Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Börekler ve Hamur İşleri (https://www.forum.medineweb.net/704-borekler-ve-hamur-isleri)
-   -   "YUMUŞACIK LAVAŞ YAPIMI"/medineweb mutfağı (https://www.forum.medineweb.net/borekler-ve-hamur-isleri/34422-vequotyumusacik-lavas-yapimivequot-medineweb-mutfagi.html)

su damlası 10 Ocak 2018 17:16

"YUMUŞACIK LAVAŞ YAPIMI"/medineweb mutfağı
 
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
YUMUŞACIK LAVAŞ YAPIMI

Malzemeler

2 su bardağı ılık su
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru (instant) maya
5-6 su bardağı kadar un (Ben tam buğday unu kullandım)
Lavaş Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabına ılık su, yoğurt, zeytinyağı, tuz ve mayayı koyup karıştırın. Unu bardak bardak ekleyerek yumuşak bir elde edin. Hamurun üzerine bir poşet geçirip üzerini örtün. 1 saat kadar dinlendirin. Poğaça hamuru kadar mayalanmasına gerek yok.

Hamurdan mandalina kadar parçalar alıp yuvarlayın ve un serptiğiniz bir tepsinin üzerine dizin. Üzerlerine yine biraz un serpin. Bezelerin üzerini bir örtüyle kapatın ve ilk yaptığınız bezeden başlayarak, oklavayla açın.

Ben lavaş için küçük boy bir oklava kullanıyorum. Lavaş yufkası, mantı yufkasından biraz daha kalın olmalıdır. Daha fazla kalın olmasın.

Kızgın tavaya açtığınız lavaş hamurunu serin. Üzerinde küçük kabarcıklar oluşmaya başlayınca arka tarafını çevirin.
Büyük ocakta, harlı ateşte hızlı hızlı çevirerek pişmeli ki, lavaşlar kurumasın. Pişen lavaşı pamuklu bir örtünün üzerine alıp arka ve ön yüzüne sprey şişe yardımıyla 3-4 kez su sıkın ve üzerini örtün. Diğer lavaşları da aynı şekilde ıslatıp üst üste dizin. Islatma işlemini mutlaka sıcakken yapın ve üzerlerini açık bırakmayın. Bütün hamur bittikten sonra lavaşları bir poşete koyup ağzını bağlayın ki lavaşlar yumuşak kalsın.

NOT: Her lavaşı pişirdikten sonra, hafif ıslattığınız kağıt havluyla tavayı silin. Aksi halde bir önceki lavaştan kalan unlar yanıp diğer lavaşa yapışıp yanabilir.

Afiyet şifa olsun!

su damlası 10 Ocak 2018 17:19

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Allah'ın kulu hamur açmaya ne dersin..

su damlası 10 Ocak 2018 17:21

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Bende pişiriyim bari..cicekver

Allahın kulu_ 10 Ocak 2018 19:45

Allahhhhh tutmayin beni derim:):)eline saglik canim

su damlası 10 Ocak 2018 19:52

Alıntı:

Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı (Mesaj 416573)
Allahhhhh tutmayin beni derim:):)eline saglik canim

Hadi iş başına o zaman..hyyyyy

Mihrinaz 10 Ocak 2018 23:17

Amaaannn coşmuşya buralar.
Oklavasını hamurunu alan gelmiş ))
Birileri lavaş yapmış, hazırcı ararsanız o ben olabilirim/cic/ek/te/sli/m
Nasılda göz göz olmuş..ewet000

su damlası 08 Şubat 2018 19:40

Lavaşlar pişmiş kıyma ile harç yapıp aralarına döküp üst, üste koyalım yanında da sarmısaklı yoğurt sarıp ,sarıp yiyelim.
Size kolay bi artarnatif (:

su damlası 19 Temmuz 2022 01:31

Alıntı:

su damlası Üyemizden Alıntı (Mesaj 417444)
Lavaşlar pişmiş kıyma ile harç yapıp aralarına döküp üst, üste koyalım yanında da sarmısaklı yoğurt sarıp ,sarıp yiyelim.
Size kolay bi artarnatif (:

Kayseri yaglaması sevmeyen yoktur umarım sfhfgshsfhsgh

Mihrinaz 19 Temmuz 2022 12:25

Alıntı:

su damlası Üyemizden Alıntı (Mesaj 438913)
Kayseri yaglaması sevmeyen yoktur umarım sfhfgshsfhsgh

Sevilmez mi yaaahyyyyy Lavaş denemedim niye denemedimki sıraya koyayım bi yağlama attirayim evdeki koloniyeçay-kahve000
Yağlı, hamur, etli,tatlı ne varsa çok seviyorum ama yaa. 100 ü zorluyorum ama vazgeçmek yokAğzı-Açık000
Kan gurubuma göre sebzeyle beslenmem gerekiyormuş.hyrtt Duyunca şoka girdim. Protein almazsam sodyumum düşüyor başlıyor kafa dalgalanmaları bendegülümseyen000hyyyyy Ne sebzesi.
Yağlama yapak editim. Foruma da dağıtırız. Az yağ tat girsin bünyelerine Ağzı-Açık000

Kara Kartal 19 Temmuz 2022 13:08

Ben o kadar yağlı yiyemem. Lavaşi tek yesem yada dürüm yapayım hyyyyy

Dikkat edin yaw. Abla 100 kilo mu dedin acaba.dymdm Aman dikkat kalp şeker tansiyon:)

Yemeyin bu kadar yağlı hamurlu. Türk Mutfağı da canını yidiğim hep yağlı Salçalı etli hamurlu:)


SAAT: 01:56

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306