Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Sebze Yemekleri (https://www.forum.medineweb.net/821-sebze-yemekleri)
-   -   Medineweb Mutfağı Patlıcan Yemekleri (https://www.forum.medineweb.net/sebze-yemekleri/30948-medineweb-mutfagi-patlican-yemekleri.html)

Allahın kulu_ 12 Ocak 2015 23:55

Medineweb Mutfağı Patlıcan Yemekleri
 


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]






[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler :

5 adet orta boy patlıcan

3 adet büyük patates

1 adet orta boy kuru soğan


2 adet domates , 2 adet yeşil biber veya sivri biber


salça , sıvı yağ , tuz ,


Patatesli Patlıcan Oturtma Tarifi , Nasıl Yapılır :


çoğumuzun sevdiği en güzel yemeklerden dir patatesli ve patlıcanlı yemekler . ışte bunlardan bir taneside patatesli patlıcan oturtma dır..



şimdi patatesli patlıcan oturma tarifinin yapılışına nasıl yapılır sorusunun cevabına geçelim.


ılk önce patlıcanları uzun ince şeritler halinde soyalım.


Sonra patlıcanları parmak genişliğinde yuvarlak parça dilimlere keselim. ister su içinde kara suyu çıkana kadar su da bekletelim. ısterseniz hemen kızartalım.


Sonra patatesleri yine bir parmak büyüklükte yuvarlak dilimlere bölelim.


Ateşe sıvı yağla birlikte kızartma tenceremizi koyalım. Önce patates dilimlerini sonra kuruladığımız patlıcan dilimlerini kızartalım… Fazla yağlarını bir tabakta kağıt havlu ile alalım.


Daha sonra , ince doğradığımız soğanı , salça ile kavuralım. Üzerine sıcak su dökerek bri iki taşım kaynattıktan sonra bir kenarda beklesin.



Sonra hafif kızarmış patates ve hafi kızarmış patlıcanları Tepsiye yan yana veya üst üste dizelim. Üzerine yuvarlak dilimler halinde kesilmiş çiğ domates ve uzun şeritler halinde kesilmiş biberleri yerleştirelim. Salçalı ve soğanlı sosu patlıcanların ve patateslerin üzerlerinde gezdirelim. Kaşık yardımıyla bu sosun aralarına girmesini sağlayalım.



200 dereceli fırına verelim. Patatesli patlıcan oturtmasının bütün malzemeleri ön pişirme işlemi yapılmış olduğundan dolayı yaklaşık 25 – 30 dakika sonra fırını kapatın. Tabi suyunu çektiğinde çok az bir salçalı soslu su kalana kadar. Biraz dinlendikten sonra servis yapın…



Patatesli patlıcan oturma nın tarifi bu kadardır. patlıcan yemekleri içerisinde çeşitli yemek yapma teknikleri vardır. genel de hepsi aynı işlemi görür , malzeme bakımından farklılıklar gördükleri kadar doğranış ve şekil bakımından da farklılık gösterirler. Bir de yemek yapanların ve yiyenlerin ; yemekleri farklı adlarla söyledikleri olur. patatesli patlıcan oturtma , patlıcanlı patates oturtma , patates patlıcan oturma , patlıcan patates oturtma , patates koymazsanız patlıcan oturtma ya da patlıcanlı oturma , patates koyarsanız patatesli oturtma ya da patates oturma , kıymalı yaparsanız kıymalı patlıcan oturtma, kıymalı patlıcan oturtması , kıymalı patates oturtma veya kıymalı patates oturtması adını alırlar…Oysa yemek yine aynı yemektir…sadece lezzetli ellerde farklı lezzet ve tadlar gösterirler…



Fırında yapılan yemek çeşitleri içerisinde en güzel olan yemeklerden biridir. şimdiden yapımında kolay gelsin ve Afiyet Olsun


Allahın kulu_ 12 Ocak 2015 23:55

Cevap: patlıcan yemekleri
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Patlıcanın Faydaları


Yaz mevsimin en güzel sebzelerinden biri olan patlıcanın kalori değeri düşüktür. Ayrıca A, C ve B vitaminleri ile kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri bulunur. şifalı bitkiler

Sinirleri yatıştırır ve tansiyonu düşürür. Kalp çarpıntısını giderir. Bağırsakları yumuşatır ve idrar söktürür. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür ve damar tıkanıklığına iyi gelir. Kansızlığı giderir. Karaciğerin ve pankreasın çalışmasını düzenler. Böbrek ağrılarını ve yanmasını azaltır. Basura iyi gelir. Kilo vermeye yardımcı olur.

