Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Börekler ve Hamur İşleri (https://www.forum.medineweb.net/704-borekler-ve-hamur-isleri)
-   -   "Kıymalı yağlama/şebit"/medineweb mutfağı (https://www.forum.medineweb.net/borekler-ve-hamur-isleri/34421-vequotkiymali-yaglama-sebitvequot-medineweb-mutfagi.html)

su damlası 10 Ocak 2018 17:07

"Kıymalı yağlama/şebit"/medineweb mutfağı
 
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Tarifimiz şöyle:

Lavaş için:

Malzemeler

2 su bardağı ılık su
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru (instant) maya
5-6 su bardağı kadar un (Ben tam buğday unu kullandım)
Kıymalı Harç için

1 çay bardağı zeytinyağı
400 gr.kıyma
2 adet soğan
3-4 adet biber
3 adet domates
Biraz maydanoz
Karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, tuz
Arzuya göre bir çay kaşığı kimyon
Yağlama veya şebit nasıl yapılır?

Lavaş hamurunu hazırlayıp 1 saat kadar dinlendirin. Detaylı lavaş tarifi için Buraya tıklayınız.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, oklavayla büyük boy pasta tabağı kadar açın.
Kızgın tavada altlı üstlü pişirip lavaş tarifinde anlattığım gibi su püskürterek lavaşları ıslatın.
Diğer tarafta zeytinyağını derin bir tavaya alıp ısıtın. Kıymayı ekleyip karıştırarak kavurun.
Küçük doğranmış soğanları ve biberleri ilave edip yumuşayana kadar yeniden kavurun. Domatesleri rendelenmiş olarak ekleyin. Suyunu yarı yarıya çekene kadar pişirin. İnce doğranmış maydanoz, tuz, kırmızı biber, kimyon ve karabiberi de ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Çok kuru bir iç olduysa 1 çay bardağı sıcak su ekleyin.
Lavaşlardan birini yuvarlak düz bir servis tabağına alın. Üzerine 1 dolu kaşık kıymalı harçtan sürün. 1 kat lavaş, 1 kat harç olarak malzemeler bitene kadar üst üste dizmeye devam edin.
Pasta dilimler gibi 4 e kesip servis edin.
Yanına tercihen sarımsaklı yoğurt koyup ikram edin.
Kıymalı yağlama beklemeye gelmez. Sıcak sıcak güzel olur.
Afiyet şifa olsun.

su damlası 10 Ocak 2018 17:09

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Hamurlarımızı da açalım..
Medineweb'e yeter gibi (:

Mihrinaz 10 Ocak 2018 23:27

Birde bu mu var..Amaniinnalkış000
İnciten satırlar da yazarım...İncecik lavaşlarda açar yağlama yaparım diyosun yani editim/cic/ek/
Mutfakta acaip bir haraketlilik söz konusu..Allah bereket versin...Melemenciler görmesin yalnız:)sfhfgshsfhsgh

Yapıp dağıtalım foruma)))

su damlası 11 Ocak 2018 15:14

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Sorma gitsin canom ..Form aç kalmasın diye bir ugraştım ..Birazda peynirli yapıyım dedim ...gülümseyen000
İlkindi çayına yetişti şükür..
Afiyet olsun.cicekver

su damlası 11 Ocak 2018 15:16

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Tavada pişmesi de mükemmel..

Mihrinaz 11 Ocak 2018 19:23

Yok bu gözleme olmuşAğzı-Açık000
Biz şiltemiydi neydi işte o yağlamadan istiyoruz/cic/ek/
ga/li/p

Buldum da bulanıyorum tam oklavalığım heee/cic/ek/te/sli/m

su damlası 11 Ocak 2018 20:13

Karışık menü olsun artık idare edelim..5/cic/ek/cy


SAAT: 17:55

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306