Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KADIN AİLE ÇOCUK.::. > Kadın-Aile-Çocuk > Evlilik-Nikah Konuları

Konu Kimliği: Konu Sahibi suhtem,Açılış Tarihi:  25 Temmuz 2012 (23:51), Konuya Son Cevap : 27 Temmuz 2012 (00:15). Konuya 10 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 25 Temmuz 2012, 23:51   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
suhtem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:suhtem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17229
Üyelik T.: 10 Mart 2012
Arkadaşları:27
Cinsiyet:
Memleket:......
Yaş:38
Mesaj: 974
Konular: 69
Beğenildi:89
Beğendi:40
Takdirleri:565
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Evliliğin Düşmanı :"Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği

Evliliğin Düşmanı :"Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği

Evliliğin düşmanı: "Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği



Evli çiftlerle, sevgili çiftler arasındaki farkları düşündünüz mü? Sevgililerin niye daha çekici olduğunu anlarsanız, evlilik ilişkinize sevgili cazibesinden daha kaliteli bir ivme kazandırabilirsiniz gibi geldi bana. Bilmem yanılıyor muyum?


Evliliğinde "öteki kadın" veya "öteki erkek" sorunu yaşamayanlar var mı? Varsa lütfen parmak kaldırsın!

...ohh iyi hala birileri parmak kaldırıyor! Demek ki her evlilikte bir sadakatsizlik söz konusu değil henüz.

...ama emin olun yakındır!

...

Öteki (kadın/erkek) : Yakalanacağım diye ödüm koptu!

Gerçek eş (kadın/erkek) : İşştee... yakaladım seni. Benim eşimle ne işin var? Utanmıyor musun evli barklı insanla yakınlık yaşamaya?

Öteki (kadın/erkek) :Pardon siz kimsiniz? Tanışıyor muyuz? Beni birisiyle karıştırdınız galiba...

Gerçek eş (kadın/erkek) : Kimseyle karıştırmadım. Sen benim eşimle ilişki yaşıyorsun! Utanmadan inkar ediyorsun üstelik...

Öteki (kadın/erkek) :Aaa... fazla oldunuz ama! Siz de eşinize sahip çıksaydınız! Her zaman yanınızdayken kıymetini bilmezsiniz, araya biz girince eşiniz bulunmaz hint kumaşı olur. Bu nedir anlamadım gitti. Onu öyle zor buluyorum ki, bulduğumda onunla geçirdiğim her anın keyfini çıkarıyorum. Sizin gibi yaptığı her davranışa kusur bulmuyorum. Bana verdikleriyle yetinmeye çalışıyorum. Öyle bunaltmışsınız ki eşinizi, ne yapsa size yaranamıyor. Ben öyle değilim. Tüm enerjimi, ikimizin sınırlı vaktini iyi geçirmeye harcıyorum. Size gelince... nasılsa ölene kadar evlilik... vakit bol... kafanıza estiği gibi davranıp uzaklaştırıyorsunuz onu kendinizden. Ama buraya kadar! Benimle mutlu... siz kusura bakmayın artık...! veya bakın! Kendiniz bilirsiniz...!

...

Evlilik, tatlı bir ilişkidir, hayat arkadaşlığıdır. Evli çiftler, hayat arkadaşlığını, mahalle düşmanlığına çevirince işler karışıyor. Neyi paylaşamıyorsunuz, niye sürekli tartışıyorsunuz anlamıyorum ki! Sizler evde eşlerinizle tartışınca, onlar dışarıda başlarını yaslayacakları omuzları kolaylıkla buluyorlar benden söylemesi.

Evli çiftlerle, sevgili çiftler arasındaki farkları düşündünüz mü?
Sevgililerin niye daha çekici olduğunu anlarsanız, evlilik ilişkinize sevgili cazibesinden daha kaliteli bir ivme kazandırabilirsiniz gibi geldi bana.
Bilmem yanılıyor muyum? Ben düşündüm. Aklıma gelenleri sizler için yazdım.

1. Öteki (kadın veya erkek), eşinizin gönlüne ve kalbine girmeyi biliyor.

2. Öteki (kadın veya erkek), karşısındaki kişide minnettarlık duyguları oluşturuyor. Eşiniz, kendisine minnettarlık besleyen bu kişiye karşı duyarsız davranamıyor.