Patlıcan normalde acı bir besin olduğu için kullanmadan önce tuzlu suda bekleterek acılığı giderilir. Patlıcan lapa haline getirilip yanıklara konursa faydası görülür. şifalı bitkiler.alınıtıdır

Allahın kulu_ 12 Ocak 2015 23:56

Cevap: patlıcan yemekleri
 
Fırında Tombul Patlıcan Burger :)


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]




[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]






[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]




[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Tombiş bostan patlıcanlarını çok severim,normal patlıcanlarla bu tarif biraz sönük kalırdı.
Üzerine hamburger köftesi kadar büyük köfte yerleştirdim.
Piştikten sonra mutlaka kaşar dilimi koydum çünkü patlıcan ve köftenin düşmeden birbirinin üzerinde durması gerekiyordu.Kaşar köftenin üzerinde eriyince patlıcanla birbirine kaynak yapmış gibi tuttu.
Patlıcanından köftesine kadar her şeyini çiğ olarak fırına verdim.
Yani bu yemek kızartma işiyle sizi uğraştırmıyor.
Tepsinin üzerini kapatmadığım için köfteler kızardı.
Patlıcanlarda salçalı ve yağlı suyun içinde ağır ağır pişerek kıvama geldi.
Anlıyacağınız pratik-lezzetli-görüntüsü yerinde bir ana yemek
PATLICAN BURGER;
Malzemeler;
1.5 kilo bostan patlıcanı,
1 kilo köftelik kıyma,
1 paket Knor köfte harcı,
1 demet maydanoz,
2 yemek kaşığı biber salçası,
Sıvı yağ-tuz.
Üzeri için kaşar dilimleri.
Yapılışı;
Bostan patlıcanlarını alacalı soyup,2 parmak kalınlığında halka halka doğrayın.
Patlıcanların üzerine tuz serpip,acısını gidermek için 10-15 dakika bekletin.
Kıymayı,köfte harcı,incecik doğradığınız maydanozlar ve üzerinde yazan su miktarı ile yoğurun.
Patlıcanları yıkayıp,tepsiye dizin.Üzerlerine 1 çay kaşığı toz şeker serpin.
Yoğurduğunuz köfteleri,patlıcanların büyüklüğüne göre yuvarlak olarak şekillendirip,patlıcanların üzerine yerleştirin.
Biber salçasını,1 çay bardağı sıvı yağ,tuz ve su ile iyice karıştırıp,köftelerin üzerinden dökün.
Önceden ısıttığınız sıcak fırında köfteler kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkan yemeğin üzerine kalın kesilmiş,kaşar dilimleri yerleştirin.alıntı

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Allahın kulu_ 12 Ocak 2015 23:56

Cevap: patlıcan yemekleri
 
Patlıcan Çöp Kebabı


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzeme :

2 tarre ince ve uzun patlıcan artırıp eksiltebilirsiiz bir porsiyon iki ve üç dilim patlıcanla oluyor.Büyü porsiyonlarda köfte
4 tane dolmalık biber
4 tane ufak boy domates
4 çorba kasığı margarin yağı
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
8 tane çöp
1 orta boy soğan
2 bardak su

Yapılışı:

Üç adet patlıcanın kabukları alaca halinde kesildikten % sonra 2 yahut üçer parmak kalınlığında 16 parça halinde doğranır. Üzerlerine 1 çay kaşığı tuz serpildikten sonra 10 dakika bırakılıp yıkanır.
Bir derince tava içine 4 çorba kaşığı margarin konur. Tava ateşe alınıp yağ çıtırdamaya başlayınca patlıcanlar içine bırakılır. Renkleri hafif dönen patlıcanlar bir delikli kepçe ile yağdan çıkarılır.
Yıkanan ve dörde bölünen 16 parça dolmalık biber tavaya atılır. Hafif yumuşayınca çıkarılır. Kabukları soyulan soğan bıçakla ufak ufak parçalara ayrıldıktan sonra kızgın yağa atılıp renkleri döndürülür.
Soğanların üzerine parça etler konulur. Kaşıkla çevrildikten sonra bir kaşık un serpiştirilir, özerine de bir kaşık salça ilâve edilir. Kabın içine iki bardak su, bir kaşık tuz ilâve edilip kaynamaya bırakılır.
Pişen etler delikli kepçe İle bîr tepsiye alınır, fyice yıkanmfş dört domates dörder dörder kesilip 16 parçaya ayrılır. Her çöpe ikişer et, İkişer patlıcan, ikişer biber, ikişer domates geçirilir.
Çöpler bîr tepsiye alınır. Et olarak köfte yada kuşbaşı tavuk eti tercihi siz yapın Etlerin piştiği salçaya bir laşık şeker atıîır. Tepsidekilerin üzerine tel süzgeçle gezdirilir. Tepsi firma sürülür, 10 dakika pişirildikten sonra servis yapılır.


