Medineweb Forum/Huzur Adresi
Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > .::MEDİNEWEB DİN HİZMETLERİ ALAN BİLGİSİ SINAVLARI-(DHBT).::. > DHBT-1-Sınav Konuları > Deneme Sınavlar/Paylaşımlar

Konu Kimliği: Konu Sahibi Medineweb,Açılış Tarihi:  16 Şubat 2013 (22:55), Konuya Son Cevap : 18 Ağustos 2013 (20:10). Konuya 46 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır.
Alt 08 Mart 2013, 00:20   Mesaj No:41
Avatar Otomotik
Durumu:yüsrakara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 25131
Üyelik T.: 26 Ocak 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TESTLER

elleriize sağlık allah razı olsun
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Ağustos 2013, 20:08   Mesaj No:42
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:31
Mesaj: 5.132
Konular: 933
Beğenildi:266
Beğendi:0
Takdirleri:61
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TESTLER

1)Kur'an-ı Kerimde Medine döneminde inen ayetlerde geçen din kelimesiyle daha çok hangi anlama vurgu yapılmıştır?

a)İnsanın hesaba çekileceği ahiret gününe

b)İslamın diğer dinlere karşı üstünlüğüne

c)Allah'a ulaştıran yol olduğunda

d)Dinin Allah tarafından konulan yol olduğuna



2)Kur'an-ı Kerimde geçen hangi ifade ile yeni dinin bütün dinlerce üstün kılnacağı müjdelenmiştir?

a)Yevmid-din b)Dinen kıyamen

c)Millet İbrahim d)Dinül-hak


3) 1-Tabiat olaylarının etkisi altında kalıp onlara kutsallık atfetmek

2-Ruhlara takınma

3-Büyüye,bitki ve hayvanların kutsalığına inanmak

Yukardakiler sırasıyla hangi kelimeleri ifade eder?

a)Natürizm-totemizm-animizm

b)Animizm-natürizm-totemizm

c)Totemizm-animizm-natürizm

d)Natürizm-animizm-totemizm


4)Muharref ne demektir?

a)İlahi vahye dayanmayan dinler

b)İlahi vahye dayanmakla birlikte asli şeklini koruyamamış dinler

c)İlahi olması ve orjinal şeklini koruması

d)Tanrı konusunda açık ve net olmayanlar



5)Ehl-i bid-at ne demektir?

a)Hz.Peygamberin sünnetini terk ederek O'nun ve ashabının izledikleri yoldan ayrılanlar

b)Sünneti rehber edinenler

c)Kurtuluş yolunda olanlar

d)Ümmetin çoğunluğunu oluşturanlar



6)Aşağıdakilerden hangisi Ehl-i Bid'at mezheplerinden değildir?

a)Galiye b)Yezidiyye

c)Batiniyye d)Selefiyye


7)Mu'tezile mezhebi kimin öncülüğünde kurulmuştur?

a)Hasan Basri b)Cahiz

c)Vasıl b.Ata d)Zemahşeri





8)Aşağıdakilerden hangisi Caferiyye görüş ve uygulamalarından değildir?

a)Müt'a nikahını caiz görme

b)Boşamada iki şahit zorunluğu

c)Çıplak ayakların üstüne meshi yeterli sayma

d)Beş vakit namazları vaktinde kılma




9)Aşağıdakilerden hangisi farklı hükümleri bir araya getirilmesini ifade eder?

a)Tefrik b)Telfik c)Tebrik d)Tehdit




10)Ebu Said Ebü'l-Hayr'ın Farsça'yı tasavvuf dili haline getirmek için ilk adını atmasından sonra,Hücrivi'nin oluşturmuş olduğu Farsça ilk tasavvuf kitabın adı nedir?

a)Divan-ı Kebir b)Avarifü'l Naarif

c)Tabakatü's Süfiyye d)Keşfül- Mahcüb




11)Allah'ın birliğine,Hz.Muhammed'in peygamberliğini ve onun, Allah'tan getirdiklerini kabul ettiklerini söyleyerek,müslümanlar gibi yaşadıkları halde,kalpten inanmayan kimselere nedenir?

a)Müşrik b)Kafir c)Müslim d)Münafık




12)Aşağıdakilerden hangisi imanın şartlarından değildir?

a)Allah'a iman b)Meleklere iman

c)Şahadet kelimesi d)Kitaplara iman



13)Aşağıdakilerden hangisi varlığı zorunlu olan ve bütün övgülere layık bulunan yüce varlığın adıdır?