3.Öteki (kadın/erkek), eşinizle az zaman geçirdiği için, var olan vaktin çoğunu eğlenceye, paylaşıma, mutlu olacakları malzemelere yatırıyor.

4. Öteki (kadın veya erkek), eşinizle olabildiğince güzel sözlerle, iltifat dolu cümlelerle muhatap oluyor.

5. Öteki (kadın veya erkek), ilişkilerinin niteliği gereği eşinizi, istemediği şeylere zorlamıyor.

6. Öteki (kadın veya erkek), eşinizle geçirdiği her anda elinden geldiğince mutlu görünüyor. Asık suratlı davranmıyor. Dünyanın en şirin, en anlayışlı, en hayat dolu insanı kendisiymiş gibi imaj bırakıyor.

7. Öteki (kadın veya erkek), eşinizin ilgisini çeken konularda onunla sohbet ediyor. Onun hoşuna gidebilecek konular hakkında bilgi topluyor. Aynı kitabı, aynı şiiri, aynı şarkıyı seviyor! (Ne hikmetse! Şanstan hepsi de aynı elmanın iki yarısı oluyorlar ya...!)

8. Öteki (kadın veya erkek), eşinizin ailesi ve sevdikleri hakkında ileri geri konuşup, ağır sözler etmiyor.

9. Öteki (kadın veya erkek), eşinizin yapamadığı veya yapmayı unuttuğu sorumlulukları için başa kakıcı sözler söylemiyor.

10. Öteki (kadın veya erkek), eşinize akıl verircesine konuşmuyor, ağzından çıkan her cümle için onu suçlamıyor.

11. Öteki (kadın veya erkek), eşinizle aynı zamanda iyi arkadaşlık ediyor. Onunla dostane konuyor, her sıkıntısını anlıyor. Hatta anlamasa bile anlıyor(!).

12. Öteki (kadın veya erkek), eşinizle gereksiz tartışmalara girmiyor. Onu saçma sapan nedenlerle suçlamıyor.

13. Öteki (kadın veya erkek), eşinizle cinsel paylaşımı tam olması gerektiği gibi yaşıyor. İşini görmeye yönelik, oldubittiye getirerek ilişki kurmuyor. Öncelikle onun ruhuna dokunuyor, sonra bedenine. Konuşuyor, sohbet ediyor, onu sevdiğini hissettiriyor, ardından sarılıp uyuyor.

14. Öteki (kadın veya erkek), eşinize aciz ve eksiz görünmemeye çalışıyor. Güçlü, bakımlı, kendinden emin tavırlarıyla dikkat çekiyor.

15. Öteki (kadın veya erkek), kişisel bakım, vücut bakımı, kilo dengesi, temizliği, banyosu...vs anlamında eşinizin gönlüne taht kurmayı başarıyor.

16. Öteki (kadın veya erkek), eşinizle arasındaki ilişkinin büyüsünü bozmamak için ne gerekiyorsa yaptığı gibi, bu büyünün sonsuza dek sürmesini istercesine çabalıyor.

17. Öteki (kadın veya erkek), eşinizle bir sorunu olduğunda abartılı tepkiler vermiyor, yıkıcı, yıpratıcı yorumlar yapmıyor. Daha sakin, anlayışlı görünen davranışlar sergilemeye gayret ediyor. Aksini yapsa ilişkinin biteceğini biliyor uyanık! Eşiniz de onun bu olgun ve anlayışlı haline bir kez daha aşık olup, onu sevmeye devam ediyordur zaten!

18. Öteki (kadın veya erkek), eşinize "sen zaten aileni, anneni, kardeşlerini benden daha çok seviyorsun, beni ihmal ediyorsun" gibi evli çiftleri deli eden türden laflar etmiyor. Bu tip cümleleri varsa kendi eşine yapıyor ama sevgilisine asla!

19. Öteki (kadın veya erkek), eşinize sürprizlerle dolu, hayatın neşesini üzerinde hissettiren sempatik anlar yaşatıyor. Eşinizin en sıkıntılı anlarında onu güldürmenin yolunu buluyor. "Gördün mü bak... ben sana söylemiştim..." şeklindeki talihsiz cümleyle başa kakınç yapmıyor.

20. Öteki (kadın veya erkek), eşinizle kurduğu ilişkiyi, baskı ve zorlamayla kontrol altında tutmaya çalışmıyor. İlişkiyi kendi haline bırakan, kendi doğalı içinde seyreden, hafif esintili tatlı rüzgar modunda yaşıyor. Kendi halinde ilerleyen ilişkinin daha uzun soluklu olacağını biliyor. Baskı ve zorlama devreye girerse bu ilişkinin en yakın tarihte biteceğini anlıyor.

