile ve vacip namazların tamamında rükündür.
B) Farz, vacip ve nafile namazların tamamında sünnettir.
C) Farz, vacip namazlarda ve sabah namazının sünnetinde rükündür.
D) Farz namazlarda rükün iken, vacip ve nafile namazlarda sünnettir.

76) Aşağıdakilerden hangisi “savm” sözcüğünün anlamlarından biri değildir?
A) İncelemek
B) Engellemek
C) Kendini tutmak
D) Bir şeyden uzak durmak

77) Aşağıdakilerden hangisi haccın asli vaciplerinden biri değildir?
a-Müzdelife’de vakfe yapmak
b-Safa ile Merve arasında say yapmak
c-Remy-i cimar
d-Kudüm tavafı yapmak

78) . Aşağıdakilerden hangisi şeytan taşlamanın sahih olmasının şartlarından biri değildir?
a-Taşların cemrelere el ile atılması
b-Atılan taşların nohuttan büyük fındıktan
küçük olması
c-Taşların her birinin teker teker atılması
d-Taşların belirli bir vakitte atılması

79) Hacıların arefeyi bayrama bağlayan gece Müzdelife’de akşam ile yatsı namazlarını, yatsı vaktinde cem etmesine ne ad verilir?
A) Cem’-i sûrî
B) Cem’-i te’hîr
C) Cem’-i takdîm
D) Cem’ü’l-muvâsala

80) .Tavaf namazının terkinden dolayı ne gerekir?
a) Maddi bir ceza gerekmez, ancak günahkar olur.
b) Vacip olduğu için dem gerekir.
c) Sadaka gerekir.
d) Üç gün oruç tutar

sorular bitti..lütfen cevablarınızı iyi kontrol ediniz )))

1)c 2)d 3)a 4)a 5)c 5)a 6)d 7)c 8)c 9)d 10)c 11)c 12)d 13)b 14)b 15)d 16)c 17)d 18)d 19)c 20)a 21)b 22)a 23)c 24)b 25)b 26)b 27)c 28)d 29)d 30)c 31)b 32)a 33)d 34)d 35)b 36)d 37)a 38)c 39)b 40)c 41)c 42)b 43)c 44)d 45)a 46)c 47)d 48)b 49)d 50)c 51)a 52)b 53)b 54)c 55)d 56)c 57)b 58)b 59)c 60)d 61)c 62)a 63)c 64)b 65)d 66 )b 67)c 68)b 69)c 70)c 71)b 72)a 73)c 74)b 75)c 76)a 77)d 78)b 80)a
__________________
لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا

"Allah hiç kimseye taşıyabileceğinden daha fazlasını yüklemez."

|| BAKARA 286. ||


MAZARET insanın kendine söylediği en büyük ''YALAN''dır !! ..

Velhasıl-ı kelâm.
Namaz, duâ, gayret, nâsip. . .
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Diyanet Yeterlilik Sınavına Hazırlık çalışmaları f_kryln Deneme Sınavlar/Paylaşımlar 2 23 Şubat 2019 21:39
Diyanet Yeterlilik Sınavına Hazırlık sharpx İmam-Hatip/Müezzin DHBT Sınavı 0 09 Temmuz 2014 03:28
Yeterlik sınavına hazırlık soruları TEST HACC Medineweb Fıkıh 5 15 Nisan 2014 17:24
Yeterlik sınavına hazırlık soruları TEST SİYER Medineweb Siyer 3 11 Ocak 2014 15:13
Yeterlilik sınavına hazırlık soru cevap(diyanet ilmihalı 1.cilt 200-300 sayfa arası) serpil Fıkıh 2 08 Kasım 2012 04:32

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.