Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KADIN AİLE ÇOCUK.::. > Kadın-Aile-Çocuk > Evlilik-Nikah Konuları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Fatıma-i Zehra,Açılış Tarihi:  12 Şubat 2014 (10:46), Konuya Son Cevap : 30 Ekim 2022 (18:27). Konuya 8 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen Fatıma-i Zehra
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 12 Şubat 2014, 10:46   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Fatıma-i Zehra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36712
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Mesaj: 844
Konular: 67
Beğenildi:27
Beğendi:1
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Kadınlar Bir Şey Unuttu!

Kadınlar Bir Şey Unuttu!

Kadınlar Bir Şey Unuttu!


“…Erkeklerin kadınlar üzerindeki hakları gibi, kadınların da erkekler üzerinde belli hakları vardır. Ancak erkekler, kadınlara göre bir derece üstünlüğe sahiptirler. Allah Azîzdir, Hakîmdir.”(Bakara: 228)

İslamı tanıyıp anlayamamak her sahada sıkıntılara yol açıyor. Bu cehalet, en çok da aile kurumunu yaralıyor.

Evliliğin en derin yaralarından biri, kadındaki dik başlılık.

Allah gerek indirdiği kitap, gerekse gönderdiği Rasul ile kadının ve erkeğin nerede durup, nerede hareket etmesi gerektiğini öğretmiş. Erkeğin ve kadının görevlerini bir bir anlatmış. Erkeğin hanımına adaletli olması, kadın narin yaratıldığı için ona hassas davranılması gerektiğinden, huylarını değiştirmek için zorlanırsa kırılacağından defaatle bahsedilmiş. “En hayırlı olanınız hanımına en iyi olanınızdır” buyurmuş Efendimiz (s.a.v). Bunun yanında kadınında erkeğine karşı itaat etmesi, sesini yükseltmemesi, ırzını namusunu ve malını koruması, sırlarını ifşa etmemesi öğütlenmiş.

Zalim, hanımının haklarını vermeyen, gereksiz asabiyet gösteren, aşağılayan, kadir kıymet bilmeyen erkekler çok. Fakat kocasına sudan sebeplerle asi olan, kocası bir söylese, o on söyleyen, hatta kocasına vuran kadınlar da var.

Hele herşeyi ben bilirim havasındaki kadınlardan Allah’a sığınırım ki bu kadınlar çok zor kadınlardır. Kocasının oturmasını kalkmasını, yemesini içmesini laf ederler. Karşılarında mükemmel bir tip görmek isterler. Kocasının ne eksikliğini kabullenir, ne fazlalılığına tahammül ederler. Adeta kocayı bir kukla gibi ellerinde tutmak, istedikleri yöne çevirmek isterler.

Birileri kabul etmek istemese de, erkeğin kadından bir derecede olsa üstünlüğüne işaret eden ayet ve kadının kocasına itaat etmesiyle ilgili sahih olduğu kesin Hadis-i şerifler var.

“Eğer bir kimseye secde edilmesini emredecek olsaydım, Allah, kadınlara karşı erkeğe bir hak verdiği için ona secde etmelerini emrederdim.” (Ebû Dâvûd, Nikah, 40; Şerhi Avnu’l-Ma’bûd, 6/177; Tirmizî, Radâ’, 10)

Peygamberimiz (sav) kendisine “Ey Allah’ın Rasulü hangi kadın daha hayırlıdır?” şeklindeki bir suale “Kocası bakınca onu sevindiren, emredince hemen itaat eden, nefis ve malında kocasının hoşuna gitmeyen şeyde ona muhalefet etmeyen kadındır” (Nesai, Nikah, 14) şeklinde cevap vermişlerdir.

“Kadının cihadı kocasına itaat ve hacdır” (Buhari, Cihad, 61; Nesai, Hac, 4)

Hazreti Enes anlatıyor: Rasûlullah aleyhisselâtü vesselâm şöyle buyurdu: “Bir kadın, beş vakit namazını kılar, Ramazan orucunu tutar, kocasına itaat eder ve iffetini korursa cennete girer.”(Ahmed b. Hanbel)

“Kocası yanında iken onun iznini almadan bir kadının nafile oruç tutması helâl olmaz. Kadın, kocasının izni olmadıkça, evine hiç kimsenin girmesine izin veremez.” (Buhârî, Nikâh 86; Müslim, Zekât 84; Ebû Dâvûd, Savm, 73; Tirmizî, Savm, 64; İbni Mâce, Sıyâm, 53)

Bunlar size çok mu zor, çok mu afaki geldi. Ben bunları yapamam, bunlar insan tabiatına aykırı mı diyorsunuz? Oysa Rabbimiz:”Yüce Allah hiç kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez. “(Bakara, 2:286) Buyuruyor. Görmek, duymak, anlamak istemesenizde bunlar gerçek. Kadın erkeğine itaat etmeli. Kadın erkeğinden bir derece daha eksik olduğunu kabul etmeli.