21. Ve son olarak; Öteki (kadın veya erkek), eşiniz eve geldiğinde, güleryüzle karşılıyor. Türk filmlerindeki o muhabbet dolu sevgililerin birbirini karşılama sahnelerinde olduğu gibi, hasretle sarılarak karşılıyor. Ayrılırken, sanki bir daha hiç görüşmeyecekmiş gibi üzülerek ayrılıyor. Bu duygu yüklü karşılaşmalar ve hançer saplanmışçasına can yakan ayrılmalar, bir sonraki birleşmeyi daha da heyecanlı hale getiriyor. Derken... anlarsınız işte...

...

Diyorum ki... yazıyı okuyan herkes evli olduğunu unutsa! Ve şimdi yeniden evli olduğunu hatırlasa...

...ve bu yeni hatırladığı yeni evlilik ilişkisi, yasaksız ve helalinden, eşiyle yaşayacağı mutluluk ve sevinç dolu günlere gebe olsa? Fena mı olur?

...emin olun ki eşinizle sevgili tadında evlilikler yaşamanız mümkün. Yeter ki biraz uğraşın. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, bana gelin... söz veriyorum sizi birbirinize aşık etmenin bir yolunu bulacağım!

Sevgiler...
Mehtap KAYAOĞLU (Psikolojik Danışman &Psikoterapist)

__________________
"..insanın ruhunu yücelten bir acı,
ucuz bir mutluluktan daha değerlidir..."
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi suhtem 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Onkolog Kanser Olursa Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp suhtem 0 1939 12 Eylül 2013 13:29
Ebeveynlerin okul konusunda dikkat etmesi... Çocuk ve Aile Sağlığı mehmet akif2 1 2004 12 Eylül 2013 13:23
Erzurum'da çay böyle istenir Resim/Karikatür Mihrinaz 2 1927 12 Temmuz 2013 12:29
Bebektir anlamaz yanılgısını ortadan kaldırmak Çocuk ve Aile Sağlığı EyMeN&TaLhA 1 1740 05 Temmuz 2013 12:25
Vekil Diyanet Personeline Kadro Din Görevlileri tevhid_ 2 2487 30Haziran 2013 10:05

Alt 26 Temmuz 2012, 00:09   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.421
Konular: 575
Beğenildi:4494
Beğendi:6074
Takdirleri:23787
Takdir Et:
Standart Cevap: Evliliğin Düşmanı :"Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği

Eşler birbirinin imtihanıdır...Olgunlaşmak yolunda herkesin uğraması gereken bir handır.yarim"i tam bazen de "tam"i yarim eden..suphesiz ...hz.hafsa`nin efendimizin göğsünü yumrukladigi rivayet edilir..adam vardir,bu tavir karsisinda, efendimiz gibi tebessum eder..adam vardir, kadini hastanelik eder..kadinı idare etmeyi saglayan yegane unsur erkegin tavridir. nerede nasil ve ne sekilde davranilacagini bilmek, kal yerine hal diliyle muamele etmek gerekiyor..hal vardir, kadini zivanadan cikarir;hal vardir, istikamet buldurur..Die düşünüyorum emeğine sağlık suhtem
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Temmuz 2012, 02:52   Mesaj No:3
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.984
Konular: 339
Beğenildi:1160
Beğendi:330
Takdirleri:7457
Takdir Et:
Standart Cevap: Evliliğin Düşmanı :"Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği

Evlilik aklı başında,kafa dengi ve evrensel bir prensip etrafında anlaşan,denkliği önemli olan bir yapıdır.evliliklerde aşk arayan hep yanılır.aşk moda tabiriyle heveslerin mahsulu olmaktan öteye anlam ifade etmiyor.aşk evliliklerde balayı denilen ilk aylarda geçerli olsada ona aşk denilemez,karşı cinsin birbirisine fıtraten mubalağalı ilgidir.hevesler köreldiğinde aşk da tarih olur.eşler ; "aşk bitti" telaşına düştüğü an evlilik çatısı çatırdamaya,eşlerde homurtular yükselir.bu huzursuzluk,bazen karşılıklı savaş psikolojisi,bazen birbirini suçlama,bazen evlilikleri yerle bir eden dengesiz sorumsuz cümleler ve nihayı boşanma veya başkasına yönelme ile sonuçlanır.islami kesim bunu taadüdü zevcad ile cahil kesim ise sevgili metres adı altında yuvadan kalben kaçar..o yuva görünürde yuva olsada deli hastanesi koridorlarını aratmaz.
evlilikte aşk değil sevgi saygı fedakarlık sorumluluk ve herkes görevini ödevinin bilincinde olacağı bir kavramların içini dolduracağı atmosfer aranmalıdır.
peki çözüm ne?