a)Allah b)Rahman c)Rahim d)Halik




14)Aşağıdaki hususlardan hangisi İhlas Suresinde geçmemektedir?

a)Allah'ın bir olduğu b)Hiçbir şeye muhtaç olmadığı

c)Doğurmadığı ve doğurulmadığı d)Ancak O'na ibadet edildiği


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Vücud b)Kıdem c)Kelam d)Beka







[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

  1. B
  2. D
  3. D
  4. B
  5. A
  6. D
  7. C
  8. D
  9. B
  10. D
  11. D
  12. C
  13. A
  14. D
  15. C




dinihaberler sitesinden alıntıdır
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Ağustos 2013, 20:08   Mesaj No:43
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:31
Mesaj: 5.132
Konular: 933
Beğenildi:266
Beğendi:0
Takdirleri:61
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TESTLER

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)8 b)20 c)12 d)16



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a) 90km b)120km
c)180km d)60km



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Ruhsat b)Azimet
c)İmkan d)Caiz



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Erkek, iddet beklemeyeceği için aralarındaki nikah sona erdiğinden yıkayamaz
b)Yıkayacak kimse bulunamadığı taktirde koca karısına teyemmüm verir
c)Hanifilerin dışındaki üç mezhebe göre koca karısını yıkayabilir
d)Erkek iddet beklediği için evlilik devam edeceğinden yıkayabilir



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)yıkanır ve kadın gibi kefenlenir
b)Yıkanmaz ve erkek gibi kefenlenir
c)Yıkanmaz, sadece teyemmüm ettirilir.Kefenleme hususunda kadın sayılır ve ona göre kefenlenir
d)Yıkanır ve erkek gibi kefenlenir



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Nezir b)Nafile
c)Vücüp d)Hiçbiri



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Bozulan nafile orucun kazası
b)Davud orucu
c)Şevval orucu
d)Aşure orucu



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Cinsel ilişki b)İhtilam olmak
c)Bir şeyler yemek d)Bir şeyler içmek



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Cinsel ilişki b)Birşeyler yemek
c)Cinsel ilişkiye girmeden boşalmak d)Birşeyler içmek



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Mal-i müstefad b)Havelanü'l-havl
c)Nisab d)Hiç biri



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Temlik b)Niyet
c)Nisab d)Nema



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)%5 b)%2,5
c)%10 d)Hiçbiri



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)%5 b)%2,5
c)%10 d)Hiçbiri



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Zekatda vergide toplumsal yaşamın gereklerinden olup icbaridir
b)Zekatı kaide olarak devlet tahsil etmez ve vergiyi devlet tahsil ederek ilgili yerlere sarf eder
c)Zekat mükellef, bu farizayı yerine getirirken kendisi için özel bir menfaat gözetmez.Vergi mükellefi de vergisi karşılığında doğrudan kendisine bir menfaat beklemez
d)Hem zekatın hem verginin malı hedefleri yanında iktisadi,içtimai hedefleri de vardır



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Müslüman zekatını sadece Allah'ın rızasa kavuşmak için vermeli, kullara sık sık hatırlatmalıdır.
b)Müslüman mükelef temiz ve helal kazancından zekat vermelidir
c)Bu farizayı ''Başa kalkmadan"ve "Eza vermeden"yerine getirmelidir
d)Zekat ibadetini eda etmeden acele davranmalı,onu meşru bir mazeret olmaksızın geciktirmemelidirler.




[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
  1. B
  2. A
  3. B
  4. D
  5. C
  6. B
  7. A
  8. B
  9. C
  10. A
  11. A
  12. B
  13. C
  14. D
  15. A

TEST 8
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Fitre b)Fidye
c)Zekat d)Sadaka


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Muhakkak mıkat yerinden geçmek gereklidir
b)Kendilerineen yakın mıkatın hizasını geçmeden
c)Kendi ikamet ettikleri yerde
d)Mescidi Harama girmeden hemen önce


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)İhram yasaklarından sakınmak
b)Tırnakları kesmek
c)Her fırsatta telbiye söylemek
d)Temizlik için gusletmek


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Rida b)İzar
c)İhram d)Hiçbiri


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Muvalat b)Cem'-i te'hir
c)Cem'-i takdim d)Vakfe