Allahın kulu_ 12 Ocak 2015 23:56

Cevap: patlıcan yemekleri
 
FEELİNGS USTADAN FIRINDA PATLICAN KEBABI..:))
malzemeler :

3-4 adet patlıcan , 1 kaşık salça...

Köfte İçin malzemeler : yarım kilo kıyma ,biraz ekmek içi , adet soğan , pul biber , karabiber , 2 diş sarmısak ..(KIZLAR ASLINDA BİRAZ YAĞLI KIYMAYA TUZ VE PUL BİBER,KARABİBER KATILIP HAZIRLANIYOR KÖFTELER AMA BEN YAĞLI KÖFTE SEVMİYORUM)




Yapılışı : patlıcanları 3 cm lik yuvarlaklar halinde kesin ama parçalar birbirinden kopmasın tam dibine kadar kesip koparmayın arkadaşlar...biraz tuzlu suda bekletin.. daha sonra köftemizi hazırlayalım..
bir köfte bir patlıcan olacak şekilde sıralayın tepsimize..kızlar sivri biber ve domates ile tepsinin boş kalan kısımlarını süsleyebilirsiniz....
daha sonra üstüne biraz salçalı su döküp pişiriyoruz...
(pişmeye yakın fırınınızda ızgara kısmı varsa kızlar 5-10 dk ızgara kısmını açıp pişirebilirsiniz...)

afiyet olsun..

Allahın kulu_ 12 Ocak 2015 23:57

Cevap: patlıcan yemekleri
 
Karnıyarık nasıl yapılır? (resimli anlatım




[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Karnıyarık Malzemeleri:
1kilo orta boy patlıcan
Yarım kilo kıyma
1 baş soğan ve sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Domates
Yeşil biber
Maydanoz
Kırmızı biber
Kimyon
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Kıymalı harç için 2-3 yemek kaşığı zeytin yağ

Karnıyarık Tarifi:
Patlıcanlarımızı alacalı soyup acılarını gidermek için bir müddet bol tuzlu suda bekletiyoruz.
Kıymamızı bir tavaya alıp suyunu çekene kadar kavuruyoaruz. İyice kavrulan kıymaya 2-3 yemek kaşığı zeytin yağını ekliyoruz. İnce ince kıyılmış soğan ve sarımsağıda ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz. Çok küçük doğranmış biberi ve kabuğu soyulmuş domateside katıp kavurmaya devam ediyoruz. Domates ve biberlerde kavrulduktan sonra salça ve baharatları ekliyoruz. Ocağın altını kapattıktan sonra ince kıyılmış maydanozlarıda ekleyip harcı soğumaya bırakıyoruz.





[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Tuzlu suda ıslanan patlıcanlarımızı yıkayıp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartıyoruz.
Kızaran patlıcanları tepsiye alıp ortalarından bıçak yardımıyla çizgiler atıyoruz. (Ben kızarttıktan sonra kesiyorum patlıcanı kızartmadan önce kestiğimiz zaman içine çok fazla yağ çekiyor) Hazırladığımız kıymalı harcı kestiğimiz yerlere bolca dolduruyoruz. Üzerine domates ve biber dilimleyerek süslüyoruz.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]






1su bardağı su dökerek önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Tarif: [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Allahın kulu_ 12 Ocak 2015 23:57

Cevap: patlıcan yemekleri
 
Kırmızı Biberli Patlıcan Sarma Tarifi -




[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler
3 Adet (ince - uzun) Kemer Patlıcan
3 Adet (iri) Kırmızı Biber
3 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
2 Diş Sarımsak
Tuz, Kekik
8-10 Adet Taze Soğan Sapı
Sıvı Yağ (kızartmak için)
2 Adet Yumurta
1 Kase Galeta Unu