1-denklik şart.eşlerden birisi eksilerde ise ve eksiliğinde de ısrarcı olup BEN BUYUM ısrarında ise,o denksizlik yuvayı bitiremesede(çocuklar veya bazı engeller hatırına) sevgi saygıyı bitirir.bu denklik islami tabirle "kufuv" ilimde,soyda,asalette ve dindarlıkta aranmalıdır.hoppa bir bayan ile dindar bir erkeğin aynı yatakta olması zülmdür.iffetli ve dindar bir kadın ile namussuz sarhoş kumarbaz bir erkeğin bırakın aynı yuvada,aynı şehirde yaşaması zülmdür.eşlerde denklikte proplemler olsada,sağlıklı bilinçli dindarlık denkliğin denksizliklerini yok edebilir.

2-evlilikleri ayakta tutan en önemli unsur cinselliktir.eşler bu noktaya azami dikkat etmeli,eşini bu konuda sınırsız sorunsuz tatmin etmeli.bakımıyla giyimiyle temizliğiyle eşinin yüreğine,fitri duygularına hitap edebilmeli ki,eşini sokaktan koruyabilsin.bu konu sağlıklı ve sorunsuz ise,bir kadının yada bir erkeğin üçüncü kişiye meyletmesi imkansızlaşabilir.(fıtratını bozup namussuzlaşanlar bunu alışkanlık haline getirenler konumuzun dışındadır).kirli dağınık bakımsız düzensiz kırıcı agresif bir eş ile mutlu huzurlu olmak imkansızlaşır.bu iki eş içinde geçerlidir.bu konuda sorun olması halinde,eşler gergindir.bu gerginlik çocuklarada yansır hatta sokağada yansır.kişide davranış bozukluklarını iticiliğini hırçınlığını tetikler.sokakta pazarda huzursuz kırıcı agresif bir erkeğe rastlarsanız,bunun evdeki eşinin eseri olduğunu anlamakta güçlük çekmemelisiniz.

3-eşler karşılıklı sorunsuz sıkıntısız sansörsüz konuşabilmeli.sorunların çözümüne katkıda bulunmalı sorunların parçası olmamalı.sen ben kavgası yerine,biz kavgasına çözüm aranmalı.aslında sorunların çoğu çözümsüz gibi görünsede,aklı başında eşlerin şirin tatlı bir diyaloğları ile tarihe karışır.ailenin babası erkektir,bir yuvada iki ağa olmaz.bir arabada iki şöfür olmayacağı gibi...kadın şöfürlüğe soyunmamalı,erkek ise arabayı hırpalamamalı,trafik canavarı olmamalı.o araba seyahat içindir,ve erkeğin görevi arabadan faydalanmayı,hırpalamamayı öğrenmesidir.şöfür diye taşa kayaya uçuruma sürerim hakkını vermemeli kendisine.

4-son söz olarak şunu diyebilirim,acımasız gibi görünsede bence doğru olan budur;"dindar donanımlı bilgili bilinçli bir kadın isterse öküzü adam eder,hoppa bir kadın ise isterse muttaki bir alimi bile tımarhaneye gönderir"...
saygılar..
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Temmuz 2012, 14:43   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:MERVE DEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5587
Üyelik T.: 05 Aralık 2008
Arkadaşları:14
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Yaş:35
Mesaj: 2.537
Konular: 2038
Beğenildi:114
Beğendi:0
Takdirleri:270
Takdir Et:
Standart Cevap: Evliliğin Düşmanı :"Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
.evliliklerde aşk arayan hep yanılır.aşk moda tabiriyle heveslerin mahsulu olmaktan öteye anlam ifade etmiyor..