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Sa'y b)Vakfe
c)Tavaf d)Şaft


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Teyemmüm b)Teyamün
c)Telbiye d)Say


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Zilhiccenin 10. günü zeval vaktinde 11.günü fecr-isadık zamanına kadar geçen süre
b)Zilhiccenin 10.günü zeval vaktinden güneş batmasına kadar geçen süre
c)Zilhiccenin 10.günü tan yerinin ağırmaya başlamasından güneşin doğmasına kadar olan süre
d)Hiçbiri

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Sünnet b)Farz
c)Vacip d)Mubah


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Şeytan taşlama günlerinde sırayla Küçük,Orta ve Akabe cemrelerine taş atmak
b)Cemre mahalinde biriken taşlardan alıp atmak
c)Büyükçe bir taşı olduğu gibi veya kııp bir kaç parça yaparak atmak
d)Bir cemreye aynı gün yediden çok taş atmak



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Ebu Hanife ve İmam Malik'e göre,bayramın 3.günü güneş batıncaya kadar ki süre içinde yapılması vaciptir
b)Kadınların saçlarını dipten traş etmeleri sünnettir
c)Geciktirilmesi durumunda ceza gerekir
d)Meseplerin her birinde başın traş edilecek miktarı abteste meshi gereken miktarı aynıdır


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Hacceden kişi Afaki olmalıdır
b)Hacceden kişi Hillı olmalıdır
c)Umre ve Hac,her ikisi aynı yılın hac aylarında yapılmalıdır
d)Hac aylarında yapılan umreden sonra "Salih İlmam" olmamalıdır


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)İfad haccı b)Sahih imlam
c)Temettu' haccı d)Hiçbiri


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Köle azad etmek
b)Aralıksız olarak iki ay oruç tutmak
c)On fakiri doyurmak
d)Altmış fakiri doyurmak

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Mü'min bir köle azad etmek
b)Üç ay peşpeşe oruç tutmak
c)On fakiri doyurmak
d)On fakiri giydirmek
NOT: Değerli Okuyucularımız!


CEVAPLAR:

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

TEST 9

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Üç gün oruç tutmak
b)Sığır cinsinden bir hayvan kurban etmek
c)Altı fakiri doyurmak
d)Bir koyun kurban etmek

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Yabancı bir erkeğin spermi alınarak uygulanan tüp bebek
b)Kocanın sperminin yabancı bir kadından alınan bir yumurta ile döllendirilmesi
c)Evli eşler arasında yapılan tüp bebek uygulaması
d)Eşlerden alınan yumurta ve spermin başka bir gönüllü kadın rahmine yerleştirilmesi


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Ölüden diriye organ nakli yapılırken zaruretin bulunması gereklidir
b)Ölüden diriye nakilde alıcının da buna razı olması gerekir
c)Organın bir ücret karşılığında verilmemiş olması gereklidir
d)Zaruret varsa bir ücret talep edilebilir

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)İntihar eden kişi kafir olur
b)İntihar edenkişinin cenaze namazı kılınmaz
c)Ölüm orucu tutmak intihar hükmünde değildir
d)İntihar eden Müslüman yıkanır,kefenlenir,cenaze namazı kılınır ve Müslüman mezarlığına gömülür

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Alım satımın temel şartı karşılıklı rızadır
b)Akdin tam anlamıyla meşruluk kazanması için geçerlilik ve işlerlik şartlarında bulunması gerekir
c)Satıma konu olan mevcut ve hukuken geçerli bir mal olmasıda şarttır
d)Satım akdinin bulunması için tarafların temyiz şartına taşımalarına gerek yokyur

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Rehin:hapsetmek,alıkoymak
b)Rahin:rehin verene denir.
c)Kefalet:teslim alınan mala denir.
d)Mürtehin:rehin alana denir.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Bizantinizm:dini otoritesini siyasal otoritenin önüne geçmesi ve himayesine almasıdır.
b)Teokrasi:siyasal iktidarın tanrıdan kaynaklandığını ifade eder.
c)Laiklik:Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır.
d)Konkordato:Dinsel kaynaklı bir yöneti şeklidir.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Ayetler muhtevasına ilişkin olarak taabbudi ve akli içerikli olmak üzere ikiye ayrılır
b)Kur'anda akıllı ve yükümlü insan ve topluluklar muhatap alınır
c)Kur'anda konular genelde insan merkezi olarak işlenir
d)Hz.Peygamberin açıklamaları kendini bağlar