Kadın itaatsiz olur, kendisini erkekle aynı seviyede görürse evde çift başlılık çıkıyor. Muhabbet, sevgi, saygı azalıyor.

Yıllardır ayyuka çıkarılan feminist söylemlerden İslami cenahtaki hanımlarda fazlasıyla nasibini aldı. Daha fazla okuyan, daha çok bilen, eskiye nazaran fazlaca sosyalleşen kadınlar kocalarını beğenmiyor. Devamlı eleştiriyor, baş kaldırıyor, isyan ediyorlar. Kendisini dövmeyen, aç bırakmayan, kötü yola sevk etmeyen, Allah’ın izniyle yedirip içiren, giydiren eşlerinde, devamlı kusur bulup söyleniyor, hatta başkalarına da eşlerini kötülüyorlar.

Bu yüzdendir ki, Nebiyy-i Muhterem salla`llâhu aleyhi ve sellem buyurdu ki: “Bana Cehennem gösterildi. Bir de gördüm ki Cehennem halkının çoğu kadınlardır. Onlar küfrederler.” (bunun üzerine): “(Yâ Resûlâ`llâh,) Allâh`a mı küfrederler?” diye soruldu. (Cevâben) buyurdu ki: Onlar kocalarına (karşı) küfrân ederler. İhsâna (karşı) nankörlük ederler. Birisine dünyâ, dünyâ oldukça ihsân etsen de, sonra senden (hoşuna gitmeyen) bir şey görse “Ben senden hiç bir hayır görmedim.” der.(Buhari)

Komşudaki halının aynısını almadığı için, her kabul gününe yeni kıyafet almasına izin vermediği için, falancanın kocası kadar dışarıya yemeğe götürmediği için, doğum gününü, evlilik yıldönümünü hatırlamadığı için kocasına küsen, arkadaş oturmalarında herkesin kocasının aldığı hediyenin kendi kocasının aldığından daha pahalı olduğunu öğrenince kavga çıkaran, isyan eden kadınlar bilirim ben…

Kocasına istemediği halde zorla saç jölesi kullandıran, yemeği yer sofrasında yemek istediği halde illede masada yiyeceğiz diye dayatan ve bunu kavga konusu yapan kaprisli hanımlar bilirim…

Çocuğunu kocasına karşı kışkırtan, başkasının yanında eşini aşağılayan, başkalarına gösterdiği güleryüzün tatlı dilin onda birini eşine göstermeyen hanımlar tanırım…

İslamı çok iyi bildiğini sanan çoğu hanım, sahabe gibi, Peygamber sabrında ve taatinde bir koca ister. Gece namazları devamlı olsun, bolca nafile oruç tutsun. TV seyretmesin… Onlar için kocalarının farz ibadetlerini yapması yeterli olmaz. Mükemmel bir müslüman görmek isterler. Eşlerinin en ufak bir asabiyetine , sert bir çıkışına tahammül edemez, bunu tartışma için bir sebep bilirler.

Bir de modern hanımlar vardır. Onlarda Allah’ı Peygamber’i bilirler, karşı çıkmazlar ama kocalarını film artisti gibi görmek isterler. Fit bir vücudu olsun. Arada bir mutlaka elinde bir çiçekle gelsin. Şiir gibi konuşsun. Romantik olsun. Yok istediği gibi olmadı mı, hiç mücadeleye bile gerek duymadan hemen boşanma dilekçesini verirler!

Bu kadınlar erkekleri ne görüyor acaba? İpleri ellerinde olan bir kukla mı? Nereye sürsen oraya giden bir koyun mu?