cıks hocam islamoğlu gibi konuşuyorsunuz ama aşk olmadan evlilik olmaz.
olanların sonunuda biliyoruz ozr*.
__________________
İmanı olanın, imkanı tükenmez.
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Temmuz 2012, 14:49   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.421
Konular: 575
Beğenildi:4494
Beğendi:6074
Takdirleri:23787
Takdir Et:
Standart Cevap: Evliliğin Düşmanı :"Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği

Alıntı:
MERVE DEMİR Üyemizden Alıntı Mesajı göster
cıks hocam islamoğlu gibi konuşuyorsunuz ama aşk olmadan evlilik olmaz.
olanların sonunuda biliyoruz ozr*.
Mervecik tecrübe konusuyor karşında aşk geçer sevgi ve saygı kalır... iklimyanın bir sözü vardı ''AŞK ELİNİN KÖRÜ''
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Temmuz 2012, 16:49   Mesaj No:6
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:43
Mesaj: 7.401
Konular: 425
Beğenildi:2286
Beğendi:4876
Takdirleri:3684
Takdir Et:
Standart Cevap: Evliliğin Düşmanı :"Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği

Alıntı:
Esma_Nur Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Mervecik tecrübe konusuyor karşında aşk geçer sevgi ve saygı kalır... iklimyanın bir sözü vardı ''AŞK ELİNİN KÖRÜ''
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Temmuz 2012, 17:17   Mesaj No:7
Medineweb Sadık Üyesi
iklimya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:iklimya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 90
Üyelik T.: 21 Ağustos 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Ankara
Mesaj: 513
Konular: 114
Beğenildi:31
Beğendi:0
Takdirleri:112
Takdir Et:
Standart Cevap: Evliliğin Düşmanı :"Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği

.) bu psikolojik danısman işini cok iyi yapıyor. yazıyı okuyan her mutsuz hanım telaşeya kapılacak,
her mutlu hanım ise acabalarla bogusup duracak.
Bu nedir yahu, insanın psikolojisini bozmak icin kasten yazılmıs gibi.
haklı oldugu yönler oldugu gibi haksız oldugu yönler daha fazladır. Muhsin Hocanın yazısı
bu deli doktorunun yazısınından milyon kat daha degerlidir.
Evli bir erkegin sokakta metresi ile yasadıgı ilişkiyi bu denli olumlu göstermek sadece cehalettir. Kadın olma evliya ol diyor,
olsak ne güzel ama acaba kendisi bunu becerebiliyor mu?
Acaba bu sevgili mi gün boyu evin işi cocukların bakımı evliligin agır yükü ailelerin catısması akraba ziyareti zorunlu misafirlikler aniden peyda olan maddi imkansızlıklarla bogusuyor.
Bir eli yagda diger eli balda adamı mutlu edip kıskacına alma derdinde.
Bide zaten günde birkac saat beraberlikle.
Akıllı olan şunu bilir ki kısa görüsmeler her zaman daha caziptir.
Bu adam, hanımı evde şu eksik bu yok cocukların okulu elektrik su kira dediginde metresine davrandıgı gibi mi davranıyor acaba???
Bunlarınki sadece haricten gazel okumak.
Birde söz veriyormus aşık edecekmiş .))
Kac para acaba bi ara size ugrayacagımda .))))
subhanallah...
Ne güzeldir şu söz. "İSLAM OL KURTUL"
__________________
Bismillah diyerek...
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Temmuz 2012, 17:40   Mesaj No:8
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Evliliğin Düşmanı :"Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği

Evliliğin temelinde SEVGİ OLMALI,ve bu sevgi eşler arasında,hiç bir zaman dondurulmamalıdır .

Allahtan aldığımız bu hayatın her alanında sıkıntılar olduğu gibi,evliliklerdede olur,ama bu sıkıntıları imtihan bilmek ve Allahın rızasına uygun döndermek,kişiye dünyadada,ahirettede iyilik bulmaya sebeb olur ve bu Allahın kanunudur..

