Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KADIN AİLE ÇOCUK.::. > Kadın-Aile-Çocuk > Evlilik-Nikah Konuları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Fatıma-i Zehra,Açılış Tarihi:  02Haziran 2014 (08:38), Konuya Son Cevap : 16 Ekim 2023 (23:40). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen Fatıma-i Zehra
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 02Haziran 2014, 08:38   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Fatıma-i Zehra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36712
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Mesaj: 844
Konular: 67
Beğenildi:27
Beğendi:1
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Elbiselerinize İyi Bakın!..

Elbiselerinize İyi Bakın!..

ELBİSELERİNİZE İYİ BAKIN!


İlk evlendiğim yıllarda, benim yaşlarımda bir komşum vardı. Komşumun tek evladı, benim de aynı yaşlarda ikizlerim vardı. Ben her zaman olduğu gibi mutfakta uğraşmaya bayılırdım. Çocukları uyutunca hemen mutfağa gider bir şeyler pişirirdim. Komşum, tek çocuğu olmasına rağmen, yemek yapamadığından yakınırdı. Bu sebeple ne pişirsem, komşuma da bir tabak götürürdüm.


Taa ki, bir gün bana: "Eşim senin yemeklerine bayılıyor" diyene kadar! Ben ne zaman yemek götürsem, eşi kendisine çıkışır: "Bak o kadın iki çocuğuyla neler yapıyor, sen tek çocukla bir şey beceremiyorsun!" dermiş. O sözü duyduktan sonra, bir daha komşuma yemek götürmemiştim...


Dün bir kardeşimiz, "Eşim benim yaptıklarımı beğenmiyor ama komşudan ne gelse çok hoşuna gidiyor. Hatta malzemeleri ver o yapsın! diyor. Geçen getirdiği kurabiyeye şeker atmayı unutmuş ama eşim onu bile beğendi" diye dertlenmiş.


Erkekler böyle bir densizliğin, kadın için ne kadar yaralayıcı bir tavır olduğunu bilseydi eminim bir daha bunu yapmazlardı. Kadın emek çekecek, elinden geleni yapıp bir şeyler hazırlayacak ve erkek: "Beğenmedim" diyecek! "Eee madem beğenmiyorsun, mutfağa buyur kendin yap!" diyesi gelmez mi insanın? Hatta onca emekten, yorgunluktan sonra, bu lafı duyan kadında; tabağı tencereyi erkeğin kafasına geçirmek gibi kötü düşünceler hasıl olmaz mı? İnsanız olur! (Aman sakin olun, sakın yapmayın böyle şeyler)


Bu yazıyı okuyan erkeklere tavsiyem: Allah için hanımınızın emeklerini küçümsemeyin. Beğenmeseniz bile yaptıklarına kırıcı yorumlar yapmayın ve lütfen eşinizi başka kadınlarla hatta annenizle bile kıyaslamayın! "Eline sağlık hanım, çok güzel olmuş" dedikten sonra, yemekte neyi eksik bulduysanız uygun bir dille söyleyebilirsiniz. Buna hiç bir kadın darılmaz. Ama kıyaslanmaya da hiç bir kadın tahammül edemez! Nasıl ki çocuklar, başka çocuklarla kıyaslanmaktan hoşlanmazsa, aynı şekilde kadınlarda hatta sizlerde hoşlanmazsınız. Lütfen söz ve davranışlarınıza özen gösterip, kadınların sizlere bir emanet olduğunu ve kalplerinin çok kırılgan olduğunu unutmadan hareket edin.


Tıpkı hayat rehberimiz Kur'an'ı kerimde Rabbimizin buyurduğu gibi, eşler birbirlerinin elbisesidir, örtüsüdür. Akıl sahibi herkes elbisesine iyi baksın. Yırtılmasına, zedelenmesine, kirlenmesine izin vermesin. İncitici her söz ve tavır, bu elbiseye onarması zor tahribatlar yapar. Suya kötü sözler söylendiğinde, suda oluşan kötü şekilleri hatırlayın. Su bile kötü sözden böylesine etkileniyorsa, vücudunun yüzde 90'ı sudan oluşan insan, kırıcı, onur zedeleyici sözlerden nasıl olur da etkilenmez?


Ve yine asıl muhatabım kadınlara tavsiyem şu ki; Kesinlikle başka hiç bir kadını, kocanızın yanında övmeyin. Sizden üstün olan meziyetlerini eşinize anlatmayın. (Güzelliği, becerikliliği, bilgisi... gibi) Eşiniz komşu hanımın yemeklerini beğeniyorsa, o yemekleri eşinize göstermeyin (Çok ciddiyim).