Yapılışı

Patlıcanların kabuklarını soymadan, boylamasına ince ince dilimleyin. (İlk ve son dilimde mümkün olduğu kadar, kabuğunu soyar gibi ince dilimlerseniz, 3 dilim elde edersiniz)
Dilimlediğiniz patlıcanları, yarım saat kadar tuzlu suda bekletin, suyunu süzüp, nazikçe sıkarak fazla suyunu alın ve br peçete üzerinde 3-4 dk. bekletin.
Yumurtaları çırpın.
Galeta ununun bir kısmını, biraz tuz ekleyerek, düz bir servis tabağına koyun. (azaldıkça yenisini ekleyin)
Bir tavaya, bir parmak yüksekliğinde sıvı yağ koyun ve kızdırın. Yağ kızınca ocağı orta ısıya getirin.
Patlıcanları önce, yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp, kızartın.
Bir peçete üzerine alarak, fazla yağının çekmesini ve soğumasını sağlayın.
Biberleri fırının ızgarasında (yada arzu ettiğiniz şekilde) közleyin. Kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve iri iri doğrayın.
Ayrı bir kapta, süzme yoğurt, tuz, kekik ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Biberide ekleyip çok az daha karıştırın.
Taze soğan saplarını süzgece koyup, üzerine kaynar su dökün ve yumuşamasını sağlayın.
Patlıcanın ucuna, bir yemek kaşığı kadar yoğurtlu harç koyup, nazikçe sarın.
Sarmayı; soğan sapı ile bağlayıp, kurdele yapın.

Allahın kulu_ 22Haziran 2015 22:45

Cevap: patlıcan yemekleri
 
Su an bu konuyu 50 kisi okuyor turkiyem afiyet olsun rabbim ibadetlerimizi kabul etsin

su damlası 26Haziran 2015 18:40

Cevap: patlıcan yemekleri
 
ABANT KEBABI TARİFİ

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler

6 adet kemer patlıcan
300 gr. kuşbaşı et
1 büyük soğan
3 adet sivri biber
2 büyük domates
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Abant Kebabı Nasıl Yapılır?

Patlıcanları ocakta közleyip soyun. Saplarını koparmayın, kısaltın.
Eti, üzerine çıkacak kadar sıcak su ile düdüklü tencerede 2o dakika kadar pişirin. Suyunu ayrı bir yere süzün
Bir tavaya yemeklik doğradığınız soğanı ve biberi alıp az yağda soteleyin.
İçine eti koyun ve hafif kızarana kadar kavurun.
Küçük doğranmış domatesleri ve sarımsakları ekleyin.
Tuzunu ve karabiberini atın.
Domatesler saldığı suyu çekene kadar pişirin.
Patlıcanları karnıyarık yapar gibi boylamasına ortasını itinayla açın.
Ortalarına iç malzemesinden doldurun.
Üzerlerine domates dilimi ve biber ile süsleyin.
Kenara ayırdığınız et suyuna 1 tatlı kaşığı salça ekleyip karıştırın. Patlıcanların kenarına dökün.
Tepsinin üzerini folyoyla kapatıp 200 derecelik fırında üstü kapalı olarak 20 dakika, üstü açık olarakta 10 dakika pişirin.
Afiyet şifa olsun.

su damlası 26Haziran 2015 18:45

Cevap: patlıcan yemekleri
 
HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler

4 büyük patlıcan
2 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
300 gr. kuşbaşı et
1 orta boy soğan
2 adet biber
2 adet domates rendesi
2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Hünkar beğendi nasıl yapılır?

Eti ısıtılmış bir tencereye alıp yüksek ateşte karıştırarak kavurun.
Kendi suyunu verince ağzını kapatıp, saldığı suyu çekene kadar pişirin. Eğer dana eti kullanacaksanız, eti düdüklüde pişirmeniz daha iyi olacaktır.
Pişen ete doğranmış soğan ve biberleri ekleyip 10 dakika kadar pişirin.
Domates rendesini tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın. Domates suyunu çekince altını kapatın.
Patlıcanları bir kaç yerinden delerek tercihen ocak üzerinde közleyin.
Bekletmeden kabuklarını soyup bir kaba alın.
Acı suyunun çıkması için: Üzerlerine 1 çay bardağı sütü gezdirin ve üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Bu şekilde 30 dakika kadar bekleyin. Daha sonra patlıcanları normal suya tutup yıkayın ve süzülmeye bırakın. Bu şekilde patlıcanların rengi açılacaktır.
Patlıcanları küçük küçük doğrayıp, bıçakla döver gibi yaparak ezin.
Bir tencereye tereyağı ve unu alıp,unun kokusu çıkana kadar kavurun.
Sütünü ilave edin. Muhallebi kıvamına gelince patlıcanları çok az karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırın.2 dakika kadar bu şekilde pişirin. Servis tabağına alıp yayın.
Üzerine sıcak olarak önceden pişirdiğiniz eti koyun. Soğutmadan servis edin.
"Afiyet olsun"
"Alıntı"


SAAT: 13:20

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306