Evliliklerde üstün gelme,burun sürtmelerden ziyade,birbirini tamamlayan ve birbirinin elbisesi olmak için tamamlayıcı olmak kişinin cehdi olmalı,kadın ve erkek her ikisi içinde,

Evliliklerini Allahın rızasına uygun çevirmek isteyenler,Allahın yardımınıda bulacaklardır bu evliliklerinde,

Evliliklerde güven aslolandır,ve evliliklerini toplumun değer yargılarından değilde,Rabbani değer yargılarıyla olmalı ki ,toplumun dedikodularından korumuş olur böylece evliler...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Temmuz 2012, 20:06   Mesaj No:9
Medineweb Sadık Üyesi
suhtem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:suhtem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17229
Üyelik T.: 10 Mart 2012
Arkadaşları:27
Cinsiyet:
Memleket:......
Yaş:38
Mesaj: 974
Konular: 69
Beğenildi:89
Beğendi:40
Takdirleri:565
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Evliliğin Düşmanı :"Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği

Alıntı:
iklimya Üyemizden Alıntı Mesajı göster
.) bu psikolojik danısman işini cok iyi yapıyor. yazıyı okuyan her mutsuz hanım telaşeya kapılacak,
her mutlu hanım ise acabalarla bogusup duracak.
Bu nedir yahu, insanın psikolojisini bozmak icin kasten yazılmıs gibi.
haklı oldugu yönler oldugu gibi haksız oldugu yönler daha fazladır. Muhsin Hocanın yazısı
bu deli doktorunun yazısınından milyon kat daha degerlidir.
Evli bir erkegin sokakta metresi ile yasadıgı ilişkiyi bu denli olumlu göstermek sadece cehalettir. Kadın olma evliya ol diyor,
olsak ne güzel ama acaba kendisi bunu becerebiliyor mu?
Acaba bu sevgili mi gün boyu evin işi cocukların bakımı evliligin agır yükü ailelerin catısması akraba ziyareti zorunlu misafirlikler aniden peyda olan maddi imkansızlıklarla bogusuyor.
Bir eli yagda diger eli balda adamı mutlu edip kıskacına alma derdinde.
Bide zaten günde birkac saat beraberlikle.
Akıllı olan şunu bilir ki kısa görüsmeler her zaman daha caziptir.
Bu adam, hanımı evde şu eksik bu yok cocukların okulu elektrik su kira dediginde metresine davrandıgı gibi mi davranıyor acaba???
Bunlarınki sadece haricten gazel okumak.
Birde söz veriyormus aşık edecekmiş .))
Kac para acaba bi ara size ugrayacagımda .))))
subhanallah...
Ne güzeldir şu söz. "İSLAM OL KURTUL"
aşk olsun iklmya hocam aşk olsun..
psklg Mehtp ablama deli doktru dediğiniz için
(sadece baynlr içn dğil yzı erkklr içnde yzlmş dkktinizi çekerimdüşünceli000) cnm ablm ..
ben yazılarını çk sevrk ve bğnrk okurum Mehtap ablamn ..
ewt brz serttir ve dbradr ama ... gerçekler de acıdır napalım
(sevgi ve saygılarımla) .)))
__________________
"..insanın ruhunu yücelten bir acı,
ucuz bir mutluluktan daha değerlidir..."
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Temmuz 2012, 21:15   Mesaj No:10
Avatar Otomotik
Durumu:Dur_Hele isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 18627
Üyelik T.: 13 Mayıs 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Pala:)
Memleket:Erzurum
Mesaj: 149
Konular: 6
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Evliliğin Düşmanı :"Öteki" kadın/erkeğin çekiciliği

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
sokakta pazarda huzursuz kırıcı agresif bir erkeğe rastlarsanız,bunun evdeki eşinin eseri olduğunu anlamakta güçlük çekmemelisiniz.

;"dindar donanımlı bilgili bilinçli bir kadın isterse öküzü adam eder,hoppa bir kadın ise isterse muttaki bir alimi bile tımarhaneye gönderir"...
saygılar..
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
" Adam Gibi Adam " , "Kadın Gibi Kadın" Olabilmek /medineweb suhtem Evlilik-Nikah Konuları 2 12 Aralık 2018 22:15
Ey Müslüman Kadın! "La" mı ? "Yes" mi?/Muhsin Arslan Muhsin Arslan Muhsin Arslan 15 21 Nisan 2014 23:01
""Müşrikleri Tekfir Etmemek/Onların Kafir Olduklarından Şüphe Etmek"" kamer34 Tevhid Ve Şirk Konuları 9 14 Mart 2014 00:27
"öteki" yanımıza ayna tutan adam:... tevhid_ Alimler(Rh) 0 09 Mayıs 2013 14:10
Asırlara Meydan Okuyan Cahilliye Kafasının Kurbanı:"Kadın"/Muhsin Arslan Muhsin Arslan Muhsin Arslan 8 03 Kasım 2012 23:11

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.