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Hilafet:bir kimsenin yerine geçen kimse demektir
b)İmameti suğra:namazdaki imamet anlamındadır
c)İmameti Kübra:hilafet ile eş anlamlıdır
d)İmameti uzma:hilafet ile eş anlamlıdır.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Hz.Peygamberin ölümden sonra devlet düzeni devam ettirilememiştir
b)Hz.Ali'nin halifeliğe geçişi de diğer üç halife gibi olmuştur
c)Hz. Ebubekir genel şura yolu ile halife olmuştur
d)Hz.Muaviye'nin geçişi de Hz.Osman gibidir

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Hak din b)Batıl din
c)Muharref din d)Düalist din

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Allah'ın peygamberi b)Allah'ın dini
c)Allah'ın kitabı d)İslam fıtratı

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)İbni Teymiyye b)Vasıl b.Ata
c)İbnül-Vezir d)Şevkani

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Eslemtü b)Amentü
c)Kabültü d)Vehebtü

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Açan b)İfşa eden
c)Örten d)Örtmek




CEVAPLAR:


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]












dinihaberler sitesinden alıntıdır
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Ağustos 2013, 20:09   Mesaj No:44
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:31
Mesaj: 5.132
Konular: 933
Beğenildi:266
Beğendi:0
Takdirleri:61
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TESTLER

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
a)Hesaba çekildiği ahiret günü
b)Dosdoğru din
c)İbrahim dini
d)Dini ortaya koyan


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)En'am-Ali İmran b)Fatiha-Zariyat
c)Fatiha-En'am d)Bakara-Fatiha


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Dosdoğru din b)Din günü
c)İbrahim dini d)Hesap dini

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Vahye dayanan-batıl dinler
b)Vahye dayanmayan-düalist dinler
c)Vahye dayanan-çok tanrılı dinler
d)Batıl dinler-vahye dayanan dinler


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Ahiret inancı b)Allah inancı
c)Oruç d)Peygamberlik müessesesi


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Mecusilik b)Brahmanizm
c)Budizm d)Sabilik


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Ehli ehva b)Fırka-ı dalle
c)Ehli hak d)Ehli dalal


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Ayrılanlar-ayrı olanlar
b)Önceki nesil- bu nesle mensup alanlar
c)Taraftar-yardımcı olanlar
d)Kurtulmak-kurtuluşa erenler

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Bu ayetleri yorumlamadan Allah'a havale ederler
b)Bu ayetleri aklın ışığında yorumlarlar
c)Keşif ve ihamın ışığında yorumlarlar
d)Başka ayetlerle birlikte yorumlarlar


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Şia b)Cebriye
c)Eş'ari d)Haricilik


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Bir araya gelenler b)Ayrılanlar
c)Uzaklaşanlar d)Bir tarafa çekilenler


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Remle b)Hankah
c)Tekke d)Zaviye


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Sareddin Konevi b)Ahmed Yesevi
c)İbn Arabi d)Mevlana


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Tavsili iman b)İcmali iman
c)Kamili iman d)Tahkiki iman


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Allah'a ortak koşmak
b)Sihir yapmak
c)Haksız yere adam öldürmek
d)Namaz kılmamak



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Mü'min b)Muhsin
c)Muhlis d)Müdrik


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Müşrik b)Kafir
c)Günahkar d)Zındık


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Kudret b)Basar
c)Tekvin d)Kıdem


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Cin b)Şeytan
c)Melek d)İblis


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Bir kısmı müslümandır
b)Bir kısmı kafirdir
c)Kafir olanları cinlerin çoğunluğunu oluştururlar
d)Mümin olanları cennette giremiyeceklerdir


CEVAPLAR

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

TEST 5

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Hz.Adem 10 sahife
b)Hz.İdris 30 sahife
c)Hz.Şit 40 sahife
d)Hz.İbrahim 10 sahife


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)İtikad
b)Lirik söyleyiş ve ilahiler
c)İbadetler
d)Muamelat


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Veli
b)Evliya
c)Peygamber
d)Halife


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Resul
b)Mürsel
c)Veli
d)Nebi


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Peygamberlerin ilki
b)Peygamberlerin sonuncusu
c)Nebilerin ilki
d)Resullerin sonuncusu


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


a)İstishab b)Mesalih-Mürsele
c)İstislah d)İstihsan


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Hanefiler b)Şafiler
c)Malikiler d)Hanbeliler