Ama birde sabır abidesi kadınlar bilirim ben…

Kendisi namaz kılarken yanında içki içen adama Allah rızası için katlanan, gözyaşlarıyla kocası hidayet bulsun diye dua eden…

Kadınlar bilirim, eşi kendisini aylardır aldattığı halde, eve geç saatlerde geldiği halde kavga çıkarmayan, sabırla düzelir diye bekleyen…

Kocası kendisini aylarca annesine göndermediği halde sabrı acılarına kalkan yapan kadınlar tanırım… Kimileri aptal, enayi diyor bu kadınlara. Bense eli öpülesi kadınlar diyorum onlara…

Bir koca hanımına İslama aykırı bir şeyi emretmiyorsa, kadın kocasına itaat etmek zorundadır. İstemediğiniz bir zamanda eve misafir getirebilir. İstemediğiniz halde birine borç verebilir. Sizin hoşlanmadığınız şekilde giyinebilir. Evet bunlar insanın nefsine ağır gelen işlerdir ama bu bir imtihandır. Tıpkı kadının değiştirilemeyeceği gibi erkeklerinde bazı huylarını değiştirmek mümkün değil. Herşey bizim istediğimiz gibi yürüyecekse, sabır denen haslet ne için vardır?

Hani sara hastası bir kadın Peygamber’imize gelip, “Ya Rasulallah, Allah’a dua et de benim hastalığıma şifa versin” der. Efendimiz’de “istersen dua edeyim şifa bul, istersen sabret cenneti kazan” diye cevap verir. Tıpkı bunun gibi, sorunlu bir kocadan ayrılmak gibi bir hak verilmiştir kadına. Fakat tahammül eder, Allah rızası için sabrederse ecrini elbette Allah fazlasıyla verecektir.

İslamı iyi bilen, yumuşak huylu, hak hukuk gözeten bir erkek zaten bu saydıklarımızı mümkün olduğunca yapmaz. Başta koca olarak kabul ettiğiniz kişiyi yontmaya çalıştıkça siz yıpranırsınız. Ya her şeyi göze alıp boşanacaksınız, ya da sabredecek, güzellikle sorunları çözmeye çalışacaksınız.

Son iki nesildir kızlar gelin giderken “kocanın bir tabağını iki etme” diyor anneler. Koca hakkı nedir, kocaya itaat nedir öğretilmiyor. Asi, dik başlı, ukala kızlar yetişiyor. Artık kızlar ilk günden kedinin bacağını ayırıyor. Susmak, alttan almak, idare etmek aptallık sayılıyor…

İslam kadına fazlasıyla değer ve bir çok haklar vermiş ama sınırlarını da belirlemiş. Haklarını bilmeli kadın ama HADDİNİ DE BİLMELİ!

“Allah ve Resûlü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Her kim Allah ve Resûlüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur.”(Ahzap suresi 36.Ayet)

Susmak ve sabretmek için tek başına şu ayet bile yeter. Yoksa sizin hâlâ “ama”larla dolu cümleleriniz mi var?

Cahide Sultan
Medine-web beğendi.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Fatıma-i Zehra 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
O daha çocuk... Çocuk ve Aile Sağlığı su damlası 2 1825 09Haziran 2015 22:35
Nureddin Yıldız'ın Kaleminden: Mücahide Kadın İslamda Kadın ve Erkek Mihrinaz 16 10041 29 Ocak 2015 10:04
Kek mi Tesettür mü ? Tesettür Konuları Mihrinaz 2 2177 14 Ocak 2015 21:28
Ahireti Yaratmak Allah İçin Çok Kolaydır ! Ölüm-Ahiret-Sırat-Mizan-Kader Fatıma-i Zehra 0 2042 10 Ocak 2015 22:43
Gel, bugün sana anladığın dilden konuşmaya... Serbest Kürsü su damlası 2 1700 24 Ağustos 2014 00:05

Alt 12 Şubat 2014, 16:00   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:43
Mesaj: 7.401
Konular: 425
Beğenildi:2286
Beğendi:4876
Takdirleri:3684
Takdir Et:
Standart Cevap: Kadınlar Bir Şey Unuttu!

Karşılarında mükemmel bir tip görmek isterler.




Bu kadınlar erkekleri ne görüyor acaba? İpleri ellerinde olan bir kukla mı? Nereye sürsen oraya giden bir koyun mu?


emeğine sağlık fatma

ne kadar güzel ve öğüt verici yazı

herşeye değinmiş ne yazık ki kızlar evleneceği zaman burda geçen gibi eşinin iki tabağı varsa birini kır gibi telkinler veriliyor

anne kızına o kadar çok yüz veriyor ki en ufak birşey de boşan gel diyen guya kızına iyilik yapan anneler var

bekar olanlar ya da feminist takılan gençler ne derse desin yuvayı kadın ayakta tutar

erkeğin(eşin) istediği sadece sevgi saygı ve güleryüz

eş çiçek getirmiyor diye kavga edenlere ben de şaşırıyorum yok yere çiceğe para vereceğine evinin eksiğini alıyor

daha ne olsun değil mi


Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Şubat 2014, 16:05   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:43
Mesaj: 7.401
Konular: 425
Beğenildi:2286
Beğendi:4876
Takdirleri:3684
Takdir Et:
Standart Cevap: Kadınlar Bir Şey Unuttu!