Çünkü şeytanın en sevdiği amel, karı kocanın arasını açmaktır. Bunu türlü vesilelerle yapar. Bazen bir komşunuzu, bazen bir arkadaşınızı, bazen de iş yerindeki bir kadını ona musallat eder. Aynı durum kadın için de geçerlidir ancak erkekler nefsani duygular bakımından daha zayıf yaratılmışlardır.


İslamın zorluk dini değil, incelik dini olduğunu bir kez daha hatırlatarak, bir kaç hususa daha değinmek istiyorum. İslam da haremlik selamlık diye bir madde yok ancak biz Kur'an ve sünneti anlayıp kavradıkça, bunun İslamın fıtratından olan bir gereklilik olduğunu anlıyoruz.


Komşular veya arkadaşlarla ailecek bir araya gelip, sohbetler ediliyor. Çoğu aile için bu gayet normal. Ama emin olun, bu İslam'ın gözüyle bakıldığında hiç normal bir durum değil. Bir hanım, eşinin akşam oturmasına gelen komşuları gittikten sonra, komşu hanım için: "Fıstık gibi kadın" dediğini anlatmıştı. Oysa eşi, tanıdığımız kadarıyla gayet beyefendi biri gibi görünüyordu. Bakın islamsızlık insanı ne hale sokuyor. Çünkü kadın-erkek karışık oturmalarda, konuşmalar, gülüşmeler hatta istem dışı bakışmalar olabiliyor. Şeytanın insan kalbine ne türlü düşünceler verdiğini yalnız Allah bilir.


"Öyleyse, dedi, beni azdırmana karşılık, and içerim ki, ben de onlar(ı saptırmak) için senin doğru yolunun üstüne oturacağım."
"Sonra (onların) önlerinden arkalarından, sağlarından sollarından onlara sokulacağım ve sen, çoklarını şükredenlerden, bulmayacaksın." (Âraf: 16-17)


Son olarak annelere yine, yeniden hatırlatmak isterim ki: Lütfen çocuklarınız gereksiz yere poh pohlamayın. Erkek çocuklarını efendileştirip, her isteklerini yerine getirmeyin. Yapabilecekleri işleri verip, sorumluluk almalarını sağlayın. Yeri geldikçe, onlara ileride eşlerine karşı hangi davranışlardan kaçınmaları gerektiğini anlatın. Evde eşinizle düzeyli, saygılı ve sevgi dolu bir iletişim kurmayı başarırsanız, bu çocukların ilerideki evlilikleri için yıkılması zor bir temeli teşkil edecektir.


Asıl sorunumuz, yüzü ahirete dönük aileler olamayışımızda. Çoğu çiftin kavgaları, tartışmaları, dargınlıkları sadece dünyevi kaygılardan kaynaklanıyor. Eşler birbirlerini ahiret sermayesi, cennet hazinesi gördükleri vakit, dert zannedilen içi boş bütün kavgalar buhar olup uçacak...

Kaynak:cahidejibek.com
su damlası beğendi.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Fatıma-i Zehra 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
O daha çocuk... Çocuk ve Aile Sağlığı su damlası 2 1825 09Haziran 2015 22:35
Nureddin Yıldız'ın Kaleminden: Mücahide Kadın İslamda Kadın ve Erkek Mihrinaz 16 10044 29 Ocak 2015 10:04
Kek mi Tesettür mü ? Tesettür Konuları Mihrinaz 2 2178 14 Ocak 2015 21:28
Ahireti Yaratmak Allah İçin Çok Kolaydır ! Ölüm-Ahiret-Sırat-Mizan-Kader Fatıma-i Zehra 0 2042 10 Ocak 2015 22:43
Gel, bugün sana anladığın dilden konuşmaya... Serbest Kürsü su damlası 2 1701 24 Ağustos 2014 00:05

Alt 16 Ekim 2023, 23:40   Mesaj No:2
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.549
Konular: 695
Beğenildi:8128
Beğendi:9305
Takdirleri:25516
Takdir Et:
Standart

Allah razı olsun...
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kalbinize iyi bakın Sükutu-Ezber Sükutu-Ezber 0 16 Eylül 2020 00:13
Mısırlı İmam Bakın Ne Yaptı nurşen35 Gündem/ Manşetler 0 15 Ağustos 2018 00:33
şirinlere bakın :)) Medineweb Resim/Karikatür 1 03 Aralık 2017 18:46
Buzullara Bir de Uydudan Bakın FECR Resim/Karikatür 4 15Haziran 2015 11:37
hediyeye bakın :) Medineweb Komik Paylaşımlar 11 28 Nisan 2013 14:59

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.