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


a)Re'y b)Te'vil
c)İctihad d)Vücub ehliyeti


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


a)Eksik eda ehliyeti b)Yarım eda ehliyeti
c)Tam eda ehliyeti d)Vücut ehliyeti


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


a)Haram b)Tenzihen mekruh
c)Tahrimen mekruh d)Caiz


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


a)Haram li-gayrihi b)Haram li-aynihi
c)Tahrimen mekruh d)Tanziben mekruh


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


a)Zevaid sünnet b)Gayri zevaid sünnet
c)Müekked sünnet d)Gayri müekked sünnet


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


a)İstinca b)İstibra
c)Hadesten taharet d)Necasetten taharet


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Abdest b)İstibra
c)Gusül d)Taharet


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Namaz kılmak
b)Kabeyi tavaf etmek
c)Tilavet secdesi yapmak
d)Kur'ana dokunmak



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Tağsil b)Muvalat
c)Delk d)Tertıb


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Özürlü kimsenin özüründen başka abdestini bozan başka bir şey olmadıkça kaç vakit geçerse geçsin abdesti bozulmaz
b)Özürlü kimse her namaz vakti için abdest alır
c)Özürlü kimseden ibadetler düşer
d)Bir namaz vakti içinde her ibadet için ayrı abdest alır

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Mest b)Mesh
c)Delk d)Muvalat


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)İhdilam b)İstihaze
c)Hayız d)Nifas


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)İntikal tekbiri b)Kıyam
c)Kıraat d)Secde


CEVAPLAR:

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


TEST 6
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Tertip b)Tedvir
c)Ta'dil-i erkan d)Kavme


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Setr-i avret b)Hadesten teharet
c)Necasetten teharet d)Galiz avret


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Mescid-i Aksa b)Mescid-i Nebevi
c)Mescid-i Haram d)Mescid-i Kıbleteyn


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Faite b)Kaza
c)Cem' d)Eda


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Fecir-i sadık b)Fecir-i taglis
c)Beyaz-ı müstetıl d)Beyaz-ı müsta'razi


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Şafak b)İstiva vakti
c)Fey-i zeval d)Fecr-i kazib


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Niyetin iftitah tekbiri ile birlikte yapılması efdaldir
b)Tekbirden önce de niyet edilebilir
c)Tekbir alındıktan sonra yapılan niyet geçerli olur
d)Şafii mezhebinde niyetin hemen her tekbirden önce veya tekbirle birlikte yapılması gerekir


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)İftitah tekbiri
b)Kıyam
c)Rüku
d)Kıraat


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Sadece alın ile burunu da yere koymak
b)Farz olan fiili geciktirmemek
c)Gerektiği durumlarda sehiv secdesi yapmak
d)Namazın başlarken elleri kaldırarak tekbir almak


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Tuma’nine b)İtimat
c)Tesmi d)Tahmid


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Hadr b)Tesri’
c)Teressül d)Tefekkür


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Farz b)Vacib
c)Mekruh d)Mendup


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Kadın iki yanındaki birer erkeğin namazı bozulur
b)Kadının önündeki erkeğin namazı bozulur
c)Kadının arkasındaki erkeğin namazı bozulur
d)Kadının önündeki erkeğin namazı bozulmaz


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)İmama uyarak namaz kılan
b)İmamlık yapan
c)Yalnız namaz kılan
d)Müezzinlik yapan


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Müdrik b)Lahik
c)Mesbuk d)Müktedi


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Vakit b)İkamet
c)Cemaat d)Şehir


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Hutbenin her iki bölümünde Allah’a hamdetmek
b)Her iki hutbede Peygamberimiz’e salavat getirmek
c)İkinci hutbede müminlere dua etmemek
d)Her iki hutbede takvayı tavsiye etmek


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)İki rekatlı olması
b)Her rek’atta zait tekbirlerinin olması
c)Cemaetle kılınması
d)Öğle vaktinden önce kılınması


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Vitir b)Revatib
c)Teravih d)Regaib


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a)Teheccüd b)Evvab
c)Duha d)Fecr





CEVAPLAR:

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]







dinihaberler sitesinden alıntıdır
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Ağustos 2013, 20:09   Mesaj No:45
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:31
Mesaj: 5.132
Konular: 933
Beğenildi:266
Beğendi:0
Takdirleri:61
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TESTLER

