Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MİZAH.::. > MultiMedya-İzleme Vb > Gündem/ Manşetler

Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  13 Eylül 2017 (16:43), Konuya Son Cevap : 13 Eylül 2017 (16:43). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen nurşen35
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 13 Eylül 2017, 16:43   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4414
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Diyanet Arakan'lı Müslüman'ların Çocuklarını Eğitecek /Manşet

Diyanet Arakan'lı Müslüman'ların Çocuklarını Eğitecek /Manşet



Diyanet, Arakanlı Müslümanların Çocuklarını Eğitecek

Myanmar ordusu ve Budist çetelerin katliam ve soykırımına uğrayan Arakanlı Müslümanların çocuklarını Türkiye okutuyor. Bu kapsamda 2012 yılından beri çalışmalar yürüten Türkiye Diyanet Vakfı binlerce Arakanlı çocuğun okuma imkanı elde etmesini sağlıyor. TDV’nin okuttuğu çocuklar büyüdüğünde yaşanan katliamı dünyaya anlatacak.




Türkiye Diyanet Vakfı, Myanmar ordusu ve Budist çetelerin şiddet ve katliamlarına maruz kalan Arakanlı Müslümanlara bir yandan insani yardım mazlemesi ulaştırırken, bir yandan da Arakanlı çocukları geleceğe hazırlıyor. Arakanlıların eğitim hakkından yoksun kalmaması için 2012 yılında çalışmalara başlayan TVD, Türkiye’nin yanısıra Bangladeş, Pakistan ve Malezya’da 4 bin 134 öğrenciye okuma imkanı sağlıyor. Türkiye’de Bursa Uluslararası Murat Hüdavendigar, İstanbul Bayrampaşa, İstanbul Fatih Sultan Mehmet ve Kayseri Şehit Ömer Halisdemir Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi olmak üzere toplamda 4 Uluslararası İmam Hatip Lisesi’nde (UİHL) 11 Arakanlı öğrenci öğrenim görüyor. Vakfın Uluslararası Lisans Öğrencileri Destek Programı kapsamında, Myanmar asıllı bir öğrenci, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Arapça hazırlık sınıfında eğitimine devam ediyor.
Bangladeş’te Uluslararası Chittagong İslam Üniversitesi ile TDV’nin yaptığı protokolle 2015 yılından bu yana farklı ihtisas alanlarında 110 öğrenci mali olarak destekleniyor. Vakıf ve Pakistan NGO World işbirliği ile Pakistan’ın Karaçi kentine yerleşen Arakanlı mülteci ailelerin çocuklarına öğrenim desteği sağlanıyor. Bu destekten yaklaşık 4 bin öğrenci yararlanıyor. Yine Uluslararası Malezya İslam Üniversitesi’nde çeşitli ihsas alanlarında öğrenim gören 8 lisans, 4 lisansüstü toplamda 12 Arakanlı öğrencinin tüm eğitim masrafları da Türkiye Diyanet Vakfı tarafından karşılanıyor.


EĞİTİM OLANAKLARI YOK
Bangladeş, Pakistan, Hindistan, Tayland, Malezya ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde mülteci kamplarında yaşamak zorunda kalan bir buçuk milyonun üzerindeki Arakanlı mazlumların en büyük sorunlarından biri de çocuklarının eğitim hakkından mahrum kalması. İlkokula dahi gitmemiş Arakanlı çocuk var. Bölgede üniversite okuyacak Arakanlı genç bulmakta zorlanılıyor. Bu nedenle Diyanet Vakfı, Arakanlı çocukların ilkokulu bitirerek daha sonraki eğitim evrelerini devam ettirmelerini hedefliyor. TDV’nin katkılarıyla Malezya’da bir lise açılarak Arakanlı öğrencilerin üniversiteye geçişleri sağlanacak.
TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, “Okuttuğumuz Arakanlı öğrencilerin her birini özel seçip Arakan meselesini savunabilecek ve katkı sunabilecek bunu dünya ile paylaşabilecek iletişim, hukuk, tıp alanında etkin kişiler haline getirmeye çalışıyoruz. Eğitim masraflarını karşıladığımız her Arakanlı öğrencimize koştuğumuz bir şart var. O şartımız da mezun olduklarında Arakan meselesine katkı sunmaları ve ülkelerini unutmamaları” şeklinde değerlendirdi. Üniversitelerde daha fazla öğrenci okutmak istediklerini ifade eden Tutkun, Arakanlıların eğitime erişimleri olmadığı için lise mezunu Arakanlı bulmakta zorlandıklarını, bu nedenle de Malezya’da ve Pakistan’da temel eğitimden liseye kadar olan kısmında eğitim desteği verdiklerini belirtti.