konudaki soruya sizler de cevap verir misiniz

ilk ben cevap vereyim kadınlar(istisnalar eminim çok fazla)" kader değil yastık değişir " sözünü unuttu
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Şubat 2014, 17:31   Mesaj No:4
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Fatıma-i Zehra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36712
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Mesaj: 844
Konular: 67
Beğenildi:27
Beğendi:1
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kadınlar Bir Şey Unuttu!

Alıntı:
mehmet akif2 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Karşılarında mükemmel bir tip görmek isterler.




Bu kadınlar erkekleri ne görüyor acaba? İpleri ellerinde olan bir kukla mı? Nereye sürsen oraya giden bir koyun mu?


emeğine sağlık fatma

ne kadar güzel ve öğüt verici yazı

herşeye değinmiş ne yazık ki kızlar evleneceği zaman burda geçen gibi eşinin iki tabağı varsa birini kır gibi telkinler veriliyor

anne kızına o kadar çok yüz veriyor ki en ufak birşey de boşan gel diyen guya kızına iyilik yapan anneler var

bekar olanlar ya da feminist takılan gençler ne derse desin yuvayı kadın ayakta tutar

erkeğin(eşin) istediği sadece sevgi saygı ve güleryüz

eş çiçek getirmiyor diye kavga edenlere ben de şaşırıyorum yok yere çiceğe para vereceğine evinin eksiğini alıyor

daha ne olsun değil mi

Selamün aleyküm.Her şeyde olduğu gibi evlilikte de Allahu tealanın rızası güdülmeli.cahide sultanın yazılarını beğenerek okumuşumdur,evlilikte Allahu tealanın rızasını güdenlerin olduğunu bilmek güzel doğrusu... kadın ve erkek kendi sorumluluklarının farkına varmadıkları sürece hayatımızda hep ama... larımız olacak. Mühim olan Allahu tealanın emir çemberinden çıkmamaya özen göstermek.bu evlilikteki karıkoca ilişkisinde de böyledir,yemek yeme adabımızda da, bir arkadaşımızla konuşmamızda da... kısacası hayatımızın her alanını müslümanlaştırmadıkça,müslümanlığı öğrenmedikçe modernlik tasması boynumuzda köle olarak yaşatacaklar bizi...müslümanlık özgürlüktür.kadının kocasına itaati bir köleleşme değildir, müslümanlığın onu özgürleştirmesinin bir yansımadır.şunu da demeden geçemeyeceğim insan sevdiğinin bir dediğini iki etmez,rabbim eşime itaat etmemi istiyorsa beni alıkoyan nedir? Ben rabbimi seviyorum ve o bana asla zulmetmez bunu biliyorum.hem O Hakimdir hiç bir işi abes değildir,her işinde bir hikmet vardır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Şubat 2014, 17:40   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:43
Mesaj: 7.401
Konular: 425
Beğenildi:2286
Beğendi:4876
Takdirleri:3684
Takdir Et:
Standart Cevap: Kadınlar Bir Şey Unuttu!

Alıntı:
Fatıma-i Zehra Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Selamün aleyküm.Her şeyde olduğu gibi evlilikte de Allahu tealanın rızası güdülmeli.cahide sultanın yazılarını beğenerek okumuşumdur,evlilikte Allahu tealanın rızasını güdenlerin olduğunu bilmek güzel doğrusu... kadın ve erkek kendi sorumluluklarının farkına varmadıkları sürece hayatımızda hep ama... larımız olacak. Mühim olan Allahu tealanın emir çemberinden çıkmamaya özen göstermek.bu evlilikteki karıkoca ilişkisinde de böyledir,yemek yeme adabımızda da, bir arkadaşımızla konuşmamızda da... kısacası hayatımızın her alanını müslümanlaştırmadıkça,müslümanlığı öğrenmedikçe modernlik tasması boynumuzda köle olarak yaşatacaklar bizi...müslümanlık özgürlüktür.kadının kocasına itaati bir köleleşme değildir, müslümanlığın onu özgürleştirmesinin bir yansımadır.şunu da demeden geçemeyeceğim insan sevdiğinin bir dediğini iki etmez,rabbim eşime itaat etmemi istiyorsa beni alıkoyan nedir? Ben rabbimi seviyorum ve o bana asla zulmetmez bunu biliyorum.hem O Hakimdir hiç bir işi abes değildir,her işinde bir hikmet vardır.
aleyküm selam

ne kadar güzel ifade etmişsin allah razı olsun
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Şubat 2014, 17:43   Mesaj No:6
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Fatıma-i Zehra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36712
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Mesaj: 844
Konular: 67
Beğenildi:27
Beğendi:1
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kadınlar Bir Şey Unuttu!