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a:Yaratma ve buyurma
b:Pasif ve alıcı
c:Aktif ve kurucu
d:Öz ve orjinal

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a:İman-Din-İhlas
b:İman-İslam-İhsan
c:İnanç-islam-ibadet
d:İman-islam-şükür

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a:Tefekkür-ihsan
b:Tevekkül-ihlas
c:İhlas-ihsan
d:İhsan-şükür

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a:Kur'an-Sünnet
b:Sünnet-İcma
c:Kur'an-İcma
d:Sünnet-Kıyas

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a:İbadet
b:Gidilecek yer
c:Görüş
d:Akım

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a: Fıkra
b:Makale
c:Hulul
d:Nihle

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a:İrade
b:Kudret
c:Tevhid
d:Basar

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a:Arefe
b:Akide
c:Lifafe
d:Tasavvuf

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a:İfrit
b:İblis
c:Şeytan
d:Dabbe

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a.Kitap
b:Defter
c:Risale
d:Mektup

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a:Müslümanlar
b:Hrıistiyanlar ve Yahudiler
c:Müşrikler
d:Mecusiler

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a:Kitap
b:Sünnet
c:İcma
d:İstihsan

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a:İstihsan
b:İstishab
c:Kıyas
d:İstislah

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a:Sonuç
b:Sebep
c:Rükün
d:Şart

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a:Kalınlığı
b:Rengi
c:Kokusu
d:Tadi

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a:İhtilâm
b:İstihaze
c:Hayız
d:Nifas

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a:Mukayyet su
b:Doğal kaynak suyu
c:Mutluk suyu
d:Saf su

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a:Salât
b:Kâmet
c:Kıyan
d:Savm

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a:Dua
b:Namaz
c:Oruç
d:Hiçbiri

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a:Vitir
b:Bayram
c:Cuma
d:Akşam




CEVAPLAR
1:A
2:B
3:C
4:A
5:A
6:C
7:C
8:B
9:B
10:A
11:B
12:D
13:C
14:A
15:A
16:A
17:C
18:A
19:B
20:D








dinihaberler sitesinden alıntıdır
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Ağustos 2013, 20:10   Mesaj No:46
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:31
Mesaj: 5.132
Konular: 933
Beğenildi:266
Beğendi:0
Takdirleri:61
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TESTLER

1: Bir gün içinde namazlarını eksizsiz kılan bir müslüman kaç rekat namaz kılar?


a:37
b:40
c:20
d:Hiçbiri


2: Revâtib nedir?


a: Farz namazlardır
b. Vacip Namazlardır
c: Vakit namazların yanında düzenli olarak kılanan sünnetlerdir
d:Düzenli olmayarak çeşitli ve vesilelere Allah'a yakınlaşmak ve sevap kazanmak maksadıyla ayrıca kılınan namazlardır


3: Aşağıdakilerden hangisi tatavvu değildir?


a:Teheccüd namazı
b:Bozulan nafilenin kazası
c:Kuşluk namazı
d:Hiçbiri


4: Aşağıdakilerden hangisi namazın vücûb şartlarından değildir?


a:Müslüman olmak
b:Bâliğ olmak
c:Yaşlı olmak
d:Akıllı olmak


5:Vâcibi inkar eden kişi için hangisi yanlıştır?


a:Dinden çıkmaz
b:Fasik kabul edilir
c:Dinden çıkar
d:Hiçbiri


6: Aşağıdakilerden hangisi Hz. Peygamber'in devamlı olarak yaptığı ve bir mazeret olmaksızın terketmediği şeydir?


a: Farz
b:Vacid
c:Farz-ı ayn
d:Sünnet


7: Aşağıdakilerden hangisi kişinin kendi isteğiyle ve fiili ile namazdan çıkmasını ifade eder?


a:Tertip
b:Hurûc bi sun'ih
c:Ta'dil-i erkan
d:Kavme


8: Farzlar arasında sıraya riayet etmek aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?


a:Tertip
b:Hurûc bi sun'ih
c:Ta'dil-i erkan
d:Kavme


9: Hükmi kirlilikten temizlenme aşağıdakilerin hangisi ile ifade edilir?


a:Necasetten taharet
b:Setr-i avret
c:Hadesten taharet
d:Hiçbiri


10: Galîs avret neyi ifade eder?


a:Göbek ve diz kapağı arası
b: Cinsel organ ve makat
c:Dizden aşağısı
d:Göbekten yukarısı