ROHİNYA KURTULUŞ ORDUSU'NDAN TEK TARAFLI ATEŞKES


Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu (ARSA), Arakan eyaletindeki insani kriz nedeniyle bir aylık tek taraflı ateşkes ilan ettiğini açıkladı. Ateşkesin Pazar gününden itibaren başlayacağını belirten ARSA, Myanmar ordusundan da silah bırakmasını ve insani yardım kuruluşlarından faaliyetlerine devam etmelerini talep etti. Myanmar’dan ARSA’nın ateşkeşine yönelik resmi bir açıklama gelmedi. Myanmar ordusu isyancıların 25 Ağustos’ta polis noktalarına düzenlediği saldırıları gerekçe göstererek ülkenin kuzeyindeki Rakhine (Arakan) eyaletinde büyük bir operasyon başlattı. Ordu ve Budist çetelerin katliamından dolayı yaklaşık 290 bin Arakanlı Müslüman evlerini terk ederek Bangladeş’e sığındı.



KYİ İÇİN KANADA'DA İMZA KAMPANYASI


Myanmar Devlet Başkanı Aung San Suu Kyi’ye, Kanada tarafından 2007 yılında verilen onursal Kanada vatandaşlığının geri alınması için ülkede imza kampanyası başlatıldı. Kanada’nın Quebec eyaletine bağlı Gatineau kentinde yaşayan Fareed Khan isimli Kanadalı tarafından bir internet sitesi üzerinden başlatılan imza kampanyasında 11 bin imzaya ulaşıldı. Kanada Başbakanı Justin Trudeau’ya sunulmak üzere hazırlanan kampanya metininde, Myanmar (Burma) hükümeti tarafından silahlandırılan Budist milliyetçi çetelerin, Rohingya’daki (Arakan) Müslüman azınlığa işkenceler yaptığı hatırlatıldı.
su damlası beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gündem Korona Aşısı Gündem/ Manşetler Esma_Nur 6 1275 10 Aralık 2020 12:20
DHBT Muhteşem Özetler DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler nurşen35 4 1975 08 Aralık 2020 18:40
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler nurşen35 1 768 08 Aralık 2020 17:46
TENKİD Serbest Kürsü nurşen35 0 715 08 Aralık 2020 12:44
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... Namaz-Abdest-Teyemmüm nurşen35 0 796 04 Aralık 2020 13:56

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Bozdağ ''Diyanet Akademisi Kuracağız''/Manşet nurşen35 Gündem/ Manşetler 1 10 Kasım 2017 16:43
Vikinglerin Müslüman Olduğuna Dair Bir Belge Bulundu/ Manşet nurşen35 Gündem/ Manşetler 1 23 Ekim 2017 17:49
Diyanet 11 Bin Personel Alımı Yapacak /Manşet nurşen35 Gündem/ Manşetler 0 09 Ekim 2017 10:50
Arakan Dünyanın En Acil Mülteci Krizi/ Manşet nurşen35 Gündem/ Manşetler 0 25 Eylül 2017 22:54
Cuma Namazında Arakan'a Yardım Çağrısı ..Manşet nurşen35 Gündem/ Manşetler 0 14 Eylül 2017 17:08

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.