Alıntı:
mehmet akif2 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
aleyküm selam

ne kadar güzel ifade etmişsin allah razı olsun
Amin.cümlemizden kardeşim..
Alıntı ile Cevapla
Alt 15 Şubat 2014, 18:40   Mesaj No:7
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.419
Konular: 575
Beğenildi:4491
Beğendi:6070
Takdirleri:23737
Takdir Et:
Standart Cevap: Kadınlar Bir Şey Unuttu!



Üsame b.Zeyd(r.a.)dan,Rasulüllah(s.a.v.):”Benden sonra geride,erkekler üzerinde kadınlardan daha zararlı bir fitne bırakmadım”buyurmuştur (Müslim)İşte burada da huysuzlukları nedeniyle erkekleri zor durumda bırakan kadınlara işaret ediliyor.Kur’an-ı Kerim’de يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّ مِنْ أَزْوَاجِكُمْ وَأَوْلَادِكُمْ عَدُوًّا لَّكُمْ فَاحْذَرُوهُمْ وَإِن تَعْفُوا وَتَصْفَحُوا وَتَغْفِرُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ''Ey iman edenler, haberiniz olsun ki, eşlerinizden ve çocuklarınızdan size düşman olan vardır, o halde onlardan sakının! Ne var ki, affeder, kusurlarına bakmaz, örterseniz, şüphe yok ki, Allah, çok bağışlayandır, merhamet edendir.''(TEGABÜN SURESİ 14. AYET)
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 15 Şubat 2014, 19:58   Mesaj No:8
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Fatıma-i Zehra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36712
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Mesaj: 844
Konular: 67
Beğenildi:27
Beğendi:1
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kadınlar Bir Şey Unuttu!

Alıntı:
Esma_Nur Üyemizden Alıntı Mesajı göster


Üsame b.Zeyd(r.a.)dan,Rasulüllah(s.a.v.):”Benden sonra geride,erkekler üzerinde kadınlardan daha zararlı bir fitne bırakmadım”buyurmuştur (Müslim)İşte burada da huysuzlukları nedeniyle erkekleri zor durumda bırakan kadınlara işaret ediliyor.Kur’an-ı Kerim’de يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّ مِنْ أَزْوَاجِكُمْ وَأَوْلَادِكُمْ عَدُوًّا لَّكُمْ فَاحْذَرُوهُمْ وَإِن تَعْفُوا وَتَصْفَحُوا وَتَغْفِرُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ''Ey iman edenler, haberiniz olsun ki, eşlerinizden ve çocuklarınızdan size düşman olan vardır, o halde onlardan sakının! Ne var ki, affeder, kusurlarına bakmaz, örterseniz, şüphe yok ki, Allah, çok bağışlayandır, merhamet edendir.''(TEGABÜN SURESİ 14. AYET)
Amin...Çok güzel bir ekleme oldu elhamdülillah.
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Ekim 2022, 18:27   Mesaj No:9
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.549
Konular: 695
Beğenildi:8127
Beğendi:9303
Takdirleri:25447
Takdir Et:
Standart


İslam kadına fazlasıyla değer ve bir çok haklar vermiş ama sınırlarını da belirlemiş. Haklarını bilmeli kadın ama HADDİNİ DE BİLMELİ!
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Ah bu kadınlar Ahh =))) suhtem Komik Paylaşımlar 11 04 Eylül 2022 15:03
Kadınlar! Medineweb İslamda Kadın ve Erkek 2 03 Ağustos 2014 17:19
kadınlar...!:) seb-i aruz Serbest Kürsü 5 25 Ocak 2013 09:41
Allah beni unuttu gibi cümleler kullanmak caizmi MERVE DEMİR Soru Cevap Arşivi 0 08 Nisan 2009 11:03
Cehennemdeki Kadınlar EcelBekcisi Hadis-i Şerif 1 22 Nisan 2008 22:57

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.