11: İstikbal-i kıble ile ilgili hangisi doğrudur?


a:Kabe istikametinden 90 derece dönülse namaz bozulmaz
b:Kabe istikametinden 80 derece dönülse namaz bozulmaz
c:Kabe istikametinden 70 derece dönülse namaz bozulmaz
d:Kabe istikametinden 45 derece dönülse namaz bozulmaz


12: Bir farz namazın vakti içinde kılınmasına ne ad verilir?


a:Faite
b:Kazâ
c:Cem'
d:Edâ


13: Aşağıdaki vakitlerin hangisinde nafile kılmakta kerahat olmaz?


a:Sabah namazını kıldıktan sonra güneş doğana kadar
b:Öğlle namazını kıldıktan sonra, ikindi vakti girene kadar
c:İkindi namazını kıldıktan sonra güneş bataba kadar
d: Akşam namazının farzından önce


14:Aşağıdakilerden hangisi kalbin bir şeye karar vermesi, hangi işin ne için yapıldığının açıklıkla farkında olunması demektir?


a:Vakit
b: Niyet
c:Cem'
d:Edâ


15: Kur'an okunurken çeşitli sebeblerle yapılan okuma hataları aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?


a:Umum-i belvâ
b:Lahn-ı celi
c:Lahn-ı hafi
d:Zelletü'l kâri


16: Aşağıdakilerden hangisi eller dizlere erecek şekilde eğilmek anlamına gelir?


a:Rüku
c:Kıyan
c:Secde
d:Kıraat


17: Hanefiler dışındaki üç meshebe göre tuma'nine ve kavmenin hükmü nedir?


a:Farz
b:Vacip
c:Sünnet
d:Mubah


18:Aşağıdakilerden hangisi yastı namazından sonra kılınan vacip hükmündeki namazdır?
a)Teheccüd b)Vitir
c)Tesbih d)Bayram


19:Teravihin cemaatle kılınmasının hükmü nedir?
a)Farz-ı ayn b)Sünet-i kifaye
c)Farz-ı kifaye d)Vacip




20: Hanefi ve Mâlikilere göre Cuma namazı dışındaki farz namazları cemaatle kılmak gücü yeten erkekler için ............. dir.


Boşluk için en uygun seçenek aşağıdakilerden hangisidir?


a:Farz'ı ayn
b:Farz'ı kifâye
c:Vacip
d:Müekked sünn




CEVAPLAR:
1:B
2:C
3:B
4:C
5:C
6:D
7:B
8:A
9:C
10:B
11:D
12:D
13:B
14:B
15:D
16:A
17:A
18:B
19:B
20:D







dinihaberler sitesinden alıntıdır
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Ağustos 2013, 20:10   Mesaj No:47
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:31
Mesaj: 5.132
Konular: 933
Beğenildi:266
Beğendi:0
Takdirleri:61
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: yeterlilik sınavına hazırlık soruları - TESTLER

1: Aşağıdakilerden hangisi din kelimesinin sözlük anlamında kullanılmaz?

a: Hesap
b: Ceza ve karşılık
c: Millet
d: Adap


2: Bugün Batı dinlerinde din karşılığı kullanılan kelime hangisidir?

a:Religion
b:Dhorma
c:Dhamma
d:Doktrin

3: İslam bilginleri dinin tarifinde aşağıdakilerden hangisine yer verilmemişlerdir?

a) Akıl sahibi insanların kendi tercihleri ibaresine
b) İlahi kanundur ibaresine
c) Bizzat hayır olan şeylere götüren ibaresine
d) Beşer kaynaklı olması ibaresine

4: İlk insan ve ilk peygambere bildirilen dinin adı nedir?

a) Tevhid dini
b) İbrahim dini
c) İslam dini
d) Hristiyan dini

5: Hintlilerin Tanrının kendisini tarihin her devrinde çeşitli şahsiyetlere bürünerek insanlara gösterdiği inanca ne denir?

a) Kast
b)Tenasüh
c) Hulül
d) Düalizm

6: Brahmanizmdeki puta tapma inancını reddedip ona karşı çıkmaktan doğmuş ve bu dinden bir çok esas taşıyan din aşağıdakilerden hangisidir?

a) Sabilik
b) Budizm
c) Mecûsilik
d) Hristiyanlık

7: Ağağıdakilerden hangisi dinin temel unsurlarından değildir?

a) İnanç
b) İbadet
c) Çalışmak
d) Ahlak

8: Hz Peygamber bir hadisinde ümmetinin kaç fıkraya ayrılacağını söylemiştir

a) 72
b) 71
c) 100
d) 73

9: Hz. Peygamber'in ve sahabenin yolunu izleyen onları örnek kabul eden Allah'ın kitabını ve Hz. Muhammed'in sünnetini rehber edinen ümmet çoğunluğuna ne ad verilir?

a: Ehli Bid'ad
b: Ehli Sünnet
c: Fıkra-i Dalle
d: Selefiyye

10: Aşağıdakilerden hangisi Mu'tezilenin görüşlerinin oluşturduğu prensipleri içinde yer almaz?

a: Tevhid
b: Takiyye
c: Vaad ve vaid
d: Adl

11: Aşağıdakilerden hangisi Şianın günümüze ulaşan fıkralardan değildir?

a: Zeydiyye
b: İsmaliyye
c: İmamiyye
d: İbazıyye

12: Osmanlılarda tekke edebiyatı kadar gelişme gösteren tasavvuf musikinin öncülüğünü yapan kurum aşağıdakilerden hangisidir?

a: Mevlevihane
b: Muhasibiyye
c: Celvetiyye
d: Âhilik

13:Aşağıdakilerden hangisi Hz. Peygamberin Allah Tealadan getirdiği kesin olarak bilinen hükümlerde tasdik etmek onun kadar verdiği şeyleri tereddütsüz kabul edip bunların gerçek ve doğru olduğuna gönülden inanmaktır?

a: İslam
b: İman
c: Tefekkür
d: Tevekkül

14: Delillere, bilgiye, araştırma ve kavramaya dayalı imana ne denir?

a:Tafsili iman
b:İcmali iman
c:Taklidi iman
d:Tahkiki iman


15: Hangisi iradeye dayalı iş, davranış ve eylem demektir?

a:İbadet
b:İman
c:İhlas
d:Amel

16: Aşağıdakilerden hangisi sözlükte, "itaat etmek, boyun eğmek, bağlanmak, bir şeye teslim olmak, esenlikte kılmak" anlamına gelir?

a: İbadet
b: İman
c: İslam
d: Amel

17: Aşağıdakilerden hangisi en büyük günahtır?

a: Şirk
b: Nifak
c: Küfür
d: Günah

18: Küfrün en belirgin alâmeti nedir?

a:Dinin tüm esaslarını eksiksiz kabul etmek
b:İnandığı halde amel konusunda ihmalkar olmak
c:Dinin temel esaslarından birini veya tamamını reddetmek yahut onları beğenmemek, önemsememek ve değersiz saymak
d: İnandığı halde ibadetleri yapmamak

19: Aşağıdakilerden hangisi müslüman olduğu bilinen bir kişiyi, inkâr özelliği taşıyan inanç, söz veya davranışından ötürü kâfir saymak demektir?

a: Teşrik
b: Tekfir
c: Temlik
d: Tedbir

20: Cinlerle ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

a: Cinler yerler,içerler, evlenir ve çoğalırlar
b: Etrkeklik ve dişilikleri vardır
c: Cinlerin ömrü, insanlarınkine göre ebeyce kısadır
d: Doğar, büyür ve ölürler
Teşekkürler... Dinihaberler.com



CEVAPLAR:
1-D
2-A
3-D
4-A
5-C
6-B
7-C
8-D
9-B
10-B
11-D
12-A
13-B
14-D
15-D
16-C
17-A
18-C
19-B
20-C


dinihaberler sitesinden alıntıdır
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
Diyanet Yeterlilik Sınavına Hazırlık sharpx İmam-Hatip/Müezzin DHBT Sınavı 0 09 Temmuz 2014 03:28
Yeterlik sınavına hazırlık soruları TEST HACC Medineweb Fıkıh 5 15 Nisan 2014 17:24
Yeterlik sınavına hazırlık soruları TEST SİYER Medineweb Siyer 3 11 Ocak 2014 16:13
Diyanet Yeterlilik Sınavına Hazırlık çalışmaları f_kryln Deneme Sınavlar/Paylaşımlar 1 10 Kasım 2013 00:14
Yeterlilik sınavına hazırlık soru cevap(diyanet ilmihalı 1.cilt 200-300 sayfa arası) serpil Fıkıh 2 08 Kasım 2012 05:32

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb Alemdarhost sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283